In Canada (si US) - scoala publica sau privata?

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Khristin, sorry, eu nu inteleg prea clar "ce"...
O singura corectie micuta: fiu-meu e/a fost/va fi la public.

Fostam prea incisiva? Imi cer scuze daca da, sunt prea stresata din alte motive si poate nu am aruncat cu emoticoanele de rigoare, desi nici n-am zis niciunde nimic rau la adresa altora si a deciziilor lor, cred...


Common sense is not so common...        [Voltaire]                 DJ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Angela T (revin ca exact cand raspundeam ai postat) si fetelor , pe voi v-a enervat ceva ce am spus eu? Ori doar pe teacheri ii supara ceva?

Ma retrag, nu de alta, dar eu sunt "pretty much done" cu educatia copiilor mei. Mult succes!


Common sense is not so common...        [Voltaire]                 DJ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Scoala (publica)f. buna si teacher slabut; ce mai ziceti de asta?!
Pana la urma scoala o face teacher ul (parerea mea).


Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simi spune:

quote:
Originally posted by Ira

Fetili, inc-o provocare va rog, ca vaz ca nu mai vine lft-ul de Ottawa,

Cat costa (cu totul, taxe, accesorii, uniforme) o scoala privata (si primara, si sec., ect) ? Si cum se plateste, la luna, la an, cum ? Merci.

Les psychiatres, c'est très efficace. Moi, avant, je pissais au lit, j'avais honte. Je suis allé voir un psychiatre, je suis guéri. Maintenant, je pisse au lit, mais j'en suis fier.



Ira, pe mine ma costa scoala fetei aproximativ 3800$/an. Plus 850/an service des etudes, plus 850/an cafeteria (ultimile doua le iei daca vrei, nu-s obligatorii).Cei 3800 ii poti plati in doua "rate" sau in trei, fiecare cum vrea.Restul, cei 1700 (serviciile extra) se platesc in cec-uri lunare. Asa-i la scoala fetitei mele, dar cred ca la fiecare scoala e aproximativ la fel, cu mici diferente.
Cam asta e pretul scolilor primare subventionate. La cele nesubventionate nu stiu, dar cred ca mai adaugi o mie sau chiar mai mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Angela T. spune:

quote:
Originally posted by mQQm

Angela T (revin ca exact cand raspundeam ai postat) si fetelor , pe voi v-a enervat ceva ce am spus eu? Ori doar pe teacheri ii supara ceva?

Ma retrag, nu de alta, dar eu sunt "pretty much done" cu educatia copiilor mei. Mult succes!


Common sense is not so common...        [Voltaire]                 DJ



MQQM, nu am inteles aluzia cu suparatul - cel putin eu asa am interpretat emotioncomul, ca pe o aluzie. Intr-adevar, sunt profesoara - si am argumentat prin prisma experientei mele de ambele parti ale "baricadei". Nu am nici un motiv sa tin capul altfel decat sus, iar intrebarile puse de mine sunt legitime (sper eu). Chiar sunt interesata la modul serios sa primesc raspuns la intrebarea legata de EQAO. Te rog nu percepe mesajul meu ca pe un atac la persoana, fiindca nu sunt genul incisiv.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

Mqqm, da' de unde-i asta cu supararea? Pe cine vezi tu suparat aici? Eu chiar spuneam intr-un mesaj anterior ca ar fi interesant daca am puncta foarte precis ce anume nu ne-a placut la o scoala si de ce am ales alta, caci am avea de invatat; altfel nu sint decat discutii sterile. De asta am si dat exemplul Oaneigabriela care spunea ca vrea ca fetita ei vrea sa invete franceza in locul quebecoazei, si sa i se recunoasca studiile in Europa.

Cristina

noi, www.flickr.com/photos/khristin107/sets/" target="_blank">poze mai noi si Paris

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Dragelor, aia cu supararea era o constatare shugubeatza.
Acum nu mai pot sta pe-aici...


Common sense is not so common...        [Voltaire]                 DJ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

Ira,

Cind am facut eu cercetarile despre scolile private din Montreal acum 4 ani (in general pe internet), am vazut ca cele francofone (deci subventionate) costa la primara in medie intre 3500 si 6000 pe an. La secundar este in general mai putin cu 1000 - 1500(probabil ca procentul de subventie creste). Cele anglofone (nesubventionate) pleaca cam dela 10000 pe an si pot ajunge si la 20000. De altfel am citit odata in ziar cum ca subventia de la stat este in jur de 50%.

Noi platim in jur de 5000 pe an si putem plati in 3 sau 6 rate. In plus mai sint activitatile extra scolare si iesirile, inca citeva sute (depinde de ce alegi...). Antonia nu merge nici la cantina si nici nu ia autobuzul.
Nu au uniforma si sint in jur de 28 de copii in clasa...Este insa f.multa disciplina si copiii de la primara sint f.respectuosi. Cind mai cresc cred ca se mai schimba povestea, va voi spune cind ajungem acolo.

Legat de RESP, noi ne-am inscris de cind Antonia avea 1 an si speram ca la sfirstul liceului sa aiba in jur de 100000 $ disponibili pentru studii universitare. Visul nostru ar fii ca ea sa faca universitatea undeva in Europa...Dar hotarirea ii va apartine (desi incercam de acum sa o influentam cite putin...). Teoretic la sfirsitul scolii, ar putea sa fie fluenta in franceza (evident...), engleza si italiana. In final insa conteaza un singur lucru: sa fim sanatosi, pentru ca orice altceva se poate "rezolva", dar daca nu ai sanatate, nimic nu mai are valoare.

Si ca sa vorbim de experiente concrete: sintem in al patrulea an la aceasta scoala. In primii 2 ani a avut 2 educatoare exceptionale (la ei la scoala educatorul/invatatorul se schimba in fiecare an, la fel si copiii din clasa). In clasa I in schimb a avut ghinion, a avut o invatatoare care a lipsit jumatate din timp (mergea la niste cursuri). Si intre o invatatoare total demotivata si dezinteresata si suplinitoarele care se cam schimbau, Antonia a trecut prin clasa I ca gisca prin apa...Noroc ca anul acesta am revenit la normal si are din nou o invatatoare f.bine pregatita si exigenta si fac din nou carte. Deci, asa cum mai scria si altcineva, "omul sfinteste locul", mediul este un stimulent in plus, dar daca profesorul nu este bine pregatit si motivat, nici o scoala privata celebra nu va putea inlocui lipsa pedagogului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clau07 spune:

Buna fetelor,

Vazand subiectul am incepput si eu sa ma uit dupa scolile din zona . Alex are trei ani am vazut ca sunt scoli care au pre-maternel de la 4 ani.
Cu ocazia asta am vazut ca nu apartinem de Commission Scolaire de Montreal. Noi stam in Saint-Laurent. Am vazut niste scoli care apartin de Commission Scolaire Marguerite Bourgeoys. Nu stiu daca sunt publice sau private. Si nu am aflat inca de ce scoala apartinem.

Vroiam sa va intreb daca poate cineva sa-mi spuna ceva despre Commission Scolaire Marguerite Bourgeoys, si cum sunt scolile. Aproape de noi ar fi Ecole Enfant du Monde.

Multumesc mult

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Claudia, uite mai jos site-ul CSMB-ului. Daca intr-adevar apartii de el, la adresa http://www.csmb.qc.ca/fr/etablissements.html, bati codul postal si iti sa scoala sau scolile de care apartii. Sint scoli publice, doar ca apartineti de alt comision scolar. Dar L'école Les Enfants-du-Monde apartine de CSDM, nu de CSMB. Uite site-ul scolii: http://www.csdm.qc.ca/Enfants-du-monde/ si cel al comisionului scolar Montreal: http://www.csdm.qc.ca/csdm/index.asp. Intri pe Établissements si acolo vei gasi toate informatiile necesare. La adresa http://www.csdm.qc.ca/Csdm/etablissements/default.asp?etablissements=rech_etablissements poti face orice fel de recherche vrei tu, care sa te ajute sa gasesti scolile de care apartii.

Eu sint de parere ca daca esti multumita de gradinita la care este si copilul se simte bine acolo, nu cred ca e bine sa-l muti la scoala, la pre-maternelle. Eu cel putin nu am facut-o, gindindu-ma ca inca un an la gradinita e mai benefic pentru copil decit o schimbare si un an de scoala. Chiar daca e pre-maternelle si seamana cu o gradinita, disciplina e alta, programul e altul, pericolele sint altele (gindeste-te numai ca se joaca intr-o curte unde sint copii cu un sau cu doi mai mari decit el, asta in cazul in care scoala repsectiva are curte separata pentru 4-5 ani, la scoala de linga noi avea, dar la altele nu si se joaca de-a valma copii cu virste de la 4 la 8 ani chiar. La gradinita dorm la prinz, la scoala ii intinde un pic pe saltelute (depinde de scoala), dar nu au timp sa doarma doua ore.

Si fetele mele au cont de studii, in care punem si noi cit putem, ne-amd ori sa ajungem sa le punem toata alocatia si din urma daca se poate, inca de cind s-au nascut, dar deocamdata nu ne permitem sa punem decit o parte. A mai pus si bunica, mama sotului... si vom pune din ce in ce mai mult, pina ajungem la o suma acceptabila. Speram astfel sa-i ajutam pe copii sa-si continue studiile fara a ne usca pe noi sau a-i impovara cu datorii inca de tineri.

Si eu sint de parere ca numai profesorul de la scoala, oricit de bun ar fi el, nu are cum sa lucreze cu si pentru toti copiii la fel. Ajutorul parintilor, implicarea lor in educatia copilului (pe toate planurile) si mai ales munca individuala a elevului acasa si deschiderea spre studiu (deschidere la care e clar ca trebuie sa dam o mina de ajutor macar in primii ani) a acestuia conteaza mult mai mult decit ne putem noi imagina. Toate deprinderile se invata, se prind, deci si aceea de a studia si de a fi responsabil si constiincios in indeplinirea sarcinilor care iti revin, mici la inceput, dar care devin multe si grele pe parcurs.

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=297799&cdate=20070525&ctime=104503" target="_blank">28+ , www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA si www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA

In viata ta si a celor dragi tie, tu trebuie sa fii solutia.... nu problema.

Mergi la inceput