Cezariana.E corect sa decizi destinul copilului?

Raspunsuri - Pagina 27

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lai spune:

Ca nespecialist mie mi se pare evident ca sunt cazuri care ies din "standard." Ca lungime, ca intensitate, pe toate dimensiunile..
Dupa definitia stricta "contractii regulate si dilatatie," eu am avut o nastere naturala fara travaliu am avut si contractii si dilatatie, insa contractiile n-au fost regulate pana la sfarsit, aparent insa asa neregulate cum au fost ele au fost suficient de eficiente. Eu am fost o pacienta foarte cuminte si am asteptat frumos acasa sa se regularizeze contractiile, ca asa imi explicase si medicul meu si asa citisem in cartile de specialitate si invatasem la cursurile prenatale. La un moment dat am zis hai totusi sa sun la medic, desi eram convinsa ca nu-s in travaliu, ca asa invatasem eu ca nu poti sa fii daca nu sunt contractiile regulate. Medicul de garda m-a chemat la spital, unde s-a stabilit ca eram in travaliu si am si nascut in scurt timp, ceea ce eu tot n-am crezut pana nu s-a intamplat, ca tot asteptam sa devina regulate contractiile. Sunt convinsa ca in majoritatea cazurilor in timpul travaliului contractiile sunt regulate, dar iaca la mine n-au fost, ce sa le fac?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

La subiect, mi-am dorit foarte mult sa nasc natural si din fericire asa a fost la primul copil. Imi doresc si acum acelasi lucru, dar ma pregatesc psihic ca s-ar putea ca de data asta, fiind doi, sa nu-mi iasa pasenta. Cred ca e firesc sa fii dezamagit daca ti-ai dorit foarte mult un lucru de altfel normal si nu s-a intamplat. Totusi nu cred ca e vorba de a decide destinul copilului. Daca iei o decizie legata de nastere care in mod clar influenteaza riscul unor probleme de sanatate pentru copil, atunci da, ii influentezi destinul, si asta cred ca ar trebui sa fie criteriul cel mai important.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Lai...stai putin sa pricep semnatura: esti gravida cu GEMENI???? Sa cad de pe scaun si mai multe nu!!!!
FELICITARI!!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Lai eu abia astept sa-ti citesc povestea nasterii gemenilor! Acum cand am nascut a treia oara am avut colega de salon o mamica ce nascuse natural gemeni, prima nastere, si asta in Romania, tara cezarienelor. Nascuse usor si repede dar nu-si revenea din soc ca nascuse natural desi stia ca va face cezariana. Insa din cauza ca i s- a rupt apa la 34 de saptamani, spitalul unde isi avea medicul si trebuia sa faca cezariana nu a primit-o pe motiv de prematuritate si a ajuns la spitalul unde am nascut eu, unde nu era pacienta nimanui asa ca a nascut normal cu o rezidenta asistata de un specialist. Nascandu-se normal, gemenii s-au adaptat foarte bine dodv respirator, nu au avut probleme, au avut unele probleme digestive, nu au putut primi lapte din primele zile dar apoi au mers bine si in 10 zile s-au externat.

Pe cand citim povestea nasterii?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristoiu spune:

Pai si normal ca nascuse usor, avea gemeni, care in general sunt mai mici si prematuri 6 saptamini, deci clar mai mititei decit una bucata copil la 42 de saptamini. Mai stii cit au avut la nastere? Aici se facea cezariana, automat, din cauza prematuritatii nu ar fi riscat viata bebelusilor, pentru ca uneori efortul nasterii poate fi prea mult pentru ei. Deci in cazul ei chiar nu ar fi fost un moft. Iar faptul ca s-au adaptat bine a fost un noroc, avind in vedere ca erau prematuri.

Parerea mea e ca cezariana e mult prea blamata, e un curent acum, o moda aici sa ne ferim de cezariana ca dracu de tamiie. E atit de pictata in negru incit unele mame fac depresie ca au nascut prin cezariana, ca nu au fost suficient de "mame" sa nasca natural si alte prostii de-astea. O moasa a refuzat sa aiba grija de o gravida fiindca isi programase cezariana. E aberant. Cezarianele salveaza vieti. Eu daca nasteam acum 100 de ani as fi murit la nastere in chinuri groaznice si copilul la fel. La prima nasterre.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Cristoiu, nu e chiar asa, cezariana se recomanda prematurilor foarte mici, gen 28-30 de saptamani. Prematurii mai maricei cum au fost astia beneficiaza de pe urma nasterii normale pentru ca le sunt presati plamanii in timpul nasterii, elimina mai bine lichidul si asa se adapteaza mai usor dpdv respirator. De la un medic gineco stiu, intr-o discutie off the record ca sa zic asa. Au avut in jur de 1500-1600 grame.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristoiu spune:

Citat:
citat din mesajul lui lavi02

Cristoiu, nu e chiar asa, cezariana se recomanda prematurilor foarte mici, gen 28-30 de saptamani. Prematurii mai maricei cum au fost astia beneficiaza de pe urma nasterii normale pentru ca le sunt presati plamanii in timpul nasterii, elimina mai bine lichidul si asa se adapteaza mai usor dpdv respirator. De la un medic gineco stiu, intr-o discutie off the record ca sa zic asa. Au avut in jur de 1500-1600 grame.


Deci micuti. Adica fata de un bebe de 3 kg sau mai mult deci nastere usoara.

Eu nu (mai) sunt de acord ca nasterea vaginala ( nu imi ace ca se numeste naturala, de parca prin cezariana nasti copii de plastic) e cea mai sanatoasa si trebuie tras cu dintii sa nastem asa. Daca ne uitam numai 100-200 de ani in urma, se murea pe capete la nastere, si femei si bebelusi. Nasterea vaginala implica riscuri destul de multe, la fel ca si cea prin cezariana. Marea diferenta este cum e afectata mama si corpul ei dupa nastere si complicatiile care pot aparea chiar dupa vindecare. Dar si nasterea vaginala poate lasa urme serioase.

Pina la urma e vorba de costuri si de motive. Atita vreme cit exista un motiv, o indivatie pentru cezariana, este absolut ok ca mama respectiva sa aleaga cezariana. Daca nu exista, e la fel de ok ca mama sa aleaga cezariana, dar sa suporte costurile ei (nu ma refer la spaga). In orice caz, cezariana are avantaje si dezavantaje, riscuri pentru mama si bebe unele mai mari si altele mai mici decit la nasterea vaginala si e strict o alegere personala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

Indiferent cat de mici sunt copii, la gemeni se recomanda cezariana in special datorita pozitionarii acestora. Se poate ca primul sa se nasca usor, dar al doilea sa fie prea sus/cu picioarele inainte/de-a latul etc/pot fi probleme legate de sangerare datorita placentei/placentelor. Un medic care accepta o nastere naturala la gemeni asa din start este fie foarte bun si bine informat, fie inconstient/nepasator.

La cap gemenutelor s-au nascut zilele astea 2gemeni: " 39 saptamani si 2 zile ,un bebe are 3070 gr si celalalt bebe 2580 gr,51 si 48 cm ". Nu sunt chiar mici. Si sa nu uitam nici de efortul mamei.



Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Din ce am inteles eu, la gemeni important e cum vine primul. Daca vine primul bine, al doilea se pozitioneaza el si iese mai usor, calea i-a fost deschisa de primul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

Ocebine, multumesc!

Lavi, pe 5 mai e DPN-ul, sa vedem cand se hotarasc ei, sper sa fie cat mai aproape de termen.

Intr-adevar cel mai important e cum e pozitionat primul bebe. In afara de asta mai sunt si alte conditii care trebuiesc indeplinite, de exemplu sa nu fie diferenta de greutate foarte mare intre ei. In caz de nastere prematura in general se recomanda cezariana, cum spune Cristoiu bebeii ff mici e posibil sa nu fie suficient dezvoltati sa suporte cu bine o nastere vaginala (pentru bebeii la termen nasterea vaginala e o experienta care ii pregateste in plus pentru viata extrauterina, pt. cei prematuri insa poate fi prea mult). La 34 de saptamani fiind prematuri tarzii nu stiu sigur daca tot asa e recomandata cezariana in mai toate cazurile sau depinde mai mult de circumstantele nasterii. Prietena mea a nascut gemeni la 34 de saptamani prin cezariana (aici), ea ar fi preferat vaginal dar doctorul i-a spus ca in cazul ei era singura sau cea mai sigura optiune; insa a fost o situatie in care nasterea nu s-a declansat natural, ci doctorul a hotarat, in baza faptului ca unul dintre copii nu mai crestea si dadea semne ca nu ii mai este bine inauntru, ca ar fi prea riscant sa o mai lase.

Mergi la inceput