Perlutzele lui Rares

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pisimuky spune:

Rares incepe deja sa aiba fata de fratele sau comportamentul fratelui mai mare . Ii arata cum trebuie sa bea din cana cu ceai, cum sa faca anumite chestii, ma rog...Astia mici au, mai nou, un obicei. Daca Rares se duce la toaleta, ala mic musai sa-l insoteasca si sa stea langa el pana se termina operatiunea . Deunazi, eu eram in bucatarie, usa de la baie era deschisa, ii aud. ( Probabil Mihnea il lovise pe Rares ) . Zice Rares : "Auzi, Mihnea, tie iti place daca te lovesc in cap ? - cu demonstratia de rigoare, in mod cert - fiindca-l aud pe asta micu' raspunzand : "Nu ". Continua, "batranelul" : "No, vezi ?! Atunci stai cuminte !"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisimuky spune:

Seara, inainte de culcare, le spun o poveste si apoi trebuie sa stau langa ei pana adorm fiindca altfel se tot harjonesc in loc sa doarma.Rares vesnic se plange ca viseaza urat si de multe ori ii spun sa se gandeasca la ceva frumos inainte de culcare - la personajele lui preferate de desene animate - la Nemo, la Simba.... Mihnea repeta ca un papagal, dupa mine : "La Nemo, la Simba..". Eu il aprob, repetand dupa el. El,in loc sa doarma, zice iar : "La Nemo, la Simba...". La care Rares, infuriat la culme ii da replica : "Mey Mihnea, vezi ca ai zis deja de doua ori "la Nemo, la Simba". Mai zi si altceva !"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisimuky spune:

Ieri, cand veneam acasa de la gradi, pe drum, trecand cu masina am vazut o vulpe calcata de masini. Ii spun lui Rares, care statea pe scaunelul lui, in spate. "Unde, mami ? Unde-i vulpea ? ". Ii spun ca tocmai am trecut de ea, ca a murit fiindca a fost lovita de masini. "Hai, mami, sa o ducem la noi acasa sa-i facem o injectie ca sa se faca bine !". Incerc sa-i explic ( cat de bine pot ) ca odata moarta nu ii mai poti face nimic ca sa o readuci la viata. Copilul insa insista : "Da' mami, nu vine un doctor de la spitalul de vulpi sa o ia de aici ?". Ii raspund ca la noi in tara nu avem asa ceva, numai in America sunt doctori care duc animalele la spital. "Da' nu vine nimeni sa o acopere cu o patura ? " Iar ii spun ca nu-i mai trebuie vulpitei nici patura pentru ca ea acuma nu mai simte nimic, nici frig, nici cald... Si, ca o concluzie ( desi tot nu-i lamurit de ce nu mai simti nimic atunci cand mori ; cata inocenta ! ) zice : "Asa-i, mami, ca vulpita n-a ascultat de mama ei si a venit din padure pe sosea si a calcat-o masina ?" Raspund afirmativ.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisimuky spune:

Rares e un copil tare sensibil. Pune totul la suflet. Il mai cert cateodata ca face nazbatii. Azi s-a postat in fata mea, dupa o repriza de certat , si mi-a zis pe un ton foarte ferm : 'Mami, te rog sa nu ma mai certi si sa ma iubesti !"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisimuky spune:

Azi m-am distrat pe cinste .
Imi place sa ma uit pe Antena 3 la Earth TV, sa vad tot felul de locuri...Ne uitam azi, cu Rares, amandoi. Incepuse cu Hamburg. Ma intreaba copilul : "Mami, cand ne ducem si noi acolo ? Cand ?" N-apuc sa-i raspund ca apar imagini cu Dusseldorf. Ii zic : "Uite, aici am fost, in Dusseldorf !". Si el repede, bucuros : "Si am fost si eu, mami ?". Zic "Da ! Ai fost". Erai in burtica lui mami" ( eram insarcinata in luna a sasea atunci ). Ii sclipeau ochii deja :"Si ce faceam eu acolo in burtica ta, mami, inotam pe acolo ? " Raspund afirmativ. "Dar de ce inotam ?" "Fiindca era cald si bine". Si seriozitatea mea ia sfarsit cand il aud ce ma intreaba in continuare : "Da' erau si delfini pe acolo ?" Printre hohote de ras ii zic : "Nuuuuuu...........

Alta faza : Ne punem in pat sa-i culc. Le zic povestea cu "Ursul pacalit de vulpe" ca asta se cere in ultima vreme pe piata . Dupa aceea se tot certau care sa zica povestea din nou , Mihnea vroia sa zica el, Rares incepuse deja sa zica povestea si astalalt se ratoia la el... Nicicum nu taceau din gura sa se culce ( si asta dupa o ora de dus tratative . La un moment dat, nu mai rezist si-i zic lui Rares ( ca, de obicei el e moara stricata cand e vorba de culcare )" Mai termina mey odata si culca-te ca dimineata trebuie sa te trezesti sa mergi la gradi ! Nu ti-e rusine sa-ti tot repet acelasi lucru de o mie de ori ? Se intoarce spre mine cu o privire dintr-aia obraznica si-mi zice : "Da' tie nu ti-e rusine sa ma tot certi atata ?!" Am inceput sa rad si am luat-o de la capat

Iar ma intreaba ceva - tot in pat inainte de culcare - cica : "Numai asta-ti mai zic, mami, si gata.". Ii raspund : "Da, scumpule". Intrigat , ma intreaba : "Da' de ce imi zic scumpule ?". "Fiindca te iubesc" Si cu o privire cum numai el stie sa aiba, se uita la mine si-mi zice foarte sigur pe el : "Bineinteles ca ma iubesti !"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisimuky spune:

Azi pe la 9,45 am iesit cu ei afara in curte, sa se mai joace putin in aer liber. Cum era zi de dus gunoiul la noi pe strada, am luat pubela de la poarta ( e foarte usor de ridicat, are doua rotite in spate ) sa o duc la locul ei. Rares, care pana la momentul asta nu vazuse pubela "in action" a facut niste ochi cat cepele cand a vazut ce usor o manevrez si apoi cu mare bucurie in glas m-a intrebat : "Mami, tu esti specialista in gunoi ?"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisimuky spune:

In seara acesta s-a cerut junele la culcare mai devreme ca sa fie odihnit maine. Are carnaval la gradinita si el va fi costumat in print . Bineinteles ca a trebuit sa le spun din nou povestea ursului pacalit de vulpe si cand am ajuns cu povestea la final - "Si, cand il vede vulpea pe urs venind si il aude mormaind de durere incepe a striga vesela :" ( zic eu ) Si ma opresc ( intentionat ) ca sa zica Rares continuarea fiindca stie pe de rost povestea. Se prinde repede pustiul de figura, fara sa trebuiasca sa-i zic eu ceva, si zice : "Alei, cumetre, da' ti-au mancat pestii coada ori ai vrut sa nu mai ramaie pesti in balta ?". Si turaie in continuare pana la sfarsit, si in final, zice exact cum le spun si eu : "Si-am incalecat pe-o roata si v-am spus povestea toata".Si de obicei eu spun dupa ce termin de povestit : "Noapte buna, copii !". Da' el smekeru' schimba replica : "Noapte buna, parinti ! Noapte buna, adulti !"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisimuky spune:

Azi, in timpul unei "sedinte" de logopedie cu mama, adica subsemnata, auziti ce-mi debiteaza. Lucram dupa o carte - "Si eu vreau sa vorbesc corect!" care are si cd, ne e de mare ajutor. O voce feminina, foarte placuta rosteste clar diferite silabe, cuvinte si pe Rares il pun sa repete. Nici n-am inceput bine o lectie si el : "Tanti,( se adresa vocii ), nu-mi dai si mie o ciocolata ?". Zic : "Lasa, mey, ciocolata acum si repeta dupa tanti !".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisimuky spune:

Azi am fost in vizita la niste tineri care au si ei doi copilasi - o fetita de 3 ani si un bebe mic si scump de 9 luni.S-au imprietenit imediat piticii, s-au distrat de numa'.Rares s-a jucat cu fetita si s-au inteles de minune, e si ea genul ala de copil intelegator ca si el. S-au dat cu randul pe tricicleta prin casa si, evident, s-a simtit piciul meu foarte bine. La plecare s-au pupat ca indienii iar Rares, putin rusinat dupa ce l-a pupat fetita vine la mine si-mi zice in soapta : "Mami, vreau sa o iau pe Daria la noi acasa. Sa fie a noastra. Vreau si eu sa am o surioara!"I-am spus "Dar tu ai un fratior, pe Mihnea. El n-o sa ramana tot mic, o sa creasca si intr-o zi o sa puteti sa va jucati asa cum te-ai jucat cu Daria". Si imi da o replica de ma nauceste : "Si dupa ce mai creste Mihnea, se transforma in fetita ?"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisimuky spune:

La urmatoarea adresa am pus doua fotografii cu "perlosul" mamei

http://www.flickr.com/photos/olarihi/

Mergi la inceput