Mamici de iulie-august 2007 (32)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns liadorian spune:

Aylin, cred ca inteleg despre ce vorbesti. Si din pacate, situatia aceasta se repeta mult mai des decat ne-am putea imagina. Si eu am pierdut o sarcina (e drept, mai mica decat a ta), dar era prima mea sarcina, un copil pe care si eu, si sotul ni-l doriseram foarte mult. Medicul care m-a "ciubucarit" (cum s-a exprimat ea foarte elegant) n-a catadicsit sa-mi dea nici cea mai mica explicatie pentru ce s-a intamplat, desi eram perfect sanatoasa si, teoretic, as fi putut duce sarcina la capat. Incepusem sa disper de incertitudine si citeam tot ce-mi pica in mana, dar fara opinia unui specialist, cred ca noua, profanilor ne e greu sa ne descurcam in noianul de informatii...

Si inca o chestie care m-a umplut de fiere. Am stat de doua ori in spital in incercarea de a-mi salva sarcina. Ei bine, de fiecare data fisa mea era confidentiala. Nici macar eu nu aveam voie sa stiu ce tratament mi se administra!!! Mi-am putu vedea fisa din greseala, pentru ca asistenta o amestecase din neatentie cu cele ale mamicilor care mergeau seara sa li se monitorizeze BCF-urile, si mi-au adus-o ele...

De asta merg acum numai la un cabinet privat, desi nu ma scot banii afara din casa. Dar asta e numai experienta mea, cu siguranta sunt, asa cum povestea Luna si sarcini linistite, care nu ridica probleme speciale. Poate data viitoare am si eu norocul asta, mereu am visat sa fiu o graviduta vesela si optimista, care e plina de energie pana in ultima clipa!

Lia S21

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aylin_tarcan spune:

anto, medicii nu stiu de ce, dar nici nu i-a interesat. m-au trimis la analize de sange (sa nu cumva sa fie stare de hipercoagulare) si au iesit normale. ca sa iti dai seama cat de interesati sunt ei de problemele pe care le au gravidele in sarcina: cu o saptamana inainte sa pierd sarcina (nastere prematura, avort, nu stiu cum sa ii spun la varsta aia) m-am internat de urgenta pentru ca aveam ceva contractii dureroase (nu ingrozitor, dar erau) si ma dureau si salele de la contractii. dupa cateva ore de la internare a venit un medic sa imi explice ca nu sunt contractii, ca e normal sa ma doara spatele pentru ca se schimba centrul de greutate. evident ca l-am contrazis, spunandu-i ca as sti sa le deosebesc si singura. dar m-a externat. in nici 2 zile mi s-au declansat contractii dureroase dese care nu treceau nici cu no spa. mi-am sunat doctorita (care tocmai se intorsese din concediu), i-am povestit....si ce mi-a spus? ca sa mai iau un no spa si sa stau in pat (de parca nu asta tot faceam) si sa ma duc la ea pe seara (se intampla dimineata). proasta de mine, am avut incredere in ea si m-am dus seara la cabinet. ca sa imi spuna ca e colul sters si ca nu se mai potae face nimic. am stat apoi o saptamana pe perfuzii cu gynipral in spital, dar degeaba.

nu mai vreau sa va intristez si pe voi, pentru ca trebuie sa fiti toate vesele acum. insa nu ma condamnati ca EU consider atat de importanta informatia si gandirea proprie.

si in plus, sa intelegeti de ce raspund atata de prompt cand stiu despre anumite intrebari medicale pe care le au fetele. pentru ca poate si mie mi-ar fi fost atunci folositoare niste raspunsuri la intrebarile pe care le aveam. dar nu am avut de unde sa le obtin.

mai vreau sa adaug ceva si gata. dupa toate problemele pe care le-am avut cu medicii in trecut (cand ni s-a recomandat ICSI de la prima consultatie, fara drept de apel), dupa cat m-am zbatut sa demonstrez ca nu poate sa spuna nimeni ca este asa atat de repede, dupa ce m-am zbatut sa demonstrez ca exista si alte posibile cauze care sunt tratabile, dupa atatea lupte cu medicii care probabil ca se simteau jigniti cand o pacienta se dadea mai desteapta ca ei, eram atat de obosita, incat, cand am ramas insarcinata, m-am relaxat dintr-o data si am spus ca voi merge pe mana medicului, ca voi avea incredere in el, pentru ca eu nu mai aveam puterea sa fiu si eu medicul sarcinii mele.

pup fetele si multumesc pentru intelegere



Aylin, 18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aylin_tarcan spune:

multumesc fetelor [pup[

claucia, iti impartasesc pasiunea si lectura mea personala a fost aceeasi ca si a ta. de aia poate pare cateodata ca o fac pe desteapta cand raspund la intrebarile medicale. departe de mine gandul asta.

merci liadorian, luna1, anto

Aylin, 18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns samadhi spune:

PENTRU CINE REZERVA LOCURILE la Etiquette : si eu vin cu fiica mea de 4 ani 1/2, si cred ca trebuie rezerave locuri si pentru cele care vin cu copii, nu????

18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

quote:
Originally posted by claucia


Nu sunt nici de acord cu abordarea in strainatate cum ca nu controlam nu vedem nimic, daca e sa fie oricum este. Treaba este ca nu acopera asigurarile atatea vizite si de aceea. Nu vreau sa intru in polemici insa se simte o lipsa de umanitate si o lipsa a apropierii cum nu ne-am dori desi spre asta ne indreptam.

Clau

22+

bb mic



Claucia nu iau neaparat apararea sistemului insa incerc sa-ti explic, faptul ca nu se fac echo nu inseamna ca se abordeaza metoda "daca e sa fie e". La fiecare programare se asculta inima lui bebe, se ia tensiunea, te cantareste plus analiza urinei de fiecare data plus analize de sange. Echo e cel morfologic la 20 sapt. Asta in cazul unei sarcini normale. In cazul problemelor care pot aparea (sangerari, contractii sau probleme cu alte organe cum am avut eu cu rinichii) primesti tratament si niternare de urgenta si esti tratat extraordinar fara spagi sau atentii. Singurul lucru cu care nu sunt multumita este faptul ca la niceputul sarcinii pana in 8 sapt nu te baga nimeni in seama, atunci este intradevar "daca e sa fie" insa sincer multe persoane au facut tratament si tot au pierdut sarcina la inceput. Si aici exista clinici de fertilitate, chiar renumite si daca stii ca ai probleme mergi acolo. Cam asta e sistemul in mare. Am prietena care face echo lunar caci a pierdut o sarcina, in plus i s-a spus de ce a pierdut-o.

Luna 19 sapt+ Cosmin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aylin_tarcan spune:

fetele, ma pregatesc sa plec acasica. nu mai am nici un chef de serviciu. de acasa nu prea intru. va urez o dupa amiaza mai insorita decat este afara si maine dimineata o sa ma prezint la apel, ca in fiecare dimineata de altfel.

sunteti niste dulci si ma bucur ca existati.

Aylin, 18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns otim spune:

aylin_tarcan - nu dam cu rosii nici gand , in schimb mi-ar placea sa am macar 1/2 din puterea ta .

20 saptamani Laurentiu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CarlaV spune:

Aylin, si eu te inteleg perfect si gandesc la fel. Asta nu mi se trage de la sarcina pierduta, ci de la faptul ca am crescut printre doctori si inteleg ce zic. Si la stomatolog fac la fel, pana nu-mi explica ce si cum nu stau linistita. Insa le inteleg si pe cele care vor doar sa stie daca e bine copilul sau nu, sa nu se streseze cu detalii, insa doctorii ar trebui sa explice fiecareia asa cum vrea sa stie.

Cristina, nici ca se putea sa sune mai bine cu epiziotomia, atata voiam, pe cineva care sa ia in calcul si faptul ca poate nu e nevoie. Nu ma gandeam sa-mi scada din pret epidurala, doar ca mi-e tare frica de ace. Oricum, la 480 euro cat ramane sa platim noi e super. Cum e cu tatal, poate sta in aceeasi rezerva? Aici asa e.

Brazuca, bine ca v-ati hotarat. Cum ziceai si tu, chiar daca dati toti banii pe chirie si nu va fi mai rau decat acum. Crede-ma, nemancati nu ramaneti, desi asa poate parea la prima vedere.

Carla, 24+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefania_97 spune:

Aylin

Imi pare extrem de rau pt ceea ce ai avut de indurat. Nu ti-a fost usor si cred ca o asemenea durere este f grea si amara.
Cred ca ai dreptate sa crezi in instinctele tale. Toate ar trebui sa o facem dar cateodata nu avem de ales decat sa avem incredere in ei.
Eu nu am pus atatea intrebari ca tine pt ca sunt la prima sarcina si pana acum nu am avut probleme. Pana cand m-am speriat rau din cauza unor pete maronii insa a fost tot dr cea care m-a calmat(si fetele cu aceeasi prbolema) si mi-a explicat ce se intampla in corpul meu si de ce.
Sunt de acord cu tine ca exista multi incompetenti, insa cum am zis trebuie sa ai si bafta de medic bun.
O sarcina usoara si nastere si mai usoara. (am auzit de o fata care a terminat totul in 30 min o nastere fara probleme)





stefania sapt.20

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karligutza spune:

Deja se inclina balanta cu mult spre Etiquette asa ca nu am nimic impotriva. E drept ca la "Caru' cu bere" era mai dificil cu parcarea, insa in rest va garantez ca e super. Incercati asa personal. Deci vin si eu la Etiquette... iar ca sa vina si Alina... hai sa nu fie de ziua ei ca sa poata veni si ea, ce ziceti de JOI, 19 aprilie, orele 17 (sau chiar 16... oricum pana ne adunam... comandam pe la 17.30... si stam la cioace - adica la taclale - pana nu mai putem fiecare din noi...).

Lista o putem crea usor pe emailul comun, daca fiecare din noi va trimite pe adresa: iulaug2007@yahoo.com un email avand ca subiect nickname-ul de pe acest forum. Si astfel ne numaram mai usor, iar daca andutzy sau sotul lui jadi fac rezervarea la restaurant pot vedea usor cate mamicutze vor si care sunt ele... fara sa mai intre in continutul emailului. e ok si asa?


pupici

karligutza, sapt.25
and... and... and...

printesa din burtica

Mergi la inceput