Mamici de iulie-august 2007 (32)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mychydutza spune:

am gasit pe net catalogul de la IKEA. azi s-a deschis. am vazut un patut de bebe , 160/70 parka, lemn masiv, simplu la 119 ron fara saltea. era chiar ok ca doar nu tre sa fie nu stiu ce? linku e aci : http://ikeaeu.ecweb.is/07/LKRO/

+19
mihaela
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chriszta spune:

Luna
Nu m-am suparat si ai dreptate cu etnia dar mai trebuie sa curga multa apa pe Dunare...
Carla
in legatura cu "taietura" (niciodata nu-mi iese denumirea medicala) nu se porneste din oficiu. Depinde de pacienta. Ei chiar fac un curs special de gimnastica si respiratie (eu incep azi) pt a evita operatia, dar in cele mai multe cazuri se recurge la ea pt ca mamicile inca nu au invatat tehnicile moderne de relaxare a perineului.
Depinde de pacienta, daca se poate relaxa suficient, daca este elastica...
Epidurala este inclusa in pret dar la internare (in travaliu) poti opta sa nu faci epidurala. Pretul insa nu va scade...

Cristina 22+ si Eva Alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefania_97 spune:

Fetelor va multumesc ca m-ati pus pe lista.
Mi s-a spus ca aici nu ti se da epidurala pana nu te vad ei ca ai nevoie si inainte incearca sa te convinga sa nasti natural sau in apa.
Cezariana e ultima optiune.
pt voi toate

stefania sapt.20

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aylin_tarcan spune:

fetelor, sa nu dati cu rosii in mine, dar va spun si eu parerea mea. care e doar a mea, nu o impun nimanui.

bravo voua fetelor care nu va deranjeaza ca nu va zice medicul sau ca nu intelegeti ce scrie in fisa de ecografie, dar daca nu s-a comentat nimic inseamna ca e de bine. eu inteleg ca medicii asa gandesc: sa nu stresam gravida, sa afle doar daca ne ingrijoreaza pe noi ceva.
imi dau seama ca e foarte bine sa fii relaxata, sa nu stii nimic si sa ai o sarcina fara griji. insa noi, fetele patite..."been there, done that". am trecut prin asta, am avut incredere in medici si nu ne-a preocupat pe noi prea tare fiecare prescurtare. daca medicul zicea ca e ok, inseamna ca era ok. si atat de ok a fost incat am pierdut sarcina la 26 de saptamani, cu probleme incepute la 18 saptamani, cu numeroase spitalizari, trecand din mana unui medic in mana altuia, unii mai competenti ca altii. astfel incat eu acum ma voi informa despre cea mai mica chestie care ma ingrijoreaza.
si ca sa ajung si la asta, pana in prezent nimeni nu a catadicsit sa se intrebe macar de ce am pierdut eu o sarcina cu un copil dezvoltat normal, la sfarsitul trimestrului 2, cu analize in regula.

repet, asta este doar parerea mea. nu trebuie sa faceti ca mine, si ma bucur pentru voi ca nu aveti probleme, ca sunteti relaxate. si sa va dea dumnezeu niste bbei sanatosi si de care sa fiti mandri.

dar vreau doar sa ma intelegeti si pe mine. de aia va stresez cu intrebari cand am, si de aia raspund de fiecare data cand stiu la intrebarile voastre. pentru ca dupa mine, cunoasterea face bine!

va rog sa nu va suparati pe mine, poate ca v-am parut cam dura, nu a fost intentia mea, asa a iesit.

eu una nu mai vreau sa trec prin ce am trecut, nu va pot descrie durerea sufleteasca pe care am trait-o, mai ales ca a fost o sarcina obtinuta dupa mult timp. iar acum nu pot sa nu ma preocup de absolut fiecare chestie care e scrisa in eco. mai ales ca am aflat o multime de lucruri interesenadu-ma. daca atunci le-as fi stiut, poate ca acum aveam un bb de 3 luni in brate.

iertati-ma, fetelor, ca v-am distrus buna dispozitie.

uitati niste floricele si pupete pentru voi ca sa ma iertati





Aylin, 18+

Edit: mai vroiam sa va spun ca daca eu nu as fi insistat pana in panzele albe ca sotl meu ar fi putut avea varicocel si de aia nu reuseam sa obtinem sarcina, probabil ca si acum eram la capitolul infertilitate si prin mii si mii de medici. a trebuit sa mergem la 10 medici ca sa se descopere varicocelul...de care eu spusesem de la bun inceput. ca sa nu mai spun de faptul ca ni s-a spus ca trebuie sa facem FIV+ICSI (intracytoplasmatic sperm injection), si iata ca am obtinut doua sarcini in mod natural

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Antoanela23 spune:

Monjum, in calitate de Stan Patitul nu pot sa nu-ti raspund: vorbeste cu dr despre contractii si starea colului. Daca e nevoie intrerupe serviciul si pune-te la repaus, ajuta enorm, mai mult decat orice tratament.
Eu iau 6 utrogestan pe zi, 1 Magnetop (pliculete cu praf de magneziu, pribil la gust, bleah) si 3 Adalat (nifedipin)/zi.
Dar la mine e mai complicata situatia.
Sanatate multa.

Anto 24 siVictor (8 octombrie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Aylin foarte bine faci ca te informezi mai ales dupa experienta prin care ai trecut. E normal asa, sa-ti iei putin viata si destinul in maini (atat cat depinde de tine) dupa o astfel de pierdere. Eu am avut o prima sarcina normala lipsita de orice fel de peripetii. Acum am incredere ca organismul si bebele meu imi vor spune in cazul in care ceva nu e in regula, in plus am incredere in moasa, desi nu fac 15 mii de echo la fiecare control ascultam baitaile inimii bebeului (exista un aparat numai pt asa ceva care le si inregistreaza cate sunt) luam tensiunea, ne cantarim, iar sange am dat pana acum de m-am saturat. Deci momentan ma simt bine si vreau sa ma sperii singura. Si aici iti spun valorile la echo daca intrebi dar eu consider ca atat timp cat ma simt bine sarcina e o stare naturala si o voi trata ca atare. Repet, e cazul meu, ma simt bine nu am nici o problema, sangerare sau mai stiu eu ce. In cazul tau e de inteles ca vrei sa stii tot.

Luna 19 sapt+ Cosmin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Antoanela23 spune:

Aylin, e cumplit prin ce ai trecut, .
E f ciudat ca dr tai nu se intreaba de ce ai pierdut prima sarcina, antecedentele conteaza enorm si ajuta la prevenirea unor situatii similare; sau poate pt ei e evident, din cum a evoluat intre sapt 18-26 si nu ti-au zi si tie? Presupun ca ai intrebat, ce ti-au spus?
Si eu la spital am avut senzatia ca mi se dau informatille cu lingurita, strictul necesar, cand puneam intrebari mi se spunea "nu e bine sa anticipam, vom lua masuri in functie de evolutie", dar macar vorbeau cu mine.
Faptul ca sursa infectiei pe care am avut-o e necunoscuta e un stres in plus, cum sa eviti asa ceva daca nu stii de unde e?

Te inteleg perfect ca esti ingrijorata si vrei sa fii informata, sunt sigura ca toate fetele te inteleg si te sustin, nu ai de ce sa-ti ceri iertare.

Anto 24 siVictor (8 octombrie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claucia spune:

Aylin, draga mea, nu ai fost dura, nu se supara nimeni, pune cate intrebari vrei si eu cel putin o sa incerc sa raspund la toate. Desi nu sunt medic, mi-ar fi placut mult. Sora mea este, si am citit cam toate cartile ei din facultate, asa ca lectura personala

Insa nu pot nici sa imi imaginez durerea din sufletelul tau atunci cand s-a intamplat intamplarea...

Asa este, si eu sunt de acord cu intrebatul si informatul, insa nu trebuie sa preia controlul, mai ales ca nu avem cu siguranta toate informatiile si ne pot consuma pe interior cateodata fara nici o urma de ingrijorare reala. cum ar fi vezica lui bb in repletie... Si la mine scrie acelasi lucru si tine de pipi lui bebe.

O sa vezi ca de data asta o sa fie bine, o sa tii in brate bebele mic si dragalash. Asa a fost sa fie.

Nu sunt nici de acord cu abordarea in strainatate cum ca nu controlam nu vedem nimic, daca e sa fie oricum este. Treaba este ca nu acopera asigurarile atatea vizite si de aceea. Nu vreau sa intru in polemici insa se simte o lipsa de umanitate si o lipsa a apropierii cum nu ne-am dori desi spre asta ne indreptam.

cat despre vot: sunt de acord cu ambele variante, daca e Etiquette, asa sa fie, numai ora dupa 17 (sau la 17) sa putem ajunge 9eu si fata mea bineinteles )

Pupici tuturor

Clau

22+

bb mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oaana spune:

CRISTINA,super clinica de care spui tu...mai ca m-as aventura si eu,mai ales ca nu mi se pare deloc mult aproape 800 euro,dar am aici un medic cu care am nascut si prima data cu epidurala,si am fost multumita,exceptand spitalul.poate la un al treilea bebe,asta numai daca e baietel sigur,ca daca e fetita,gata....Ma bucur mult pentru tine ca vei naste acolo,super.Oricum,dupa cum spui se merita toti banii.
BRAZUCA,felicitari pentru cununie,sa fiti fericiti si sa va iubiti toata viata ca si acum.Si succes in cautarea unui apartament,va fi greu s-o porniti la drum,"dar dragostea acopera totul",si va fi atat de bine sa fiti doar voi si bebe,incat nu va conta ca veti avea de facut restrictii.succes.suntem alaturi de tine.
ANTO,cred ca te simti mai bine,caci vad ca intri mai des acum.

oana
mami lui Iosua(5 oct. 2005) bb2 21+
["url=http://new.photos.yahoo.com/oanavpopa/albums"][url]

"fiecare rasarit de soare e o noua speranta"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Aylin uite de la mine si sunt sigura ca sarcina aceasta va fi totul ok. Si nu inebunesti pe nimeni cu intrebari, eu una ti-as raspunde daca as stii, si cred ca d'asta suntem aici, sa ne ajutam in primul rand cu informatii si apoi sufleteste. Nici nu stiu ce m-as fi facut fara voi cand am aflat de varicela si am fost stresata. Pupici multi.

Stefania aici ai optiunea epiduralei insa femeile de aici sunt masochiste (glumesc normal) am doua prietene insarcinate si au zis ca ele vor sa incerce totul natural, doar putin gaz (aici sunt mai multe metode de pain relief, una fiind gazul ilar, inspiri gaz dar cica nu face mare lucru) ca sa nu piarda experienta nasterii. Le-am zis ca n-au decat, eu am experienta primei nasteri naturale (n-am avut absolut nimic calmant) si ma lipsesc de data asta, vreau sa nasc razand.

Bine oricum e cu dus si-ntors, epiduralul se pune intre dilatatie 4 si 7 iar aici te cheama la spital in ultimul moment, deci daca mai apuci dilatarea de epidural. Aci iti faci plan de nastere, il comunici moasei, si ii spui ce si cum. Dar daca ajungi la spital la dilatatie 8 n-ai decat sa-i dai cu gaz ca epiduralul s-a dus.

Luna 19 sapt+ Cosmin

Mergi la inceput