Bebei cu alergii (3)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sheba spune:

Multumesc mult Pepsi,Pisicuta si Ramona.
Hainele i le spal cu detergent special pt copii si le si clateste masina de spalat de 3 ori. A mai avut 2 episoade de eczema pe fata la 2 luni si la 6 luni insa au trecut intr-o sapt numai cu crema emolienta.La 2 luni am pus-o pe seama Milumil 1 (eu nu am putut alapta) pe care l-am diluat cu ceai si in 3 zile si-a revenit.Acum e cu totul altfel si a aparut si pe corp.Eu la 6 luni l-am trecut pe NAN2 care nu e asa gras ca Milumil dar nu cred ca ii putea aparea eczema la 4 luni de la schimbarea laptelui.
Testele cutanate se pot face si la 11 luni?In seara asta era mai rosu la fata, si dupa baie ce-i drept insa miine sun la alergolog.Pediatra deja nu ma mai poate ajuta,devine prea specifica problema.
Va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

De ce nu incerci sa il treci pe formula de soia, daca nu chiar pe orez?
Daca zici ca au mai fost probleme - in mod cert e de la lapte si deci e alergie, nu intoleranta. Laptele fara lactoza nu va rezolva problema. Vinovata e caseina din lapte, iar laptele fara lactoza o contine din plin.
E posibil ca acum sa fie mai rau si datorita altui aliment nou introdus. Nu stiu ce primeste, oul e alt aliment "vinovat" la copiii mici.
In primul rind as scoate laptele si apoi poti observa daca este si alt aliment care ii provoaca neplaceri. I le dai prin rotatie, cam ca si cind introduci alimente noi la bebelus - urmarind cu atentie reactiile.
Noi am facut doar teste de singe pentru depistarea alergiilor. Le-am repetat de 2-3 ori in citiva ani, in rest ne-am bazat pe simptomatologia copilului.


The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisicuta si matei spune:

Eu una nu cred ca ar trebui sa punem noi diagnostice,cel mai bine este sa fie facute teste si in plus urmarirea cu ajutorul meniului.

Sheba nu stiu de ce consideri ca pediatrul ar fi depasit de situatia cu alergi.Mie una mi se pare ca e mai bine la un pediatru care este specializat pe copii decat la un alergolog.In cazul nostru alergiile au fost descoperite si foarte bine gestionate si "solutionate" ca sa zic asa de catre pediatrii.Iar cand am descoperit celiachia avea 11 luni si pediatra si-a dat seama din prima cand i-am povestit ca asta ar fi si testele au confirmat ceea ce banuia.Teste cutanate nu stiu daca se fac la noi la varsta asa de mica,dar pana la trei ani nu sunt relevante si indicat este sa faci teste de sange.nu trebuie sa te temi ca il doare,daca este ok asistenta poate sa nici nu planga(Matei cand i-am facut ultima data analize nu a plans,numai a tras nitel manuta ca nu intelegea ce se intampla) si oricum este spre binele bb.

Pozici cu noi
"Cronometrul" lunilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana21 spune:

Multumesc pt. raspunsuri si pentru ca v-am gasit!
Ramona J, tocmai i-am scos tot, tot, si Almette, si kinder, tocmai de aia eram ingrijorata. Bietul copil ma intreaba mereu daca are voie, mi s erupe sufletul...
In fine, vroiam sa va mai povestesc ca Ianca are si piele atopica, probabil ca ar fi trebuit sa ma gandesc la asta mai demult si sa fac o legatura. Si, da, are si rinita. Un fel de alergie la puful de plop. La tantari reactioneaza la fel cum ati scris si voi pe-aici, se umfla rau, cam cat o moneda mica, cu lichid in varf si trece greu, in doua saptamani.
Pe mine ma intriga un lucru totusi? Cum se explica perioadele de doua, trei saptamani de scaune normale in conditiile in care ea bea inainte Nestle Junior si manca lactate la greu? E adevarat ca nu prea a trecut o luna fara asa-zisele enterocolite, dar...cum naiba functioneaza intoleranta asta?


Un lucru ciudat care i s-a intamplat asta-vara. La Resita, la strabunica ei, s-a umplut din senin pe tot corpul de bubite ca si muscaturile de tantari si era pe regim antidiareic. deci nu era de la alimente. Nici de la apa pentru ca bea apa plata. E posibil sa fie de la aerul de acolo? Am fost socata de episodul asta. Oricum, bubitele au inceput sa dispara rapid dupa ce am plecat de acolo. Avea umflaturi chiar si in talpa si in palme, a fost nasol de tot. Dar in afara de asta nu am observat alte manifestari alergice, nu stiu ce sa zic...

Multumesc de ideea cu branzica facuta din nan fara lactoza. super. Azi-dimineata imi cerea banana cu branza, goala nu a vrut-o...

Ianca Printesica si Super Mamica

Ianca Nasturica
Poze mai vechi


www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78981" target="_blank">Povestea Burticii

Dialoguri strumfesti



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gama spune:

Buna ziua fetelor, Diana, te cunosc de la "Piticlonti de iul-aug" cand am avut o tentativa de-a intra in clubul vostru, imi pare rau pentru neplacerile cauzate Iancai de lapte.
EU am dus azi dim copilul la pediatrul unde am facut si ultimele analize, care v-am zis ca au iesit f bune, am intrebat daca intoleranta se testeaza separat de Phadiatop infant, mi-a zis ca nu, ar fi iesit in analize, concluzia: copil nealergic, cauze neelucidate, prurig-ul din septembrie zice ca nu e elimentar si ca uneori raman fara explicatie, ca exista sensibilitatea copilului cu piele alba.....deci, eu sunt total derutata si am sa raman cu frustrarile acumulate in acesti 2,5 ani!!! Deocamdata il las in pace.O informatie: d-ra a spus ca, daca era alergic la lapte nu-i disparea asa brusc la 2 ani, copiii pe care-i are alergici au patru ani si abia acum primesc cate foarte putin iaurt, si in nici un caz nu-i ieseau analizele bune.Deic, cine-mi va explica si mie de ce toti doctorii din ultimii 2 ani au concluzionat ca e alergic, sau si mai mult, cine-mi va spune vreodata de ce ac copil a mancat numai zeama de orea si lapte de soia in primul an????
Imi pare rau ca vorbesc numai despre mine dar inca n-am apucat sa citesc mesajele voastre si ma credeti ca nu-mi vine sa-mi mai dau cu parerea acum????
In rest, copilul e bine, a zis ca arata excelent la aproape 2 ani jumatate, are 14,8 gk la putza goala si 98 cm in picioare masurat.
Revin pe aici cand mai pot, vroiam sa va intreb de vaccinul de 2,6 ani.....pe care si cum a fost !!!!
Va pup si va doresc o zi buna.

si Matei(2.aug2004)
foto Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Pisicuta, sa stii ca ai mare noroc ca ai gasit medic pediatru care pune diagnostic corect si gaseste solutii la toate problemele.
Din pacate sint destul de putini medici de genul asta. Poate ca in Romania sint mai multi, desi eu am dat si acolo peste tot felul de exemplare - chiar printre specialisti.
Dar aici am avut destule experiente neplacute si copilul meu a ramas mult timp nediagnosticat exact pe chestia asta.
Diana, situatia voastra e destul de misterioasa. Sa fie o dermatita de contact? Poate acolo au spalat cu alt detergent, poate ca au avut altfel de perne (puf, pene)... Explicatie exista sigur, dar s-ar putea sa n-o gasesti.
Eu ii tot dau cu laptele inainte pentru ca e primul aliment cu care copilul vine in contact direct. La praf, polen etc. alergiile se manifesta mai tirziu, nu in primele luni de viata.
Alexandru a fost clar alergic, cu teste doveditoare etc.
Fetita noastra s-a manifestat diferit, chiar opus... Nu a fost nicicind amatoare de lapte, bea mult sub cit ar fi trebuit. S-a nascut micuta si slabuta si a continuat sa ia in greutate ceva mai putin decit ar fi trebuit. Nu ingrijorator, dar putea sa-i mearga si mai bine. Facea cam multe scaune pe zi, se cam irita la fundulet si din cind in cind mai facea cite o diaree... Dupa ultimul episod prelungit primeste lapte de soia de la Humana. Pentru ca i-a mers atit de bine cu el, a ramas asa. Intre timp nu a mai racit (facuse si doua episoade de laringita acuta, la ultimul a primit Prednison), burtica e ok, a crescut si a luat in greutate ca niciodata. Teste nu i-am facut...
Am mai scris simptomele lui Alexandru, le mai scriu o data pentru comparatie: mare amator de lapte (se trezea si noaptea de 3-4 ori pina pe la doi ani si topea o cite o sticla), a avut colici cit a fost bebe si i-am dat pina la 6 luni lapte de orez. Am schimbat si in aparenta a fost ok, dar de pe la un an jumate au aparut racelile repetate. Citeodata i se inroseau obrajii dar bubite sau diaree nu a avut deloc. Cu toata lipsa asta de simptome (nu majore, oricum) - el a fost alergic la lapte inca din nastere. Tirziu, dupa doi ani a inceput sa se manifeste tot mai urit, cu episoade de apnee in somn etc.
Scrisei si eu despre noi ca asta e exemplul cel mai clar. Acum nu toata lumea o avea alergie la lapte, dar la copii e primul lucru la care sa te gindesti. Si manifestarile nu sint identice la fiecare copil.
Sint mai multe posibile probleme care se trag de la lapte. S-a mai discutat si depre legatura ADHD - lapte.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana21 spune:

Ramona J, ce ai scris tu despre fetita ta este exact ce mi s-a intamplat mie cu Ianca. Identic. Te rog mult, spune-mi la ce dr. ai dus-o tu? Eu sunt intr-o situatie de-mi vine sa-mi iau campii. Azi, dupa cinci zile de regim si ecoflorina si enterol si...a papat cinci feliute de cartofi prajiti, nu m-am inteles cu ea sub nici o forma si am cedat pana la urma pentru ca nu facuse oricum kk de ieri dimineata si am crezut ca i-a trecut diareea, si...urmarea e ca in doua ore mi-a facut 3 scaune urate. Nu mai suport! As vrea sa o vad odata ok, sa pape si ea ca alti copii si sa ia in greutate. Ma apuca disperarea, nu stiu la ce dr. sa o mai duc. Ultimul, un idiot de profesor de la medlife, mi-a zis ca are diaree cronica nespecifica a copilului mic, un fel de colon iritabil, si asta cu testul de le Budimex pentru intoleranta, care iesise pozitiv, in fata. Mi-a zis ca el nu prea crede ca e vorba de intoleranta! Se poate asa ceva? sa iasa pozitiv testul si sa nu fie?
Apoi, dupa doua saptamani am ajuns din nou la dr. ei, Marcu, care mi-a spus ca nici vorba, e intoleranta severa si restul il stiti.
Sa-i schimb nanul fara lactoza cu altceva? deja m-am saturat eu de regim antidiareic, nu mai vrea bietul copil sa pape aceleasi chestii every day. Daca ar fi alergie la proteina din lapte, s-ar manifesta altfel?


Si ce nu inteleg nici eu e urmatorul lucru. Cum se poate sa aiba intoleranta la lactoza si sa aiba perioade de doua, trei saptamani in care nu se intampla nimic, uneori era chiar constipata? Se poate declansa asa haotic, la un moment dat, apoi sa treaca, apoi sa reapara? Sunt complet in ceata, nici nu mai stiu la ce sa ma gandesc. Analizele i-au iesit bine, nu are infectii, ex. copro e ok, coprocitograma e ok, i-am facut si antigen Giardia, nu are...ecdo abdominala e ok. Nu inteleg! M-a suparat rau de tot episodul din seara asta. S-ar putea sa fie de le cele cateva feliute de cartofi, dar s-a declansat prea repede, cred ca nu trecuse nici o ora. Se poate?

Gama, chiar ma intrebam de ce nu mai vii pe la noi. Pupici!!1

Ianca Printesica si Super Mamica

Ianca Nasturica
Poze mai vechi


www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78981" target="_blank">Povestea Burticii

Dialoguri strumfesti



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Copiii alergici au si perioade bune. Ar fi mai simplu daca le-ar fi rau tot timpul. Dar simptomatologia e inselatoare.
Fetita nu am testat-o nicicind. Pur si simplu a ramas pe Humana cu soia pentru ca i-a mers bine asa. Asta se intimpla acum 2-3 luni. Era sub inaltime si sub greutate pentru virsta ei. Acum ii merge mult mai bine, a recuperat incredibil de mult.
Nu confunda intoleranta cu alergia. Daca e alergie ii dai degeaba lapte fara lactoza. Caseina (proteina din lapte care provoaca alergia) e tot acolo. Incearca-l si tu pe asta de soia.
Pe copii in Romania ii vede dr. Clonda. E la fosta Policlinica 10, nu stiu daca ii mai spune asa.
E ok, dar nu ea a avut contributie la hotarirea asta cu schimbatul laptelui.
Deci noi pe fetita n-am mai testat-o si nici nu am de gind, decit daca Doamne fereste mai apar si alte probleme. Dar cum am mai fost patiti o data cu laptele...
Interesant e ca desi manifestarile ei au fost total diferite de ale baiatului, pina la urma le-a mers mai bine la amindoi fara lapte.
Merita sa ii schimbi laptele, nu ai nimic de pierdut.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gama spune:

Diana, am ajuns sa ma feresc in a-mi mai da cu parerea, dupa ce 2 ani de zile am "diagnosticat"copilul gresit, dar ce pot sa-si sugerez este testul Phadiatop Infant care se face la Medicover, costa nu f mult, pana intr-un milion de lei, si din cate mi-au spus mie diagnosticul este si pentru alergie si ptr.intoleranta.La Medlife mie nu mi-a placut alergologul, de dr.Radu am auzit de bine dar n-am ajuns la ea, iar despre produsele din capra doctorii mi-au spus ca sunt bune ptr copiii alergici la vaca...Mai este varianta laptelui de soia, eu ii dau de peste 2 ani exclusiv humana sl si sa stii ca, cresc si cu asta.Cat despre pauza facuta intre reactii cum spui tu de 2 saptamani, si la noi se manifesta diferit, uneori facea bube de la primul biberon de lapte milupa, alteori doar il durea stomacul si urla in timpul mesei de la nan ha....D-zeu stie ce inseamna toate astea!

si Matei(2.aug2004)
foto Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pepsi spune:

si eu sint de parere ca e bine sa faci testele sa stii la ce este alergic! la noi era clar ca e laptele ptr ca prima si singura data cind i-am dat cereale cu lapte praf la 6 luni am ajuns in urgente! si totusi la 9 luni i-am facut testele cutanate si altfel m-am simtit sa stiu sigur! sint f de acord cu ce zice Ramona, la fel mi-a spus si medicul alergolog(care e pediatru cu specialitate de alergologie e numa ptr copii) ca la copii cu fond atopic(adica alergici) e bine sa-i feresti de toate produsele alergene! de ex eu, nu-i dau kiwi, alune, fructe mare, etc, ptr ca, desi laptele a trecut, poate aparea alta alergie la altceva!

ramona, e tare interesant ca la baiatul tau s-a manifestat asa tirziu alergia!alergoloaga mi-a spus ca sint 85% sanse ca si al doilea copil sa fie alergic! ea avea 4 copii, dintre care 3 alergici!

sheba, da, testele cutanate se pot face la 11 luni, noi, le-am facut la 9 luni si in Franta le fac la 6 luni!

Dominic a supt pina la 1 an jumate si apoi a trecut pe soia! s-a dezvoltat absolut normal, nu are lipsuri niciunde, multe fructe, carne si legume in cantitati egale! costa de te rup produsele de soia, dar sint f bune, au calciu, si alte chestii bagate.doar sint vegetarieni care traiesc f bine, sau altii care din proprie vointa nu consuma produse animale, deci nici lapte, etc, si sint f bine! e drept ca e mai usor cind copilul nu stie ce-i aia ciocolata, lapte, brinza, decind cind stie si-ti cere, dar daca e spre binele lui....si lui Dominic i-a placut danonino dar a facut reactie si nu-i mai dau, le-am mincat eu, si nu mai luam!

diana, daca face si reactie la tintari, poti sa ai cu tine sirop de benadril, este un histaminic, si eu ii dau lui dominic ca si el se umfla!copii care au fost alergic au tot felu de manifestari la te miri ce! asta vara fiu-miu a facut o reactie atit de urita la un virus ca ne-am speriat! era plin de pete mari rosii pe corp, care parca se deplasau! mi-au spus atunci ca copii cu predispozitie alergici fac multe urticari, chiar daca nu intra in contact cu produsul la care sint alergici!

gama, imi pare bine ca ti-au iesit bine testele la copil, dar imi pare rau ca tot nu stii ce a fost! al meu are 2 ani si 7 luni si testele i-au iesit bine, ca nu mai e alergic la lapte, dar alergoloaga mi-a spus si mie ca pe la 3-4 ani trece!poate atunci nu va mai avea nici dominic nici un fel de reactie la produse lactate, ca deocamdata ieri i-am dat o bucatica de pizza cu brinza si mi-a facut o reactie de m-am speriat, diferenta fata de inainte e ca-i trece de la sine! am sunat medicul mi-a spus ca am introdus prea multe sorturi odata(dar vroiam sa stiu) si mi-a spus sa fac ca si la diversificare, 1 data pe saptamina sa incerc 1 singur produs in cantitate f mica! asa voi face, cum spunea si ramona ma iau dupa reactiile lui, la ce am vazut ca-mi face reactie nu-i mai dau deloc!

deci, chiar si cind testele ies bune, cum ca nu mai sint alergici, trebuie vazut exact pe copil cum reactioneaza!sint exemplul ce-l mai bun si ramona a spus la fel !

diana, fa-i testele sa stii ce e! al meu n-a mincat niciodata lapte si produse si nici acuma nu pot sa zic ca inca maninca, le gusta, si e f bine, uita-te la poze! nu e nici slab, daca e alergie cumva secretul ca sa treaca e s-o feresti de acel produs!la orice medic ai merge nimeni n-o poate face bine, ca din pacate la boala asta nu iei o aspirina si trece!of, saraca de tine, fa-i teste ca sa stii exact daca si la ce e alergica/intoleranta, incepe cu laptele ca asa pare sa fie!mai ales ca ai facut testele bacteriologice si nu a iesit nimic.uite fa testul ce ti l-a sugerat gama, ca la voi nu pot sa te ajut cu medici buni, si te vei lamuri, numa dupa simptome nimeni nu poate sa puna diagnostic, cu atit mai putin noi, astept sa ne spui rezultatele!

Flavia 19+, mama lui Dominic 17 mai 2004
albumele de familie

Mergi la inceput