Pisica si soacra si cizmele

Pisica si soacra si cizmele | Autor: grodear

Link direct la acest mesaj

Sa nu radeti!

Fetele, va supun atentiei o problema destul de ilara pentru voi dar spinoasa pentru mine.

Soacra-mea mi- a adus acum 3 zile o mata frumoasa, cuminte si educata (nu face in casa). Pe scurt, m- am hotarat sa o opresc dar fata mea o cam chinuie, dar nu asta e problema. Soacra-mea a avut intenti sa mi- o arate, nu sa mi-o dea sa o pastrez.

Cum soacra- mea are impresia ca eu nu am nici un cuvant de zis in casa, tot vine la mine in fiecare dim. sa-mi spuna: ca pisica a mancat chechul, puiul, cratita sau casa. O calamitate mai mare nici nu exista pe lumea asta ca pisica mea. Nu stie ce sa mai scorneasca ca sa o dau sau sa o duc de acasa. Din 5 in 5 min ma bate la cap cu ce face pisica, dar mata nu se duce la ea in casa ci sta la mine pe covor si doarme cat e ziua de lunga.

Cizmele...
Avem un vecin care lucreaza acasa, stie ce numar am la picior si face modele mai deosebite. Ieri mi- a dat 3 perechi sa-mi aleg, daca vreau ceva. O pereche am luat-o pt. mama mea, una nu-mi placea si una o opresc eu. Soacra-mea, ca de ce imi iau iar cizme. Da, mai am cateva perechi, dar mai vreau una, si o vreau pe banii mei nu pe ai ei, asa ca, care- i treaba?

Concluzia: aici nu e vorba de pisica sau de cizme, e vorba ca mi se spune mereu ce sa fac de parca sunt o oligofrena care trebuie indrumata la fiece pas. Eu nu cunosc metode sa o pun la punct decat sa tip la ea, lucru pe care nu l- am mai facut din vara. Dar simt ca o sa se repete iar.

Intrebare: voi ce faceti cand se poarta cineva cu voi ca niste marionete si va trag de sfori ca sa faceti ca ele? Cum reactionati si eu ce ar trebui sa fac in cazul asta? Daca gresesc eu in ceva spuneti-mi, dar daca am dreptate si exista o modalitate de a pune problema fara cearta, as vrea si eu sa o stiu, desi nu cred ca exista...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

o metoda mai simpla si fara bataie de cap si fara cearta ar fi sa spui ca ea si sa faci ca tine.


Ramonika si pisicile Vladutz Bubulina Maritza Fulgushor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NinaR spune:

Cel mai bine, incearca sa o ignori, cand vorbeste cu tine da-i impresia ca nu o auzi. Eu asa procedez cu persoanele care sa baga in sufletul meu, metoda functioneaza

Nina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns didita spune:

Nu stiu care e solutia ideala, dar eu devin sarcastica cand ma enerveaza cineva. Cum in general nu se astepata la asa replici, fac niste mutre uimite (ceea ce imi permite sa ma amuz in loc sa ma enervez).

De ex: pisica ta mi-a mancat papucii! raspuns: e normal am dresat-o la atac! sau bine ca a mancat la voi ma scutiti de masa de seara... etc, etc, etc. Niciodata luat in serios, indiferent cat se inerfeaza interlocutoarea!!!
De ce imi iau a 12-a pereche de cizme: ca doar n-o sa ma duc doua zile la rand cu aceeasi pereche (pe un ton cat se poate de revoltat!)

Oricum pe ea n-o convigi sa se schimbe, oricum ea asta deja gandeste, asa macar te distrezi si tu un pic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grodear spune:

Da' nu vreau sa se schimbe, pur si simplu vreau sa ma lase in pace. Si ideea pe care mi- ai dat-o e buna, cand mai vine si zice ceva o sa incerc sa-i raspund in doi peri.
Cateodata mi- e ciuda pe mine ca ma enervez, ca vede ca ma inrosesc la fata de furie si sunt fraiera ca- i dau satisfactie. Dar uneori nu ma pot abtine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

Dezamorseaz-o!
"ha, ha, ha, ce nostima esti mami (sau cum ii spui tu..) ai dreptate, o sa ma gindesc, poate o sa fac precum spui...stii ca parerea ta conteaza pentru mine"
Limba n-are oase.

Dar de facut sa faci cum te taie capul, ce-i drept ai nevoie de multa rabdare ca sa-i dai iluzia ca spui adevarul.

LEdit: sa-i raspunzi in doi peri este exact ce asteapta soacrele! In afara ca o sa o motiveze sa persiste "lasa ca vedem noi cine-i mai tare", ii va da ocazia sa te puna in lumina proasta fata de fiul ei( gaseste ea cum sa te provoace de fata cu el!)
Nu merita sa-ti folosesti resursele ca sa ii tii "contra", nu-i fa jocul, e prea istovitor.
Mai bine creeaza-ti un mecanism cu care sa lasi sa treaca pe linga urechi ce spune, sint momente in care eu o privesc zimbind pe soacra mea, fara sa o ascult, zimbind si spunind incontinuu " da, ai dreptate, ce chestie, extraordinar...nu m-am gindit la asta, chiar crezi ca-i bine?".
Asta-i da impresia ca e importanta si o tine ocupata cu alte planuri pe care sa mi le prezinte ca fiind "bune". Ca eu fac cum vreau eu o pune pe seama "imaturitatii" mele dar asta e o parte buna fiindca parerea ei in privinta asta nu conteaza, rezultatele sint cele care ma intereseaza, in final!


Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristiama spune:

La mine a mers, oarecum, sa merg la ea acasa si sa-i spun:

- sa va schimbati farfuriile, oalelele, sa rezugraviti
- i-am aruncat carpa cu care spala vase ca e urata
- am amenintat ca-i golesc frigiderul, isi tine mancarea cate 1-2 luni si ouale 30 de zile DUPA expirare!!!!

Si ce zice soacra:

- Fiecare sa hotarasca la ea acasa!!!
- Zau, da atunci cand veniti la noi de ce nu aplicati asta????

Incearca cu armele ei, nu cred ca tipetele rezolva pe temen lung situatia.

Te duci la ea acasa si incepi sa critici, sigur gasesti tu ceva, ii dai sfaturi fata de ce gateste, cum gateste, ce cumpara, cum isi aranjaza baia, sufrageria, perdelele, etc.

Si ca sa nu crezi cumva ca esti singura mie la cei numa 37 de anisori ai mei soacra imi explica DETALIAT:
- cum sa spal vasele
- cum sa-l hranesc pe sot sanatos ( la ea acasa supa la plic si carne gatita acum 2 spatamani sunt sanataoase!!, a si de 10 ani il tot hranesc, da nu se pune, daca inca n-am invatat, nu?
- umbla la frigider si-mi scoate legumele proaspete din pungi ca sa respire!!!! De miroase totul a ceapa.
- acopera tot cu ceraceafuri vechi da-ale ei: canapeaua, mobila din hol, inclusiv cuvertura de pe pat din dormitor, o singura husa nu e totdeauna suficienta
- imi explica cum sa am grija de lucrurile NOASTRE cumparate din banii nostrii

A, si sa mai zic o chestie draguta: intr-o camera ne-am luat parchet de pluta care a fost cam scump si ne spune sus si tare ca ei nu-i place.
Si dupa vre-o o luna vine cu ideea: il scoteti voi si puneti altceva in loc si mi-l dati mie sa-l pun in dormitor!!!!!
Poftim???? Mie imi place parchetul ala ca de aia l-am cumparat si abia am terminat de rearanjat casa!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grodear spune:

Pai scuze pentru obraznicie, dar daca imi zicea mie sa-i dau parchetul, i-l dadeam dar in cap!

A venit acum 15 min sa-mi aduca cartofi prajiti ca stie ca-mi plac. Asta inseamna ca si-a dat seama ca a comis-o si nu vrea sa aiba discutii cu fii-su cand vine acasa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia71 spune:

Eu n-am soacra si nici prea multa experienta n-am in domeni, dar eu cred ca soacra ta vrea mai mult sa te starneasca la cearta si nu e bine!
Eu zic sa zici ca ea si sa faci ca tine. Sau daca nu poti, ignor-o e cea mai tare arma!
N-o baga-n seama si daca continua ii spui frumos ca faci cum crezi tu ca e mai bine, ca tu ubesti animalela si...ca ea ti-a adus-o
hai pupik

Omul fara dusmani e ca punga fara bani!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristiama spune:

Nu, soacrele nu vor sa ne enerveze, ele in netarmuita lor bunatate vor sa ne invete pe noi "nurorile cele nepricepute" cum sa facem fata vietii!!!

Soacra mea incepea orice discutie cu:
- Mama ce viata grea o sa ai, crezi tu ca viata e usoara da o sa vezi tu!!!!!
Si aici se dezvaluia totusi sursa unei posibile usurari a vietii mele: ati ghicit, chiar ea soacra care o sa ma ajute, mooooamaaaa ce de ajutor am mai primit!!!!

Zau mai fetelor voi nu ati auzit de ajutor dat prin criticarea pana la desfintare a nurorii???
A naibii nora la 35 de ani, adica e, habar nu avea sa gateasca, vada de casa, nici sa spele vase ca lumea nu stia, si uite asa a putut soacra mea sa-mi explice mie cum se face!!!!!
Nici sa ma imbrac nu stiam, noroc ca mi-a cumparat ea haine, ieftine si sintetice. Am o alergie pe piele de la sintetic, si de preferat port marimea mea nu cu 4 numere mai mult, da gestul conteaza nu????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaisanais spune:

Hai ca ma bag si eu in discutie....ca, de'!
In primul rand, topicul deschis de tine, grodear, suna a titlu de roman politist, ceea ce mi se pare foarte amuzant! Te-ai gandit vreodata sa scrii un astfel de roman, in care soacra sa fie ''sarea si piperul'' intrigii?
In al doilea rand, eu reactionez asa: o privesc tamp, ovin, bovin, ca gasca... ma rog, in functie de cat de mare este ineptia eliminata de ea... si nu scot un sunet; ma uit ca Milka la poarta noua... drept care pleaca bulversata, fara comentarii si fara sa stie daca am priceput ceva sau nu.....
La inceput mi-a fost greu sa adopt figura tampa, acum imi iese imediat ce se porneste ''morisca'' sfaturilor pe care nu le cere nimeni, si stii care este ironia sortii: pe sotul meu il apuca ''sufocarile nervoase'', arunci cand mama lui ne explica, mie mai ales, care este ordinea corecta a calcarii unei camasi barbatesti?!Si te rog sa nu ma intrebi cati ani de casatorie am...asa ca oi fi invatat si eu sa calc camasi barbatesti...zic eu, da' ea, socrella, nu este de acord...
Ia incearca, vezi ce reactii starnesti? poate merge!

Mergi la inceput