Dermatita atopica

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns eryteea spune:

ccc77 tu nu mai spui nimic ?

gabi eu am facut teste fetitei mele in jur de 3 luni cele cutanate si la 6 luni cele din singe.Ce fel de medic alergolog este asta care nu-ti racomanda sa faci niste testeDaca faci cele din singe nu trebuie sa stea decit un minut,eu cred ca se poate.Eu personal din cite am citit aici pe forum si ceva cunostinte care le am ,in ROM nu cred ca se da mare importanta la capitolul ALERGII.

Ingrid amore di mama

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ccc77 spune:

Am citit cu atentie tot ce ati scris voi. Asa cum spuneam noi am inceput sa papam la pranz piure de legume, la inceput doar din morcov si acum si cartof si radacina de patrunjel. Ii place tare mult mananca cu pofta, dar...de 2 zile i-au aparut niste pete mici de eritem si cezicule care se atenueaza si se accentueaza pe parcursul zilei in special dupa baita.Baita o facem cat mai scurta si cu apa nu foatre calda. Nu stiu se poate sa fie de la patrunjel sau poate de la caldura excesiva si transpiratie.(Ne-am plimbat prin magazine si cred ca a fost putin cam cald pentru ea).Nu s-au accentuat poate chiar au dat inapoi putin si nu am dat-o pana acum decat cu crema emolient ca de obicei.O sa excludem din piure patrunjelul sa vedem ce se intampla. Sper sa-i treaca de tot. Eu folosesc Trixera special pentru pus in apa de baita(asa scrie si pe flacon)si pot sa zic ca a fost bine .Eryteea tot din gama Aven exista si crema Trixera, nu am incercat pana acum, dar daca zici ca este buna o sa o incercam si noi.Va pupam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eryteea spune:

ccc77 cum spuneam conteaza ,dar conteaza in mica masura crema cu care o dam (da crema trixera este de la gama Avena)important este sa eliminam alergenul .Este bine ca esti atenta cind introduci un nou produs in alimentatia fetitei ,dar te grabesti cu diversificarea este inca micuta.Cit despre bubite ,ce sa zic ,scoate patrunjelul si nu mai adauga nimic ptr. o saptamina.Cit despre caldura ,temperatura ideala este 20 grade,nici mai mult nici mai putin.Nu sint un medic si nici un "stiu tot" eu spun din cele invatate din experientele mele si din citit.Multa bafta mamici grijulii !

Ingrid amore di mama

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karula spune:

Am o fetita de 6 luni si o saptamana, diagnosticata cu dermatita atopica de la 6 saptamani. Alaptata exclusiv pana alaltaieri cand am testat cu maaaare succes morcovul. DAR: ieri s-a umplut pe torace, abdomen, fata de bubite marunte si rosii, grupate, tot tacamul, stiti voi de care...

Concluzia: alergie la caroten! Asa ca, Andra, vezi sa nu fie si la voi asa.

Am sistat diversificarea pana trece complet alergia si reorganizam schema (probabil incepem cu fructe).
In rest, ca si voi: Trixera in apa de baie, Trixera dupa baie. Plus un tratament dimineata si seara pe fata (unde avea ea pana acum cele mai mari probleme)cu Ivapur (spuma) si Ivadermaseb (crema) de la Ivatherm. Asta ne-a recomandat prof. Giurcaneanu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ccc77 spune:

Piure de legume cu morcov am inceput acum 2 saptamani si totul a fost ok.Dupa 5 zile am introdus si radacina de patrunjel si am observat aparitia bubitelor la 2zile de patrunjel.L-am sistat dar vad ca deocamdata tot persista bubitele.Sa fie oare un efect intarziat al morcovului, poate are si ea alergie la caroten.Incerc sa nu ii mai dau sa vad ce se intampla.Stiu ca poate n-ar trbui sa insist cu diversificarea , dar de cand am inceput-o a luat foarte bine in greutate, ceea ce inainte nu se intampla.Mananca cu mare pofta tot ce ii dau si piureul de fructe si cel de legume.Asa ca....nu stiu ce o sa facem , o sa incercam sa vedem daca excludem si morcovul pentru cateva zile ce o sa fie.Dar din ce sa ii fac piureul, doar cartof??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eryteea spune:

Karula la ce este alergica fetita ta ?



Ingrid amore di mama

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eryteea spune:

ccc77 piure poti sa-i faci si cu bostanei si frunze de sfecla ,spanac,nu stiu daca in Romania exista finochi ?daca da si asta,eu cred sa elimini si morcovul ptr. o saptamina si dupa aia sa-l introduci din nou.este foarte dificil de depistat daca nu sint teste facute,dar incet incet se rezolva ,nu dispera.

Karula, sper ca stii ca in cazul tau (deci tu alaptezi )trebuie sa tii si tu dieta ,defapt esti pe aceeasi linie de plutire ca fetita,deci trebuie sa fii atenta la ce maninci.

Ingrid amore di mama

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pepsi spune:

imi permit sa va scriu din experienta mea de mama a unui copil alergic la lapte si derivati! povestea a inceput cu dermatita atopica la 4 luni, aveam atentie la tot ce foloseam ca si produse de spalat, crema Glaxal a facut minuni, e naturala 100%, pe la 6 luni am inceput diversificarea cu cereale, si din cauza ca nu-mi placea sa ma mulg am pus lapte praf(care provine de la vaca), am ajuns la urgente in soc anafilactic! a fost groaznic! era clar, alergic la proteina bovina, eu, n-am mai avut voie sa maninc NICI un produs lactat, nici derivatii NIMIC,daca mai vroiam sa alaptez, dupa 2 luni copilului i-a trecut de tot dermatita atopica, si nu a mai revenit DELOC, fiindca era o reactie la laptele ce-l beam eu, si indirect el! la 9 luni i-au facut primele teste, au iesit pozitive clar, si de atunci tot la 6 luni mergeam la teste. a fost ff important sa-l ferim de produsele cu lapte, ca sa aiba timp sa se adoarma anticorpii, asta e secretul, la carne de vaca nu a fost alergic! acuma, va pot spune ca ieri, dupa 2 ani de cind am descoperit alergia am facut testul de 6 luni, si Dominic NU mai este alergic deloc! nu va desccriu fericirea, acuma, va trebui treptat si incet sa introducem alimentele cu lapte! citeva sfaturi, cum spunea si eryteea, e prea devreme ptr introducerea solidelor, descopera la ce e alergica, Dominic minca banana fara probleme, nu cred ca e alergena, Alimente cu potential alergen:lapte,ou,arahide,griu,soia,capsuni,piersici,citrice,peste(nu cel albastru ex.merluzzo)cacao,kiwi

Ingrid amore di mama, sint de acord si eu, asa e si pe lista mea data de alergolog! dar la noi soia e singurul produs care a inlocuit laptele de vaca, am avut noroc ca nu era alergic si la asta!
multa sanatate, fa teste sa vezi exact ce si cum, si evita sa diversifici atit de repede!

Flavia +18, mama lui Dominic 17 mai 2004
http://community.webshots.com/user/pepsidominic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karula spune:

Eryteea, eu insami sunt alergica! E drept ca mai putin alimentar, dar sunt atenta ce mananc (desi dr. mi-au spus ca e mai putin important). Ce ma intriga e ca aflu ca se pot face teste si la varste atat de mici si nici unul dintre specialisti nu mi-a recomandat sa o duc sa le faca! Doar tratament "soft", fara cortizon si alte minuni, si, evident, atentie la diversificare. Asa ca morcovul a fost primul aliment introdus - prima reactie alergica. De unde s-a dedus ca e la caroten...
Daca tu imi zici ca in Italia se fac teste, am mai aflat ca si in Germania, stiu ca si in Romania (eu am facut mare fiind), de ce Dumnezeu nu m-au trimis sa i le fac???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karula spune:

Flavia, eu personal iti multumesc pentru povestire si mai cu seama va felicit pentru rezultate!
Am evitat produsele lactate din instinct de cand am vazut care sunt problemele, am mai mancat (cu greu ca nu-mi place) unt la sfatul dr. tocmai pentru un surplus de lipide pentru tenul ei uscat...
La 9 luni se puteau face testele sau atunci ati hotarat voi sa le faceti? Adica acum, la 6 luni, le-as putea face?

Mergi la inceput