Ce parere aveti despre unii barbati ?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns for2nity spune:

nu neg faptul ca exista barbati care cred cu adevarat ca ei au numai rolul de a aduce bani in casa, dar acestia sunt totusi putini. Restul problemelor casnice nu pot fi puse doar pe seama barbatilor, sunt destule femei care nu fac fata treburilor casnice la nivelul dorit de barbati.
Si mai cred si altceva, refuzul de a participa in mod egal la treburile casnice este de multe ori rezultatul altor neintelegeri. Adica el se cearta cu ea pentru ce...nu stiu, nu s-a simtit suficient de bine aseara in pat, ea vroia sa petreava timpul cu el, el a iesit cu baietii, stiti si voi care pot fi motivele de cearta si din pacate sunt multe, ei, dupa o asemenea cearta parca nu-ti mai vine sa duci gunoiul. De ce? Doar asa, sa se razbune pe ea, pentru ca el inca crede ca n-a gresit cu nimic si asteapta scuzele ei. Asta a fost doar un exemplu dar sunt sigura ca intelegeti ce vreau sa zic. Neparticiparea la treburile casnice nu e neaparat un mod de viata sa zic asa ci un efect al celorlalte neintelegeri.
Apoi mai exista categoria (femei sau barbati) care intr-adevar lucreaza foarte mult, se dedica serviciului pana la epuizare si vin acasa terminati iar partenerul de viata nu intelege asta. El se bucura, ah, bine ca ai venit acasa sa faci mancare, sau ea se bucura, ah bine ca ai sosit sa duci gunoiul. Si iaca cearta.
Apoi sunt aceia care refuza sa participe pentru ca sufera, da, suna ciudat,sufera ca nu le sunt recunoscute meritele pentru ceea ce fac.
Si mai sunt bineinteles si cazurile cand cei doi vin din medii diferite, cu standarde diferite, si aici lucrurile sunt clare. Poate ajung la un numitor comun sau ce cearta vesnic ba pentru praf ba pentru copilul care musai tre' sa fie plimbat o ora si nu numai jumatate.
Aceste lucruri sunt valabile la majoritatea cuplurilor pe care le cunosc eu. Daca ma gandesc bine, in toate cazurile la inceput se intreceau care sa faca mai mult pentru a-i face placere celuilalt, apoi, incet incet asteptam tot mai mult de la celalalt, uneori vedem in asta dovada dragostei lor, suntem tentate de multe ori sa credem ca nu ne mai iubeste si vrem dovezi de tot felul chiar si sa-l vedem ca hamaleste tot mai mult pentru noi.
In concluzie, nu putem generaliza, nu sunt barbatii zilelor noastre asa, astea sunt problemele zilelor noastre, intelegerea cu partenerul de viata, caci atunci cand intelegere nu e, apar si reprosurile vis-a-vis de orice, chiar si de lipsa ajutorului dat in gospodarie.



eu si printesa mea Alexia Cristina (6.11.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Nici eu nu cred ca sunt barbatii zilelor noastre...ba din contra.

Daca e sa ne referim la faptul ca imi poate reprosa vreodata ca ma intretine...ma indoiesc....castigam destul de comparabil si imi pot duce traiul si fara sa imi dea el bani de mancare - daca s-ar ajunge vreodata sa se puna problema asa

Cand va aparea un copil..e drept ca cele 8 milioane de la stat nu o sa imi permita sa ma descurc singura, dar la fel de bine ma indoiesc ca acea perioada de un an cat intentionez sa stau acasa cu copilul ii va permite sa se dea 'cocos'....

Chiar nu stiu daca sunt de generealizat 'modelele' de barbati care isi bat sotiile sau se apuca de bautura. Din pacate nu ma pot raporta decat la cei din jurul meu si la cei din jurul acestora...adica un cerc marisor, dar care nu stiu statistic cat spune.

Cred ca tine si de educatia din familie si de cat il duce mintea pe fiecare.Si pana la urma si de cat i se permite, pentru ca fiecare cred ca se intinde cat il tine plapuma....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coltofeanu spune:

Aveti dreptate , si eu credeam ca vina apartine ambilor parteneri , dar am cunoscut o familie tanara , in care ea , buna gospodina , doi copii mici crescuti cu drag , menaj , isi iubeste sotul , intr-un cuvant , toate ziua munceste , atat pentru el cat si pentru copii , calma , calda .... El plecat toata ziua , nu neaparat cu treburi , ci ba la bar , ba la distractii , vine acasa si se odihneste . Ea nu stie cum sa pastreze linistea ca el sa se odihneasca , ca doar il iubeste , si el o iubea cand s-au casatorit !Nu vrea sa plece cu ea la distractii ! De aproape 1 an el are o amanta care nu are nici pe departe calitatile sotiei sale , si isi petrece timpul mai mult cu amanta , uitand de familie . Ba , vine acasa si cat de perfect ar fi totul , este imposibil sa nu gaseasca ceva de reprosat.
Am incercat sa stau de vorba cu el , i-am explicat in toate modurile posibile ca nu este bine ce face , dar el mi-a spus doar atat : "nu o mai suport pe sotia mea si vreau sa plece " . Cum a disparut asa repede dragostea , dupa numai doi ani de casnicie ? Este asa de indragostit de amanta , incat nu mai vede nimic altceva !

Am vorbit cu sotia lui , i-am spus sa nu se neglijeze ,dar orice ar face ea nu este bine pentru el ....

Eu cred ca , in aceasta situatie ,este de vina si cealalta femeie careia nu-i pasa ca destrama o familie , ca vor suferi doi copii s.a.
Si atunci , vina mai este a ambilor parteneri ? Stiu ca veti spune ca sunt rare situatiile acestea , dar , din cate stiu , foarte multe casnicii s-au destramat din cauza amantei sau a amantului .

Ce ar trebui sa faca sotia , in cazul acesta ??? As dori sa aflu si parerea unor barbati , daca se poate , pentru a afla ce gandesc ei in asemenea situatii ? Asa poate reusesc afla un alt mod sa vorbesc cu el, stiind cum vad astfel de cazuri barbatii !!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tlaura spune:

Eu nu cred ca vina este a celeilalte femei, daca nu e ea, e alta, sau oricum ea are cea mai mica vina; ea isi vede interesul si nu are nici o obligatie fata de sotia inselata.
In primul rand cel mai vinovat e el, pentru ca el i-a jurat credinta sotiei, iar dupa caz, si sotia e vinovata. Faptul ca ii gateste, ii spala, ii creste copii, o face o sotie buna, dar nu o partenera de viata, o prietena si amanta sotului; iar barbatii asta isi doresc!
Si mai spun ca e si vina ei, deoarece daca el nu o mai iubeste, iar ea stie acest lucru, ce rost are sa se mai tina dupa el. Stii cantecul acela: "unde dragoste nu e, nimic nu e"!
Iar casniciile nu se destrama din cauza amantei/amantului, ci din cauza celui care inseala!

www.imagestation.com/album/?id=4287441075&code=8712142&mode=invite" target="_blank">Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Antoaneta1 spune:

Nu cred in teoria ca "cealalta" nu are nici o obligatie fata de sotia inselata si prin urmare e preacurata si preanevinovata. Are obligatia omeniei si a moralei, pe care o avem noi toti fata de semenii nostri, atunci cand incercam sa trecem prin viata incercand sa ne rezolvam problemele fara a face rau altora. Ca daca toti ne-am vedea doar interesul nostru calcand peste cadavre, doar pentru ca nu avem un contract scris cu vecinul sau cu colegul de servici, nu cred ca ne-am mai putea intelege. Este o diferenta intrinseca intre bine si rau, iar amanta face un rau implincandu-se intr-o relatie cu un barbat casatorit, stie ca sustinand relatia face rau unei alte fiinte (sau mai multora, mai ales cand sunt copii, ce suflet poti sa ai sa faci rau unor copii, doar pentru ca tu esti dator sa iti vezi orbeste interesul). Daca nu era ea, era alta si nu conteaza, ceea ce face ea sau alta tot este si va ramane imoral, rau. Sotul este primul imoral, dar nu as absolvi sub nici o forma amanta de vina. Are o vina diferita de a barbatului, dar nu este fara vina si fara prihana. Daca n-ar avea cu cine insela, n-ar mai insela nimeni. Noroc ca sunt destule din astea "fara contract" cu omenia. Daca relatia ti se destrama, intai divortezi, si apoi mergi mai departe. Daca afli ca iubitul e insurat, dai inapoi pana divorteaza. Altfel nu e OK, iar vina barbatului nu te absolva pe tine de vina si imoralitatea ta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

quote:
Originally posted by for2nity
Si mai cred si altceva, refuzul de a participa in mod egal la treburile casnice este de multe ori rezultatul altor neintelegeri. Adica el se cearta cu ea pentru ce...nu stiu, nu s-a simtit suficient de bine aseara in pat, ea vroia sa petreava timpul cu el, el a iesit cu baietii, stiti si voi care pot fi motivele de cearta si din pacate sunt multe, ei, dupa o asemenea cearta parca nu-ti mai vine sa duci gunoiul.



Sunt mai multe lucruri interesante spuse aici, dar asta mi-a atras atentia.
O femeie il poate face sa se simta naspa pe sot in milioane de feluri. In majoritatea, are (sau crede ca are) acoperire. Dar nu-i chiar asa...
Nu pot sa le conving pe cele care sufera sau au suferit din pricina unor impotenti (si nu vorbesc numai de sex), dar cum va explicati ca, acelasi personaj, poate avea un comportament diferit 100% de la o nevasta la alta?
Si eu cred ca este irelevant comportamentul unuia din soti in masura in care sicanele sunt reciproce.


poze multe cu noi
Ana a implinit un an
Vara lui 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana1971 spune:

In primul rand LA MULTI ANI !!! ;in ce priveste subiectul deschis ..mi se pare f vast.Intra in ecuatie mostenirea genetica,caracteristici specifice barbatilor, educatie, mediu, inteligenta,caracter,temperament....etc .

Eu am fost unul dintre acei copii care am vazut asta la parintii mei : tata ofiter nu misca nici un pai si mama facea tot insa cand era ceva serios de facut tata era implicat 100%...asa ca am invatat din asta ...tot ce fac eu face si sotul si reciproc.
Nu ma refer la razbunari tipice pt adolescenti ma refer la tot ce tine de viata : servici,cumparaturi,curatenie,gatit,...si acum crestem si copil (care are 1 an).Desi sotul meu face parte din tagma aceea aparte (este programator si se stie ca pc-ul e totul pt ei)se implica in tot ce fac si eu ,putem imparti tot (ma refer la treburi)mai sunt si discutii insa e normal. Poate o sa-mi spuneti ca nu sunt toti asa... se poate,eu am incercat de la inceputul relatiei sa pornesc asa,fara compromisuri.

Referitor la micile razbunari intre soti...eu consider relatia sexuala cu sotul ceva separat,intangibil de prob exterioare ceva perfect...care asa trebuie sa ramana... acolo trebuie sa fie singurul loc din lume unde poti sa te destinzi,sa fi tu insuti, cu temeri si necesitati,...etc....ceva care sa-ti dea forta sa zambesti .

A propos de ce s-a povestit despre sotul cu amanta...am in jur cazuri destule si se stie ca la sentimente nu le poti comanda insa corectitudinea fata de persoana de langa tine si respectul ar trebui sa existe intr-un cuplu.

diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna_2007 spune:

Eu zic ca barbatii care-si iubesc cu adevarat sotiile le ajuta pe acestea si o fac chiar cu placere. Al meu statea pe PC la inceputul relatiei, ca era obisnuit de acasa sa faca sora-sa toata treaba (el muncea, sora-sa era studenta si avea timp, dar in relatia noastra munceam amandoi de dimineata pana seara). Dupa ce i-am spus ca nu vreau sa sfarsesc ca mama, care petrecea ore intregi singura ca o sclava la bucatarie, a venit imediat si a inceput sa ma ajute, iar de atunci (sunt peste 5 ani) ma ajuta intotdeauna la gatit (taie carnea, face curat prin bucatarie etc.), facem impreuna salata de boeuf sau clatite sau sarmale.

Deci unde e bunavointa si iubire se poate

"Adevarul este un lucru in mod absolut necamuflabil. De sub toate contrafacerile, de sub toate minciunile, de sub toate aberatiile, oricat de adanc l-ar ascunde, oricat de groaznic l-ar mutila - inca razbate, inca sclipeste, inca respira..."
(Mihail Sebastian - Jurnal)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

Nu sint barbatii zilelor noastre, ci barbatii ROMANI macho dintotdeauna cu o atitudine intretzinuta de gospodinele care nu au indraznit sa le-o traga peste bot.
Eu am exemplarul cel mai tipic acasa si-mi vine zilnic sa iau bazuca.
Dar am o problema : sa-i fac felul lui sau lu' ma-sa?!?



Smaranda, 3.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Povestea nasterii

www.askdrsears.com/html/2/T020100.asp" target="_blank"> Alaptati,
www.lalecheleague.org/bfinfo.html" target="_blank"> alaptati,
alaptati!

Cum se poarta un bebelus in wrap si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=80475" target="_blank">discutia de pe DC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

ei, nu cred ca-s numai romani.
Eu cunosc si exemplare expate mai rau ca romanii.

Iar ca navasta..daca te-ai pricopsit cu asha ceva, putin probabil sa reusesti sa mai schimbi educatia data de mama-sa din frageda pruncie: aseaza-te masa, ridica-te masa....
Doar feciorul e nascut cu un element in plus fatza de fete, element care-l impiedeca sa se aplece spre treburile casnice "degradante".


Elise

Mergi la inceput