Cum sa-mi "trezesc" sotul?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rilbuc1 spune:

Ideal ar fi sa nu se amestece afacerea cu familia... De aici pot iesi si alte scantei care pot afecta in rau casnicia. Nici nu e bine pt ca in caz ca sunt probleme in afacere, nu mai exista o alta sursa de venit in perioada respectiva. Incearca sa te detasezi complet de business, sa te doara-n cot ce face. Numai sa aduca bani acasa.

"Exista femei carora nu le place sa faca sa sufere mai multi barbati in acelasi timp, asa ca prefera sa se dedice unuia singur : acestea sunt femeile fidele."
Alfred Capus

http://community.webshots.com/user/rilbuc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns himera spune:

Am senzatia ca sotul tau este o persoana complexata cu o stima de sine scazuta si care are nevoie permanenta sa auda cuvinte de apreciere din partea unor straini care stiu ce sa-i spuna casa se simta bine. Poate, daca ai fi mai dragastoasa cu el sau sa ai rabdare sa-i asculti nevoile,situatia s-ar schimba.
Intr-adevar atitudinea fratilor tai nu este potrivita deoarece in final toata lumea este frustrata, ei sunt frustrati ca nu le-a fost apreciat gestul, iar sotul tau este frustrat pt ca el nu le-a cerut nici un serviciu si daca ei totusi au facut gestul din punctul lui de vedere el nu crede ca ar trebui sa le fie recunoscator vesnic.

Eu personal cred ca asi reactiona invers decat s-ar astepta el,adica nu m-asi mai implica aproape deloc, singurul lucru pe l-asi cere ar fi banii,cu care m-asi aranja si respectiv mi-asi cumpara ceva deosebit de imbracat si asi fi mai tot timpul plecata,cu fetita sau fara,cred ca asta l-ar mai decupla de la intalnirile cu prietenii si cred ca lucrul care l-ar pune cel mai tare pe ganduri ar fi sa lasi fetita mai mult timp pe la mama lui,asta chiar i-ar da de banuit.
Toate acestea ar fi bine sa se petreaca doar cu zambetul pe buze si cu putin umor, chiar daca in acel moment iti vine sa-l strangi de gat.
Daca toata lumea ar incepe sa-l trateze cu respect dar indiferenti la problemele lui s-ar putea sa ai o mare surpriza.
Incearca sa-ti scimbi comportamentul cel puitn o luna si vei vedea daca mai exista vre-o sansa sa-l schimbi.
Succes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micalondra spune:

Pai le-a cerut ajutorul fratilor mei de nenumarate ori, dar asculta imediat de vorbele amicilor lui. Sa ma mut eu in camera cu fetita o vreme? Sa-l tratez ca pe un vecin, adica "buna ziua si la revedere"?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefany_p spune:

am avut si noi un icafe.nu-l mai avem de 2 anu pt ca nu mai renta.acum netul e destul de accesibil, foarte multa lume are acasa si am hotarat sa ne apucam de treburi "mai serioase"..pe vremea aceea eram studenti.
nu cred ca e o solutie sa bagi copiluil la mijloc, sa te muti in alta camera pt ca nu aici e buba.cat am avut netul doar eu si el ne-am ocupat de asta, nimeni altcineva.era treaba noastra si ne placea sa vedem ca iese ceva...sfatul meu este sa te implici mai mult, sa nu-i lasi mana libera daca vezi ca nu ai cu cine...daca il vei ocoli va face tot cum stie el mai bine..impune-te mai mult, la urma urmei este in joc afacerea voastra, familia voastra si banii vostri...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micalondra spune:

El nu prea foloseste pluralul cand vorbeste de afacere, ci mai mult singularul, fiindca initial a pornit singur, dar de la inceput l-am ajutat si eu cu bani in afacere si mai ales cu cunostintele mele, el neavand pe atunci habar de informatica. Si el considera in continuare ca numai el are drepturi, chiar daca de cand ne-am casatorit eu am mai venit cu o contributie. Ce ma deranjeaza enorm e ca alege calea mai usoara pentru el si numai dupa mult timp, cand se implinesc cele prevazute de mine se mai ambitioneaza. Dar nu pentru mult timp. Si crede orice explicatie primeste de la amicii lui. Am urmarit, mai ales dupa ce a fost si pe numele meu firma, sa ma implic mai mult, dar cred ca i-o fi frica sa nu ramana fara autoritate. Dar dandu-le dreptate prietenilor in fata sotiei si cumnatilor si-a stirbit si autoritatea lui si a noastra. Mai ales cand nu aveau dreptate aceia!!! Cum sa-l scutur? CUUUM????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lemoni spune:

Ce asa face eu,in primul rand asa face program pt firma eu dimineata de la 8 la 2 sa zicem iar el dupa amiaza ,pe fratii mei nu i-asi lasa sa vina nici macar sa se joace la internet, afacerea e afacere nu familie nu prieteni.As face niste reguli sa mai stea si el cu fata ca si tu ai nevoie sa mai iesi din casa ,sau daca nu vrei sa te bagi in firma lui mergi la servici si vezi-ti de treaba ta .
Daca vorbesti cu el si nu intelege ca familia e familie si prieteni sunt prieteni numai cand au nevoie de ceva atunci pune-i la test .Spune in cine ai tu incredere la noapte sa stea la sala si el sa hotareasca iar la mijlocul nopti sa meargeti impreuna la sala sa vedeti daca persoana respectiva e de incredere sau nu si i-asi dovedi ca nu toata lumea e de incredere si asa numai are ce sa zica. Sa il faci sa inteleaga ca numai familia ii vrea binele iar toti ceilanti isi vad numai interesele .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micalondra spune:

quote:
Originally posted by Lemoni

la mijlocul nopti sa meargeti impreuna la sala sa vedeti daca persoana respectiva e de incredere sau nu


E buna ideea! ....dar i-a mai prins o data ca erau in sala fara stirea lui si fiindca si-au cerut iertare imediat si au parut spasiti a continuat sa le mai lase cheia, chiar daca nu asa des. Deci? De-asta zic ca nu mai stiu ce sa fac!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micalondra spune:

quote:
Originally posted by micalondra

quote:
Originally posted by Lemoni

la mijlocul nopti sa meargeti impreuna la sala sa vedeti daca persoana respectiva e de incredere sau nu


E buna ideea! ....dar i-a mai prins o data ca erau in sala fara stirea lui si fiindca si-au cerut iertare imediat si au parut spasiti a continuat sa le mai lase cheia, chiar daca nu asa des. Deci? De-asta zic ca nu mai stiu ce sa fac!


Sincer m-am entuziasmat cand am citit-o, dar mi-am amintit ca e testata chiar de el. Am facut adaugarea asta ca sa nu reiese ca as fi ironica. Multumesc de sugestie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micalondra spune:

Deci am cam incercat tot ce se putea?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

In primul rand si eu zic (ca si altii) ca nu trebuie sa-ti amesteci casnicia cu afacerile; poate la altii merge, dar nu-i regula. Incepi sa-ti evaluezi partenerul dupa criterii care nu tin de familie, ceea ce nu-i corect. Cred si eu ca trebuie sa ai ocupatia ta, iar domnul sa-si gestioneze afacerea cum crede. Este evident ca nu are stofa, dar n-are nimic, nu toti suntem afaceristi, desi asa vrem (si unii chiar credem!).
Ca sa te "intristez" si mai tare, pot sa-ti spun ca afacerea cu internetul este, azi, dificila. Eu am inchiriat un spatiu unor baieti care au deschis un internet. Este a doua firma de acest gen, prima a murit pentru ca functiona la fel ca a voastra. La a doua, s-a schimbat treaba, cei doi patroni au o mana de fier, regulile sunt stricte (si dure), au sistem de supraveghere video (tipii urmaresc si prin internet oricand, cand nu sunt acolo), cine calca pe bec nu mai vine, nu se bea, nu se injura (este una din putinele sali unde intra fete), politia vine frecvent in patrulare (aranjat de patroni), iar ei stau cu ochii pe tot ce misca. Sigur, nu-i perfect totul, sunt si scapari, dar in general este bine organizat totul. Nu mai vorbesc de investitia continua in aparatura...

poze multe cu noi

Mergi la inceput