Endometru,ovulatie,monitorizati,TB,gravi 133

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adelamaria spune:

Buna!

Eu azi cred ca am scapat de blestematii de rusi, in z8...duca-se...si sa mai vina cand i-oi chema eu ...
Oana si Tabinici nu va pot spune cat de tare m-as bucura pentru voi! Nu rezist sa verific DC-ul din 20 in 20 de min., sa vad daca apar noutati...Va tin pumnii asa cum i-as tine si pentru mine!
Si mai tin pumnii cuiva...Lianei...daca nu ma insel , care tare rar mai da pe aici...Da nu-i nimic, eu o astept cu vesti super!

Tabi, am o rugaminte: la alt subiect ziceai ceva de CM care e determinat de ovulatia precedenta...ai putea sa detaliezi, te rog? Ca m-ai facut curioasa...
Mersi frumos si un weekend splendid!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tabitha spune:

adelamaria: iata logica mea: in timpul CM se elimina endometrul format in timpul ciclului anterior, corect? Asadar cantitatea mai mica sau mai mare de sangerare depinde de calitatea endometrului anterior, daca a fost sau nu ovulatie etc. Asa ca din punctul meu de vedere CM-ul actual nu are nici o influenta asupra urmatoarei ovulatii. Important este sa se termine ca sa se poata incepe activitatea de procreare bebei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelamaria spune:

Aha. Acum pricepui si eu ...Mersi mult de rabdare, Tabi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns merdan spune:

Ce bine ca mai luminat si pe mine Tabitha, credeam ca sunt un fenomen ca numai mie nu mi-a crescut temp.
Tu esti dupa IA parca nu? Tin pumnii pentru duminica sau sambata, sa iasa II.
Si la tine Oanabbb -speer si eu sa nu mai vina si iti tin pumnii si tie.
Floare de colt nu stiu cat ma pricep si eu in ale ovulatiei dar iti spun si eu ce stiu:in fiec.luna se formeaza mai multi foliculi pe ovare dar de obicei numai unul creste mai mare ca ceilalti si devine dominant-folicul ce va expulza ovocitul cam cu 14 zile inainte de venirea urmatorului ciclu.In caz de stimulare a ovarelor pot fi mai multi foliculi dominanti(2,3 depinde de cum reactioneaza fiecare la stimulare);foliculii mai mici care nu mai cresc dupa ce se formeaza cel dominant devin atretici si se resorb la urmatorul ciclu; eu cel putin asa stiam, daca gresesc sa ma corecteze fetele care stiu altfel.

Un week-end cat mai placut si spornic la facut bebei va doresc!


merdan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tabitha spune:

merdan: intr-adevar, sunt in a 4 luna de IAD (de 2 ori au fost duble). Testul vreau sa-l fac duminica sau luni, sambata mi se pare cam devreme.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica_b spune:

Merdan, din cite stiu eu, un folicul de peste 25 mm are mari sanse sa devina chist (nu se mai sparge si nu mai ai ovulatie). Cel de 37 mm cu siguranta a avut aceasta soarta. Pregnyl-ul nu influenteaza TB. La mine a crescut clar la 3 zile dupa Pregnyn. Nu fii foarte dezamagita. E prima stimulare, inteleg, si prima stimulare e mai mult de "tatonare". Dezamagita ar trebui sa fii de medic. Din ce ai povestit... mai bine il schimbi. La o stimulare ar trebui sa fii monitorizata din 2 in 2 zile incepind cu ziua 2, maxim 3 a tratamentului. Pregnyl-ul se face cind foliculul ajunge cam la 20 mm.
Floare de colt, da, teoretic in fiecare luna exista un singur folicul dominant. In cazul tratamentului de stimulare (si citeodata chiar si natural) se intimpla sa se maturizeze 2 sau mai multi foliculi si sa ai ovulatie multipla si sarcina la fel. Cum s-a intimplat in cazul meu.

Azi am aflat ca am 2 inimioare in burtica!!

Monica 6+


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tabitha spune:

monica_b: FELICITARI!!!! Sa-ti taiasca inimioarele, sa bata bine si sa fie totul ok pana la capat. In ceea ce priveste foliculii, la mine nici cand au avut 30 mm nu s-au transformat in chist, ci am ovulat natural, fara pregnil. Banuiesc ca depinde de organism, de luna, de noroc, de DD...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica_b spune:

Multam, Tabi. Evident ca nu e o regula batuta in cuie ca daca e foliculul peste nu stiu ce dimensiune e musai chist. Am zis si eu ce mi-a spus doctora la echo inainte de Pregnyl, cind aveam vreo 2-3 foliculi de 19-21 mm si unul de 24 si a zis ca ala nu crede ca mai ovuleaza ca e deja prea mare... :-/
Monica 6+


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns merdan spune:

Ce minunat monica_b, felicitari din toata inima!
In adancul sufletului meu as vrea si eu 2 odata, dar as fi multumita si cu unul numai sa vina odata.Mereu ma emotionez cand vad mamici cu gemeni pe strada si ma gandec ca bucuria trebuie sa fie dubla.

Nu sunt la prima stimulare, am mai facut 2, prima cu clomiphene-nu a dat rezultate(nici un folicul macar),a doua clomiphene+puregon-soldata cu hiperstimulare(multi foliculi intre 10 si 16mm)si nu mi-a mai dat pregnyl, asa ca a urmat a treia cea de acum numai cu puregon numai ca in ziua 8 cand am fost la echo deja erau cam mari si d-ra mea lipsea din tara;prin urmare lipsa asta de informatii este de la sotul ei care i-a preluat pt. un timp pacientele si care nu pare prea incantat de chestia asta in detrimentul nostru al pacientelor.

Asa ca dupa cum vezi, eu lupt sa vad si eu o amarata de ovulatie la viata mea, ca pana la sarcina sunt convinsa ca mai e cale lunga(deocamdata nici schema dupa care obtin ovulatie nu am nimerit-o).

Dar lupt in continuare si fizic si financiar ca la asa happy-end ca la tine chiar merita orice efort!


merdan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica_b spune:

Da, Merdan, bucuria este dubla, dar si temerile sint. Sa speram ca daca tot s-a intimplat minunea sa ramin, o sa se intimple sa si pastrez.
Apropo de latura financiara a tratamentului: intreaba-ti doctorita de Menogon. Eu dupa clomifen, am incercat cu Menogon. Doctora mea a zis ca Puregon-ul e urmatorul pas (este si mult mai scump si s-ar putea sa fie mai puternic) si uite ca nu am mai ajuns la el.

Monica 6+


Mergi la inceput