Azoospermie - cap 4 -

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns copilutzu spune:

AAuulleeoooo!!!!
Nucutz tin pumnisorii stransi ptr. tine pe 24. ( poate ma ajuta si pe mine lucrul asta -> sa nu mai duc mancare la gura...."ca muuulta m-am mai facuuut!!! )


PERLUTZA
FLORILE MELE
Un drac de fata!

"Cand am incetat de a mai fi copii, am si murit !!! "

copilutz'

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki-miki spune:

Fetelor, ce de informatii si date. Ma bucur ca participati la discutii. Tb sa-i dam de cap ac boli si dc ne unim eu zic ca vom reusi.
MickeyD imi cer scuze de incurcatura dar eu parca asa am citit la sub din arhiva. Dar ....totusi zici ca dr Matei a gasit ceva dar cu care nu se putea lucra. In spermograma sotului meu nu au scris nimic, de nici o vietate si ma gandeam ca dc gasesc in urina inseamna ca testicolele produc si deci la biopsie are sanse mari sa gaseasca ceva bun.
Copilutz

quote:
-FSH 0,806 mUI/ml (a repetat dupa 3 luni analiza si a iesit 0,734) Val.normale->1.6-11
-LH 2,45mUI/ml Val. normale ->0.8-6.1
-Prolactina 386,3 Val. normale->57-357
-Testosteron 20,16 nmol/l Val. normale->9.1-55.2


Am cam uitat ce am citit despre circuitul hipotalamo-hipofizar (parca asa ii spune). Pe babeste incerc sa explic. Testicolele sub influenta testosteronului (care este bun)dau ordine hipofizei (ac fiind LH care la tine e bine) ca aceasta(adica hipofiza) la randul ei sa dea ordine testicolelor (ac fiind FSH care la tine f f mic) sa produca spermatozoizi.
Posibil ca FSH-ul sa fie mic deoarece e prolactina mare. Deci buba e prolactina si FSH-ul.
1. Tb sa faca o radiografie de sa turceasca sa vada dc e ceva in neregula la hipofiza.
2. Prolactina creste pe stres si oboseala. Hipofiza lucreaza intre ore 22 si 5 dimineata. Dc se culca tarziu arunca-l in pat
4. Exista produsul Melatonina la farmacie care regleaza ciclul de somn.
5. Cauta in arhiva despre FSH mic pt ca fetele spuneau ca la un FSH mic se recomanda ....... aici am lapsus (puregon parca, nu sunt sigura)
6. Multi Maca regleaza circuitul acela hipotalamo-hipofizar si ceilalti hormoni printre care si prolactina. Dar atentie, sa nu va asteptati la rezultate dupa o luna. Cu cat se ia mai mult timp cu atat mai bine. Este produs naturist si trateaza sursa bolii nu ca produsele alopate care trateza efectul bolii. De aceea dureaza mai mult pana se vad rezultatele. Mie o bioloaga cand m-am dus in martie mi-a spus ca imi recomanda Multi Maca pt ca regleaza toti hormonii si acel circuit hipotalamo-hipofizar. Nu am luat-o in seama dar acum am ajuns la concluzia ca dc faceam ce zicea ea poate acum era ceva mai buna spermograma.
7. Testicolele inflamate e posibil sa fie de la o infectie. Spermocultura a facut?
Si aici mi se termina sfaturile , dc imi mai aduc aminte ceva iti spun.

Pt fetele care le dau sotilor Multi Maca am aflat ca dr S recomanda sa se ia in primele 10 zile cate 3pastile/zi apoi sa continue cu cate 2/zi.


Pisix cred ca ar fi bine sa postam aici analizele si sa le comentam. Se incarca prea rau prima pag de la capitolul asta. La cap urmator postam concluziile la care am ajuns dar am nevoie de ajutorul vostru.

Eu nu prea pot folosi laptopul de acasa deoarece are ceva visusi si nu cred ca o sa-l mai am pt prea mult timp. Cum am spus sunt in renovare si dc imi iau un calc acum nu am unde sa-l pun. Incerc sa fac tot posibilul sa intru cat pot de acasa dar si cand am cate o fereastra libera la sevici.

Miki

Barbye are nevoie de noi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki-miki spune:

Pisix link-rile nu merg. Incerc sa ma uit si peste analizele tale sa iti dau un raspuns in seara asta.
Si sotul meu are azoospermie cu parvisemie.

Miki

Barbye are nevoie de noi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copilutzu spune:

Mickilina azi il iau de gatuletz si il pun sa ceteasca....ca pe mine nu ma crede ...Multzam muult!!
Asaaa.. apropos de Sa Turceasca sa va povestesc un pic despre peripetiile noastre de pe la Spitalul 9 ( acolo ne-a trimis prima data la endocrinolog)
Trebuie sa va povestesc!!!!
Si intra baiatul meu in cab.
Si doctora,..tinerica...si il intoarce pe toate patrile, il intraba,...il pipaie(?!?!?)
Dupa ceva timp..iese baiatul meu din cab. rosuuu la fata si ma bombane(unde l-am adus io.... ).
Io...ca sa il domolesc incerc sa il intreb ce a facut acolo ( deh...curioasa) la care el...se uita de jur imprejur sa vada daca il aude cineva si zice:
"Auzi ce mi-a zis : - sa ma duc in corpul "X" sa fac o "Sa Turceasca" si sa vin cu ea uda la ea!!!!
Baaaaaa asta nu este sanatoasa cum sa merg cu ea uda pe strada????"
Fetelor nu am mai putut sa merg , m-am tavalit , m-am asezat in curuleashca pe o bordura si am ras cu lacrimi...
El saracu statea si se uita la mine crezand ca m-am tzacanit si io ca d-na dr.
Dupa ce i-am explicat ce este aia Sa Turceasca s-a m-ai linistit baiatul.
Problema era ca el se gandea la cu totul altceva....cand a auzit ce trebuie sa faca....

Pup fetele !!!!

PERLUTZA
FLORILE MELE
Un drac de fata!

"Cand am incetat de a mai fi copii, am si murit !!! "

copilutz'

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisix spune:

Miki foarte frumos ai sintetizat si tu cu problema FSH, testosteron, prolactina
Ar fi ideal sa le putem posta undeva centralizat totusi ... nu stiu cum sa facem. Mmm, inainte era o chestie scurtaturi la subiecte fiebinti sau ceva de genul... Nu am putea sa facem la fel si sa dam doar link ?
Pt ca e o boala aiurea si cred ca fiecare o sa tot trecem prin tot felul de ipostaze si o sa avem mereu alte ipoteze asa ca ar fi o treaba sa le avem undeva unde sa le tot consultam.
Eu am inceput sa visez la ejaculare retrograda :-) Doamne ce prostii vorbesc !
Stiu ca si sotul tau are parvisemie, te-am citit pe o arhiva mai veche.
Da' nu stiu ce au link-urile alea, cred ca am dat un enter aiurea si l-am taiat. Nu pot sa confirma acum ca le am salvate pe calc. de acasa.

PisiX

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisix spune:

Noutati: am sunat la dr. Miciner de la Sabyc si i-am sp ca vreau sa repet spermograma la ei si sa aduc si proba din-aia de urina.
I-am spus eu de ce am ajuns la teste pt ejaculare retrograda si ea a zis ca e diferenta mare intre glicemie la limita superioara si diabet si ca nu crede ca e EJ pt ca are alta simptomologie.
Dar ca ma trimite la dr Matei sa fac testele ca oricum nu strica.
Mi-a dat nr ei si mi-a spus ca vorbeste cu ea inainte; asa incat cand am sunat-o pe dr Matei stia despre ce e vorba si ea mi-a spus ca ar putea fi Ej.R. Deci cred ca s-au consultat si pana la urma ar putea fi si asta
Asa incat sper joi sa fie disponibila pt dublu test : spermograma din-aia profi si test de urina special.
Cine mai vrea sa faca sa-mi dea un PM ca va spun procedura.

Va tin la curent !

PisiX

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki-miki spune:

OFFF! Tb sa o iau de la inceput. Scrisai si eu un mesaj luuug si se bloca laptocica. Acum tb sa o iau de la capat.
Pisix succes la dr Matei si sa ne tii la curent cu informatiile. Eu ajund sapt asta la dr Dracea cu care vreau sa fac FIV si astept sa vad ce analize imi spune ca tb sa mai facem. M-am hotarat sa schimb dr si deci e prima mea consultatie la Dracea. Sotului meu dc nu-i spune un dr sa faca ceva nu face si deci repornim acum la drum . De fapt eu cam stiu ceea ce imi v-a spune dar o las pe dr sa-i spuna sotului.
Copilutz esti tare haioasa. Si sotul tau a inteles ca tb sa ajunga cu.... uda inapoi sau cu saua? Hai ca sunteti de pomina. Ia spune-mi la ce ora se culca si dc are un servici stresant.
Fetelorastazi am trecut iar pe la d-na biolog si i-am pus cateva intrebari despre hormoni. Mi-a spus ca acestea se influenteaza unul pe altul si ca e un adevarat pienjenis. Eu am scris gresit cand am zis ca circuitul acela se numeste hipotalamo-hipofizar deoarece cica hipotalamusul e una si hipofiza e alta si nu fac parte dintr-un circuit. Dar totusi dc reusim sa reducem stresul automat se regleaza si alti hormoni. Deci o legatura mica ar fi. Imi spusa sa caut cartea FIZIOLOGIA UMANA scrisade un autor cu H (nu-si adusa aminte numele) si acolo sa cautam la cap Hipofiza. Poate o gasiti voi pt ca eu nu pot sa ajung la biblioteca.
Pisix o intrebai dc Multi Maca regleaza si prolactina si-mi zisa ca da pt ca regleaza toti, dar absolut toti hormonii din organism chiar si FSH-ul. Dc organismul incepe sa functioneze cum trebuie hormonii se regleaza si ei. Acum ma uit si peste anal tale dar imi lipsesc intervalele de valori normale la unele analize.

Miki

Barbye are nevoie de noi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrabirni spune:

Fetelor,
In ultimele 3 saptamani, ati mai dat de dr S? A mai fost cineva la dumnealui in vizita?
Miki, ti-am promis ca iti scriu rezultatele in seara asta.
Uite ce avem noi:
FSH 14,26...val normale 1,00-8,00
LH 5,53...val normale 2,00-12,00
Testosteron 2,99 val nor 1,95-11,38
La ecografie, hemiscrotul stang: plex venos marit.Se pare un varicocel.Credem noi.Cam atat.
Subscriu voua si va felicit pt volumul de munca depus.
Miki,Nusy, Copilutzu,Pisix,Petit si toate care scrieti aici sa dea DD sa ne unim fortele si cunostintele si sa ajungem unde si pe mana cui trebuie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki-miki spune:

Copilutz am cautat in arhiva si cica la FSH mic se face pregnil
Pisix te rog sa-mi dai intervalul de valori normale la toate analizele pt ca nu pot sa le interpretez. Sotul tau nu a facut si o eco de sa turceasca? Melatonina (pt reglarea ciclului de somn) nu i-a recomandat Soare? Ai spus ca are si glicemia mare. Este grasut? Sa-ti spun de ce te intreb. At cand glicemia creste creste si insulina pt a reduce ac glicemie. At cand insulina creste grasimea incepe sa se depoziteze. Dc are glicemia mare, este grasut si vrea sa slabeasca exista produsul GR2 CONTROL de la GNLD.
Andra

quote:
FSH 14,26...val normale 1,00-8,00
LH 5,53...val normale 2,00-12,00
Testosteron 2,99 val nor 1,95-11,38
La ecografie, hemiscrotul stang: plex venos marit

Prolactina cum e? Mie S mi-a spus ca FSH e mare at cand nu se produc gigei. Testosteronul e cam mititel. Posibil ca ac varicocel sa fie o cauza. Ai scris f putine analize.

Miki

Barbye are nevoie de noi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MickeyD spune:

Miki - rationamentul meu a fost urmatorul: daca analizele genetice au iesit bine si exista istoric de sarcina din partea lui atunci trebuie sa fie vorba de obstructie ... posibil cauzata de ... o infinitate de situatii. Deci, ei exista, se produc dar nu ajung unde trebuie. Stiu a fost probabil inconstienta din partea mea, dar am fost convinsa ca asa este si ... am avut noroc.

MickeyD

Mergi la inceput