Medicii sa raspunda

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dianami spune:

quote:
Originally posted by Oana

Am si eu o intrebare pentru medicii de pe forum. Am deseori dureri de mijloc, de obicei a 2-a zi dupa ce ridic greutati mai mari, dar dureri destul de nasoale ca nu mai pot sa ma ridic din pat. Ce imi recomandati? Pana acum am luat nimesulid, aulin, diclofenac (pastile si supozitoare), am auzit ca si indometacinul e bun. O data durerile au fost asa mari ca am facut si injectii la medicul de fam cu ketof.

Oana si Paul (3 iulie 2002)

Ticker_Paul




In afara de ce ti-a spus Teo, as mai adauga sa nu faci exces de antiinflamatoare, pentru ca te poti pricopsi cu un ulcer sau gastrita de toata frumusetea.
Si poate ar fi bine sa mergi la un ortoped, eu personal am inceput sa am simptome de genul acesta cand a inceput un disc intervertebral sa alunece (hernie de disc).


Diana si superbebelusa Iulia Anastasia (15 iulie 2005)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=70720" target="_blank">Povestea unei mamePuiul meu iubit e atat de mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns melutzica spune:

Oana,te-as ruga sa fi un pic mai explicita cu descrierea dureii,mai exact care este traiectul durerii,daca este locala sau cu iardiere,ce caracter are durerea(intepatura puternica,senzatie de arsura,senzatie de tensiune...) precum si durata ei(cand apare,cate ore ,zile..tine);la ce fel de medicamante se ameliorezaz durerea si dupa cat timp.S-ar putea sa fie vorba despre o hernie de disc,sau o iritare a vreunui nerv.Daca imi oferi informatiile cerute,as putea sa-ti fiu de mai mult folos.

http://es.pg.photos.yahoo.com/ph/mela_oros/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana spune:

Melutzica, traiectul durerii este in spate pe la ultimele vertebre (de jos) ale coloanei, este locala (adica numai in zona aia o simt nu se duce si in alte parti), caracterul ei... as putea spune tensiune, de fapt mult mai potrivit ar fi "intzepenire". Apare de obicei dimineata (deci dupa repaos), cand ma trezesc si vreau sa ma scol din pat am dificultati, apoi nu pot sa ma aplec, si dureaza mai multe ore cam toata ziua respectiva, ultima data probabil datorita faptului ca m-am tratat cu antiinflamatoarele pe care le-am spus m-a tinut numai 6 ore pana dupa-amiaza. Dr. de familie a zis ca e ceva artroza sau lumbago.

Oana si Paul (3 iulie 2002)

Ticker_Paul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana spune:

quote:
Originally posted by teodraghici
1. Evita eforturile fiyice gen ridicat, miscari bruste.



Teo, da ai dreptate dar nu pot sa le evit chiar de tot ca ar insemna sa nu mai fac nimic, poate doar sa le fac mai usor, cred ca intr-adevar greseala mea este ca de multe ori fac miscari prea bruste, trebuie sa o iau mai usurel. Apropo' in cazul asta cate kilograme am voie sa car (cu ambele maiini) o data?

Oana si Paul (3 iulie 2002)

Ticker_Paul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crinutz spune:

Buna ziua la toti medicii de aici.

Am si eu problema pe care nu stiu sa o rezolv. E destul de geru de explicat simptomele dar voi incerca. De mai bine de un an ma confrunt cu niste ameteli dar nu obisnuite, adica numai cand merg pe strada si am senzatia ca imi pierd echilibrul. Insa e doar senzatia. Cineva spunea de senzatia de "tangaj" (ceva ca si cum ai merge pe apa si te ia cu ameteala). Nu dureza f mult dar revine la intervale destul de mici. Uneori am senzatia ca merg pe nori, pe ceva moale si imi fug picioarele. E f aiurea.
La un moment dat mi-am facut analizele care au iesit ok. Analizele parca au constat in calcemie, glicemie, hemoleucograma, urina, VSH.

hai sa va spun si ce probleme am in general:
- am probleme destul de serioase dar netratate cu coloana, mijlocul, oasele de la calcai; etc. La orice efort sau stat in picioare mor de coloana si aproape ca nu ma mai pot misca cateva minute.

- am zis ca e de la ochi: am fost la 4 medici. 3 au spus ca am miopie mica (am pornit de 0,50 si am ajuns cumva la 0,75). Al 4 lea a zis ca oricum nu e bun diagnosticul celorlalti si ca la o miopie asa de mica sa nu mai port ochelari. Ametelile au reaparut.

- am o problema cu giardia si chiar am avut si limbrici. La ultima analiza n-au mai iesit dar...

- sunt extrem de stressata. Stressul a inceput si mai acut acum vreun an si ceva cand am aflat din nou ca mama are metastaze. Mi-am schimbat si locul de munca si m-am suparat. Atunci au inceput si aceste stari.

E f greu de descris in scris dar sper ca m-am facut inteleasa. Va rog sa imi dati si mie un sfat, ce sa fac, ce sa iau, cum sa procedez. Mi-e frica sa nu fie ceva grav.

multumesc anticipat!

"Ceea ce suntem este darul lui Dumnezeu pentru noi, ceea ce devenim este darul nostru pentru Dumnezeu"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns melutzica spune:

oana,simptomele descrise de tine,se incradeaza in tabloul unui reumatism abarticular.Ti-as recomanda sa faci analiza de sange pt depistarea facotrului reumatoid precum si o rezonanta magnetica nucleara a coloanei lombare;ar trebui sa urmezi si un tratament fizio si kinetoterapic axat in special pe gimnastica recuparatorie(programul Williams,exercitii pt intarirea musculaturii loambare,exercitii cu mingea medicinala),hidrokinetoterapie(gimnastica in apa),ar mai fi buni si niste curenti interferentiali,ultarsunet si TENS.[daca mergi la un centru de recuperare ,nu ezita sa iti notezi si sa recomanzi cele ce ti-am scirs eu mai sus].Multa multa sanatate.

http://es.pg.photos.yahoo.com/ph/mela_oros/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delsim spune:

Oana, de ce nu consulti tu un medic reumatolog ? Si pentru diagnostic si tratament.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana spune:

Multumesc celor ce mi-au raspuns. Melutzica am gasit pe net programul de exercitii Williams si am de gand sa incep sa le fac. Cel mai rau imi pare ca nu am acasa un spalier de care sa ma agat si sa fac ex. de cate ori vreau. Cred ca spalierele ajuta f. mult la aceste probleme de spate. Asta e, eu credeam ca o sa ma apuce pe la batranete dar vad ca acum si noi tinerii suntem loviti de "anchilozari". A! Mi-am luat si un tratament naturist bazat pe o planta "untul pamantului" cica trebe sa ma ung cu ea cand ma doare.

Oana si Paul (3 iulie 2002)

Ticker_Paul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carolyna spune:

Buna seara.
Am si eu o intrebare pentru medicii prezenti pe forum dar mai intai sa va descriu ce problema am:
pe 5 iulie am facut o histerosalpingografie (daca stiam ce inseamna analiza asta n-o faceam) si a doua zi am inceput sa sangerez!
La 10 zile dupa HSG am inceput sa am dureri puternice de burta si sangerare mai puternica iar lunea trecuta m-am dus peste dr la spital ca nu mai puteam de durere.(intre timp am primit asigurari telefonice de la dr ca-i bine, ca sangerarea poate sa dureaza 6-7 zile, si sa iau calciu cu vitamina D)
Diagnostic: metroanexita acuta bilaterala.
M-a pus pe hemostatice injectabile, norfloxacin, flamexin si dupa 3 zile s-a ameliorat sangerarea si a devenit maronie. Am plecat acasa fericita, cu antibioticul & flamexinul, si dupa o zi iar a inceput sangerarea!

Si intrebarile mele ar fi:
a) este normal ca dupa atata timp (20 zile de la declansare) inca sa sangerez?
b) se poate face vreo legatura intre HSG si diagnosticul de metroanexita?

Sunt foarte speriata, in curand devin disperata, ca nu stiu ce sa fac!

Multumesc anticipat pt timpul acordat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Va multumim pentru initiativa.
As avea si eu o nelamurire.
Saptamana trecuta, copilul, 5 ani a facut febra 38.. fara alte simptome. Am fost cu el la pediatru si diagnosticul a fost HESPANGINOM (sper ca am scris bine). Doctorul ne-a explicat ca este un virus care ii provoaca in gat niste bubite cu puroi. M-am uitat si eu in gatul lui si intradevar era plin de niste bubite cum sunt aftele.
I-a dat antibiotic, un spray pentru gat si peritol si acum i-a trecut.
Ce ma nedumireste ca nu am gasit nimic despre aceasta boala sau virus sau ce o fi...
Este acelasi lucru cu amigdalita pultacee (oare am scris bine?)
Multumesc mult...

Mergi la inceput