Mamici de martie-aprilie 2006 (60)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cameliada spune:

Nshiro, nu te necaji, fii puternica si ai incredere, fetita ta poarta un nume binecuvantat si ai sa vezi ca totul va fi bine!
va pup pe amandoua

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cori74 spune:

buna ziua, la toata lumea.
Credeam ca voi naste la inceputul lui mai, dar se pare ca nu-i asa, ci voi naste saptamana viitoare. ma programeaza pentru cezariana, nu ca ar fi optiunea mea ci ca sa nu-mi asum un eventual risc, prima nastere a fost tot prin cezariana, de nevoie. Am fost super bine la vremea aceea, numai ca de atunci au trecut 10 ani si 8 luni, iar acum cam am emotii, desi ma straduiesc sa le ignor...
Medicul m-a chemat la control pe 17 aprilie dar intentionez sa-l vizitez joi, poate ma opereaza astfel incat sa pot fi de Pasti acasa.
Apropo de intepaturi si eu am inceput sa le am de cateva zile, rar, dar uneori ceva mai intense. Si mie mi-e greu sa-mi car propria-mi burta, as vrea s-o pot lasa putin deoparte ca sa ma odihnesc, dupa care sa o reiau. Nici nu indraznesc sa merg singura pana la piata, obosesc f.f.f. repede. Asta e, nu mai e mult...

va pup pe toate si va urez multa sanatate

Corina 37+ si Cristian (24.08.95)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kim spune:

Nshiro, imi pare rau sa aud vesti triste, dar nu inceta sa crezi ca va fi bine, roaga-te la D-zeu ca face minuni, ne vom ruga si noi pt voi!

LauraIoana, asa a fost sa fie, iti doresc multa putere sa treci peste durerea asta, si sa mai uiti gandindu-te la un bebe care nu va intarzia sa vina, exact asa cum vi l-ati dorit!

Doina cel, sanatate multa la baietelul tau!

Tina, ma rog sa n-ai un travaliu f lung, si sa-ti fie cat se poate de usor si bine, tie si la bebelul tau.

AndreeaGeorgiana, si Alicia adoarme la san si o piscam cu tati, o tragem de mana, ea opune rezistenta, nu se lasa, azi-noapte era asa somnorici ca a trebuit s-o dezbracam si s-o atingem din cand in cand cu comprese reci.

pupici de la noi

KIM & printesa ALICIA
photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cori74 spune:

O intrebare cum pot pune niste poze de pe yahoo, astfel incat sa le puteti vedea si voi, ca nu reusesc?

multumesc anticipat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mari78 spune:

Tina, tinem pumnii sa nasti cat mai repede si mai usor ! Te pup
Hai Tina !!!

Nshiro, multa sanatate Mariei, ai incredere in medici si ai sa vezi ca o sa fie bine !
Aida si fetele care simt intepaturi in vagin si aveti si dureri de mijloc.Si eu aveam la fel, iar mie mi s-a rupt mai intai apa, de contractii nici vorba, eu n-am stiut toata sarcina ce sunt alea, probabil oi fi avut, dar eu stiu ?.Iar cand am ajuns la spital, colul moale dar dilatatie zero ! Mie mi s-a rupt apa la 38 sapt si 3 zile !
Corina eu am facut cezariana la 38 sapt si 3 zile, e adevarat, dupa ce mi se rupsese apa.
Doina celmulta sanatate lui Andrei!
Andreea , si Teo adoarme la san,iar eu incerc sa o trezesc ciupind-o un pic de picioruse, de degetelul mare de la picior , de fapt, sau ma joc usor cu cercelusii ei(asa ne-au zis asistentele in maternitate sa procedam daca adorm bebelusii la san :sa-i ciupim usor de lobul urechii sau de degetel).
Chiar nu isi plimba nimeni puiutii prin parcul Moghioros ? Tare mi-ar fi placut !

Va pupam !

Mari si bebe Teodora Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

Aida_o,+ Ileana_marius,eu la primii 2 copii nu-mi dadeam seama ca am contractii "pregatitoare" ,fiindca pur si simplu NU AM SIMTIT NIMIC!!!Acum la al treilea bebe,prin sapt.37 am fost la monitorizare si daca nu vedeam cu ochii mei pe ecran,nu as fi crezut ca am contractii!Asa sunt eu...mai "nesimtita"!

Vreau sa spun ca mi-am dat seama doar de contractiile infernale care mi-au declansat travaliul!Pe celelate "pregatitoare"nu le prea sesizasem findca erau asa de "usoare"!

Contractiile de declansare a nasterii (am citit prin cartile suedeze)sunt f.puternice si dureroase,dar uite ca la primul bebe am rezistat acasa 12 ore cu contractii nu foarte nasoale si de-abia dupa ce s-au inrautatit SEMNIFICATIV am binevoit sa ma prezint la spital.Moasele astea aici asa recomanda...
(A...,aici tot in carti se scrie ca majoritatea contractiilor de nastere se intimpla noaptea!!)

CorinaG,stai linistita,eu am nascut prin cezariana la 38s+3z.Nasterea s-a declansat singura,(bebe n-a mai asteptat programarea pe care o aveam)dar aici in Suedia,se fac cezariane planificate fara declansare.Si sa stii ca se da un medicament pentru contractia uterului iar lohiile mi-au venit "la comanda".

Bebe nu a avut probleme respiratorii,insa in general,nu se face cezariana inainte de sapt.39 daca nu exista motive medicale bine intemeiate.Eu "am obtinut" cezariana mai devreme findca aveam lichid amniotic cam putin,contractii multicele iar bebe era in pozitie pelviana.

Rocsana,nu pot sa exprim ce am simtit cind am citit mesajul tau!

Sper ca tot raul sa fie inspre bine,pentru ca sunteti intr-o tara dezvoltata si problema i-a fost depistata la timp micutei Maria!Fetita cumnatei mele celei mai tinere a avut defect congenital la inima,la echografiile 2D sau la nasterea vaginala nu a observat nimeni nimic,a primit scor Apgar 10...Problema ei se numeste in engleza "Coarctation of the aorta".Parintilor li s-a recomandat si dat posibilitatea sa discute si sa se intilneasca cu citiva medici specialisti precum si cu familii care au trecut prin aceleasi experiente.Noi din pacate stim intr-un fel cu ceea ce va confruntati si va dorim sa va dea Dumnezeu incredere si putere sa treceti peste durerea,spaima si problema asta!

Catrinel_17,bine ai revenit!Pozicile sunt super dar nici "denumirile" lor nu sunt mai prejos!

Loriana27,Cameliada,noi 3 am nascut in aceeasi zi si toate cu cezariana!

Tcelen,ce botez frumos!Sa fie sanatoasa si sa creasca mare Ana-Maria!Iulian e de asemenea un frumusel!I-am aratat si sotului pozele cu "cristelnita" (asa se numeste oare?)ca doar doar m-o lasa si pe mine sa pun niste foto de-ale noastre pe Internet!

Gravidutelor de pe ultimele sute de metri le doresc nasteri pe cit se poate de usoare si bebei sanatosi!

Mariana
mama Monicai(1998), a lui Matei(2001) si a lui Markus(2006)









Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aida_o spune:

Laura Ioana,
Multumesc ca ai avut puterea de a mai intra la noi, sa ne incurajezi. Inseamna ca esti o femeie puternica. Nici nu ai idee cit ma bucur sa citesc ca ai puterea sa mergi mai departe, exact asa ar trebui sa gindeasca toate femeile care trec prin ce ai trecut tu. Nu am cuvinte de alinare, oricum stiu ca ele nu fac mare lucru... Pot numai sa-ti urez sa ai multa incredere in viitor si sa nu pornesti cu ideea ca orice vei face, e sortit esecului. "Atunci" a fost atunci, pe cind "acum" este ceva cu totul diferit. Sa nu pornesti la drum cu mentalitatea invinsului, e foarte important pentru tine, de-acum inainte.

Tania2 si ileana_marius,
Uite cum ne-am strins noi aici, niste nestiutoare Am tot stat cu o hirtie in fatza, sa imi notez "contractiile", dar am realizat ca alea nu-s contractii (sau or fi de-alea neregulate, ca nici asta nu stiu). Mai am 3 ore pina merg la doctor, abia astept sa zic acolo tot-tot. Ce ma linisteste, totusi, e ca bebelina e activa in continuare si imi intinde burta in toate directiile.

Tania2, pai atunci iti tinem pumnii pentru simbata. Culmea - am ajuns sa imi doresc si eu cezariana, dar nu din frica pentru nasterea naturala, ci din necunoastere a contractiilor si teama a ne-anticiparii momentului travaliului. Ori cezariana, ori sa mi se rupa apa (desi am inteles ca travaliul debuteaza cu ruperea apei numai la 1 din 10 femei).

ileana_marius, tu esti chiar ca in aceeasi situatie ca si mine.
Pina si in ce priveste sarbatoarea Pastelui, din weekendul asta, ca si aici sunt liberi de joi pina marti.
Cit despre sex, mie mi s-a taiat. Ma simt atit de ciudat, incit abia pot gasesc, cind ma culc, o pozitie nedureroasa (la mine mai sunt si durerile pe care le am de la nervul sciatic, durere care se duce in jos, pe piciorul drept...). Ce sa spun, parca as fi o balena esuata.

Andreea Georgiana,
Eu m-as bucura de burtica, daca as avea si eu macar un somn mai lin. Pentru mine, insa, e un chin cind trebuie sa ma duc la culcare, noaptea. Cind zic si eu ca reusesc sa trag un somn "lung" macar de 2 ore si ca mi-am gasit o pozitie mai nedureroasa, trebuie sa ma trezesc pentru pipi... Sincer, prefer sa ma trezesc noaptea pentru bebe, decit pentru pipi si din cauza de dureri... Oricum dorm la fel de putin, deja.

honeypuma,
Cum adica sa nu fii in stare sa nasti? Ei, comedie! O sa fii! Totul e numai sa ghicesti semnele, ca si mine

cori74, iti urez sa nasti cind vrei tu, sa ne tii la curent

Mari78, eu sunt in 38+2 zile, sa inteleg ca miine sa ma astept? Glumesc, evident... dar parca mi-as cam dori sa fie asa, totusi...

Mariana1976, iti multumesc si tie pt ponturi, te pomenesti ca si eu oi fi tot asa mai nesimtitoare (ma tem de chestia asta). Din ce imi doream sa nasc pe-acasa sau prin masina, parca vad ca o sa ajung sa mi se si intimple asa!

Nici o veste despre Tina, deci? Si eu, care credeam ca intru pe forum si aflu daca e fetita sau baietel! Hai Tinutza!

38+2


Alexandra
www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Calgary&mid=4771&cid=13012" target="_blank">album , alte poze , eco 18 sapt , eco 2D&3D 24 sapt si 9 luni si-o zi :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doina_cel spune:

multumesc mult aida_o, kim, mari78, zuzulici pentru felicitari si urarile de sanate (si de bine, in general) pentru Andrei. inseamna foarte mult pentru noi faptul ca ne sunteti alaturi.

multumesc, diana, pentru ca ne-ai trecut informatiile in lista de mamici si bebelushi. pentru completarea lor, DPN: 08 martie, nascut la 39 saptamani, ora 08:46, lungimea nu o stiu, m-a urmarit pe perioada sarcinii Dr Vladareanu, dar am nascut cu Dr Alina Veduta, normal cu peridurala.

nshiro, imi pare foarte rau pentru problema fetitei, insa trebuie sa ai incredere si sa fii tare pentru ea, sa o sustii. noi avem niste prieteni care si-au operat fetita la 1 an de o problema similara (nu stiu exact daca nu cumva aceeasi), iar fetita e foarte bine acum. bebelushii de 1 an sunt mult mai rezistenti, va fi totul bine. grija prietenilor nostri, pe parcursul anului cat s-au pregatit pentru operatie, a fost sa o ingrase bine ca sa fie cat mai puternica.

Andrei si Doina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinel spune:

Fetelor, ma bag si eu putin in seama, ca vad ca sunteti ingijorate ca nu o sa stiti cand va apuca nasterea si stiu ca asa eram si eu la primul bebe. Mie mi s-a rupt apa, decia fost simplu de stiut, si n-am simtit contractii dureroase inca vreo 4-5 ore de atunci. Dar credeti-ma ca e imposibil sa nu realizati ca durerea e marisoara. Cat despre a dormi si a va trezi "prea tarziu", nici o sansa. Eu eram dupa 8 ore de serviciu cand s-a rupt apa si n-am apucat sa dorm deloc pana am plecat la spital si credeti-ma ca tot picoteam de oboseala mai spre dimineata, da tot ma trezeam cand aveam contractiile. Probabil ca ati citit ca sunt ca durerile de ciclu, numai ca durerea se lasa undeva in spate jos si apoi spre burtica in fata. Cel mult ati putea avea travaliu fals, dureri ca de ciclu care dupa cateva ore sa cedeze si sa nu nasteti, da in sens invers, sa nasteti sa sa nu va dati pentru ca nu stiti ca-s contractii nu se poate.

AndreeaGeorgiana eu n-am avut problema cu adormitul bebelui la san, da stiu ca alte fete o aveau si au fost sfatuite sa tina bebelusul mai dezbracat ca sa nu adoarma, plus "ciupituri" cum ziceau fetele...

Sa va traiasca bebelusii si sa fie sanatosi si voi sa va refaceti repede dupa nastere. Iar la cele care nu ati nascut inca, nasteri usoare!


http://photos.yahoo.com/irinoiu

Irina, Daniel (28 Mai 2004) si samburelul de 37+ saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliprejbeanu spune:

Laura_Ioana Domnul sa va mângâie in durerea voastra si sa va dea puterea sa uitati!

Nshiro medicina moderna alaturi de o rugaciune poate multe minuni sa faca. Curaj si rabdare!

Honeypuma nasterea naturala = recuperarea cea mai rapida. Te asigur ca nici nu-ti poti imagina câta forta si tarie ascunzi in tine. Eu ma miram de una singura cum dupa 15h de travaliu aveam puterea sa imping eficace ca pruncusorul meu sa vada lumina zilei. Si fi sigura ca daca medicul vede ca tu esti epuizata si nu mai faci fata se lasa cu ajutor (ventuza, forceps) si chiar cezariana. Si inca un sfat: toata durerea si patimierea facerii se uita intr-o clipa dupa ce ti-ai vazut copilul. Bucuria ii ia locul si mai târziu grjile de-a face totul bine.

Liliana



Mergi la inceput