Zona salatelor

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Salata de sfecla rosie

Ingrediente: 2 kg sfecla rosie, ½ l otet, 200 g hrean ras, 1 lingurita chimen macinat, sare

Sfeclele se coc in cuptor, se lasa la racit, se decojesc si se taie cubulete. Se amesteca apoi cu otetul, ½ l apa fiarta si racita, hreanul ras, chimenul si sare dupa gust. Se pun in borcan si se lasa cateva zile sa se patrunda.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Salata de vara

Ingrediente: 300 g porumb (cons.), 150 g broccoli, 100 g conopida, 100 g rosii, 3 lg. ulei, 2 lingurite suc de lamaie, 1 lingurita otet, ½ lingurita mustar, 1 catel usturoi, sare, piper, verdeata (patrunjel verde, tarhon si menta)

Se desface broccoli si conopida in buchetele, se fierb in apa cu sare si se scurg. Intr-o salatiera, se amesteca porumbul scurs cu broccoli, conopida si rosiile taiate felii. Deasupra se toarna un sos preparat din ulei, suc de lamaie, usturoiul pisat, mustar, otet, verdeata tocata, sare si piper.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen_Marieta spune:

Conopida cu maioneza
Ingrediente:
conopida, usturoi, ulei, mustar, galbenus de ou, apa, sare
Mod de preparare
Se fierbe conopida in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca si se da prin razatoare, sa fie toacata. Se adauga maioneza si usturoi. Se poate adauga sare dupa gust. Se serveste rece.
Mod de servire
Se serveste cu rosii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen_Marieta spune:

Salata "light"
Ingrediente:
o cutie boabe de porumb, 4 felii jambon afumat, 1 ardei gras, 1 paharel de iaurt cremoso,(smantana)dupa preferinta, un praf de sare, cateva masline

Mod de preparare
Se ameseca porumbul boabe cu jambonul taiat patratele, ardeiul taiat julien, iaurtul (smantana), sarea

Mod de servire
Se pune in castronele si se orneaza cu masline

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen_Marieta spune:

Salata cu ton
Ingrediente:
1 salata verde, o punga amestec mexican, 300 gr broccoli, 1 conserva ton in ulei, 1/2 lamaie, 1 legatura marar, patrunjel dupa gust, sare foarte foarte putina, piper si alte condimete preferate, 4 linguri de sos remoulade din comert.

Mod de preparare
Se pune la fiert apa cu putina sare. Cand aceasta a dat in clocot se pun legumele din amestecul mexican care vor fierbe timp de 5 min, apoi se adauga broccoli. Se mai fierb legumele toate inca 2 min, se scurg si se pun sub jet de apa rece nu foate puternic. Se lasa din nou la scurs foarte foarte bine. Separat de spala salata si se scurge si aceasta. Se rupe cu mana in bucati potrivite si se pun intr-o salatiera. Se adauga legumele scurse, tonul cu tot cu uleiul din conserva. Deasupra se stoarce 1/2 lamaie si cele 4 linguri de sos remoulade. Se amesteca cu grija pentru a nu zdrobi broccoli. Se pot adauga si felii de masline din comert.

Mod de servire
Este o salata ce inlocuieste si o masa. In loc de ton se poate adauga carne fiarta de pui sau alt peste (salau, stiuca sau alt peste slab cu carne alba) se serveste imediat sau cand ne e foame dar nu mai mult de 1 zi pentru a i se savura aderata aroma. se tine la rece.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Salata antistres

Ingrediente: 1 salata verde, 2 rosii, 1 castravete de salata, 3-4 ridichi, 100 g ciuperci, 2 morcovi, 100 g boabe porumb, cateva masline negre, 100 g branza, patrunjel verde, sare, piper, ulei (masline), suc de lamaie

Salata verde se taie fasii potrivite si se amesteca bine cu rondele de rosii, castravete, ridichi, morcovi si cu ciuperci, porumb, masline si cubulete de branza. Se asezoneaza cu sare, piper, suc de lamaie si ulei si se presara patrunjel verde tocat fin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

draga akella, multumim, dar eu zic sa publici o carte de bucate. merita.
ai grija sa n-o publice altii inaintea ta.

Fericirea e alcatuita din lucruri marunte.

"And in the end, it's not the years in your life that count. It's the life in your years" Abraham Lincoln

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

april,
multzam fain pentru aprecieri. Ma gandeam acum vreo 3 ani sa-mi public colectia de retete, dar e mare bataie de cap si, in plus, piata e suprasaturata de carti de bucate... Asa ca prefer sa le impartasesc celor interesati, pasionati de "culinarie"... Daca ma va plagia cineva, ei bine, Dumnezeu e sus si vede tot... Roata vietii... Ia-o cum vrei, eu sunt de parere ca nu e bine sa faci rau, caci raul se va intoarce, mai devreme sau mai tarziu, tot impotriva ta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

quote:
Originally posted by Carmen_Marieta

Conopida cu maioneza
Ingrediente:
conopida, usturoi, ulei, mustar, galbenus de ou, apa, sare
Mod de preparare
Se fierbe conopida in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca si se da prin razatoare, sa fie toacata. Se adauga maioneza si usturoi. Se poate adauga sare dupa gust. Se serveste rece.
Mod de servire
Se serveste cu rosii





carmen reteta asta este super.o fac si eu cu o mica modificare.calesc 2 cepe in ulei,le las sa se raceasca si cand fac maioneza pun cate o lingura din ceapa+ulei,apoi la final conopida si usturoiul.incercati si asa ca e delicioasa.cred ca in week-end fac din nou.




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen_Marieta spune:

Salata cu macrou afumat

Ingrediente:
1 macrou afumat, 2 teline mijlocii, 1 morcov, 1 mar, 3 linguri maioneza, un praf de sare, felii de lamaie, frunze de patrunjel
Mod de preparare
Macroul afumat, fara oase si fara pielita, se taie marunt; telina, morcovul si marul curatate si date pe razatoarea mica se storc de zeama si se pun intr-un castron. Se amesteca impreuna cu pestele, maioneza si sare. Se orneaza cu felii subtiri de lamaie si patrunjel verde.

Mod de servire
Se serveste ca atare

Mergi la inceput