Agentiile imobiliare

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns V. Erica spune:

Cu siguranta exista agentii si agenti care n-au ce cauta pe piata imobiliara, insa in orice domeniu exista si uscaturi...

Daca acel comision de 3 % vi se pare mare, de ce nu-l negociati ?

Daca exista persoane care-si trimit prietenul inainte la vizionare, si-apoi se duc si semneaza fara agentie tepuind-o, de ce nu vi se pare firesc sa mai traga tepe si agentii ???
Asta ar fi cealalta fata a monedei...

Agentia aia ca sa vada clientul anuntul in ziar a investit deja niste bani: salariul agentului (partial, evident!), factura de telefon, benzina pana la proprietar, anunturi in ziar, pe net, impozite etc. Un imobil, pana cand se vinde, poate fi vizionat si promovat de zeci de ori... Sigur sunt si situatii norocoase (rare) sa se vanda din prima... Iar comisionul ala nu-i batut in cuie: daca sunteti multumiti de cat a facut agentia dati 3%, daca a facut mai putin spuneti-le-o si renegociati.

Dar ca si-n exemplul cu tractatul masinii cu ajutorul prietenilor, asa si-n imobiliare multi se gandesc cum sa scape mai ieftin pagubind agentia si marindu-i costurile. Sa fie de vina saracia ?!

Sigur ca normal este ca agentia sa-si reprezinte clientul peste tot, faptul ca nu s-a intamplat asa e regretabil, dar astfel de agenti(I) isi vor pierde painea, ca si-n zicala cu ulciorul ...

Blue Rain, te-ai gandit f. bine sa te angajezi o vreme la o agentie, pt. ca trebuie sa stii cu ce se mananca meseria asta. Nu stiu daca se merita sa faci Dreptul, poti invata doar notiunile strict necesare in domeniu. Ceea ce mi se pare greu e sa gasesti oameni potriviti. Mult succes!

Be happy!
Dana, Eric (27.01.2002) si Ruxi (10.01.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tzuni spune:

Eu am avut norocul ca, din pura intamplare, sa dau peste un agent imobiliar fantastic. S-a agitat pt mine, a cautat case, am vazut impreuna, ne sfatuiam, imi prezenta avantaje si dezavantaje (din experienta lui), mi-a negociat pana si pretul casei, in asa fel incat sa mi-o permit. A fost un om de bun simt si care intr-adevar si-a meritat banii. Acum ca am de gand din nou sa-mi cumpar un apartament, am sa apelez la el.


www.fastcoolcars.com/images/sexy_ladies_fast_cool_cars9/legs_car.jpg" target="_blank">Tzuni mic si drag si scump si grasunel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisa spune:

Noi am facut tranzactii imobiliare si prin si fara agentii.
In ambele cazuri nu au fost probleme si am fost multumiti.
Cred ca depinde de agentie imobiliara si de agentul in cauza, mai ales.
Am vindut si cumparat alt apartament prin aceeasi agentie(cu procura lasata mamei) ca ofereau comision mai mic la cumparare tot prin ei, in 2003 cred. S-au ocupat cam de tot cei de la agentie, au luat-o pe mama mai tot timpul de acasa cu masina lor, nu au fost probleme.
Fara agentie am cumparat anul acesta un teren. Am fost doar o singura data la notar pt. semnat acte si dat banii si atit, in rest s-a ocupat vinzatorul si notarul.
Asta a fost experienta noastra pina acum.
narcisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaiasi spune:

Io i-as impusca pe patronii care fac agentii imobiliare. Dupa ce ca suntem amarati si nu avem case in care sa stam si suntem siliti sa ne mutam cu chirie , mai vine si nea' patronu de la agentie si imi cere suta la suta comision pentru inchiriere ! Ei, si atunci l-as lua pe nea' patronu' , pe care nu l-a dus capul sa isi faca o afacere mai inteligenta, si l-as arunca direct pe linia de tramvai!

Parere personala...si ma opresc aici ca cine stie ce mai scot din mine!

Oana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana tache spune:

La Cluj, marea majoritate a tranzactiilor se fac prin agentii imobiliare (nu stiu sa va dau un procent, dar sunt convinsa ca este undeva pe la 90%).
Noi avem ceva vanzari si cumparari la activ; pana acum pot sa ma declar multumita de serviciile pe care le-am platit.
Insa am avut si o mare suparare: la ultima cumparare (a ap in care locuim) tipii de la agentia cu care am cumparat au fost ffff nesimtiti; in primul rand, ne-au facut un antecontract de V-C fara sa verifice actele; ap nu avea facuta succesiunea si ei habar nu au avut; din cauza asta am avut o gramada de stresuri! Am mai semnat un antecontrac, dupa care am dar comisionul firmei (o tona de bani!); dupa ce si-au luat banutii....pa! nu au mai facut nimic! era cat pe ce sa ma duc la Garda financiara sa-i denunt, dar am nascut si nu am mai apucat.
Eu cred, ca e bine sa cumperi prin agentie; iti ofera o mai mare siguranta, ai pe cine trage la raspundere daca e ceva grav (Atentie: nu rupeti contractul de comision daca nu va taie chitanta pe bani!). Daca o sa mai cumpar/vand ceva tot prin agentie voi lucra; dar acum stiu cu care agentie!

Succes in afacere! Si sa fiti seriosi!

Mariana, Stefan (20.04.2004) si Simon (30.08.2005)

Pozicile noastre: album 1 si album 2
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34377" target="_blank">Nasterea lui Stefan
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60260" target="_blank">Nasterea lui Simon

Sanatate Maxima!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle7 spune:

Daca exista persoane ca Michelle7 care-si trimit prietenul inainte la vizionare, si-apoi se duc si semneaza fara agentie tepuind-o, de ce nu vi se pare firesc sa mai traga tepe si agentii ???
Michelle7, nu am nimic personal cu tine, insa nu ma pot abtine sa arat si cealalta fata a monedei...



Nu ti se pare putin inpotriva regulamentului DC sa faci acuzatii la persoana????????????????????? Eu nu cred ca am spus ca EU am facut asta, am spus doar ca e mai mult decat posibil sa inseli si cred ca e bine sa stii asta inainte de a porni o afacere. Pentru cultura ta generala afla ca am cumparat 2 apartamente si la amandoua mi-am platit comisionul. Pe viitor casca bine ochii inainte de a face acuzatii nefondate. Uite acu ca m-am racorit nici eu nu mai am nimic cu tine


"The harder you work, the luckier you get"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alma spune:

Sa mai scriu si eu cate ceva:
Marea majoritate a agentiilor, cel putin la mine in oras, gasesc apartamentele pe care le publica spre vanzare, tot in ziar. Adica da omul anunt ca isi vinde apartamentul si agentia preia imediat anuntul. Si culmea, nici macar nu se duc sa-l vizioneze, asa ca atunci cand intrebi amanunte, sa vezi daca merita sa bati drumul pana acolo, nu stiu sa-ti spuna mai mult decat scrie in anunt. Singurul lucru pe care-l fac e sa te plimbe cu masina la apartamentele pe care vrei sa le vizionezi.

http://community.webshots.com/user/freediaro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns V. Erica spune:

Mda, Michelle, scuze, chiar n-am vrut sa apara ca atac la persoana, insa m-a deranjat exprimarea cum c-ar fi o tampenie sa platesti 2-3 % din val. unui imobil doar ca l-a gasit (nu exista `doar l-a gasit`, doar nu i-a picat din cer oferta!?). Macar nuanteaza si tu putin... Sa stii ca uneori 2-3 % e chiar prea putin (in cazul terenurilor agricole de ex.). Si, cum am mai spus, nu se merita sa dai 3% -maximul- daca agentul nu face maximul, dar daca-l face, scote nene banu`! ca agentia aia nu face voluntariat!

Si cu asta, gata, pace, sper ca Blue Rain sa fi tras concluziile care trebuie din schimbul nostru de replici.

Nihil sine Deo!
Dana, Eric (27ian02) si Ruxi (10ian05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns V. Erica spune:

Uite-acum am cascat biiineeee ochii, si-am corectat. E mai bine-asa, Michello ??

Nihil sine Deo!
Dana, Eric (27ian02) si Ruxi (10ian05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonai spune:

Noi ne cautam apartament chiar acum, asa ca ceea ce iti spun e foarte proaspat. Am vazut aseara un apartament si am discutat chiar cu proprietarul, care ne-a povestit ca l-au sunat peste 100 de agentii care s-au oferit sa-i vanda apartamentul. Proprietarul vrea pe ap. 38 000 de euro, si ne spunea ca agentia i-a propus ca ei sa ceara 40 000 de euro, asa incat cei 2000 de euro sa le revina lor drept comision si proprietarul sa ramana fix cu 38 000, adica sa nu mai plateasca comision si din astia.
Deci cumparatorul practic plateste agentiei cei 2000 euro in plus si inca 1.5% din 40 000, partea lui de comision. E cinstit asa? Unde e negocierea aia de care vorbea cineva ca ar fi in SUA? Ma bucur ca sunt inca vanzatori care nu vor sa auda de agentii.
O a doua chestie ar fi ca am sunat alaltaieri si ieri la vreo 7-8 agentii sa ii intreb de anunturi, m-au intrebat ce tip de ap doresc si toti au promis ca ma suna sa mergem la vizionari. N-a sunat nimeni, bineinteles. Oare chiar asa se vand apartamentele ca painea calda?
Cam timp de vreo luna o sa tot vedem destule, asa ca o sa revin cu noutati.

Mergi la inceput