Robert, alta inima bolnava

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns hanceanu spune:

Salutare la toata lumea. Va multumesc din tot sufletul la toti cei care ne-au ajutat atat material cat si cu sfaturi, idei, etc sa stii ca nu esti singur este cu adevarat ceva, si conteaza foarte mult.
Lucrurile se misca singura problema ca dureaza, asta este.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hanceanu spune:

Ma iertati ca scriu dar cred ca este bine de stiut ca sau strans 102 mil lei si 850 euro.Robert urmeaza un tratament cu un medicament care costa 30000000 lei, ne imprumutam, nu vrem sa intram in acei bani stiind ca au o destinatie exacta, sunt bani pt operatie. Acest medicament are efect intre 7 si 9 zile la prima fiola sa intamplat sa aiba iefect numai 6 zile, boala a evoluat mult incepe sa fie imuna si la acesta. Ne sperie gandul ca se poate ca in una din zile sa intam in ei, incercam prin toate mijloacele sa nu intam, un om cu suflet mare nea ajutat ca la adoua fiola cu 20 mil. restul a fost de la noi, e greu dar facem to ce ne sta in putinta.
Speranta este cea care ne indruma, ajuta si totodata nu moare ultima.
Mii de multumiri din tot sufletul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianangi spune:

Vlad,

Am citit tot subiectul cap-coada. Nu reusesc insa sa pricep ceva: de ce este nevoie de trasplant cord-plamin?
De ce este nevoie de 100.000 de euro? Cine v-a cerut aceasta suma si in baza carui document medicval. Nu mi-o lua in nume de rau, vreau sa-l ajut pe fratele tau, dar am nevoie de mai multe informatii...

Iti trimit link-ul unui articol care are legatura cu boala de care sufera Robert.
http://www.adevarulonline.ro/arhiva/2003/August/536/47840/

Nu vreti sa luati legatura si cu medicii de aici?
Cu prof. dr. Serban Bubenek, seful programului de cord artificial?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hanceanu spune:

Pana de curand a fost vb de inima dar ultimile investigatii au aratat ca inima este asa de mare incat apasa pe plamini, acestia fiind ingreunati si de lichide care ajung in plaman din cauza ca inima nu mai poate pompa la parametri normali ai unui om , ajungand la 10 % din puterea unei inimi de a pompa sange, din normalul unei inime.
Zimi te rog ce pot face am sa intru pe acel lin care lai postat sa vad despre ce este vb
Merci mult

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hanceanu spune:

Am luat legatura cu Dr Branisteanu(bucuresti), cu dr Broasca (bucuresti), Dr Deac(Tg Mures), Dc Oteanu(bucuresti) au zic ca sa asteptam, am intrebat de inima artificiala , au zis ca nu avem noi bani pt asa ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hanceanu spune:

Vreau sa corectez ceva fiindca nu vreu sa se interpreteze gresit dr Olteanu cat si dr Broasca si nu numai, au zis ca problema este de durata, trebuie sa asteptam din cauza legislatiei, in tara la noi ne existand legi care sa asigure un circuit al organelor. Robert numai poate astepta, asteapta din 2001.
Da am vrea daca s-ar pute rezolva in tara dar pe unde am fost unele persoane au reactionat ca ci cum ar fi ceva ar fi o banalitate pt ei, nu au indrumat nicaieri, sa ii spuna mamei ca "" dar mai aveti un fiu "" e destul de urat cred.
Nu am vrut sa pupar pe nimeni dar sunt momente cand te mai descarci. Va rog sa intalegety.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianangi spune:

Vlad, transplantul cord-pulmon este unul deosebit de dificil si f. costisitor! Mai mult de 100.000 de euro. Din cunostintele mele, transplantuil de plamin nu se efectueaza decit in citeva clinici din lumea asta (le numeri pe degetele de la o mina), din SUA si parca Germania. Iti spun si de ce si te rog sa ma ierti ca sunt atit de directa: sansele de reusita in acest transplant sunt mici (cam 50%) si-atunxci medicii, pragmatici, nu se baga in operatii care au un grad ridicat de esec.

In afectiunea de care sufera fratele tau, este necesar transplantul de cord.

Iti copiez articolul aparut in Adevarul din 2003:

"Al doilea roman vindecat cu ajutorul unei inimi artificiale a fost externat din Institutul de Cardiologie din Capitala
Fericit ca s-a insanatosit, bolnavul a donat o icoana bisericii de la Fundeni

Cel de-al doilea roman cu inima artificiala a fost externat, ieri, din Institutul de Cardiologie "C.C. Iliescu" din Capitala. Marius Stepaniuc, de 40 de ani, din Bacau, a plecat insa acasa fara cordul artificial. "Pacientul a stat cu cordul artificial total implantat in abdomen timp de 14 luni. Dupa mai multe teste de evaluare, foarte noi si am spune unice pe plan mondial, s-a stabilit ca functia miocardiaca a fost reluata si, ca urmare, inima artificiala a fost scoasa, cu ajutorul prof. dr. Irinel Popescu", a explicat prof. dr. Serban Bubenek, seful programului de cord artificial. Stepaniuc a fost diagnosticat cu cardiomiopatie dilatativa in 1999, afectiune care nu se poate trata decat prin implantarea unei inimi artificiale sau prin efectuarea unui transplant de cord. Inima artificiala a permis punerea cordului pacientului in repaus, a spus prof. dr. Vasile Candea, seful echipei operatorii. Odata ajuns acasa, Marius Stepaniuc va urma un tratament cardiac minimal, care costa mai putin de doua milioane de lei lunar. "Inainte de a ma imbolnavi eram sofer, acum nu stiu daca voi mai merge la munca. La plecare din spital, am emotii si frica de necunoscut, ca si in momentul implantului. Dar, ma simt mult mai bine. Pana la operatie oboseam foarte repede la eforturi minime", a spus pacientul, care a adaugat ca acasa il asteapta cei 4 copii. Bucuros ca a scapat cu viata, Marius Stepaniuc a donat o icoana bisericii din curtea institutului. "Am credinta in Dumnezeu. Datorita acestei credinte si a domnilor doctori am avut sansa sa reinviu", a spus pacientul. Prin interventie si tratament, care au costat mai putin de 100.000 de dolari, medicii de la Institutul "C.C. Iliescu" i-au prelungit viata pacientului. "Capacitatea functionala a inimii s-a recuperat, insa boala a ramas. Este posibil ca pe termen mediu sa aiba nevoie de un transplant de cord. La fel de bine, exista posibilitatea ca inima sa se fi vindecat si sa nu mai fie necesar transplantul", a mai spus prof. dr. Serban Bubenek. Medicii de la institut considera ca in Romania traiesc in jur de 10.000 de pacienti care sufera de cardiomiopatie dilatativa. Dintre acestia, 20 de bolnavi au fost testati la C.C. Iliescu si au fost trimisi catre alte clinici pentru transplant sau au fost pusi pe lista de asteptare pentru un implant cardiac. Specialistii spun ca, din pacate, exista si copii care sufera de aceasta boala, dar care nu pot fi operati in tara."

Fetelor, haideti sa incercam sa luam legatura cu dr. Serban Bubenek, sa-l rugam sa-si arunce o privire peste actele medicale ale lui Robert de pe site, poate baiatul poate fi ajutat in Romania!

Din ce am gasit pe internet, dr. este si primvicepresedinte la PPCD (fostii taranisti) si are adresa de e-mail:
serban.bubenek@ppcd.ro


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianangi spune:

Alt articol despre acelasi subiect:
La Fundeni, prima inima artificiala din Europa Centrala

Primul implant de inima artificiala Novacor din Europa Centrala si de Est a fost realizat, marti, de medicii de la Institutul de boli cardiovasculare Fundeni, pacientul fiind un bucurestean de 49 de ani, care suferea de cardiomiopatie dilatativa.
Operatia a fost efectuata de o echipa condusa de catre profesorul Vasile Cindea, directorul institutului, si de catre Serban Bubenek, seful proiectului romanesc de asistare mecanica a cordului. La interventie au mai participat medici de la Spitalul Universitar "Saint Luc" din Bruxelles. Primitorul este un barbat de 49 de ani, tehnician la societatea Ascensorul.
Bubenek a declarat ca inima artificiala de acest tip inglobeaza o tehnologie de ultima ora in domeniul ingrijirii bolilor cardiace. Aceasta solutie poate reprezenta o alternativa la transplant in cazul in care acesta este contraindicat, o alternativa in vederea transplantului sau chiar o terapie definitiva. Potrivit medicului, exista deja bolnavi care au primit inima artificiala cu sase-sapte ani in urma si care duc o viata aproape normala.
Inima artificiala a fost produsa de firma Baxter-Edwards din Statele Unite, fiind achizitionata in cadrul programului guvernamental demarat in 1999, privind dotarea centrelor medicale de excelenta.
Romanul operat marti este cel de al 1.260-lea beneficiar din lume al unei asemenea inimi artificiale. Insuficienta cardiaca este o boala care afecteaza o mare parte din populatia globului, cauzind o mortalitate a carei rata este in continua crestere. In Romania, 67 la suta din decesele inregistrate anual sint determinate de bolile cardiovasculare.
Institutul de Boli Cardiovasculare din Fundeni ar putea deveni primul centru de referinta pentru Europa Centrala si de Est in privinta implantului cardiac dupa ce, marti, medicii de aici au implantat o inima artificiala Novacor unui barbat de 49 de ani, interventia constituind o premiera pentru aceasta zona a continentului, a declarat Serban Bubenek.
Acest organ artificial poate reprezenta o alternativa la transplant in cazul in care acesta este contraindicat, o alternativa in vederea transplantului sau chiar o terapie definitiva. Potrivit medicului, exista deja bolnavi care au primit inima artificiala cu sase-sapte ani in urma si care duc o viata aproape normala.
Inima artificiala este alcatuita din trei componente:pompa implantabila, consola de comanda si bateriile portabile si constituie o tehnologie de ultima generatie in domeniul ingrijirii bolilor cardiace, a mai spus Bubenek. Sistemul a fost produs de firma Baxter-Edwards din Statele Unite, fiind achizitionat de compania Softmedica, in cadrul programului guvernamental demarat in 1999, privind dotarea centrelor medicale de excelenta. Monitorul - 20/06/2001

Firma care produce "inimi artificiale" se numeste NOVACOR
4 Passage Saint-Antoine, 92508 Rueil-Malmaison, Cedex, France
Tél : [33] (0)1 41 39 01 61, Fax : [33] (0)1 41 39 01 99
Direction commerciale : nov-dircom@novacor.fr
Support technique : sav@novacor.fr

Alte adrese utile:
WorldHeart has the following office locations:

United States
Oakland, California
World Heart Inc. (Headquarters)
7799 Pardee Lane
Oakland, CA 94621
USA

Telephone: (510) 563-5000
Fax: (510) 563-5005

Salt Lake City, Utah
4750 Wiley Post Way
Suite 120
Salt Lake City, UT 84116
USA

Telephone: (801) 355-6255
Fax: (801) 355-7622


Europe
World Heart B.V.
Cereslaan 34
5384 VT HEESCH
The Netherlands

Telephone: +31-(0)412-487050
Fax: +31-(0)412-487055

Japan
Edwards Lifesciences LLC.
2-8 Rokubancho, Chiyoda-ku,
Tokyo 102-0085
Japan

Telephone: 03-5213-5780
Fax: 03-5273-5061

Novacor® LVAS is the only implantable cardiac assist system commercially approved for use in Japan. In Japan, Novacor® LVAS is distributed by Edwards Lifesciences LLC.

Quick Contacts

North American Clinical Inquiries:
1-888-THE-LVAS (843-5827),
or e-mail clinical@worldheart.com

Europe Clinical Inquiries:
English, German and Dutch:
00 800 42 27 34 22 (Toll free)
or +31 627 018 704
French: +33 671 000 610
Italian: +39 (348) 6410352

General Information: info@worldheart.com
Europe Information: europeinfo@worldheart.com
Human Resources: hr@worldheart.com



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hanceanu spune:

Adrianangi citisem articololul, dar unde sa sun sa iau legatura cu doctorul din bucuresti un nr de telefon?????
Noi acum mergem la ambasada iataliei sa rezolvam, cu plecarea sa vedem ce acte ne trebuie? Doctorul din iatlia a spus ca va ii nevoie de 2 ani, sa vb la ambasada daca se poate face acte pt 2 ani.
Daca ai un nr de telefon, ca mail trimit dar la cate am trimis nu cred ca va avea timp sa se uite pa mail-ul meu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianangi spune:

Prof. dr. Stefan Bubenek - 0744.644.046

PS. Nu stiu nimic despre Italia, habar n-am de ce acte e nevoie.
Vlad, incearca inainte de a apasa pe "Trimite un raspuns" sa recitesti si sa corectezi ce scri. Stiu ca esti in mare viteza si ca numai de punctuatie nu ai timp dar, din dorinta de a transmite f. multe informatii, iese uneori ceva inteligibil.

Mergi la inceput