Salvati-l pe Mihaita ! (6)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alina costin spune:

Gabriela sa dea Dumnezeu sa nu mai aiba Mihaita nimic grav,ne rugam tot timpul pentru el si pentru voi.Sa-i dea Dumnezeu cit mai multa sanatate ca are nevoie micutul.
Va pupam pe toti si lui Mihaita de la Alexandra.
Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aida Soare spune:

Scumpa Gabriela,

Am vazut si eu pozele cu Mihaita si mi-a ras si plans inima cand am vazut ce copil frumos aveti si ce galbior este. A crescut mare, aveti flacau mare acuma :-)
Ma bucur ca doctorii spun ca este totul sub control, sunt sigura ca stiu ei ce spun.

Parca il si vad pe Mihaita cum se uita cu jind la alti copilasi ... saracutul. Lasa ca o sa vina si vremea lui, cand nu va mai fi nevoie sa il feriti de colectivitate.

Atat de frumos povestesti intamplarile si experientele prin care treceti incat cititorul va vede aievea. Si rade cu voi, si plange cu voi.
Copiii astia mici, la varsta asta cand descopera lumea, sunt intregi universuri. Nu te saturi sa ii observi cum cerceteaza fiecare lucru, cat sunt de inventivi, cat de tare ii duce mintea la asa o varsta frageda. Si cum isi formeaza ei de pe acum micile caractere. Si rasul de copil...ah, rasul de copil, cred ca este cel mai frumos si mai pur lucru pe lumea asta.

Gabriela, va doresc din toata inima sanatate multa lui Mihaita si voua, putere de indurat mai departe, numai vesti bune de la toate analizele ce mai vor sa vina si de la personalul medical.

Doamne ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Megg spune:

Gabriela, multa bafta sa va accepte mai repede pentru interventie! Si multa sanatate lui Mihaita.
Va admir foarte mult, esti o fire puternica.



http://community.webshots.com/user/megg2005


Megg si bb Mara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriela hogas spune:

Dragi prieteni,

Am avut o noapte grea insa Mihaita a avut-o si mai grea.
Ieri dimineata Mihaita a facut patru injectii in funduletul lui dragalas si a plans de mama focului ca asistenta care i le-a facut isi tot cerea scuze necontenit. Eu imi doream sa se termine mai repede totul sa il pot lua in brate sa il linistesc. Daca mai stateam o secunda in plus cred ca ieseam de acolo amandoi bocind de mama focului. Mi s-a atras atentia ca este posibil sa aiba dureri mai tarziu si mi-au dat un supozitor analgezic. Cum toata ziua am facut tot posibilul sa i-l ocupam cu activitati placute Mihaita a fost ok si am uitat de durerea de dimineata. In schimb febra s-a accentuat ajungand la 37.8 (cu o zi inainte avea 37.7 dar nu ne-am facut griji). In schimb de fiecare data cand puneam mana pe el simteam ca arde. L-am lasat mai dezbracat ca de obicei si am incercat sa ii dam cat mai multe lichide. A fost si foarte cald ieri aici.

Nu prea a dormit ziua si ne pregateam de o noapte linistita, insa pe masura ce inaintam in noapte Mihaita ardea si mai tare. A adormit pe neasteptate si de atunci a inceput o noapte extrem de agitata in care Mihaita la cel putin o ora incepea sa planga si sa geama de durere. Ne-am dat seama ca de fiecare data cand ii atingeam piciorusele plangea mai tare si am cazut de comun acord ca trebuie sa fie de la injectii. Mai ales cand ii ridicam piciorusele sa ii schimbam pampersul. Of, tot ezitam sa ii dam supozitorul pentru ca ia deja mult prea multe medicamente. Si uite asa a trecut aproape toata noaptea in care am stat mai mult treji decat am dormit tot incercand sa ii alinam durerea. L-am tinut in brate mult timp si Mihata statea asa intr-o stare de veghe. Cum ma miscam putin cum deschidea ochii putin sa vada ce ganduri am. Daca il lasam jos incepeau protestele. Intr-un tarziu cand mi-am dat seama ca a adormit iar l-am lasat jos in patul mare si a dormit cu Dan langa el. Insa a gemut iar prin somn si se vedea ca nu o sa-i treaca defel fara ajutor si ne-am hotarat intr-un tarziu, pe la 5 dimineata sa ii administram supozitorul. A adormit iar si noi pe langa el am cazut ca mustele. Dimineata nimeni nu avea chef sa se trezeasca ... Ne parea sa de rau ca nu ii dadusem supozitorul ala mai devreme. Imediat dupa aceea nu s-a mai trezit sa planga si a dormit in sfarsit un somn odihnitor.

Astazi trebuia sa mergem la primarie sa ducem hartia de la spital si alte cateva chestii pentru prelungirea permisului de sedere pe teritoriul Belgiei si ... surpriza ... nu a fost gata hartia. Am dat-o de luni la spital sa fie completata si tipa de acolo mi-a spus sa nu imi fac griji ca pana miercuri este gata. Azi a intors-o ca nu il gaseste pe doctor, ca sa astept 20 de minute, apoi sa mai stau vreo ora si tot asa pana cand s-a terminat programul de la primarie cu strainii. A ramas ca mergem luni la primarie. Uneori am impresia ca suntem tot in Romania. Ba chiar de multe ori sunt mai constiinciosi romanii ... Aici nu exista punctualitate si toata lumea este extrem de calma insa cand ii intrebi ce fac iti spun cat sunt de ocupati, pana peste cap. Inca sunt socata sa constat ca in majoritatea firmelor (daca nu chiar in toate) se respecta programul de pranz de doua ore. Pai mai mare frumusetea sa faci o pauza de doua ore in mijlocul zilei si sa mai pleci si pe la 5-6 de la birou. Eu una am amintiri cam negre de la locul meu de munca unde stiam numai ora cnd se incepe nu si cea la care se termina. Sa nu mai vorbesc de pauze de masa, poate un sandwich in fuga tot in fata calculatorului. Mai bine sa nu mai intru in detalii.

Partea prosta si cel mai important este ca Mihaita continua sa aiba febra dar nu vreau sa ma duc la spital pentru ca aici daca ai vreo urgenta risti sa stai aiurea cateva ore bune pana ce sa se uite un medic la tine. Ma bazez ca maine dimineata ne vedem cu neurologul si am sa-i spun ca are febra poate se uita cineva competent la el. Altfel nu imi ramane decat sa ii administrez un supozitor de febra dar tare nu imi place sa ii dau medicamente in plus.

Aida, ma bucur sa te reaud. Imi era dor de tine.
Alina, multumesc pentru urari. La multi ani Alexandrei pentru ziua de 30 august!
Megg, ma bucur ca esti alaturi de noi! Puterea imi vine de la Dumnezeu si de la voi toti fara de care nu as fi putut sa fiu acum aici. Va multumesc din suflet !

Doamne ajuta!
Gabriela

Mihaita Hogas are nevoie de tine !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pashosha spune:

Gabita fata, eu nu am cum sa va uit..nu uita ce am promis..si eu ma tin de cuvant sa stii...
acu, eu in locul tau m-as duce si as sta 3 ore pe hol...ce pana mea..cand mi-au luat banii am fost binevenita si acum nu se uita la mine?
credema ca azi 3 ore pe hol...si tot pistonand asistenta...va rog mai sunati odata la dr, va rog mai dati i un mesaj...,
te asigur ca la un moment dat tre sa faca ceva...daca tu nu insisti, ei te lasa pe asteptare...eu in locul tau as muri cu ei de gat....copilul meu se chinuie de dureri...cand eu am donator...noi facem foamea si traim din ajutorul oamenilor, si voi sunteti calmi si relaxati....du-te fata si stai pe capul lor ca ai tupeu, deci ai de unde...nici nu concep sa nu iti stabileasca o data a operatiei...e bataie de joc...Aoleo, stai sa vin eu cu Bella, acolo...pai ce tu crezi ca Rodica sta fara mine acolo? Cand le bagam bani in cont, stiu sa ii primeascA...EI ACUM ISI FAC PROBLEME DE TRAUMA PSIHOLOGICA A LUI mIHAI PESTE 10 ANI?...PAI STATI FRATE CA PE AIA O VEDEM ATUNCI, VOI FACETI L SA AJUNGA LA VARSTA AIA...ei isi fac probleme de trauma psihologica si copilul meu urla de durere in camera...Gabitza mama....du-te pste ei si vorbeste-le frumos, ca am vazut ca sunt oameni de inteles...zi-le ca nu mai aveti banuti nici pentru voi curand...rugati i sa faca ceva....
Poti ca esti tare si esti mama...eu am mare incredere in tine...hai ca suntem aici cu totii...
si fa ti lista cu ce vrei ca suntem pe vine...DA DOAMNE

http://bella.netfirms.com/ro.htm

pashosha mami lui Luca si Maia

where is a will, there is a way !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Multa sanatate puiutilor le doresc, tuturor celor care au probleme expuse aici pe forum.

Sa stiti ca in strainatate, in momentul in care se pune problema unui transplant de organe in mod obligatoriu se face si o consiliere psihologica a familiei, li se explica ce va urma dupa transplant si familia este macar pregatita pentru ce va urma.

Am o cunostinta care in USA dorea sa se opereze (o operatie obisnuita, nu transplant) si in interviul pre-operatie a fost intrebat daca si-a facut testamentul!! Va imaginati ca nu a suportat intrebarea, s-a externat si a venit in Ro unde s-a operat ?

Faptul ca medicii isi pun problema traumei posibile la varsta de 10 ani a lui Mihai nu inseamna ca nu il vor opera. Este de datoria lor sa explice in detaliu ce urmeaza, ceea ce din pacate in Ro de exemplu nu prea se intampla (pentru ca nu exista in spital psiholog) si parintii trec prin adevarate drame/spaime dupa interventii mult mai simple.

Mult curaj!!!

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriela hogas spune:

Dragi prieteni,

Azi a fost o caldura incredibila in Bruxelles. Am avut de facut niste drumuri si suntem terminati de oboseala. Mihaita nu prea suporta bascutele pe cap cu toate ca ii sta superb. I-a mai cresut parul si ne minunam de cat de cret este. Ii plac copiii la nebunie mai ales fetitele. Ieri a venit la el in parc o fetita negresa de vreo 3 anisori si a inceput sa il mangaie pe manuta, ii tinea biberonul cu apa sa bea, ii baga suzeta in gura. Noi stateam ca pe ghimpi sa nu puna mana pe tetina sau pe suzeta pe partea care se baga in gura, sa nu il mangaie pe fata etc. Lui Mihaita nu ii pasa de nimic din toate astea si se bucura nespus de prezenta fetitei acolo. Deja ma gandeam cand va creste cum o sa stau sa ma uit la el cum pleaca la cate o intalnire, cum o sa stau cu grija intoarcerii lui acasa, ce mai, ma vedeam cu el mare. Nu pot sa nu visez ... Sa dea Domnul sa nu ma lasa doar cu visele, este atat de greu ...

Gabriela, cata dreptate ai si totusi ... cand e sa actionezi ... incepi sa devii prudent, sa nu superi, sa nu deranjezi, nu stiu ce sa zic. Imi dau seama ca nu depinde de ei fixarea datei operatiei. Noi suntem pe lista nationala a Belgiei care face parte din programul Eurotransplant care am inteles ca mai cuprinde alte 5 tari. Cand apare un ficatel Eurotransplant hotaraste care este cel mai grav caz din cele 6 tari si propune ca organul sa fie trimis in acel loc. Medicii respectivi analizeaza compatibilitatile si daca nu este compatibil se merge la cazul urmator. Pe langa analizele de sange sunt o multime de alte analize, forma, marime etc.

Cat despre donator, este un intreg lant al slabiciunilor. Donatoarea nu poate fi acceptata fara comisia de etica care a intrat in pamant. Coordonatoarea de transplant este in concediu si sincer ii duc dorul... Pe de alta parte asa cum a spus si Andries si noua ni s-au prezentat cele mai sumbre scenarii si nu vrem sa o punem pe Mihaela in pericol nici o secunda. Chiar daca stim ca nu a existat niciodata ca un donator sa isi piarda viata ei insista cu intrebari de genul ce se intampla daca ... Asa ca sincer prefer sa asteptam rugandu-ne la bunul Dumnezeu sa il intareasca pe Mihaita si sa ne vina un ficatel cand stie El mai bine. Si daca o vor accepta pe Mihaela sa fie doar in caz de extrema urgenta cand nu am avea nici o alta alternativa.

Astazi am reusit sa vorbim cu cineva specializat pe problema strainilor si ni s-a spus foarte clar ca nu avem nici un drept ba mai mult trebuie sa mergem la primarie sa ne obtinem periodic dreptul de sedere pe teritoriul Belgiei si sa ne prezentam la Politie ori de care ori ne solicita ei lucrul asta. Cand a venit vorba ca este posibil sa stam aici mai bine de un an de zile si ca nu vrem decat un drept limitat de munca sau o casa sociala ne-a spus ca nici o institutie nu va accepta sa ne ajute pentru ca avem 85.000 de euro in contul spitalului pentru Mihaita. Nu conteaza pentru ce sunt banii si cum au fost stransi. Atata timp cat ei exista inseamna ca putem sa mai facem rost de cateva mii ca sa ne descurcam in Belgia. I se parea atat de logic ca daca ai facut rost de o asemenea suma, orice alta suma este o bagatela ca imi venea sa il strang de gat. Ce sa mai, vom reusi pana la urma dar nu intereseaza pe nimeni de aici ce si cum. Spitalul trebuie sa aiba banii in cont altfel nu se uita la tine. Accepti bine, nu accepti esti liber sa pleci unde vrei.

Am intrebat si de posibilitatea de a face un master avand in vedere ca diploma de licenta este recunoscuta aici si mi s-a spus ca s-ar putea sa am probleme de genul: tu pentru ce esti aici: pentru sanatatea copilului sau ca sa studiezi. I-am explicat ca din punctul meu de vedere un eventual master mi-ar da dreptul la munca part-time si as beneficia si de asigurarea medicala. Iar pe de alta parte tot pentru copil inveti ca sa ii asiguri o viata mai buna in viitor. S-ar parea ca la varianta asta nu prea a avut ce sa obiecteze numai ca este cale lunga pana la master deoarece pentru engleza trebuie dat un test iar pentru franceza trebuie sa vorbesti ce ai facut in ultimii 5 ani. Eu fratilor vorbesc engleza si inteleg franceza dar sa sustin un test gramatical in engleza si sa vorbesc ore in sir in franceza ... vise. Inscrierile se fac pana in februarie pentru masterul din octombrie insa eu sper ca pana atunci vom fi si transplantati si plecati acasa.

Ah, era sa uit, mai era o varianta: mi-a zis ca aceasta diploma de licenta in economie este foarte bine venita si ca daca as gasi pe cineva sa ma angajeze cu contract de munca atunci as avea mai multe drepturi inclusiv acela de a beneficia de ajutor social pentru Mihaita. Asta ar fi o mare minune, dar nu strica sa mai intreb in stanga si in dreapta. Asa ca rugamintea mea imensa este daca puteti si cunoasteti pe cineva care ar putea sa ma angajeze cu un contract pe termen limitat ne-ati face un mare bine.

Cam astea ar fi posibilitatile de ajutor de aici. Cine stie, poate se gaseste cineva care va putea sa ne ajute dandu-ne dreptul sa muncim sa ne castigam banii ca am primit deja foarte mult de la altii si poate reusim sa ne redresam si sa nu mai fim o povara pentru altii.

De fiecare data cand ma pornesc sa va scriu imi doresc sa fiu concisa sa nu va innebunesc de cap dar asa simt nevoia sa va impartasim clipele prin care trecem incat iar se umple ecranul. Sper sa ma iertati. Va imbratisez pe toti cu drag. Stiu ca ne sunteti alaturi si nu vom uita niciodata prietenii care ne-au ajutat cand nimeni nu a crezut in salvarea lui Mihaita. Sper sa fie si in cazul nostru un happy-end. Doamne cat ne rugam pentru asta. Cu rugaciunea asta ne trezim dimineata si tot cu ea adormim. Sa il faca bine pe Mihaita si sa ne bucuram de el pana la batranete. Doamne auzi-ne, ajuta-ne !!!!!

Cu drag,
Gabriela

Mihaita Hogas are nevoie de tine !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kitty spune:

Gabriela, draga mea, cu sufletul la gura intru sa vad ce ai mai scris! Sa fi sigura ca toata lumea asteapta vesti cat mai multe si mai bune si mai amanuntite de micutul vostru viteaz! Dumnezeu sa va aiba in grija si sa va dea putere!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pashosha spune:

gabi, te rog mult intra pe subiectul meu s ia legatura cu adinan...o sa vorbesc si eu cu ea...are o lista intreaga de fundatii care sa ne ajute cu Bella..poate ii poti contacta si tu sa te sfatuiasca cumva, sau sa te ajute cu ceva...trebuie gasita o solutie..pupici lui wolfie

http://bella.netfirms.com/ro.htm

pashosha mami lui Luca si Maia

where is a will, there is a way !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ovi spune:

Eu tac chitic ca si ... cangurul in papusoi dar va citesc in fiecare zi. Doar daca pocniti din degete si ma infatisez ca vrajitorul Merlin sa va indeplinesc dorintele :-).
http://www.hogas.go.ro

Mergi la inceput