Costurile unei nunti in Romania

Costurile unei nunti in Romania | Autor: Raza de soare

Link direct la acest mesaj

Bugetul alocat nuntii difera de la cuplu la cuplu, in functie de posibilitati. Sunt salarii mari, sunt parinti care platesc ( si mai dau si case / masini pe deasupra ! ), sunt bani stransi cu greu, in timp, sunt… credite bancare.
Ce vreau sa stiu este cat costa, de fapt, toata paranghelia. Tot ! Cununia civila si nunta propriu-zisa. Pornind de la agrafe, ace de par si florile de pus in coafura miresei, ciorapi, rochie, pana la… nota de plata de la final, cu rest., muzica, aranjamente, etc.
Noi ne-am facut un calcul, ar fi cam 5.000 euro, dar suma se poate modifica… Sper eu sa fie mai putin, dar sunt ff multe lucruri si lucrusoare care trebuiesc luate si… culmea culmilor !... platite ! Cu bani !


Raza de soare

"Atat timp cat mai putem zambi, cauza nu-i inca pierduta." (W. Shakespeare)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nushulica spune:

aici chiar m-ai nimerit pentru ca aseara am facut si eu o socoteala cap coada si cand i-am transmis viitorul meu sot suma a ramas mut vreo 2 oredeci in primul rand noi nu avem parinti care dau masini bani ci oameni normali simpli stii tu cum..nunta o organizam noi doi si integral din banutzii nostri avand in vedere ca amandoi suntem salariati si avem salarii bunutze cat de cat deci in primul rand de anul trecut punem deoparte si nu prea mai stim ce-i aia distractie dar aflam noi la nunta si mai ales dupa
cununia civila ne costa cam 30milioane masa de acasa de la mine taxa la primarie costumul lui al meu pantofii la amandoi camasa si cravata lui coafura mea si machiajul buchetul meu si ce-o mai fi
cununia religioasa aici e mai simplu ca mirii nu trebuie sa plateasca mai nimic aici ca platesc parintii spirituali (nasii)ca doar de asta se si cheama asa
nunta....aici e jalea eu am socotit aseara ne ajunge cam 240 milioane la 150persoane am calculat dar s-ar putea sa fie mai multi deci aici e inclus tot meniul prajituri fructe tort bauturi de toate felurile aranjat sala personal ospatari muzica masini baloane artificii tot ce-ti mai trece prin cap...asa ca fa si tu o socoteala depinde mult de nr de invitati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxygeo spune:

Buna ziua miresici!

Noi am trecut de momentul nunta, dar va spun sincer ca nu am avut vreodata curajul sa fac calcule, plus ca fiecare ale gusturile sale, etichete, protocoale, neamuri, obligatii, buget, asa ca nu exista o reteta generala pentru toate nuntile. Poate o miresica e dispusa sa dea 1000 E pe o rochie, poate ca alta nu da mai mult de 150 de E, si lista poate continua, asa ca eu am sa va insir diverse cheltuieli, cu ce imi mai aduc aminte.

- rochie + accesorii (manusi, pantofi, ciorapi, bijuuri)- 16 milioane
- coafat + machiat - 2 milioane
- vopsit, pensat, epilat - 2 milioane (ca doar trebuie sa le luam si pe astea in calcul)
- costum cununie + pantofi + gentuta - 3 milioane
- buchet cununie - 500.000 lei
- buchet mireasa + nasa - 700.000 x 2
- cocarde - 50.000 buc
- costum mire - 5 milioane
- 2 camasi - 1 -950.000, 1-500.000
- 2 cravate - 1-250.000, 1 - 150.000
- pantofi mire - 1 milion
- cadou nasi - 5 milioane (un covor)

Acum sa trecem la capitolul restaurant, vreau sa va spun ca la nunta au fost 100 de pers, iar noi ne pregatisem pentru 120, asa ca ne-au ramas bauturi la greu.

- whisky - 13Euro/sticla x10
- martini - 7 euro/sticla x4
- gin - 11 euro/sticla 1.5l
- campari - 530.000 x 4
- vodka - nu mai stiu da` era Stalinskaya
- pepsi x 3 bax
- cola x 3 bax
- fanta x 2 bax
- sprite - 1 bax
- kinley - 3 bax
- apa minerala a fost de la ei

- tort - 3 milioane
- bomboane - 500.000 lei - primarie + biserica
- marturii - le-am facut noi - tull + panglica + dropsuri
- invitatii - 25.000 buc


Sper ca v-am fost de ajutor, acum faceti si voi un total



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flafi spune:

costa cam mult... iti spun dupa nunta


"So if you tried to understand me
Would you crucify or damn me
Or stand by me
Like smoke around the flame" Vaya con Dios
http://community.webshots.com/user/flafi1
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;10716;24/st/20050820/e/Nunta/k/c25d/event.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

Adevarul ca nuntile in ziua de azi sunt destul de scumpe, mai ales cand nu te ajuta nimeni.Am facut nsi noi un calcul ca soacra mea zicea ca nu costa mai mult de 80.000.000 de lei,iar cand i-am zic ca noi am facut un calcul de la pantofii mei si rochia pana la ultima prajitura, bere, aranjament ne costa o gramada de bani nu ii venea sa creada:8000 de euro pentru 100 de persoane, zicea ca este prea mult.Iar rochia nu o putem pune aici, pantofii mei nici aia, costumul lui nu, adica mancarea si bautura ca restul sunt mofturi.
Eu sper ca toate sa avem nunta cea visata indiferent de cat ne-ar costa eea.Nu cred ca merita sa faci economie la o rochie de mireasa care iti palce ca sa poti sa iti imbraci scaunele si sa dai marturii pe diferenta de bani.
Asta e parerea mea personala.
Oricum multa bafta tuturor si spor la traba in pregatiri.
Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

Si noi am facut un calcul pt. 200 pers. si am ajuns la 8.000-10.000 euro.Cu totul, de la haine, la restaurant.
Sper sa mai reducem invitatii si atunci sa scada si costul.

poze
gio si bb 15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralnied1 spune:

Mama, ce sume!!!!!!

Pentru multe persoane (recunosc, aici ma numar si eu!!!), sumele astea sunt de-a dreptul imense!!!!

Dar fiecare cu ce are si cu ce poate...


Noi vrem sa facem singuri... pentru ca oricum ai lui nu ne dau ca nu vor (decat daca eu fac tot ce discteaza si impune socrul, ceea ce este exclus...)... Ai mei ziceau ceva de vreo 15 mil (desigur, imprumut de la banca!) pe care ii vor plati ei in nu stiu cati ani, ca nu au de unde... Ne mai gandim daca ii primim sau nu... M-am gandit sa-i luam, doar daca ei vor vrea sa-i primeasca ulterior inapoi, cel putin o parte a lor... Nu stiu inca...


Pe 30 iul eu ma duc la o nunta la care nasii au platit ff putin..
Mirii ziceau ca totul i-a ajuns cam 50 mil... doar banii lor... stransi de un an incoace... si nunta cred ca va fi super... Va zic dupa...

Deci fiecare cu ce are si cu ce poate...

http://pg.photos.yahoo.com/ph/ralnied/album?.dir=/2b1a&.src=ph

E si maine o zi!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olguttza spune:

170 mil. la 60 persoane + tzoale si alte alea pe care nu le pun in carca nimanui. daca scad cu ce-am ramas dupa, imi ies 110 mil. - asta fara cununia civila, facuta anul trecut, si care ne-a costat si-aia vreo 20 mil. si-am ramas cu doo credite pe cate 5 ani , da cel putin stiu ca n-am stat la mana nimanui. cel mai important e ca noi suntem fericiti!

Cununia noastra
17 Iulie 2005 - Nunta noastra


Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dilaural spune:

quote:
Originally posted by olguttza

170 mil. la 60 persoane + tzoale si alte alea pe care nu le pun in carca nimanui. daca scad cu ce-am ramas dupa, imi ies 110 mil. - asta fara cununia civila, facuta anul trecut, si care ne-a costat si-aia vreo 20 mil. si-am ramas cu doo credite pe cate 5 ani , da cel putin stiu ca n-am stat la mana nimanui. cel mai important e ca noi suntem fericiti!

Cununia noastra
17 Iulie 2005 - Nunta noastra


Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data.



Mai maimutzi... vrei sa spui ca tie ti-au ramas 110 mil. dupa achitarea restaurantului si celorlalte??? Adicatelea... banii vostri?
Ca daca e asa... esti super tare... la 60 de persoane...!!!

Dilaural

http://pg.photos.yahoo.com/ph/dilaural/album?.dir=/4c12

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ileana Cosanzeana spune:

Pe noi ne-a costat nunta ( exclusiv casatoria civila pe care am facut-o anul trecut)in jur de 270 milioane, asta incluzand absolut tot: meniuri restaurant, haine, accesorii, fotograf, cameraman, dj, formatie,etc. E mult, dar noi nu ne-am gandit la nunta ca o eventuala sursa de castig, ci ca la o intregire sufleteasca. Daca puneam accentul mai mult pe partea economica, probabil ne-am fi restrans mai mult.

http://community.webshots.com/user/elenas21

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ratusca1977 spune:

Si noi am facut un calcul si toata nunta inclusiv haine, cameraman, DJ, etc....am estimat-o la 6000 euro pentru 80 de persoane.

http://compage.totalnet.ro/edy/

Mergi la inceput