retete asiatice

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns osna spune:

Originally posted by Veve

Asa...si cum vad ca sunt singura amatoare de chinezarii,hai sa-mi dau [:P] si retetele de spaghete si orez chinezesc..
CRISPY FRIED NOODLES
(sau spaghete crocante prajite )
-250 g paste vermicelli
-ulei pt.prajit
Pastele se fierb in mod obisnuit dupa care se scurg si se lasa sa se raceasca intinse pe-o suprafata plata;se infierbinta uleiul intr-o tigaie adinca si se adauga spaghetele;se coc pina devin aurii si crocante;se scot si se scurg in hirtie absorbanta ca sa nu ramina prea uleioase.Pt.mai mult gust se pot adauga 1-2 catei de usturoi pisati atunci cind se prajesc in tigaie.

FRIED RICE
(sau orez prajit)
-500 g orez gatit(orezul preferat este cel brun si cu bobul lung;se fierbe in clocot cca.40' dupa care se scuge bine si se intinde pe-o tava acoperita cu-n servet de bucatarie curat;se lasa la uscat peste noapte)
-2 oua
-1 lingura+1 lingurita sos de soia
-3 linguri ulei
-6 feliute de bacon sau caiser taiate marunt
-1-2 catei usturoi pisati
-2 lingurite radacina de ghimbir data prin razatoare(sau 3 lingurite "ginger"din comert)
-2 cepe micute taiate mai marunt
Ouale impreuna cu lingurita cu sos de soia se bat usor ca pt.omleta.Se pune la prajit pe rind,cite o jumatate din amestec,intr-o tigaie cu o lingura de ulei incins si se rumeneste bine pe ambele parti;se repeta cu a 2-a jumatate.Se taie omleta in fisii subtiri de 1 cm.Cu alta lingura de ulei incins se coace baconul pina se face crocant;se scoate din tigaie si in loc se pun ceapa,ghimbirul si usturoiul la foc mic.Caliti ceapa numai putin dupa care adaugati orezul si prajiti 5' amestecind in continuu. Adaugati baconul,fisiutele de ou si sosul de soia ramas si mai lasati pe foc 2-3 minute, amestecind foarte bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

Originally posted by Veve

Hai sa va dau si una cu pui...

CHICKEN CHOW MEIN
-2 piepturi dezosate
-1 lingura+2 lingurite sos de soia
-2 lingurite sherry(sec)
-4 lingurite amidon
-1/2 lingurita radacina de ghimbir data prin razatoarea mica(sau 1 lingurita ginger powder)
-2 linguri ulei
-1 ceapa medie taiata in 4
-3-4 catei de usturoi pisati
-1/2 broccoli desfacuta in buchetele
-1 ardei rosu taiat mai mare
-1 tulpina de telina feliute
-200 ml supa de pui concentrata
Puiul(curatat de piele)se taie fisii (cca 2-3 cm latime) si se combina cu 2 lingurite sos soia,2 lingurite amidon si ghimbir;se lasa la marinat 30'. Ceapa si usturoiul se calesc intr-o tigaie;se adauga si puiul si se prajesc la foc iute pina carnea s-a rumenit pe toate partile.Se adauga broccoli,ardeiul si telina.Se prajesc pina legumele sunt patrunse doar putin dupa care se adauga un amestec facut separat din supa si restul de amidon.Se acopera si se lasa la foc mediu pina amestecul da in clocot si se ingroasa.Se stropeste cu restul de sos de soia si se amesteca usor.Se servesc cu crispy noodles(vezi reteta mai sus).Ies 4 portii.
Pofta buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

Originally posted by Veve

sa va mai dau o reteta mai usurica:

CHINESE LEMON CHICKEN
-4 piepturi pui
-3/4 cescuta zeama lamiie
-2 lingurite coaja de lamiie rasa
-2 lingurite concetrat de pui(pudra)
-4 linguri amidon
-3 linguri zahar(de preferinta brun)
-2 lingurite radacina ghimbir dat prin razatoare(3-4 ingurite ginger pudra)
-150 ml apa
-1 albus
-ulei pentru prajit "in baie"
Sucul de lamiie se combina intr-o olita cu coaja rasa,concentratul de pui,2 linguri amidon,zahar,si ghimbir ;se aduce la fierbere amestecind in continuu pina da in clocot si se ingroasa;se ia de pe foc si se lasa acoperit deoparte.Puiul se curata de piele,se taie in cubulete potrivite ca marime(4-5 cm),se dau prin amidonul ramas,apoi prin albusul batut spuma(dar nu pina se intareste) si se prajesc in baie de ulei pina se rumenesc putin.Cind se scot se lasa putin in hirtie absorbanta(sau servetele) apoi se aranjeaza pe farfurie turnidu-se sosul deasupra...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

Originally posted by Veve

SESAME CHICKEN
(de data asta va dau ceva mai simplu)
-4 piepturi de pui dezosate
-3-4 catei usturoi pisate
-1/2 cana sos de prune
-1/3 cana ulei
-5 linguri seminte de susan.
Din ulei,sos de prune si usturoi se face un amestec cu care se unge bine pieptul curatat in prealabilde piele si grasime;se da prin semintele de susan pe ambele parti si se pune la cuptor,la foc mediu(spre iute-180°C),intr-un vas de sticla termorezistenta uns cu grasime.Se coace 15-20' si se serveste cu orezul tradtional sau alta garnitura,dupa preferinta.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

ralucami:

Pentru 4 pers: se pune la fiert intr-o oala 1 kg de apa. Cand incepe sa fiarba apa se pun 2 linguri(cam 25g) de hondashi(nu e obligatoriu dar eu ti-l recomand pe cel de la ajinomoto).Se lasa sa fiarba la foc mic. Intre timp se pregateste :tofu(o cutie) - se scurge si se taie in patrate mari(cam 2 cm) si ceapa verde(3-4fire) -care sa taie rondele mici.Se pune cu grija tofu(ca sa nu se sfarame) si doar o parte din ceapa verde(de preferabil doar partea alba). Apoi se pun 3 linguri pline de pasta de miso intr-o sita(eu prefer pasta de miso nama-care are boabe de soia in ea) Strecori pasta de miso in oala fara a pune si boabele de soia si lasi totul sa fiarba la foc mic pana da in clocot.Dupa ce ai oprit focul adaugi si restul de ceapa verde.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

niponel:


1 ceapa,cam 300 grame de carne porc sau vita taiata cuburi ,1 punga vinete mici taiate feliute ,1 argei gras taiat marunt ,1 tavita ciuperci taiate in felii mai maricele ,1 sau 2 morcovi taiati cuburi sau feliute ,1 brocoli ,1 conopida, Preparare:se taie ceapa solzisori si se caleste in ulei ,carnea se caleste in alta oala .Dupa ce sa calit ceapa se pune carnea peste ceapa apoi se pun toate legumele taiate peste ceapa si carnea calite putin in ulei .Toate se calesc putin in ulei dupa care se pune apa peste ele si se fierbe la foc mic pina fierbe carnea .Dupa ce a fiert carnea se ia din apa din care a fiert legumele cam doua trei polonice de apa si se pune intr-un bol sau castron si se amesteca cu sosul (CARE) Dupa ce sa amestecat bine se pune acest sos obtinut peste toate legumele in oala Si se mai lasa la foc cam 5 sau 10 minute .Cind este gata se pune peste orez fiert acest sos si se maninca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

mamamariana

Carnea de pui (cca 250 g) se taie bucatele mici, subtiri (probabil ai vazut la restaurant) si se pune intr-un castron la marinat cu 5-6 catei de usturoi taiat marunt, sare, piper dupa gust, 2-3 lingurite de soya sos, o lingurita cu varf cu amidon (de preferat de porumb),2-3 lingurite de ulei si 1 lingurita de ginger taiat f. marunt. Se lasa la marinat cel putin o ora.
Cum se gateste?
La foc foarte mare se pune ulei intr-o tigaie (ei au tigai speciale, insa se poate gati intr-o tigaie normala in care faci cartofi prajiti sau ochiuri, de preferat sa nu fie de teflon ca se strica la foc mare si nici nu se incinge suficient) si se incinge bine. Se pune carnea in uleiul incins si se prajeste pe foc mare pana se albeste bine, invartind mereu prin rasturnare si dezlipind-o de pe fundul tigaii cu o paleta (se lipeste usor din cauza amidonului). Cand s-a rumenit putin, se adauga legumele, care pot fi:
1. conopida, broccoli, morcov taiat rondele, pastai de mazare tinere, babycorn
2. ceapa taiata pestisori, ardei rosu sau galben, 8-10 cubulete de cartofi (fierti in prealabil) la care se face sosul de curry si se adauga la sfarsit
3. ciuperci (merg cele din conserva daca nu gasiti proaspete), felii de morcov, felioare de rosii (astea se adauga la sfarsit)
4. Vinete taiate fashii de 8-10 cm lungime si 1-2 cm grosime, morcov, rosii
5. soya incoltzita, ardei, morcov

Aveti deci 5 feluri de mancare. Carnea se poate inlocui cu porc, vita mergand doar la curry, iar la vinete, chinezii mananca des peste in loc de pui. Incercati cu peste din conserva (ton) la mine a iesit f. bine si asemanator cu felul lor.
Deci, dupa ce s-a facut putin carnitza (nu chiar de tot) se adauga legumele, se pune sare, piper, un pic de delicat (dupa gust) putin patrunjel taiat marunt, ceapa verde si se lasa pe foc tot dupa gustul fiecaruia. In general, legumele la ei nu sunt foarte bine facute, sunt inca crocante atunci cand le mananci, deci se tin cam 5-6 minute pe foc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

initial postat de bebe


Pui cu orez si legume
500 g piept de pui
200 g orez
3 ardei grasi: galben, rosu si verde
2 cepe
2-3 morcovi taiati fasiute subtiri, ca niste scobitori
o cutie de ciuperci
optional, brocoli, bambus sau germeni de soia
Carnea se taie cubulete si se prajeste in putin ulei, iar dupa ce s-a facut se adauga legumele care se perpelesc cam 5 -10 minute, nu mai mult ca acesta trebuie sa ramana crocant, nu sa se inmoaie.
Separat se fierbe orezul, si apoi se adauga peste carne si legume.
Se condimenteaza cu sare, piper, putina vegeta.
Daca gasiti sos CHOP SOEY, ati facut o chinezeasca adevarata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

initial postat de Laura Takacs



rata cu portocale
1 rata mare
1/2 cane (125ml) vin de orez
1/2 cana (125ml) otet negru chinezesc
1/2 cana (125ml) sos de soia dulce (kecap manis, poate-l gasesti pe acolo)
1/2 cana (125ml) sos de soya obisnuit
1 cana (250ml) suc de portocale
1/2 cana ciuperci uscate(shitake daca gasesti)si puse in 250ml de apa sa se moaie
1/4 cana coaja de portocala rasa
1 lingurita cuisoare
1 lingurita anason
1 lingurita pudra de chili (ardei iute)
4 bucati de coaja de scortisoara
1 lingurita boabe de piper negru
1 1/2 cani de portocale taiate
1 ceapa medie
6 catei de usturoi

Intr-o cratita mica combina otetul, vinul de orez, amandoua sosurile de soia, sucul de portocale and apa de pe ciuperci. Lasa sa dea in clocot. Adauga coaja de portocale, anasonul, pudra de chili, bucatile de scortisoara, si piperul. Redu focul.

Tata tai-o in bucati si pune-o intr-un vas pentru fript. Acoper-o cu portocalele taiate, ceapa, usturoi si ciupercile taiate mari. Adauga 1/2 din sosul de mai sus peste rata. Frige-o cca 1 ora, pune din sosul din tava peste rata la fiecare 5-10 minute. Restul de sos lasa-l sa dea in clocot inca putin apoi pune-l peste rata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

initial postat de pengunica

orez cu legume

Iti trebuie:
orez Uncle Ben[1sau2plic gaurit cu orez este de cumparat in comert in Ro]
ardei gras rosu,ardeigras galben,morcov,mazare la cutie,ciupercute la cutie,un ou,sare piper,2-3 linguri ulei maslinesi 2-3 linguri sos soia[numai daca ai]
Se fierbe orezul in pungi si apoi se pune la scurs intr-o sita,intre timp se taie marunt morcovul,ardeii si ciupercile daca nu sunt taiate[toate in cantitati potrivite]Dupa ce legumele au fost taiate+ciupercutele si mazarea ,se adauga in tigaia bine incinsa in care in prealabil sau pus lingurile de ulei de masline si se calesc la foc mare 2-3min dupa care peste legume se toarna orezul si se caleste impreuna cu legumele alte 2-3minute.Se adauga oul si se amesteca bine astfel incat sa se disperseze in tot continutul .Se adauga sare si piper dupa gust si sosul de soia[numai daca gasesti]se serveste cald ca garnitura sau pur si simplu.Pofta buna!

Mergi la inceput