Prietenii omului (10)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Danna spune:

Alina, nu sunt medic veterinar. Imi place sa citesc si sa ma documentez in ceea ce priveste cresterea, ingrijirea si educarea unui caine. Nu aplic niciodata tratamente dupa ureche. Medicii veterinari – si aici ma refer la cei buni din Bucuresti – ma cunosc ca pe un cal breaz, pentru ca pun o sumedenie de intrebari in ceea ce intereseaza sanatatea animalutelor mele.
Eu imi tratez fetele ca pe copiii mei si din acest motiv multi ma cred intr-o dunga, dar nu-mi pasa de ce gandesc ei.
Inainte sa o iau pe Azara imi doream un Westie pe care sa-l smotocesc tot timpul, insa dracoaica asta mica m-a topit la prima intalnire si nu am rezistat sa nu o iau acasa.
Adusca, eu am vazut multi ciobanesti germani cu blana diferita ca lungime a firului de par si colorit. Uite aici poti vedea cateva foto cu ei http://www.caini-ham.ro/descrieri/02molosi/25ciobanesc_german.htm

Maruta, ai un suflet deosebit si esti o mare iubitoare de animale. Ce bine ar fi daca multi ti-ar semana macar pe jumatate. Poate ca Tina se va intoarce la tine sau daca nu va fi asa, macar sa o gaseasca cineva care sa o ingrijeasca si sa o iubeasca.


www.mioriticromanesc.home.ro" target="_blank">Azara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adusca spune:

Maruta, ai spus clar ca el suferea, cine stie unde s-a dus sa jeleasca? Uite o poveste reala pe care am mai relatat-o pe forum:

"Hai sa va spun o poveste adevarata a unui caine maidanez adus de tatal meu acasa deorece maica-sa fusese otravita. De mic a stat legat in curte, noi l-am adoptat imediat, dar fiind opt copii la parinti mereu lasam in grija celuilalt sa-l hraneasca. Venea tata, Dumnezeu sa-l ierte, dupa 16 ore de munca si-l hranea.
In noaptea cand a murit tata, efectiv a plans cainele....am zis ca e o coincidenta, nu se poate asa ceva....nu avea cum sa simta. Tata a murit pe 6 aprilie 1984. Iarna '84-'85 se spune c-a fost cea mai grea iarna a secolului trecut....zapezi mari si geruri crunte. Cainele a fost mereu legat, dar la aproape un an, pe la sfarsitul lui februarie '85, a scapat si a disparut.
La cateva zile vine cel care tragea clopotul la biserica cu jalba in protap la mama. Preotul si ceilalti credinciosi nu puteau sa mearga in cimitirul din curtea bisericii deoarece la mormantul tatalui meu era un caine si nu lasa pe nimeni sa se apropie. Si biserica e la 1km de casa noastra.
Am mers la fata locului, era Dingo acolo....avea culcusul langa cruce si in jurul mormantului facuse carare batatorita. Nu lasa pe nimeni sa se apropie, in afara de mama.....s-a dat cativa metri in spate si a urmarit-o atent ce face, supraveghea mormantul...la mancare nici nu s-a uitat. Nu am putut sa-l luam acasa, mergea mama si ii ducea de mancare. A stat o luna aproape in cimitir, apoi a disparut de tot cateva zile, si a aparut dupa aia acasa, era otravit....venise sa moara. Nu l-am mai putut salva."

Danna, multumesc pt fotografii, se pare ca ai dreptate, insa nici unul din poze nu seamana cu Negruta mea. Are parul mult mai mare, si statura la fel. Aduce un pic cu ghemotocul din ultima poza cand era pui, insa avea parul mai lung si mai cret, numa' zulufi avea. In schimb seamana la labute, exact asa groase erau. Saru'mana pt link.

Ramoniko, pupa-ti-as Bubulina ta, vrei si tu declaratii? Apoi nu vreu s-o fac geloasa pe slakje, ea ie iubirea mea profunda, nu-mi pot permite sa ma paraseasca.
slakje

Viata e ca carosabilu'...unii vine, altii trece...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamariame spune:

Adusca, ce poveste trista...Mi s-au umplut ochii de lacrimi cand am citit-o. Uneori animalele sunt mai apropiate de sufletul nostru decat orice om de pe pamantul asta...Maruta, sper din tot sufletul ca povestea ta cu TIna sa aiba un final fericit. Ai un suflet minunat. Poate ca multora le este mila de cateii vazuti pe strada, dar putini sunt cei care chiar ii iau acasa si ii ingrijesc.Ana-Maria"Some people see things as they are and ask WHY?I dream things that never were and ask WHY NOT?"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

adusca, impresionanta povestea ta... da tot nu mi-ai raspuns... nu crezi ca Negrutza ta s-ar impreiteni cu un puiut mic de pisica? nu cred sa o manance, mai degraba i-ar starni instinct matern zic io...

Maruta - ai un suflet foarte mare...


Ramonika si pisicile Vladutz Tigrutz Alina Bubulina Fetitza Maritza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

Revin si eu cu informatii despre copiii mei…
Maritza mea e bine, slava Domnului ca a scapat… De ieri am scos-o afara singurica si a prins iar gustul, ca voia mereu afara. Statea vreo ora, apoi iar in casa, mai manca ceva, apoi iar afara, asa ne-a foit toata dupa amiaza… azi noapte a stat afara si dimineata s-a prezentat la usa la noi cu burta plina… o fi mancat vreun soarece de afara, i-o fi fost dor de vanatoare, ca e tare buna la asa ceva… operatia arata bine, se vede un firisor pe burta si blana inca nu i-a crescut de tot la loc, dar imi place cum arata…

Acuma despre Bubulina… Mama a sunat sambata la cabinetul respectiv sa intrebe daca se poate opera… au zis ca nu e bine, mai ales ca is primii pui, poate avea complicatii mai tarziu. Asa ca mama a lasat-o balta cu operatul deocamdata (ca oricum dupa ce fata o opereaza) ...
Sa va mai zic o chestie.. cum ne-a „salvat” intr-un fel Maritza... ele doua (Maritza si Bubulina) is prietene si luni Maritza tot o chema pe Bubulina afara cu ea. Noi am lasat usa deschisa si Bubu a iesit si ea pe urmele Maritzei si s-au dus impreuna afara. M-am dus sa le urmaresc si Bubu era bine mersi pe afara, mirosea prin gradina, statea cu celelalte matze (mai sunt vreo 5 motani pe la bloc)... asa ca tot e un pas inainte ca se invata si ea pe afara...
Acuma nu stiu unde o sa faca puii, vom vedea, oricum mama s-a mai imblanzit si poate n-o sa se isterizeze daca vede puii prin casa.
oricum tre sa dau puii, asa ca tre sa caut persoane doritoare.
adusca, ce zici?



Ramonika si pisicile Vladutz Tigrutz Alina Bubulina Fetitza Maritza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maruta spune:

adusca - stiam poveastea ta si m-a impresionat tare ... mi-e frica sa n-o calce vreo masina

ramo - ma bucur ca Maritza e bine ... multa sanatate

sper doar sa ajunga bine ... nu vreau ca printr-un gest ce s-a vrut bun, sa fac rau ...

sunt asa de suparata si m-am mai enervat si c'o tipa de pe forum ... auzi ma dau rotunda ...

o zi buna


Maruta si bazdaganiile ... Aristotel Zamisar's , Dolly Mezel si Perusita Zapacita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slakje spune:

Salut fetelor,
Sunt neagra de suparare, numai ce-am intrat pe usa, Tom s-a cacat in casa, desi nu a mai facut asta de aproape 2 luni, a reusit cumva sa rastoarne galeata de gunoi(care e foarte mare), a reusit cumva sa o deschida, a scos tot gunoiul afara si l-a imprastiat peste tot, a mancat toate oasele de pui din gunoi, cand am intrat eu era ocupat cu un ditamai osul de la o pulpa, in jurul lui numai oase aproape terminate(ceea ce nu are voie, el mananca numai bobite si stiu ca oasele de pui sunt foarte periculoase).

Sunt neagra de suparare, l-am inchis acum la el in cotet, pana ma calmez si strang dezastrul.Sa nu zic ce pute aici a cacat si gunoi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

slajke, poate a vazut ca voi varuiti prin casa, faceti curat si a vrut si el mititelul sa va ajute...


Ramonika si pisicile Vladutz Tigrutz Alina Bubulina Fetitza Maritza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Salut...venim si noi cu vesti
Slakje...bine ai venit in club!!!! Stai linistita ca inca e bine...daca a pornit asa, adica cu un comportament destructiv cred ca doar cu dresaj profesional il mai repari...sau astepti sa creasca mare!!!!!!!
Si Cora tot asa facea...si nu a scapat de obiceiul asta, cu toate ca era constienta ca noi ne suparam si nu e voie...

Cora e suparata ca si noi de altfel ca e urat inca afara, nu vine odata primavara aia...si daca David are parte de plimbari mai dese...ea e mai lasata la vatra!!!

"O coardă prea întinsă se rupe, o coardă prea slabă nu vibrează aşa cum trebuie. ."


Sinzi si David
David pe tractoras

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danna spune:

Adusca, trista si impresionanta povestea, dar plina de invataminte - unul dintre ele este ca un animal te iubeste neconditionat. M-a facut sa plang si acest lucru nu s-a mai intamplat de acum 3 ani de cand tatal meu a plecat in lumea de dincolo.

Din descrierea facuta de tine, Negruta pare a fi mai mult ciobanesc belgian. Parerea mea. Uite aici poze cu belgianul http://www.caini-ham.ro/descrieri/02molosi/20tervueren.htm si aici http://www.dresajcaninkris.ro/canisa.php?rasa=Caini%20de%20paza%20si%20aparare&canisa=77



www.mioriticromanesc.home.ro" target="_blank">Azara

Mergi la inceput