sindrom aderential pelvin

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bety spune:

Da, mai Mishu draga...dar simt ca pleznesc...plus durerea asta surda de acum...
La Ionica a fost altfel...la mine mai intai cuprinsesera tot ce puteau cuprinde (ti-am spus ca si 1/2 din ficat), apoi trompa stanga si ovarul drept...iar acum...partea dintre uter si sacul Duglas.
Macar de mi-ar cuprinde si creierul sa stiu o treaba, ca sa nu mai gandesc!
De fel, dau la bobocei pana mi se termina rezerva de lacrimi, apoi imi revin, caut o doza de optimism, ma reincarc si o iau de la cap. Dar simt ca pana pe 24 nu mai sunt buna de nimic.
Mercic pt. imbarbatare.


"Oamenii buni au parte de lucruri bune."
Beatrice
Poze dragi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bety spune:

Am revenit dupa o saptamana, cu rezultatul de la HSG...
Asa ca...aviz fetelor si luati aminte...la mine s-au refacut la nici 1 an de la a 2a laparo (9 luni) din cauza lor.
Deci...este fara comentarii.


"Oamenii buni au parte de lucruri bune."
Beatrice
Poze dragi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mishulina spune:

Bety imi pare rau,chiar ca..fara comentarii!!!
Doamne,ce m-am saturat de ele..oare chiar nu au leac?

Ina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lala_1 spune:

Adica aderentele se vad la HCG? Atunci de ce nu s-ar vedea si la eco?
E groaznic ce aud, vom sta toata viata sa ne operam de aceste nenorocite de aderente.

LAla

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bety spune:

Aderentele nu se vad nici la eco si nici la HSG.
Se poate trage concluzia - vorbesc in cazul meu - ca ele s-au reformat, trompele mele fiind fffff. slab permeabile, substanta de contrast nefiind absorbita in totalitate (ca sa zic asa).
Eu racita nu am mai fost, iar in urma celor 2 laparo facute pana acum s-a observat ca de fiecare data trompele erau stangulate de aceste idiotenii (plus ovar).
Deci...

"Oamenii buni au parte de lucruri bune."
Beatrice
Poze dragi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia 64 spune:

Buna seara fetelor,
Eu sunt mai noua pe aici si nici nu stiu cum sa incep. Si eu sunt o posesoare de aderente care sunt cam vechi. Povestea este mai lunga dar pe scurt suna cam asa: doctorul la Timisoara (cind am reusit si eu sa gasesc pe cineva mai competent sa-mi explice de ce nu raman insarcinata) mi-a spus din start draguta mea singura ta sansa este FIV,adica nu mai pierde vremea si treci la treaba. Am strans din dinti si din curea si am trecut la fapte.Din nefericire totul a fost fara rezultat. Nu trebuie sa va spun eu voua, cum am ajuns la capatul puterilor. In plus ceasul biologic nu imi da pace, am noaptea palpitatii si cateodata imi zic: oare pacatele cui trebuie sa le platim.Colac peste pupaza mi-au gasit si un fibrom dragut ca sa am un meniu mai complect.De fapt am gasit acest forum incercand sa gasesc o solutie naturista ca de "zeama" de cutit nici nu vreau sa aud.
M-am hotarat sa mai incerc o data dar am o mie si una de ganduri.
Daca s-o intampla minunea, minunilor si o sa raman credeti ca in cursul sarcinii pot aparea complicatii de la nenorocitele astea de aderente ?
Multumesc si va doresc numai bine si sper sa reusiti cat de curand cu
Mult succces

Delia64

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bety spune:

Daca ramai , aderentele nu-ti fac nici o problema. Dar, pentru vitro se face histeroscopia, pentru a vedea cum se prezinta cavitatea uterina, pentru ca uneori pot fi si pe acolo.
Daca sunt in afara uterului, ele fiind lasce, nu fac probleme, uterul putand sa se dezvolte.
Problema este alta...imi pare rau ca-ti spun dar e posibil sa nu ramai din cauza lor, pentru ca stanguleaza trompele care sunt fffff fine. De asemenea, daca s-au format in jurul ovarului, pot impiedica eliminarea ovulului si captarea lui in trompa.
Eu patimesc rau din cauza lor si asa am 2 laparo, urmand sa o fac si pe a 3a. Din pacate nu exista nici un tratament impotriva lor.
Poti ramane, dar produsul de conceptie sa nu fie de buna calitate si sa fie eliminat sub forma de avort menstrual, mai ales daca ai si peste 35 de ani. Am patit-o si pe asta.
Dar, ce e drept, pot exista si minuni, iar daca Dumnezeu vrea, vei reusi.
Succes!



"Oamenii buni au parte de lucruri bune."
Beatrice
Poze dragi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia 64 spune:

Bety multumesc pentru raspuns. Aderentele mele sunt in afara. Le-am facut dupa o apendicita acuta urmata de peritonita si numai Dumnezeu m-a ajutat sa scap cu viata. Histeroscopia am facut-o si acasa si aici. Ei zic ca nu ar fi probleme. Mi-au facut monitorizarea ovarelor, adica stimulare, analize si ecografii si este OK. Doctorul de aici mi-a spus ca cel mai probabil din cauza aderentelor trompele sunt imobile si de acolo toata problema.Oricum la mine totul se va produce in laborator deci capitolul trompe il elimiman din start.Sper ca nenorocitul asta de fibrom sa nu imi dea prea multa bataie de cap. Luna viitoare sunt programata la doctor. imi mai face niste teste sa vada daca cavitatea uterina si-a mai modificat forma de la fibrom.Aici in Canada totul este frumos dar sa nu ai nevoie de vreun specialist ca te lasa nervii. Totul dureaza si costa f.mult (pentru ca in afara de ecografii si unele analize de sange nimic altceva legat de fertilitate nu este acoperit de guvern). Stiu ca si acasa costa mult si toata lumea face multe sacrificii pentru aceasta. Dar ce sa facem trebuie sa speram ca vom invinge, desi uneori ma intreb de ce la unii este asa usor si la altii nu. Cred ca atunci cand s-a impartit BINELE, la noi s-a terminat ( asta ca sa mai facem si haz de necaz)
Multumesc inca odata si iti doresc din tot sufletul sa reusesti

Delia64

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo23 spune:

Delia64, daca faci FIV, guvernul iti returneaza 30 % din costul procedurii atunci cand iti faci impozitele. In ce priveste medicatia, s-ar putea, in functie de cat de "tare" iti este asigurarea medicala privata, sa-ti fie acoperit ceva din costuri. Inca nu am trecut prin asta, am auzit doar...
Dodo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia 64 spune:

Da asa este poti sa-ti deduci de la taxe ceva din costul procedurii, am inteles ca procentul este in functie de venit, dar nu sunt sigura. Anul acesta sotul meu si-a schimbat serviciul si acum cu noua companie are asigurari mai bune, care imi acopera medicatia pana la o anumita suma iar restul imi pun la taxe anul urmator. Acesta este motivul ca m-am hotarat sa incerc din nou.
De cand am venit aici renuntasem la idee din cauza banilor si trebuie sa recunosc ca nu mi-a fost usor.
Numai bine

Delia64

Mergi la inceput