Copilasi din 1998 (02)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cary spune:

Pupici tuturor!
Bine ai venit Alina,o sa te trec si pe tine in Catalog,dar pe seara caci acum sunt la servici si am o FOSILA de calculator,care de-abia se misca!
Tot w-e am fost plecata din Bucuresti,mai concret la Satu-Mae la o nunta asa ca m-am ivit abia in dimineata asta unde am aterizat direct la servici.
Cand o sa am un pic de timp am sa va mai povestesc despre Rebi si despre modul de a manipula copilul!!!daca pot spune asa.
Cat despre"acei papuci"eu NU sunt de acord cu acea incaltaminte care in MOD SIGUR NU este pentru copii.
Eu i-as arata cele mai frumoase sandale(NU ma intereseaza pretul)ca s-o determin sa renunte la respectivi papucei!

Pe curand.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katy spune:

Uite ca mai fur si eu cateva minute pt.voi."papucii aia" slapi cum le zici tu orhidee sunt oribili intr-adevar dar eu altii aici nu gasesc pt. plaja sau piscina.Si asa am cautat de am inebunit sa gasesc din panza ca aia din plastic iti fac rani la degete.Si Cary sa stii ca au desene pt. copii si sunt atragatori asa cand ii vezi ca doar traim aici in tara cu "reclama ,mama comertului"(ma rog acum s-a generalizat lozinca in toata lumea dar astia chiar sunt "doctori" in ce priveste publicitatea).Eu stiu ca in Romania gasesti sandale din piele superbe pt. copii dar aici la 50-70$ si chiar peste perechea te gandesti muuult daca sa iei sau nu.Eu sunt norocoasa a mea prinde si doi ani cu acceasi pereche dar am cunostinte care schimba incaltamintea la 4-5 luni.Atunci nu se merita sa iei chestii scumpe.Si Cary papucii ca papucii dar sa vezi ce tocuri au la incaltamintea pt. copiii ca io numai cand o vad pe fii-mea proband in magazine(ca asta face ca sa ma lase pe mine sa ma uit la ce trebuie si profita sa incerce numai tocuri ca stie ca nu iau asa ceva)ma ingrozesc sa nu isi scranteasca vreo glezna.
Va pup si pe curand
Katy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cary spune:

N-a ca nu am putut sa ma tin de cuvant,adica nu am operat in Catalog si nu am mai apucat sa mai povestesc dar daca am timp azi,va dau de veste.Poate pe seara.
URASC incaltamintea cu toc pentru copii,le deformeaza mersul si nu sunt pt.joaca;nici pt.mine nu cumpar cu toc,decat pt.petreceri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns orhidee spune:

Buna fetele,

Incaltamintea este o problema pt noi, asa cum spune si Katy, noi suntem in grupa acelora care schimba incaltarile dar nu pt ca se uzeaza, nu ii mai incap, parca ar creste numai in labe fata mea, are nr 1 si 1/2 la 7 ani, nu stiu ce masura este asta in Romania.

Cat despre sandalute , pantofiori, cand am mers in Ro acum 2 ani, ne-am facut "aprovizionarea" cu sandalute de la Bucur Obor, erau asa comode, frumoase si din piele, de mai tot dragul sa le porti.

Pe aici nu m-am indurat sa dau atatia bani pt incaltaminte cand stiu ca peste cateva luni ii cumpar altele. De la Children Place am cumparat sandalute, fara toc, ca nu imi chinui copilul cu tocuri !!!Si mai ales cred ca nici nu este indicat, fiind in crestere deci daca ii cumperi asa ceva, cred ca i se deformeaza piciorusul.

Are timp destul sa poarte tocuri cand va fi mare, copilul trebuie sa fie copil, nu copia unui adult.

Deci si aici pt ca ei au gusturile in formare, daca nu le au mostenite si pe astea genetic tot noi ar trebui sa stim cum sa le explicam de ce un anumit lucru si nu altul, care sunt + si -.

Numai bine tuturor si mult spor in ale profesiei de parinte! Orhidee

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Nu am trecut de mult pe aici si vad ca s-a intetit activitatea.
Noi asteptam cu infrigurare vacanta...pe 16 iunie Nick termina clasa II si cred ca eu sint mult mai fericita decit el (asta pentru ca atunci cind vin acasa nu ma mai asteapta lectiile si putem iesi in parc sau la plimbare). Nici nu imi vine sa cred ca gogoloiul meu intra in clasa III Tot mic il vad (cu toate ca imi ajunge binisor la umar).

Cu privire la incaltamminte...si pe noi ne cam usuca dar nu avem ce face. Prefer sa aiba incaltaminte de buna calitate (piele si comode). Cel mare poarte 3.5 (35.5 european) iar cel mic poarta 2 (34 euroapean). Nu pot sa le tin incaltamintea mai mult de 4-5 luni pentru ca le ramin mici. Tot timpul le trebuie pantofi negri de piele (pentru scoala), adidasi cu arici (inca nu ii primeste la scoala cu sireturi) si sandale pentru vara.


Nu avem crize de personalitate...le-am lasat in urma pe la vreo 5 ani jumate (in schimb isi scoate pirleala cel mic si le face duble asta ca sa nu-mi pierd antrenamentul). Daca nu-i convine ceva...mai sta bosumflat, imi face teorie, expune el toate detaliile, cauta sa ma convinga....Rar de tot mai imi trinteste usa de la baie unde intra la "gindire" dar ii trece repede si iese rizind de acolo si vine glont la pupici...Si ei mai au voie la nervisori ca doar nici noi nu sintem sfinti.

In rest...incet-incet il vad mai baiat si mai putin bebelusul meu iar cind surprind fel de fel de conversatii intre ei doi imi sta mintea in loc...
Exemplu: Alex ii spune: "eu ma voi insura cu Anna (colega lui de masa)" la care Nick ii da replica: "pai ce o sa faci cind te duci la college si o sa fei alta fata draguta care o sa-i placa de tine? Gradinita nu e totul......" Am ramas masca


Anamaria mama la Nick (7)& Alex (4)

People who say they sleep like a baby usually don't have one.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cary spune:

Gata scumpelor,s-a actualizat Catalogul.
OCEBINE bine ai revenit pe aici,ca de mult nu ne-ai mai vizitat,sper ca in curand sa am ceva mai mult timp ca sa va mai povestesc despre cei"7 ani de acasa"!

Pupici tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns orhidee spune:

Ocebine, cum ai reusit sa-l dai tu pe Nick la scoala la 6 ani, de este acum clasa a II-a,(si in curand a III-a) ca si noi am vrut mai ales ca acum in clasa I nu au facut nimic nou fata de ceea ce au facut anul trecut la gradinita si Diana mea se tot vaita.

Diana mea a fost si la preschool si la prekindergarten, kindergarten, deci pot spune ca este in clasa I dar de 4 ani merge la scoala! Cred ca ceva mi-a scapat, probabil ca daca dadea copilul un test o inscriam direct in clasa I si nu la gradinita. Dar asa e cand nu ai informatii- esti mai sarac!!!

Numai bine tuturor si sanatate! Orhidee

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katy spune:

Si eu care mi-am reprosat atata ca nu am mai tinut-o pe Ana inca un an la preschool si la 5 ani si o luna a mers la kindergarten si cand i-am propus sa repete asta mi-a urlat si ea si profesoara ca nu sunt normala ca tin copilul in loc.Dar tot ea apoi imi reprosa ca o fortez sa isi faca lectiile si nu are timp de joaca.Poate oi fi eu demodata si nostalgica(eu am inceput scoala la 7 ani si 5 luni,batrana ce mai)dar nu am regretat niciodata. Vad ca tu orhidee esti ingrijorata dar din contra ca nu a mers mai devreme la scoala.Cat despre ce fac la scoala aici in ce priveste engleza sunt multumita mai putin matematica unde nu fac mare lucru si pentru ca metoda de predare e "sa ne jucam de-a numaratu" a mea o ia in gluma si cand fac cu ea mai serios acasa incepe sa se vaite ca e greu ca ei nu fac din astea la scoala.In rest m-am adaptat la toate proiectele lor si desi eram tare suspicioasa la inceput asupra invatamantului de aici, trebuie sa recunosc acum ca ii invata de mici tot felul de lucruri practice si fii-mea stie chestii pe care eu le stiam abia in liceu .
Katy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sanca spune:

Sa va zic cum sta situatia cu noi. Pe Matei l-am dat la gradinita (kindergarden) la 4 ani si 11 luni, cu toata siguranta ca e pregatit, si ca o sa faca fata. Lui ii ardea de joaca mai mult, si sa-si distreze prietenii. M-am certat si cu profesoara lui, care mi-a sugerat sa repete K, si sa nu-l dau in clasa 1. El stia sa citeasca, nu foarte bine, carti cu poze, si se ajuta de imagini. Cert este ca dupa saptamani de dezbateri am ajuns la concluzia ca e mai bine sa-l tinem inca un an in Kindergarden.
Sambata merg la serbarea de sfarsit de an. Baiatul meu v-a fii clasa 1 la toamna. Ma felicit singura ca l-am tinut inca un an in gradinita. Citeste fluent, chiar face adunari pana in 10, scaderi, si scrie in propozitii. Cu toate ca am fost pornita impotriva ideii de a-l tine in urma, imi pare bine ca am facut-o.


copii ca ai mei nu are nimeni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns orhidee spune:

Katy stii ca de mate parca am mai discutat noi, sau poate eu mi-am propus sa scriu si nu am scris, nu-mi aduc aminte.

Dar treaba este ca matematica de acum o faceau si in gradinita si socoteli cu bani la fel, masuratori in inchi si cm, kg, lb, deci pana cand se repeta toate astea pana in clasa a-IV-a ??? ca sunt aceleasi!

Adunari sau scaderi cu zeci si unitati nici macar la sute nu au ajuns....Ori eu nu imi aduc nimic aminte pana unde se ajungea cand terminai clasa I in Romania, ori am pretentii prea mari!

Ca Diana tot imi spune ca nimic nou mama! nu zic ca este asa peste tot , mai ales ca stiu ca difera de la scoala la scoala de la profesor la profesor!!!

Anul trecut au invatat sa faca literele intr-un anumit fel, anul asta alta metoda aplica d-na invatatoare diametral opusa anului trecut. Ori asta pt mine este = cu totala confuzie in capul copiilor!

Va spun numai bine tuturor si imi cer scuze pt "povestlie" lungi care nu sunt totusi de interes comun! Orhidee

Mergi la inceput