Ce le spuneti copiilor despre Mos Craciun?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cary spune:

Ca tot veni vorba despre "patanii"de Craciun,va spun una:

Timbrul vocii il recunosc dintr-o mie,este suficient sa vorbesc la telefon cu cineva,iar a-II-a oara cand suna stiu cine e.

In copilarie,aproape de Craciun imi spune tata:
-Ce ar fii sa vorbim cu Mos Craciun la telefon si sa-i spunem ce cadouri dorim,ca am fost cuminti,bla,bla,bla...
Zis si facut,suna tata la colegul sau Gigi,vorbeste el mai intai,dupa care ma cheama sa vorbesc si eu.

De la celalalt capat se aude un:ALO?!!
Dar eu de dincoace:DA,nenea Gigi!!!
Au ramas toti masca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NicoletaF spune:

Frumos subiect,

Craciunul a fost si va fi pentru mine cea mai frumoasa sarbatoare. Sper din tot sufletul ca si pentru Andrei sa fie la fel. Acum nu o sa inteleaga prea mult din semnificatia sarbatorii, dar cand va mai creste o sa-i spun ca Mosul ii va rasplati faptele bune de peste an cu multe cadouri. As vrea ca Andrei cand va creste sa-i scrie scrisori mosului si eu sa le pun la posta. Cu siguranta va fi incantat cand va vedea ca Mosul i-a indeplinit dorintele. Si chestia cu telefonul imi place.
As vrea sa fac rost de un film cu Mos Craciun si cu povestea confectionarii jucariilor si cum vine Mosul cu sana trasa de reni, cum patrunde in casele copiilor cuminti. etc si in ajun sa-i pun filmuletul pentru a intra in atmosfera.
Bradul il impodobim cu totii, exceptie anul trecut cand Andrei dormea (avea 3 luni si jumatate) eu si tati la 3 noaptea am impodobit bradul si nu am simtit deloc oboseala, a fost f frumos. Cand Andrei s-a trezit a vazut ca e ceva nou si se uita la bradut. A fost un moment emotionant. Sunt curioasa cum reactioneaza anul acesta.

Si mie imi place sa pun cadouri sub pom, frumos ambalate si imi place sa cred ca vine MOSUL

Dana -

Nicoleta si Andrei Catalin

http://community.webshots.com/user/andreicatalin
www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bubbles spune:

Ce subiect cald!

Prefer sa mai cred in Mos Craciun
Pe cand eram copilasi, venea mosul in fiecare an... si era ba tata, ba bunicul, ba... bunica mea Apoi tata a fost o vreme "Mosul Blocului", dupa ce-si facuse antrenamentul la noi in casa, a fost aprobat in unanimitate si avansat la grad de colindator la toti copiii din bloc (veneau toti la usa si ne lasau cadourile cu etichete pe ele, sa stie care pentru care).
Nu m-am straduit niciodata sa aflu cine era Mosul, nu am vrut sa ma dezamagesc in vreun fel, probabil.
Nu-mi mai amintesc precis ce varsta aveam cand Mosul a decis ca nu mai este cazul sa asculte poeziile si cantecelele, si doar sa lase cadourile sub brad, dar... eu ii duc dorul si acum.
Obisnuiam sa scriem scrisorele, iar bradul... oh, bradul...
Am dormit multe nopti sub brad, sau stateam acolo cu orele, ne uitam printre crengute, cautam globuri (cine gaseste mai repede globul cutare? sau luminita cutare? sau culoarea verde pe un glob auriu?).

Acum fac bradul de-ndata ce apar pe piata, ce asteptare... destul ca-l astept pe Mos Craciun, cel putin bradul sa vina mai repede!

Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_ene spune:

Cary, dragutzzzzzzzz
------------------------
Gianina-alina, da, sunt din Romania, numai ca eu sunt unul dintre copiii generatiei "de dinainte..." si nu am avut parte de niste povesti deosebite de Craciun, asa cum imi doresc sa aiba Oana.
Imi doresc mult ca pentru ea sa am o poveste minunata, fascinanta, care sa-i incante sarbatorile copilariei si nu numai.
------------------------
Ati vizitat pagina aceasta: http://www.moscraciun.ro/ ?
E dragutza!
Retete, colinde, povesti, idei de cadouri... in plus, se pot trimite scrisori pentru mosh...



Daniela si puiul Oana Maria (nascuta pe 2 septembrie 2003)
http://community.webshots.com/user/oana_maria100
http://community.webshots.com/user/oana_maria200 POZE NOI !!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

...am uitat sa spun ca Diana scrie Mosilor(Nicolae si Craciun) scrisorele de vreo cativa ani buni...mai intai le scriam eu si apoi de la 5 ani le scrie ea. La inceput le scria cu litere de tipar si destul de dezordonat, deh, nu stia sa scrie. Dar era foarte incantata ca scrisorelele erau luate din geam(acolo e locul unde le pune) de catre ingerasi, la noi astia sunt ajutoarele Mosilor si primea apoi cadourile dorite. Am pastrat scrisorelele si atunci cand va sti ca Mosul suntem noi, i le voi arata.
Ei, anul asta a facut niste scrisorele foarte dragute, scris ordonat si ingrijit( a citit o povestire in care o fetita a primit inapoi scrisoarea pe care i-o scrisese mosului pentru ca nu era ingrijita si nu scria cuvintele magice"te rog sa-mi aduci"). Le-a desenat inimioare si le-a lipit dupa ce le-a impaturat frumos cu abtibilduri colorate, ca numai mosul sa vada ce a scris ea inauntru.

Diana a recunoscut la camin mosul care fusese una din ingrijitoare si atunci am lamurit-o ca numai acasa vine mosul adevarat, ca in rest oamenii se imbraca in mosi ca sa le faca surprize si palcere celor dragi. Ca de fapt acestia sunt ajutoarele mosului.

Pupicei!

Mihaela, Diana(22 nov 1996) siSilvia(10 sept 2003)
http://community.webshots.com/user/mihaela_s20
http://community.webshots.com/user/mihaelas_20
http://community.webshots.com/user/fetele_mele

www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro

Mergi la inceput