Adormitul in brate!?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LaviB spune:

Metoda (ritualul) descris de Zaraza este cel adoptat de mine la spusele moasei (sa-i dea D-zeu sanatate ca multe lucruri bune m-a invatat)
Deci la noi ritualul este si acu:

vine seara:

schimbat in pijamale (e important sa -i dati pijamalutze cica, atunci stiu ca urmeaza o alta etapa decat cea de pesete zi)

supt

spus rugaciunea

dat drumul la caruselul cantaretz

aprins o veiozuca mica

plecat din camera (hanna ramane singurica si cand adoarme ea stie, cert e ca nu se mai aude nic mac din camera ei si cand ma duc dupa vre-o 10 min e de mult in lumea viselor)

SUCCES

Lavinia-mama si micutza Hanna

http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/lavinia_brandstetter/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Emilly spune:

quote:
Originally posted by Bebe Beca

Fetita noastra, Rebeca, are 5 luni si nu adoarme decat la san. Am incercat sa o pun in pat dupa ce ultima masa, dar incepe sa planga. I-am cumparat si o lampa speciala care are lumini si sunete, in speranta ca se uita la ea pana adoarme, dar degeaba. Pana la urma am capitulat. Si adoarme tot la san.
Acum s-a mai schimbat ceva. Inainte ii faceam baita la ora 21.30 - 22.00, dupa care toaleta, masa si... somn usor... pe la 22.30 dormea frumos. Se mai trezea la 8.30 sau chiar 9. De cateva zile, in schimb, adoarme dupa vreo 2 ore dupa baie. Si noi suntem rupti. Si se trezeste si in cursul noptii. Nu stim ce sa facem. Ne puteti ajuta cu un sfat?

Rebeca (16.05.2004), Ioana si Andrei.




cred ca atata timp cit o alaptez tot la tzitzi o sa vrea sa adoarma.
Pe vremea cind o alptam se trezea tot la 3 ore sa suga si asta pina la 8 luni.
Esti o norocoasa ca a dormit toata noaptea atata vreme.
Poate e o perioada care va trece si isi va reveni la bunul obicei.
pipicei gazei mici

Emilly si Ilinca web 1 web 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Emilly spune:

quote:
Originally posted by LaviB

dat drumul la caruselul cantaretz

Lavinia-mama si micutza Hanna

http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/lavinia_brandstetter/my_photos



gaza mea se ridica in picioruse si smulge caruselul sau se joaca cu animalutele...deci l-am desfiintat pe carusel...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Munteanu Laura spune:

Eu zic ca nu trebuie sa ne grabim sa scapam de aceasta dependenta de noi... o sa ne lipseasca mai tarziu. Eu am avut tot felul de faze cu bbicul meu care acum are un an si 3 saptam. La inceput il plimbam ( aproape toata nopatea) apoi adormea la san, apoi a adormit cu biberonul in brate. Acum are un ritual fix, il adorm la aceleasi ore zi de zi. La pranz adoarme tinut in brate si un pic leganat ( dar eu stau pe scaun la TV), iar seara stau tot in fotoliu si il legan un pic, insa ii dau si biberonul cu lapte. Bineinteles ca exista si seri mai agitate, in care nu adoarme cu una cu doua, insa.. si noi avem astfel de seri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancuta06 spune:

Si Martijn al meu tot numai in brate adormea, si pana spre sfarsitul lunii august, nu am incercat sa-l dezvat. Apoi, cand m-am hotarat sa nu-l mai adorm eu, ci sa adoarma singur, l-am pus in pat, pur si simplu, i-am dat o suzeta in gurita si una in manuta si am iesit din camera. A protestat un pic, m-am dus inapoi la el (isi aruncase suzetele pe jos, si fara ele nu adoarme), l-am pus pe spate, i-am dat iarasi suzetele, una in gurita, una in manuta si am iesit. Si am tot facut asta, cred de vreo 4-5 ori....ultima oara i-am pus Calgel pe suzeta si nu a mai comentat. A adormit imediat. Am folosit Calgelul numai dupa vreo 3-4 drumuri la el, si a functionat mai mereu.

Dupa 2 zile, nu mai protesta, se culca imediat. Apoi a fost bolnavior, luna asta, si nu a adormit decat in brate, pt ca avea nasul infundat si il deranja, plus 2 maselute pe care le-am vazut tarziu. Dupa 4 saptamani de adormit in brate, acum am revenit la vechiu obicei, dar avem ceva in plus: sacul de dormit. Acum, il pun in saculet, il asez pe spate, ii dau o suzeta in gurita, inchid fermoarul la sac, ii dau a doua suzeta in manuta si ies din camera. De Calgel nu mai am nevoie, si s-a terminat, oricum. In fine, adoarme foarte repede cu ritualul nostru. Nu il duc la culcare decat atunci cand e foarte obosit. Adica, se trezeste la 8-9 dimineata, se culca pe la 11-12 dupa amiaza, se trezeste dupa maxim 2 ore, iar seara se culca la 6 si nu se mai trezeste decat sa pape, pe la 10-11 noaptea. Dimineata bea laptic intre 6-7 si adoarme la loc.

Ancuta & Martijn, (24.10.2003)


http://community.webshots.com/user/Busch_family

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AdelaP spune:

Fetelor, Tudor are acum 11 luni si nu a adormit numai accidental in bratele mele.Chiar daca risc sa se supere cineva pe mine va spun ca voi ati obisnuit copiii cu acest obicei. Tudor de cand am venit din Maternitate are patutul lui in camera lui.Nu va explic ca ma trezeam speriata daca respira, nu plange, nu i s-a intamplat ceva. dar totul a durat max 1 saptamana dupa care m-am obisnuit si nu-l vizitam dacat pt alaptat. Mi-a fost tare greu pt ca as fi vrut sa -l am in permanenta langa mine dar a trecut. Acum el stie: Baiata, lapte , somn. De la inceput am avut un casetoton si l-am obisnuit cu cantecele. Acum imi spune el la-la. Si gata. Sunt oare o fericita sau o mamica care s-a impus de la inceput in fata puiului ei?
P.S. nepotelul meu de 3 luni nu adoarme decat afara. Asa incat cumnata mea nu are ce face, il imbraca de iarna si o porneste in bezna la plimbare. Nu mi se pare deloc normal.
Adela, mamica eroina a lui Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ver@ spune:

Vladut,baietelul meu are 11 luni si de cand s-a nascut adormea la san,apoi in brate.Are 10 kg. si e destul de greu.Nu stiu cand voi reusi sa-l dezvat,poate cand ma va intelege,dar sper ca nu la 4 ani!!!Afara in carut nu adoarme,ii "cade" capul de somn si nu adoarme.Sper sa reusesc cu sfaturile de la mamicile care au reusit,
dar cred ca au fost f. norocoase.

VERA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RELY27 spune:

Adela mi se pare ca ai procedat corect,intradevar chiar daca ne-am dori ca bebeii nostrii sa fie in permanenta langa noi eu zic ca un pic de disciplina, ma rog nu stiu daca e corect sa ii spun asa, nu strica.Adevarul este ca acesti copii sunt niste mici teroristi care ne incearca si atunci cand reusesc fac ce doresc cu noi.Cand sunt mici sa zicem ca nu e o problema dar atunci cand cresc intradevar simtim acest lucru care din pacate nu este tocmai placut.Si eu imi iubesc la nebunie copilul, am incercat sa fiu severa cu el, l-am certat cand a facut prostii dar tot nu ma asculta.Atunci imi pun intrebarea cum ar fi fost daca eram mai putin severa cu el? caci si asa este un razvratit.Nu ma intelegeti gresit dar e f dificil sa vezi ca nu face numai ce doreste el.Atat am vrut sa spun.

Rely si Richi
http://pg.photos.yahoo.com/ph/aureliapopoviciu/album?.dir=/e3f2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zaraza spune:

Sunt de acord cu Adela, si bebitza noastra doarme in camera ei si suntem cu totii foarte linistiti. Ma bucur sa aflu ca si Hanna a aplicat aceeasi metoda.
Sincer, n-am auzit pe nimeni sa fi incercat metoda asta si sa nu mearga, doar ca e destul de greu sa rezisti in serile cand chiar plange.
Nu sunt de acord ca trebuie prelungita perioada asta de dependenta. Mai tarziu, cand vor avea la dispozitie arme mai sofisticate va fi groaznic sa le taiem macaroana. Daca la niste maraieli si plansete nu rezistam, crede cineva sincer ca poate rezista la un `mami te iubesc si fara tine o sa mor de dor` spus ochi in ochi la ora de culcare? Eu una prefer sa ma chinui acuma.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns allice spune:

Cand era bb foarte mic, varsa din laptele supt si de cateva ori a fost bine ca am fost langa el ca nu stiu daca s-ar fi descurcat... Asa ca l-am pastrat la noi in camera. Apoi am trecut prin toate fazele de adormire: la san,in primele 30 de secunde afara, in patutul lui cu suzeta si biberonul, cand avea un an si doua luni se urca pe gratiile patutului si cobora singur, venea la noi in pat. Apoi , de oboseala, mi-a venit o idee: sa lipesc patutul lui de patul mare cu gatiile lasate. Adormea numai la MINE in brate, adica eu sezand in patul mare, cu televizorul aprins el sezand in bratele mele. Apoi il 'varsam' in patutul lui. Avantajul era ca peste noapte il pipaiam daca e ud... il schimbam de scutec cel putin o data pe noapte (Pampers), ii verificam temperatura pe pipaite, il inveleam fara sa ma ridic... Alt avantaj a fost ca, la un an jumate cand am fost in spital, metoda de adormire era aceeasi si nu a plans exagerat... Apoi patutul s-a transformat in patul nostru, iar acum, la 3 ani si, doarme cu noi in pat. Aceleasi avantaje, aceleasi dezavantaje.... Diferenta este ca acum doarme INTRE noi, uneori tata e dat afara... mama explica ce presupune asta: adica iese si mami, atunci, bine, sa ramana si tati, dar nu langa mami.
Adoarme cu biberonul cu lapte, intre noi. Sunt fericita de cate ori il mangai peste noate si ma: linistesc la gandul ca va creste si va vrea singur sa doarma in camera lui, in patul lui... Pana atunci, mami si tati dorm linistiti:

Mergi la inceput