Bebelusi de mai-iunie 2004 (16)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

MEphala,daca vrei sa ai datele in listuta, logheaza-te cu nickul Mamica_de_mai , parola mamademai si pune-le. Asa putem toate sa ne actualizam datele.

Mama de www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Lauraa" target="_blank">Lara, 10 Mai 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana c spune:

Multumim pentru urari.Nu pot sa stau acum pt.ca plecam la socrii.Vorbim luni.Promit!
Ioana si Patricia Maria(4 luni)!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinel spune:

BUna fetelor, uite ca Danutul meu nu mai are chef sa doarma pana tarziu (si asa dormea mai mult ca il "fortam" eu) asa ca am timp mai mult de DC :-) ca sa parafrazez pe Carmen.

MAdutza eu il culc intr-un sleeper (o pijama dintr-o bucata) si il acopar cu un cearceaf de bumbac dat pe din doua si eventual o paturica usoara. Chiar daca are manutele reci uneori,doarme mai bine asa parca, decat cand il infofoleam (mai micut).

Vanessa tare m-ai distrat cu povestile amoroase ale lui Andu. O sa ai probleme mai cu fetele nu gluma. Si imi place ca iti intri de acum in rol, iti plac fetele care nu-i plac copilului :-)

Carmen si Anacami felicitari!! Al meu chiuie toata ziua si bombane pe limba lui si rade cu noi, da inca nu spune nimic. Intr-o zi a zid "da" de vreo 2 ori da cred ca accidental ca n-a mai zis nimic (si a mai zis da tot din greseala ceva ce ar semana cu "me" sau "ma"). Pupici la bebeii vostri vorbareti.

Anka eu nu i-am dat biscuiti inca si nu cred ca ii dau curand ca al meu e cam butoias deja si biscuitii cam ingrasa fara a avea cine stie ce aport nutritiv pentru copil. Da cred ca le place la bebei.

Madutza eu nu ii dau inca amestec. Las-o mai bine sa vada si ea gusturile separate ca are timp si de amestecuri mai tarziu. In felul asta poate iti dai seama si cam ce ii place mai mult. Daca nu mnanca ceva atunci poti sa il amesteci cu ceea ce ii place (suc de mere se pare in cazul Anei). Na ca mi-am dat si eu parerea :-)

Carmen vad ca Justin are gabaritul lui fiu-meu ca el la 4 luni si 10 zile avea 9.500 kg.

Fetele sa nu dati cu pietre da eu am citit in cateva locuri ca sucul de portocala nu e bine sa il dam asa de mici. Da nu mai stiu de ce. In cartile mai vechi insa il recomanda chiar de la 2 luni si ceva. Parca mai stie omul cum sa faca...Da eu am evitat.

Madutza ce sa va mai spun despre noi, ca ne luptam cu diversificarea si cu pretentiile lui Danut de a sta numai in picioare (sprijinit de noi evident, ca asta e problema). Mama soacra il ia si cam mult in brate, sper sa nu se obisnuiasca asa. Apreciez totusi ca il mai lasa jos, isi da seama ca o sa imi fie greu cand pleaca daca se invata asa, da cred ca nu se poate abtine si nu pot sa o condamn ca e tare dulce bebe (stiti povestea cu cioara si piuil ei ). Pana acum i-am mai dat si supica (strecurata), de azi ii dau si zarzavatul pasat, si i-am mai dat mar fiert si pasat (ii place iar zeama care ramane ca e prea multa, ii place teribil lui Danut). In rest continuam cu cereale si nu mai facem caca zilnic, si parca e cam tarisor caca si cam verde, asa ca trebuie sa gasesc o cale sa nu se constipe. dar vad ca face chiar mai usor decat inainte, nici nu mai stiu cand face, inainte se scremeaaaaaaaaa.... Nu stiu cum sa il conving ca jucariile sunt de joaca si nu mami, ca nu prea are chef de ele decat daca i le arata cineva si nici atunci prea mult. in schimb, am observat ca se uita cu atentie la imbracaminte, la modele...hihihi croitoreasa il face mami.

Hai ca va las, iata avantajele unui copil care se scoala devreme, apuc sa scriu si eu cu noaptea in cap...si am terminat si de citit tot.

Pupici dulci



http://photos.yahoo.com/irinoiu

Irina si Daniel (28 Mai 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madutza spune:

Irinel, sleeper d-ala am si io, chiar din Canada , si ii mai dau body cu maneca scurta sau maieu. Azi am luat mere d-alea dulci si ii mai fac suc. Ma bucur ca te intelegi bine cu soacra.

Am si io o intrebare: BB-lusii se vaccineaza antigripal? Dar mamele priducatoare de laptic?


Madutza si Mariuca (17 Mai 2004)
http://community.webshots.com/user/padme_ami2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Christina spune:

Fete dragi,

iata ca am revenit si eu. N-am apucat sa citesc ce-ati scris de cand n-am mai intrat eu pe-aici, dar am sa va povestesc despre noi un pic.

Deci duminica trecuta am reusit sa vedem un doctor in legatura cu candidoza din gurita. Ni s-a dat Nystatin de 4 ori pe zi si deja am terminat tratamentul si suntem bine si veseli. Eu am avut un fel de cadere nervoasa, de atata oboseala si plansete. Mi-am revenit cand am vazut ca Victor se vindeca repede si ca nu e chiar asa un capat de tara. Ieri, chiar am reusit sa mergem la pediatrul lui ca sa ma asigur ca totul e bine si l-am mai descusut despre asa zisa "eczema". De fapt eram pornita sa mrg la un dermatolog si de data asta mi s-a explicat ca nu e nici o eczema ca e o iritatie de la umezeala si ca dupa ce o am sub control pot sa incetez folosirea cremelor medicamentoase si sa ma rezum la cele hidratante. Si am inceput sa-i tamponez zona respectiva cu apa cu bicarbonat - cine stie, poate ajuta, macar sa nu-l mai manance. De asemenea pentru ca vine iarna (mult mai repede decat ne dorim) am intrebat dr. ce crema pot sa folosesc pe fata, ca bebele meu baleste sau isi mananca pumnii si e tot timpul ud pe fata. Mi s-a spus ca fie vaselina fie nivea sau ceva de genul asta asa ca eu folosesc Aveeno pt. bb. Din cauza candidozei din gurita Victor a avut o iritatie si pe pulpe si pe o fesa asa ca l-am lasat sa se ai aeriseasca fara scutec. Era foarte incantat sa nu fie restrans in miscari si marti a reusit performanta de a-si baga piciorul in gurita. Am vrut sa-i fac o poza dar m-am cam cacait si copilul nu m-a asteptat. Si noi chiuim cat e ziua de lunga si cand nu vedem pe nimeni in zona si suntem frustrati strigam a-ma. E chiar haios... dar cand vreau sa-l adorm si e in patut si striga "ama" mi se cam rupe sufletul. De cateva nopti Victor se trezeste tot la 5-6 ore si chiar m-am mirat acu' intr-o noapte cand l-am hranit la 10 si nu s-a mai trezit pana la 3:30 a.m. iar apoi direct la 9 a.m. Sper sa intre intr-un ritm din asta si sa ma pot odihni si eu mai bine noaptea. Aseara l-am pus la el in patut ca era timpul sa doarma si s-a pus pe urlat dar eu imi propusesem sa downlodez niste poze din noua noastra camera digitala (Canon - Rebel) si cum mi-am prins urechile n-am alergat imediat la bebe. Vreau sa va spun ca dupa 10 minute dormea fara nici o problema, e drept ca de-a latul patului, dar l-am acoperit si asa l-am lasat.

Irinel, stiu ca m-ai intrebat la un moment dat de ce am asigurare de Quebec. Eu locuiesc la 5 minute de centrul Ottawei, dar in partea quebecoasa, stii ca Ottawa e chiar la granita dintre ontario si Quebec. E un orasel mic - Gatineau, dupa parcul cu acelasi nume si intotdeauna mi se pare mai usor sa am de-a face cu doctorii si serviciile din Ottawa decat din Gatineau, poate si pentru c-am locuit in Ottawa 3 ani. Ne-am mutat aici pentru ca day-care-ul e mai ieftin (sunt si subventionate de provincie) si pentru ca la $745 noi avem un apartament cu 2 bedrooms foarte spatios si frumos si cu toate utillities incluse si parcare subterana, la aceeasi bani in Ottawa aveam un small bedroom apartment (fetele din Ro, asta e echivalentul a 2 camere) si trebuia sa platim curentul, iar parcarea era in fata blocului. Ce pacat ca nu suntem si noi mai aproape de Toronto sa ma intalnesc cu voi.

Dana, venim noi sa va vizitam... poate la primavara. Ne primesti?

Madutza, mama-mama ce mai muncesti. Nu stiu cum de iti mai arde, eu dupa ce-am muncit ca disperata pentru botez abia daca mi-am revenit. Cat despre kg, si eu ar trebui sa dau jos vreo 15-20 asa ca nu esti singura. L amine e chiar nasol, ca eu fiind petite cum se zice aici, arat ca un pepenas. Dar asta e, inca alaptez exclusiv si nici nu ma gandesc sa tin diete in detrimentul copilului.

Cam atat am retinut din ce-ati discutat voi pe-aici. Poate mai tarziu sa recitesc capitolul anterior si sa mai raspund.
Pupici la mamaici si bebici.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Christina spune:

Madutza, am intrebat si eu ieri dr si mi-a zis ca dupa 6 luni il pot vaccina. Cred ca si mamele se pot vaccina, de-asta nu sunt sigura. Pe de alta parte daca m-am putut vaccina gravida fiind nu va de ce nu si acum.

Ah, si-am uitat sa va spun ca si eu stiu ca si Irinel ca nu se da suc de portocala pana pe la 12 luni - cel putin asa se recomanda aici. Pentru vit. C mie mi-a recomandat dr. Tri-vi-sol (un siropel care contine vitaminele A, D si C). De-asemenea, inr-o carticica oferita de cabinetul pediatrului (The new baby and Child care encyclopedia) spune sa nu se puna zahar, sare, unt sau margarina in mancarea bebeului ca astea i-ar provoca sete copilului, mai mult decat e nevoie. Voi faceti cum credeti, v-am spus cele de mai sus ca titlu informativ, sa vedeti cat difera instructiunile de la o tara la alta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinusha spune:

Buna fetele!!!

Eu am terminat cu prima tura de musafiri, au plecat pe la 10-11 dimineata ... urmatorii sosesc astazi dupa 22 ... vai de curul nostru. Ieri si alaltarie am fost doar pun-te masa, ridica-te masa, adoarme-l pe Cris, da-i sa pape, si ia-o de la inceput ... a fost o placere! Dar barem acum ma bucur de musafiri, nu am mai vazut-o pe viitoare nasica de vreo 2 ani ...

Azi a venit mama sa ma ajute, eu am mai facut cumparaturile ptr. uramatorii, am spalat baia si acum sunt la tati la munca ... sunt franta de somn, ca Cris iar a facut greva laptelui azi-noapte si a chiar plans ... dupa matusa lui Boby, cea cu vizita, (e pediatra in Bucuresti) s-ar putea sa aiba reflux (arsuri pe gat, de la muschiul care inca nu se inchide acum cum trebuie) si sa stie ca laptele ii face rau ... sau ca nu tolereaza prea bine proteinele si lactoza din lapte. Asa ca incercam cu lapte din soia, cu laptele ingrosat cu cereale, cu cereale fara lapte si vedem cum mai e ... saptamana viitoare cand scapam de musafiri si botez vreau sa ma mai duc si la dr. nostru sa-mi dea niste analize ... cica sa exagerez putin cu simptomele, poate merge mai bine. Ca trece copilul peste faza asta si de unul singur - la unii nici nu se baga de seama - dar ca pana atunci ne capiaza pe noi, plus ca se chinuie, ce-i mai important, mi se pare mie. Mai vedem ... Mai important e ca-i trebuie calciu sa nu o dea intr-o hipocalcemie (am avut si eu ca copil si nu-i faina deloc) si neband lapte ii lipseste sigur ... asa ca azi am fost la farmacie si e groaznic, ba au lapte in ele, ba vit. D3 (cu ce-i mai dau eu din pastilutele de Vit. D si fluor ar face surplus si nu-i bun)... trebuie sa mai sun ca mi-a promis farmacista sa intrebe la en-gros daca exista ceva. Cam astea sunt noutatile noastre ... noroc ca-i Crisuletz un mancator bun de papa solida si nu-mi fac griji ca moare de foame ...

Madutzo, ce harnicuta esti ... ma abonez si eu al muraturile tale, poate ajungem la anu' in tara pana le papati pe toate ;) ... Ai incercat crema de al Wick? Lui Cris i-a facut bine, i-au trecut mucisorii fara altceva un-doi-trei ...
Matusa asta spunea ca sucurile de fructe si legume nu-s diversificare, ci doar supliment de vitamine. Deci ii plac Anei ... vreau sa incerc si eu mar copt, dar sa ma mai linistesc ...

Irinel, ptr. cacutza mai moale (ca da, ai dreptate, cerealele cam constipa) incearca cu fructe ... o prietena i-a dat fetitei (era constipata si plangea saracuta aproape in fiecare noapte) pruna facuta pireu si ptr. o digestie buna i-a recomandat dr. lactoza (ca indulcitor, se gaseste in comert).... acum nu mai are dulcica probleme din astea. Pupici grasunului dulcel!!!

Gabitza, hai sa facem un club "Mamici care nu dorm noaptea"! Eu cu tati facem cu tura ca nu mai tine faza ... cand are grija Boby de Cris eu ma intorc frumusel pe partea ailalta si bag putin somn (mama se intreba cum pot, pot ca sunt franta, nu mai aud nu mai vad ... ), cand nu mai rezista el ma trezeste pe mine si preiau eu tura si asa se duce noaptea ... Eu cu sculatul din pat am capitulat, l-am luat cu noi ... si chestia cu slabitul nu stiu daca-i si la mine valabila, ca eu nu ma mai scol din pat, dar cred ca in curand pic pe strada ... Sper doar sa le treaca curand ... Pupici lui Dennis!!!

Va pupic si mai trec eu pe aici ... un week-end fain va dorim la toti si bb-i cuminti si sanatosi!!!

Irinusha & Cris ( 3 Mai 2004 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinusha spune:

Vai, ce era sa uit!!!
Pupici dulci si numai, numai sanatate lui Sebi ptr. prima lui jumatate de an ... multe inainte! :) Sa va traiasca!!!

Pupici si celorlalti sarbatoriti!!!


Irinusha & Cris ( 3 Mai 2004 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lili_B spune:

Buna fete dragi,

La Multi Ani, Cristian !!!
La Multi Ani, Patricia-Maria !!!
La Multi Ani, Vasile Alexandru !!!


Sa cresteti mari, sanatosi, frumosi, voiosi, cumintzi, destepti, sa se bucure parintii de voi.

Ieri n-am apucat sa intru prea mult pe DC ca a fost cam miriita Bianca. Nu stiu ce-a avut ca toata dupa-masa nu a vrut sa suga deloc. Aseara speram ca dupa baie, sa manince bine si apoi sa doarma. De adormit a adormit, dar nu avrut nicicum sa suga, cind il vedea pe tzitzi intoarcea capul in partea cealalta. Dupa ce a adormit am cazut si eu lata in pat...nu stiu, o fi si vremea asta de vina, ca parca n-am chef de nimic. Am cazut in oala cu melancolie....numai Maria e de vina, cu pozele ei de la munte :)

Ma duc acum sa vad ce ati mai facut voi si revin mai tirziu. Pupici.


Lili si Bianca (10 Mai)http://community.webshots.com/user/biancutza_mamarutza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lili_B spune:

Dana, sincer nu stiu ce sa-ti zic cu maternalul. Cel mai bine suna la HRDC si ei te pot lamuri.
Auzi la voinicelul de Stefa, sa se ridice el in picioare. A mea nu se ridica singura, dar daca o tin ii place de numa. In schimb sta in funduletz singura. dar nu pt. mult timp, ca se intinde dupa cite o jucarie si se rastoarna. Am vrut sa-i fac poza sa o vedeti, dar cind vede aparatul se intinde la mine dupa el si cade.
De 2 zile s-a nasolit vremea si pe aici, e innorat si frig.

Maria, felicitari mey pt. Bubuletzul tau care stie deja sa faca cu mina. Mai, mai, ce ne cresc copii...Miine poimiine o sa vorbim de...insurat, maritat, hihihihi.

Sandra, multa sanatate !!!

Madutza, multumim de invitatie la muraturi. Da' auzi, nu poti sa trimiti vreo 2-3 borcane si la Canada? Ne strigem toate canadencele la un loc si le dam gata dintr-un foc.
Mersi de urarea pt. sotz.
Eu te-am intrebat de caciulita dupa baie. Eu nu ii pun, dar Bianca nici nu are par...e cam chelutza. La nani eu ii dau un body si un sleeper si o acoper cu o paturica mai groasa. Dar nici ea nu sta acoperita, si pentru ca ii erau minutzele tot reci facem mai cald in casa.

Vanessa, e motal Andutu cu amorurile lui. Daca si Cata o sa-i semene, sa te tii atunci.

Mey, vad ca toti bebeii au inceput sa vorbeasca; Bianca ii da inainte cu aaa si eee.

Irinel, hai c-ai fost figura cu croitoria. Mey, si eu aceesi problema, ii plac toate jucariile daca i le arat eu, altfel nici nu le baga in seama. De saptamina viitoare vrem sa mergem la un centru din asta unde se intilnesc mamici cu bebei si fac tot felul de activitati. O sa va povestesc cum e si daca ne place.

Chritina, sa folositi sanatosi camera digitala si sa faceti cit mai multe poze. Ui' ca tot n-am apucat sa citesc povestea nasterii, poate azi ca ploua afara si deci o sa stam tot in casa.

Gata, a expirat timpul ca s-a trezit mamarutza si vrea atentie.
Pupici la toata lumea.

Lili si Bianca (10 Mai)http://community.webshots.com/user/biancutza_mamarutza

Mergi la inceput