pedepse la gradinita

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristina73 spune:

Fetelor,mama mea e profesoara (a iesit de fapt la pensie anul acesta dar pt mine tot profesoara e) asa ca stiu cum sta treaba si de partea celalalta a baricadei.Am citit si mesajele fetelor care incearca sa gaseasca scuze educatoarei.NU MI SE PARE ACCEPTABILA sub nici o forma pedeapsa corporala.Sunt o multime de alte metode.De acord, sunt si copii aproape imposibil de tinut in friu dar in primul rind e vina parintilor ca atita educatie le-au dat.Baietelul care zicea ca totul se rezolva cu pumnii de unde a invatat asta daca nu de acasa??
In cazul copiilor foarte dificili aici se procedeaza in felul urmator: se expune situatia parintilor si li se da un ultimatum, daca timp de x zile/saptamini etc copilul nu-si schimba comportamentul va fi dat afara.La fel se practica excluderea de la gradinita/scoala pe timp limitat si apoi definitiv daca situatia nu se indreapta.In general copiii foarte dificili sunt trimisi pentru un consult de specialitate sa se clarifice daca nu cumva sufera de vreo boala psihica.Daca nu , si nu-si schimba comportamentul atunci sunt exclusi din gradinita/scoala respectiva.
Mi se pare strigator la cer ca in zilele astea in Ro sa se mai practice pedeapsa corporala.Educatoarele/profesoarele nu au nici o scuza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

quote:
Originally posted by cristina73


...in primul rind e vina parintilor ca atita educatie le-au dat.
...daca timp de x zile/saptamini etc copilul nu-si schimba comportamentul va fi dat afara.


Cristina, e vorba de copii de trei ani!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns furni spune:

Noi am trecut de stadiul de gradi si suntem in clasa I. Am convingerea/speranta ca, pe masura ce se avanseaza in structura scolara abuzurile fizice asupra copiilorscad (sper ca si cele psihice).
M-a pus sa citesc acest subiect si am reusit sa ma enervez (da' rau) aducandu-mi aminte de abuzurile savarsite de onor DOAMNELE EDUCATOARE de la gradi (lucruri pe care credeam ca "le-am dat la spate, dar se pare ca si-au facut cuibusor in creieras si sufletel!").
Cateva mici exemple de atitudine profesionala - dupa principiul" vinovati sunt copiii ca n-au venit gata educati":

- la grupa mica: m-a asteptat intr-o zi "doamna" sa-mi spuna ca fi-miu n-a fost cuminte pt. ca a iesit pe balcon si s-a catarat pe SCHELA montata in afara cladirii pt.renovare. Nici in ziua de azi nu stiu sub ce unghie se scobea doamna in timp ce un copil de 3 ani escalada schela gradinitei.

- la grupa mare: pt. ca si-a pus pijamaua pe masa ca sa-si stragna patul (dupa somnul de amiaza) a fost pedepsit astfel: scos in chiloti si tricou (in noiembrie), pe balcon si inchis acolo, cu gustarea in mana (o savarina) sa o serveasca acolo. Atunci am facut mare scandal (cu raport scris etc) aruncand in eter o intrebare la care nu am primit raspuns nici in ziua de azi: "daca, incuiat pe balcon, facea un atac de panica si sarea peste balcon (de la etj. 2) cine mi-l dadea pe Furni inapoi ?????

Daca intrati in amanunte si descoaseti copiii vi se scoala parul cate aflati. Chiar zilele trecute, incercand sa aflu profilul invatatoarei prin ochii lui fi-miu, il intrebam cum este comparativ cu doamnele de la gradi. Asa am aflat: " pai doamna de la gradi daca ne duceam sa-i spunem ca un copil a facut ceva, ea ne spunea: da'l dracu ca-i tampit". Doamna invatatoare intreaba ce s-a intamplat".


Dar pana la urma... asta-i scoala vietii, nu?
Va pup.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielac spune:

sunt total impotriva pedepselor asupra copiilor nostri! mai ales corporale.

Dana si Diana-Maria http://www.babiesonline.com/babies/f/fatamea
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=diana+nou&mid=201&cid=1072
paginuta personala:
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=danielac

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina73 spune:

quote:
Originally posted by iileana

quote:
Originally posted by cristina73


...in primul rind e vina parintilor ca atita educatie le-au dat.
...daca timp de x zile/saptamini etc copilul nu-si schimba comportamentul va fi dat afara.


Cristina, e vorba de copii de trei ani!



Exact,copii de 3 ani sau si mai mici.Daca dau dovada de comportament incontrolabil, musca,bat alti copii sau lovesc educatoarele etc in mod constant si fara semne de indreptare sunt dati afara din cresa dar totusi nu sunt abuzati de catre personalul cresei.
Educatia incepe de la nastere

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

Buna tuturor! Lucrez in invatamantul superior si tin curs cu 200 studenti in sala. Sincer, sunt din ce in ce mai prost crescuti si nu se sfiesc sa arate asta. Vin deja copiii celor ce dedica tot mai mult timp carierei si lasa educatia pe seama educatoarelor, invatatoarelor si bonelor. De cele mai multe ori insa bonele sunt nepregatite, prea complexate de statutul de slujnice si tot mai nemultumite de banii pe care-i primesc. Practic se muleaza perfect sumei cu care sunt retribuite. Am tinut sa relatez cele de mai sus pentru ca eu sunt un caz fericit: eu pot sa dau studentul afara, pe romaneste am ac de cojocul fiecaruia, dar in invatamantul preuniversitar nu este asa. Acolo este un regim de teroare...profesorii nu pot scoate elevul din clasa, nu pot nici macar sa-i bata obrazul pentru ca de cele mai multe ori este nepot, var sau fiu de...
Deci cred ca ar trebui sa gasim metode de a indrepta greselile (nu putine) copiilor nostri. Fiecare gradi, scoala sau liceu ar trebui sa aiba un psiholog si o clasa de penitenta. La Braila, la scoala la care am predat un timp destul de limitat s-a infiintat clasa de penitenta. Aici erau adusi copiii care deranjau orele si impreuna cu psihologul incercau sa vada unde si de ce gresesc. La un numar de abateri munceau in folosul scolii. Curatau curtea, ingrijeau gradina. Rezultatele nu au fost spectaculoase imediat, dar profesorii au devenit mult mai calmi si mai degajati.
Si la gradi, copilului care greseste trebuie sa i se explice ca a gresit, fata de cine si la repetarea greselii trebuie sa plateasca pentru asta. Nu primind bataie, el trebuie sa-si ceara scuze nu numai verbal ci facand ceva bun pentru cel fata de care a gresit. Este greu sa lucrezi cu copiii, ai nevoie de multa rabdare si de mult drag dar sunt sigura ca nici una dintre mamicile de x sute de dolari nu ar schimba locul fie si pentru o saptamana. La umbra salariilor generoase (nu spun nemeritate, ci a salariilor adevarate, care fac angajatul sa fie multumit, sa-si doreasca sa vina si maine), este usor sa arati cu degetul si sa tipi. Violenta nu trebuie tolerata dar trebuie sa ne uitam mai atent in gradina noastra pentru ca vina de aici vine. Pupici! Gratiela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamicaluitheo spune:

Buna.

haideti sa va povestesc si eu o intamplare mai putin fericita de la gradinita unde sunt copiii mei.

intr-una din zile,cand toti copiii dormeau de pranz, baietelul doamnei ingrijitoare (care este la o grupa mai mica) a venit la ei in clasa, si bineinteles ca i-a trezit pe toti.
bocanea , se baga sub patuturi, a luat un fier gasit prin debara si a dat unei fetite in cap si uite asa.
Educatoarea era la o sedintza cu directoarea , iar madam ingrijitoarea era dusa cu pluta pe nu stiu unde.

cert este ca acel baietel facea o galagie infioratoare.
am uitat sa precizez "clasa lor" este la etajul 1.
a venit de la parter o alta ingrijitoare si de cine credeti ca s-a luat? de unul din baieteii mei , care statea culcat pe patut , dar cu piciorusele ridicate in sus.
s-a dus la el (pt. ca pe pustiul ala nu l-a vazut sub paturi) si i-a tras cateva palme.

cand m-am dus sa-i iau, toti copiii de acolo mi-au povestit ce s-a intamplat si cum ca l-a batut acea individa pe fiul meu.

am cautat-o bineinteles , dar parca intrase in pamant.

florin mi-a povestit exact acelasi lucru acasa.
fro 2 zile a cautat-o si sotul meu pana cand a gasit-o, si cand s-a dus la ea sa o intrebe a zis ca a fost obraznic.
si chiar daca asa era (desi nu acela a fost adevarul) cu cxe drept administreaza ea corectii corporale altor copii?
la care a sarit si un tatic ca ce noi ne credem copilul de 4 ani? ca poate minti. sotul meu spunandu-i ca baietii mei sunt invatati sa nu minta de la aceasta varsta.
ingrijitoarea aia era tare in gura si nu ceda neam, pana cand s-a enervat si sotul meu si i-a zis ca daca vreodata mai indrazneste sa aplice corectii, fara sa ne anunte mai intai cum ca s-ar fi intamplat ceva din vina lor, ii rupe maine si i le baga in c...

cand l-am intrebat pe florin al meu "mami ai plans, ti-a dat tare?"
mi-a zis ."mami nu am plans ca sa nu mai dea, dar m-a durut rau"
l-am pus sa imi arate cum i-a dat si cand am vazut, mai imi venea sa ma duc si eu odata la ea.

dupa aceasta intamplare i-am atras atentia directoarei si i-am pus in vedere ca daca nu-si "stapaneste"angajatele , dau in judecata gradinita.

pana acum nu s-a mai intamplat asa ceva.

chestia cu mutatul la o alta gradinita nu-si are rostul , pt. ca oriunde se poate intampla asa ceva, indiferent ca este de stat sau particulara, dar DE LUAT MASURI, se pot lua. totul este sa reactionezi imediat.

pupici si bafta

andreea mami lui theo si florin
http://community.webshots.com/user/mamicaluitheo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petrutz spune:

Cred ca un copil poate sa invete daca mai intai este disciplinat. Problema e ca trebuie disciplinat prin mici motivatii pentru cei ascultatori sau prin lipsirea de avantaje si nu prin cearta si alte bruscari. Prin urmare o educatoare trebuie sa fie blanda dar ferma, sa-i atraga prin metode pedagogice catre noi domenii de interes pt. ei(daca are tolba plina cu idei, jocuri, povestiri, cantece, etc spuse cu rupturi de ritm si tonalitati pentru a nu-i plictisi) si acei copii care nu se linistesc sa fie scosi inafara "jocului" pentru un timp. De regula acestia vin cerandu-si iertare. Daca sunt incapatanati trebuiesc tratati cu rabdare pana se adapteaza si prind gustul jocului. Cred ca a folosi forta sau tonul ridicat ii indeparteaza de educatoare si obiectivele nu vor fi atinse iar munca educatoarei devine o corvoada.
Un tatic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claza spune:

quote:
Violenta nu trebuie tolerata dar trebuie sa ne uitam mai atent in gradina noastra pentru ca vina de aici vine.

Chiar asa? Un copil de trei ani care face o nazdravanie este vinovat ca persoana care ar trebui sa-l educe ii aplica pedepse corporale? Sau parintzii acestui copil sunt vinovati ca nu l-au transformat intr-un robotzel care sta cuminte cu mainile la spate, sa n-o deranjeze pe "doamna"?
Pe mine ma mira in contextul acestui topic postarile de genul "da, dar si copii sunt prost-crescuti, saracele educatoare ..."
Nu cred ca exista circumstante care sa justifice faptul ca o educatoare de la gradinitza loveste copii de 3 ani.

_
iaca si noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sobo spune:

Eu cred ca o educatoare cu vocatie poate sa disciplineze un copil macar in propria ograda chiar daca parintii nu stiu cum (sau nu vor). Si asta se poate face in mod cert fara violenta. Copilul simte imediat cat si cu cine are voie sa intinda coarda.
Am auzit adesea de copii foarte obraznici in prezenta parintilor, insa daca la gradinita nu i se permite, atunci o sa se conformeze. Bine inteles ca este mult mai usor pentru educatoare ca respectivul copil sa vina "gata educat" si cat mai docil cu putinta.

Insa sunt categoric impotriva violentei fizice sau psihice asupra copiilor.

In privinta cadourilor care se dau cu diverse ocazii (subliniez - ocazii) nu am nimic impotriva atat timp cat nu se conditioneaza atentia acordata unui copil de cadoul primit. Insa unele educatoare tocmai pentru a "stimula" primirea de cadouri fac asta intentionat. Adevarul este ca este chiar civilizat de 8 martie sa dea copilul o floare educatoarei sau de 1 martie un martisor! Insa de aici si pana la lista cu ce are nevoie educatoarea in casa: mobila de bucatarie, masa de calcat, etc (caz concret la nepotul meu) e cale lunga.
(Apropo, domnisoara respectiva a obtinut mobila de bucatarie pe comanda facuta de parintele unui copil. Si cata atentie credeti ca ia dat copilului? Vre-un an. In urmatorul an probabil ca avea nevoie de mobila si in sufragerie!!!)

Sotul meu este profesor asa ca se loveste si el de diverse situatii legate de comportamentul copiilor, insa trebuie sa le gaseasca solutii si in nici un caz cu violenta ca doar de aia este pedagog si parinte, altfel, doar asa pentru a transmite informatii, puteau pune un robot.

Dar chiar asa, pun si eu aceeasi intrebare: unde pot gasi si eu scris un cod deontologic al cadrelor didactice? La noi s-a pus problema la ultima sedinta cu parintii sa semneze parintii o hartie prin care isi asuma raspunderea ca daca pateste copilul ceva (la gradinita) este vina parintelui ca nu i-a facut instructajul de protectia muncii acasa!!!




Mergi la inceput