La cati ani la scoala

La cati ani la scoala | Autor: grati.ela

Link direct la acest mesaj

Fetita mea are 5ani si 4 luni, dar intentionam sa o dam la scoala anul viitor. Desi este sociabila, interesata,educatoarea ne-a spus ca e bine sa o dam la 7 ani. Motivul evocat: majoritatea copiilor din clasa intai au varsta de 7-8 ani. Ozi este bine dezvoltata -chiar prea bine - si ne este teama sa nu para magar intre oi si sa sufere daca intarziem asa de mult cu scoala.Eu nu stiu ce se intampla azi, dar eu am inceput scoala la 6 ani si trei luni, habar nu aveam sa scriu, sa citesc sau sa socotesc, dar nu mi s-a parut ca sunt dezavantajata fata de cei de 7 ani. Va pup! Gratiela, mamica Ozanei.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bia spune:

Anul trecut si eu postam acelasi subiect;Bianca a inceput anul asta scoala si are 6 ani si 7 luni.Are in clasa copii care au implinit 7 ani,dar sunt si de 6 ani si n luni.Noi am optat sa inceapa scoala acum,desi majoritatea cunoscutilor erau impotriva deciziei noastre.Nu cred ca vor fi probleme;e prematur sa dau acum verdicte,abia sunt 2 saptamani de cand a inceput scoala,dar ea este incantata,participa si chiar azi a laudat-o d-na invatatoare ca este atenta la ore,este cuminte,participa la lectii;unii copii nu pot sta locului 50 min.iar asta deranjeaza,caci nu pot avea continuitate la lectii.Depinde in primul rand de copil,iar tu iti cunosti cel mai bine fiica,asa ca vei lua cea mai buna decizie pentru ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

quote:
Initial creeata de grati.ela

Fetita mea are 5ani si 4 luni, dar intentionam sa o dam la scoala anul viitor. Desi este sociabila, interesata,educatoarea ne-a spus ca e bine sa o dam la 7 ani. Motivul evocat: majoritatea copiilor din clasa intai au varsta de 7-8 ani.



8 ani mi se pare prea mult pentru un copil in clasa I. Si eu am inceput scoala la 6 ani si 4 luni si n-au fost probleme. Atata timp cat invatatoarea o primeste la 6 ani, si nu vad de ce n-ar primi-o, sfatul meu este s-o inscrii la anul asa cum de altfel intentionai. Educatoarea ti-a sugerat ca fetita sa stea acasa pana trece de 7 ani? Poate ca are interesul s-o mai tii un an la gradinita. Chiar nu stiu, copiii care se duc mai tarziu la scoala fac un an in plus la gradinita ca sa nu stea 1 an degeaba?

Cristina
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amoodia spune:

mama mea e invatatoare si din cate am auzit cand vorbea cu alte persoane spunea ca un copil de 6 ani oboseste mult mai repede decat unul de 7 ani, dar depinde si de copil.tu vorbeste cu o invatatoaresi cere-i sfatul, iar daca educatoarea ti-a spus ca e mai bie sa o dai la 7 ani probabil ca stie mai bine cum se descurca fetita ta in cursul orelor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Fetita noastra e nascuta in februarie (2002). Daca va fi sanatoasa si normal dezvoltata o vom da la scoala la 6 ani si 7 luni. 7 ani si 6 luni mi se pare mult prea mult. Sotul meu a mers la scoala la 6 ani si 5 luni si s-a descurcat foarte bine. Eu la 7 ani si doua luni si ma simteam cea mai batrana din clasa. Dar pe vremea lui Ceausescu era obligatoriu de la 6 ani. Apoi, a venit o vreme cand era obligatoriu sa aiba 7. Androneasca stiu ca a readus varsta la 6 iar acum e la alegerea parintilor. Educatoarele vor sa aiba posturi si le convine mai degraba sa faca grupa pregatitoare decat grupa mica.

Argument pro 7 ani: sa aiba un an de "copilarie" in plus. Adica fara griji si responsabilitati.
Argument pro 6 ani: sa termine liceul si facultatea cu un an mai repede. Liceul la 18 ani si nu la 19, o facultate de 5 ani la 23 si nu la 24. Sa poata face propriile alegeri mai devreme: vreau un doctorat in strainatate? Vreau un servici intr-o firma? Vreau o familie? Mai fac o facultate? Etc.

6 ani si 4 luni - nu stiu. Eu zic sa asteptati pana in momentul in care trebuie sa luati neaparat decizia. Si sa evaluati atunci copilul: cat e de dezvoltat fizic si psihic, cat e de capabil de concentrare, de mentinerea atentiei. Daca ar fi OK, eu as da-o mai repede.
Lavinia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rosey spune:

sunt mai multi factori de luat in calcul.
cunosc cazul unei fetite istete de 6 ani care a avut un inceput de scoala dezastruos. in clasa ei mai toti copiii aveau peste 7 ani, uniii chiar 8, si marea majoritate stiau sa citesca ff bine. ea s-a simtit marginalizata, depasita si nu a mai reusit sa faca fata decat foarte greu si fara nici un pic de entuziasm.
e si vina invatatoarei,ca se ocupa doar de cei mai "avansati", dar oricum, e clar ca fetita nu se putea adapta printre ceilalti copii. deci cred ca acest lucru e cel mai important: sa stii ce colegi va avea, de ce varsta si cu ce cunostinte.
eu personal o voi da pe fiica-mea la 7 ani, indiferent cat de multe va sti la 6.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns symaco spune:

eu am inceput scoala la 7 ani si 8 luni,mama a fost de parere
ca sunt prea micutza,prea slabutza..si aveam si ceva drum de mers pe jos pana la scoala.
mie mi-a parut rau tot timpul...am fost in toata perioada scolii cea mai mare din clasa si trebuia sa explic la toata lumea ca nu am ramas repetenta ci am pornit mai tarziu la scoala.
as fi vrut ca sybille sa inceapa scoala la 6 ani...va incepe doar la 6 ani si 8 luni...pt ca nu va avea 6 ani impliniti cand va incepe anul scolar.e bine si asa...tot mai bine ca mine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciufulici spune:

Iata ca noi am schimbat tare de tot regula dupa cum citesc eu aici. Diana noastra a inceput scoala la 5 ani si 8 luni anul acesta. E bucuroasa si a dorit sa mearg in clasa a I a. La scoala e activa si lucreaza cu placere.

Bafta tuturor scolarilor indiferent de varsta.
Ciufulici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bia spune:

Sa va spun ce mi-a spus Bianca aseara:,,vreau sa merg la scoala si dupa-amiaza si seara daca se poate,,.Nu vreau sa intru in polemica cu nimeni pe tema varstei potrivite pentru a incepe scoala,dar eu cred ca este o falsa problema pe undeva.Cei care mai prelungesc un an de gradinita,ce program au?Se trezesc tot dimineata,la grupa preagtitoare trebuie sa faca lectii,Bianca a avut o educatoare care a lucrat mult cu ei si asta se vede acum.Singura diferenta este ca au teme acasa,dar sunt unele educatoare care dau teme si la gradinita,la noi nu a fost cazul,insa nu e totul chiar asa de negru cum poate parea si vreau sa mai spun ca poate fi greu si pentru cei de 7 ani,daca nu au facut pregatire la gradi.Imi spun mamici ale unor copii care au 7 ani si 6,7 luni,(colegi de-ai Biancai)ca se descurca greu cu ei la lectii pentru ca la gradinita nu au facut mai nimic.Deci nu varsta copilului este determinanta,ci pregatirea anterioara facuta la gradinita.Iar daca ai grija ca in programul zilnic sa nu lipseasca joaca,cititul unei carti,chiar nu sunt probleme.Ei invata acum atat de usor totul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boo lina spune:

Sunt de acord cu Bia in ceea ce priveste grupa pregatitoare. Fetita mea a invatat foarte multe in ultimul an de gradinita, astfel incat clasa intai a fost floare la ureche. Totusi eu am dat-o la 7 ani si 2 luni, in primul rand pentru ca si eu cred ca, la 6 ani, oboseste mai repede si se concetreaza mai greu, si in al doilea rand, fetelor, va mai aduceti aminte ce mult va placea la scoala? De acum si pana la pensie o sa tot invete si o sa munceasca, de ce sa-i rapesc un an de copilarit? Chiar daca programul de scoala e similar cu cel de gradi, nu e nici pe departe acelasi lucru. La scoala trebuie sa te duci zilnic, sa-ti faci temele, sa respecti un program...brrr n-as mai vrea la scoala, poate doar la facultate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

Va multumesc pentru sfaturi! Asa este, argumente sunt de ambele parti dar daca optam pentru scoala trebuie sa ne hotaram pana in iarna cand se fac inscrierile . Degeaba aflu in iunie ca fata mea va face fata la scoala daca nu o mai pot inscrie. Partea proasta este ca la gradi la grupa mijlocie nu a facut altceva decat sa coloreze, iar anul acesta, desi a venit o fosta inspectoare cu multa experienta si tact pedagogic, este impotriva cititului la varsta prescolara (impus, evident...cei ce sunt interesati nu sunt impiedicati sa o faca). Copiii din grupa lor nu sunt obisnuiti cu teme. La ei - de anul acesta (caci, asa cum am spus ceilalti doi ani au insemnat doar colorat)- totul se invata prin joc si stimularea creativitatii. Nu este rau dar ce ma fac atunci cand va trebui sa stea in banca 4 ore?!Pupici! Gratiela.

Mergi la inceput