Locuri frumoase de vizitat in Romania

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura B spune:

Interesant subiect! Sunt foarte curioasa sa aflu in special despre locuri mai putin cunoscute din Romania.
Mie mi-au placut foarte mult chiliile si bisericile rupestre din Muntii Buzaului si (, vizitate cu alta ocazie,) bisericile fortificate sasesti din Transilvania.

Laura
http://photos.yahoo.com/laura00ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cghitescumd spune:

Pentru cele carora le place sa-si ia un rucsac in spate si nu se sperie de mersul pe jos, le recomand cu caldura Muntii Vrancei, sunt putin umblati de turisti si, desi au o inaltime mica sunt salbatici (tocmai fiindca sunt putin umblati). Daca alegeti sa intrati in ei dinspre partea sudica, atunci va recomand ca baza de pornire Covasna. De acolo puteti s-o luati pe jos spre Comandau (traseu nemarcat) sau cu camioanele forestiere. De aici suiti spre virful Lacauti, unde este o statie meteo la care va puteti caza si de unde puteti face creasta inspre sud-est sau nord nord-est. Atentie la ciini de la statia meteo, postati-va la o distanta suficienta de cladire si de acolo strigati dupa cei care fac serviciul acolo
Credeti-ma daca sunteti fane ale locurilor secrete si incintatoare, veti avea ce vedea in M-tii Vrancei
Un alt loc care mi-a placut foarte mult (eu sunt mai noncomformista), a fost platoul carstic de sare de la Lopatari-Meledic (pe valea Slanicului), unde este si cea mai adinca pestera (sau cea mai mare, nu mai stiu exact)din sare. De la Buzau era in urma cu citiva ani o cursa directa spre Lopatari. Pe linga pesterile de sare, puteti sa mai vedeti in zona si "Focurile vii" de linga Lopatari (gaze care ies din pamint si ard spontan ). La o azvirlitura de bat, trecind prin satul Plostina, va suiti pe o creasta de unde aveti o perspectiva extraordinara asupra Muntilor Buzaului, in special asupra Penteleului care de aici arata ca un liliac adormit urias.
Daca va hotariti sa va duceti la Lopatari-Meledic, sa va luati neaparat bocanci inalti si sa va inarmati cu rabdarea de a plescai o vreme prin noroi.
.........ex....ce vremuri altadata! Acum cu 2 copii (peste mai putin de 2 luni se naste al doilea)..............
Fir-ar sa fie, nu rezist si va mai spun de un loc, da' acolo e tot de mers pe jos, ca altfel nu are nici un farmec. Din Bacau o luati cu orice masina spre Hanul Magura (pe drumul care duce la Onesti). Va opriti unde e hanul si de acolo o luati "per pedes apostolorum" spre sud pe linga o statie radar care se ghiceste daca priviti din spatele hanului. Mergeti cit aveti chef pe ceea ce seamana cu creasta principala si cind va plictisiti, gasiti o creasta secundara care o ia spre est,veti ajunge la un moment dat pe niste dealuri care nu mai au padure pe ele, dar in schimb au mici capele catolice din piatra pe fiecare virf, si perspectiva de pe aceste dealuri spre intreaga vale a Siretului este absolut extraordinara.Dupa ce ati obosit, coboriti incetisor tot tinind stinga si veti ajunge din nou la una din soselele care duc spre Bacau.
Anyway, merita sa faceti ce v-am spus in perioada in care se coc murele, fiindca sigur veti da de ele pe traseu, in plus daca sunteti si cunoscatoare de ciuperci...mmmmmmmmm!
Oricum, dupa cum vedeti nu dau nici o sansa acelora dintre voi care sunteti fete comode!
Ca sa nu uit: promit ca dat viitoare va spun 2 vorbe despre Tusnad si mai multe despre Balvanyos.

Mirela & sotul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sorina-Alexa spune:

Interesant subiect!
Noi ne dorim mult sa vizitam manastirile din Moldova,este superb.
Cred ca merita!
Avem o tara foarte frumoasa,avem cu ce ne mandri!

Sorina.
"If you respect others,they will respect you!"
http://community.webshots.com/user/sorina1982

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana Mirigel spune:

Eu anul acesta termin Colegiul universitar Babes Bolyai la sectiunea Activitati turistice si ca lucrare de licenta mi-am ales "Turismul religios in arealele de turism intens ale Sucevei si Neamtului".Si ca atare cu Patricia pe atunci in burtica , la 6 luni, am strabatut aproape toate manastirile cu reverberatie ale acelor tinuturi( in jur de vreo20).Restul de 180 alta data.Manastirile apartinand patrimoniului UNESCO sunt deosebite dar regasirea linistii sufletesti o gasesti la cele ascunse de ochii multimii.In numai doua zile iti reincarci bateriile ca si dupa o vacanta la mare de 2 saptamani.
Merita sa le vizitati.Atat cat va sta in putere.
Si pentru mine sunt departe - la mai bine de 300 km distanta de casa , dar a meritat efortul!

Iubire inseamna Dumnezeu.
Mamica celui mai dulce sufletel de pe lumea asta:Patricia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caterina spune:

Fetelor nu uitati de Valea Oltului este superba.
Nu uitati de Delta, de satele de pe langa delta, vezi Jurilovca.
Nu uitati de cetatile Histria si Enisala. Enisala este in varful dealului si de acolo se vede tot taramul. Superb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinamoro spune:

Noi am fost in concediu in ultimii 2 ani pe Valea Draganului(Barajul Dragan)in judetul Cluj.Mai bine zis in M.Apuseni,Vf.Floroiu.Am fost la cineva care are cabana acolo,dar e un loc super de mers cu corturile.Cei mai multi turisti merg cu corturile.
Imi place foarte mult si la la Baile Herculane.

alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Camelia spune:

Sunt multe locuri frumoase in Ro.Ce-mi amintesc acuma (ca mi s-a facut asa un dor de locurile alea....): pasul Tihuta, culoarul Rucar-Bran, Transfagarasanul (cu Lacul Balea), barajul de la Vidraru, manastirile din Moldova.Dar si in apropiere de meleagurile mele natale:Stanceni, Neagra,Salard,Lunca Bradului....

Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANDRUSHKA spune:

MONEASA....MONEASA...MONEASA....
Cele din jurul Aradului stiu despre ce vorbesc...Sa fie fermecat locul ala sau eram eu prea indragostita in liceu de reveneam in fiecare vara sa vad "Pestera liliecilor"? Si faceam sacrificii sangeroase (era cea mai scumpa tabara pe atunci) si strabateam toata Romania sa revad Moneasa, gara din Arad, iubitul meu de pe vremea aia (eh...ale tineretii valuri!) si.. pe nea Petrisor, administratorul taberei care mi-a propus intr-un final sa-i fiu...nora, daca tot semnam condica in fiecare an.

Si alt loc mirific, de data asta in Maramures, statiunea Izvoarele, chiar langa barajul Firiza, aproape de raul Mara...Mananci mure si afine de la mama lor, ghebele doar sa te apleci sa le culegi, locurile iti soptesc file de istorie cu haiduci...horinca-i colea...

mai trebuie sa va spun ce locuri contine itinerariul meu pentru prima excursie mai lunga in Romania?

Yesterday I dared to struggle, today I dare to win!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaelabebe spune:

M-tii Surianu(jud Alba),cu Vf Surianu si Vf Petru,cu posibilitate de cazare la Cabana Oasa si Cabana Surianu,foarte putzin vizitate de turisti si cu niste peisaje superbe.Merita vazute.

mihaelaH

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirupati spune:

Fintinele Belis - o nebunie !
Citesc despre celelalte locuri si ma sperie gindul ca nu le-am vizitat inca !...

Miruna,
Horia si Martin, 26 August 2003

Mergi la inceput