Mami, pe unde vine bebe?

Mami, pe unde vine bebe? | Autor: marimar

Link direct la acest mesaj

Fetelor,
Ce sa-i raspund copilului meu care ma intreaba pe unde o sa vina bebe? Se uita la burtica mea, o pupa si apoi ma intreaba cum o sa vina bebe?
N-am nici o idee acum.......

15 sapt

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns frunzaverde2 spune:

Daca as fi in locul tau (dar nu sint !) i-as spune pur si simplu adevarul : ca vine prin partea de jos a corpului, situata intre picioare. Si daca insista i-as arata pe o papusa, explicindu-i citeva detalii de anatomie, ca sa nu creada ca bebe vine prin acelasi orificiu prin care iese pipi.

De ce isi fac oamenii atitea probleme cu lucruri atit de naturale si inventeaza mereu povesti de se sperie copiii ? Cu cit ii vorbesti mai natural de mic, cu atit ii vei capata increderea.
Daca tu i-ai vorbi de barza si vede undeva un ciine pe strada cum naste (sau orice animal la tara), ce explicatie ii vei mai da ?
Daca alti copii de la joaca sint la curent si el trece drept fraier cind le va vorbi de barza exista riscul sa isi piarda increderea in tine si sa nu mai abordeze cu tine subiectele care par "sensibile".


If you want to win you have to learn to be a master of the game.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MirelaV spune:

cati ani are copilul tau?

MirelaV
In viata 3 lucruri sunt irecuperabile: sageata pornita din arc, ocazia pierduta si vorba spusa pripit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marimar spune:

Mihiasiro,
Cum ai inteles tu din mesajul meu ca eu i-as fi vorbit de barza? El stie ca bebe e in burticastie ca va creste acolo si va iesi la un moment dat, doar am zis ca imi pupa burtica toata ziua, doar ca nu i-e clar pe unde va iesi.....la un moment dat zicea ca iese prin gurita, i-am zis atunci ca nu prin gurita ci prin buric o sa iasa dar nu a fost prea incintat caci mi-a zis:
Pai atunci o sa te taie????. I-am zis : Numai un pic caci bebe e mic mic.


Mirela, copilul meu are 4 ani.

15 sapt si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonna spune:

Marimar,
risc sa ma repet, am mai zis aste pe forum pe undeva, cred ca in Dialoguri, dar...
Pentru: cum ajunge bebe la tine in burtica: doamnele au la inimioara o punguta cu seminte. Cind iubesc tare-tare un domn si domnul le mingiie cu multa-multa dragoste, o saminta cade in burtica si, un sufletel de copil - care a locuit pina atunci in tara bebelusilor, un loc special creat de Doamne-Doamne pentru sufletelele de copii - aude zgomotul si vine repede si se lipeste de saminta. Si, uite asa, apare copilasul in burtica.
Pentru: cum iese copilul din burtica: doamnele au un canal special care are puterea sa se dilate, ca un tub de guma. Tubul pleaca din punga speciala din burtica si iese linga locul pe unde facem pipi. Cind bebe se plictiseste de stat la mami in burtica scoate dopul de la tub si se baga acolo, cum se vira copiii in tuburile de la McDo. Si tubul e exact si suficient de mare cit sa-l lase sa treaca fara sa il raneasca sau fara sa o faca pe mami sa sufere, caci asa este facut corpul ei. Si apoi doctorii ajuta bebeul sa treaca prin tub si, pentru ca el e mic, il feresc sa nu se loveasca cind ajunge in lume. Si il incalzesc, caci lui ii e frig cind iese, si ii dau sa pape, caci el era hranit din burtica lui mami...
Ei, eu pot sa brodez pe temele astea pina miine, dar, la modul simplist, Radu asta stie. Haiul mare a fost cind i-a povestit bunicii cum a iesit el prin tub, cu lux de amanunte, si ca era intuneric, si ca il mai ajuta si apa aia sa alunece prin tub, stii, Bia, apa aia in care am plutit eu cind eram la mami in burtica si in care respiram intr-un fel special, ca pestii.
Sint si eu adepta realismului, partea "pe unde iese bebe" m-am straduit sa o croiesc cit mai aproape de realitate dar pe intelesul lui, a vazut si planse pe la doctori si i-am aratat si "punga" si "canalul" prin desenele cu pricina. In schimb partea "pe unde intra" am preferat sa o las in voia lui "un domn si o doamna se iubesc mult-mult si sa imbratiseaza tare-tare". Mi-am zis ca o sa afle el cum se traduce asta...
Numai bine,
Simonna
PS: Radu a intrebat ce si cum cu bebeii inainte de 4 ani, acum face cinci si e foarte multumit de versiunea prescurtata. Prevad ca o vom imbogati cu noi amanunte dar, deocamdata, curiozitatea i-a fost satisfacuta si se joaca cu tati cu robotii... :)

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marimar spune:

E foarte dragut Simona,
Multumesc mult.
Ce bine ar fi sa am si eu o imaginatie ca a ta si sa pot broda la nesfirsit......

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns calina73 spune:

SIMONA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

Ce simpatica ai fost Simona .

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Garofitza spune:

Alex (are 4 ani) stie ca mami are un bebe in burtica. I-am explicat ca o sa am o operatie (cezariana) si ca pe acolo o sa iasa. I-am aratat prima operatie pe care am avut-o cand l-am adus pe lume pe el. Mi-a raspuns ca nu doreste sa stau prea mult in spital si sa am grja ca o sa curga sange.

Inca nu m-a intrebat cum ajung bbei in burtica, sunt pregatita, am o carte cu tot felul de intrebari (pe care copii le pun) si raspunsuri pe grupe de ani. Personal, sunt pentru un raspuns sincer, nu i-am spus de barza, ca nu am chef sa stea pe balcon si sa se uite dupa berze cu bebei in cioc. Stiu ca al meu asa ar fii facut.
Numai bine!

Garo

Sanatate, ca-i mai buna ca toate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Simona, super explicatii.

Imi amintesc ca mie mama imi spunea ca ea a inghitit o pastila, si asa am ajuns eu in burta ei....


Crinuta

Mergi la inceput