Fetele din USA,poftiti la o barfa!(10)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

Bine ai venit veve inapoie... cum este bb, manaca bine shi doarme noaptea?
Am shi eu o intrebare.. ma to tchinui s aaflu cat este ok sa dai "ciubuc" la ospatar la restaurant. Uni zic 25 % sin factura iar altzi 15 % ... voi cat datzi. eu nu vreau s apar o darnica acolo, dar nici nu vreau sa zica, uite ca a venit zgarcita aia iarashi.
Multzumiri anticipate pt raspunsuri.
Gabbriela & Julian

http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/gabbriela_h/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carolyne spune:

Pentru cei care doresc sa invite rude sau prieteni din R cititi detalii la www.usembassy.ro si nu la INS sau mai stiu eu unde, pentru ca viza la urma urmei este eliberata in R. Motivele ar fi urmatoarele: aici gasiti informatii despre toate tipurile de vize (turistica, de lucru - ca si astea sunt de mai multe feluri, de afaceri, religioasa, etc,) ce formulare sunt necesare (se pot printa direct de pe internet), ce tip de fotografie este necesar (5/5 cm pe fond alb, iar din crestet pana in barbie sa fie intre 2.5 si 3.5 cm), cum se obtine programarea pentru interviu etc.
Viza se interpreteaza in felul urmator: daca este eliberata la data de 1 ianuarie 2004 si valabila pana la 1 aprilie 2004 atunci poti intra in SUA numai in perioada mai sus amintita, iar durata sederii decurge din momentul in care ai intrat in SUA (depinde cat a cerut fiecare si i s-a apobat: 1 luna, 2-3). Termenul de sedere poate fi diferit de valabilitatea vizei. O alta mare confuzie: daca la consulat tu faci cerere sa stai 3 luni, apoi primesti viza, dar la intrarea in SUA INS-ul iti pune stampila cu sedere de 6 luni, iar tu stai 6 luni a doua oara nu-i sigur ca mai primesti viza. Pentru ca initial tu ai primit viza pentru ca ai solicitat 2 luni, nu 6! Daca cereai 6 poate nici nu primeai. Referitor la vizele de 10 ani: ai dreptul sa stai 6 luni max pe an calendaristic (nu neaparat consecutive), dar si aici exista urmatorul risc: stai 3 ani la rand 6 luni/an, iar cand vii al 4 an INS-ul iti anuleaza viza de 10. Am vazut personal cateva asemenea cazuri, pentru ca nici ei nu-s tampiti si cine sta 6 luni pe an mai si munceste (nu obligatoriu, dar asta-i concluzia lor). Pentru cine nu stie: daca ai viza pentru State INS-ul iti poate refuza intrarea chiar si la prima vizita, ei sunt deasupra consulatului, deci obtinerea unei vize nu-ti asigura 100% intrarea in State (se intampla rar, dar se intampla!) Si nu in ultimul rand: orice solicitant de viza are nevoie doar de invitatie din SUA, in rest totul depinde de el sa faca dovada ca nu intentioneaza sa emigreze sau sa lucreze acolo. Dovezi: serviciu, carte de munca, adeverinta de salariu, acte de proprietate, certificate de casatorie, de nastere ale copiilor, bilant pentru firma etc. Fiecare aduce ce poate, ca nu poti sa-i ceri cuiva acte de proprietate daca nu are. Subliniez inca o data ca nu-i bine sa soliciti prelungirea duratei de sedere si este f. important sa respecti atat cat ai cerut initial la consulat.
Mult noroc si sper sa ii fi ajutat pe cei care erau in ceata.

Carolyne&bb din burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Buna dimineata!!
VV, da-ne sa vedem poze, plizzz!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cleomax spune:

'neata la toata lumea :)

veve, sa-ti traiasca feciorasul si sa fiti cu totii fericiti!

kim, felicitari pentru baietel, ma bucur ca ai trecut peste amniocenteza :)

aici e cam moleseala, vad eu, a dat primavara-n voi?

noi am avut o aventura intreaga in weekend, vineri noaptea am plecat la drum pe la 11 sa ne salvam baiatul care ramasese in pana la 3 ore de atlanta, aia da distractie. adica te obisnuiesti ca a venit timpul cand odorul pleaca singur la drum, iti musti buzele de frica dar n-ai ce face, pleaca in sfarsit, te linistesti si te bucuri ca macar stii ca-i sofer bun, te pui in pijama si stai la un film asa, ca doi porumbei si..pica telefonul ca un traznet. nu-mi porneste masina si e fum inauntru, ce sa fac?
asa ca pe la 1:30 am ajuns amandoi sa ne recuperam odorul ca sa-l ducem fix la 6 am la raul unde avea intrecerea de canotaj si ajungem acasa pe la 11 seara- sambata.
cele cu bebei, bucurati-va acum de "liniste"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Takacs spune:

Gabbriela, noi dam intre 15-20% in functie de atitudinea chelnarului, dar niciodata mai putin de 15%. Eu la manichiurista si cosmeticiana tot 15% le dau si sunt multumite, n-am observat vreo schimbare in atitudine in cei doi an jumate de cand le am pe astea.

Carolyne, multumim pentru informatii, sunt foarte utile si cel putin ai clarificat multe semne de intrebare.

Veve, sa-ti traiasca feciorul, stim noi cum e din astia adormitii. Banuiesc ca esti de garda din 2in 3 ore, nu? Mi-s proaspete pe scoarta scularile astea care te habaucesc de cap.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cleomax spune:

quote:
Originally posted by Gabbriela
Am shi eu o intrebare.. ma to tchinui s aaflu cat este ok sa dai "ciubuc" la ospatar la restaurant. Uni zic 25 % sin factura iar altzi 15 % ... voi cat datzi.


daca-s multumita, 15-20%, daca nu, mai putin, cam 10%. daca chiar a fost "neprietenos" ( zic neprietenos cu indulgenta), nimic sau simbolic niste maruntis, ca sa invete minte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cleomax spune:

quote:
Originally posted by mn
daca domne feri nu ii da viza trimitei green cardul tau :)

mircea.



hehe, uite de fapt de ce intreba daca seamana intre ele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ann Marie spune:

Buna dimineata, fetelor!
Veve, felicitari ptr baietel, sa creasca mare si frumos si sa-ti aduca numai bucurii


Roxy(mama) si Annie(bb)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mn spune:

quote:
Originally posted by Carolyne

Pentru cei care doresc sa invite rude sau prieteni din R cititi detalii la www.usembassy.ro si nu la INS sau mai stiu eu unde, pentru ca viza la urma urmei este eliberata in R. Motivele ar fi



foarte bun site-ul pentru cei care merg la interviu acolo, Multe informatii despre vize sunt traduse de pe travel.state.gov


quote:

O alta mare confuzie: daca la consulat tu faci cerere sa stai 3 luni, apoi primesti viza, dar la intrarea in SUA INS-ul iti pune stampila cu sedere de 6 luni, iar tu stai 6 luni a doua oara nu-i sigur ca mai primesti viza.



treaba asta este ceva ce numai in romania se face. Viza care o primesti in pasaport este viza de intrare in state. Un argument ar fi chiar data trecuta pe viza. Daca eu cer 3 luni si mi se da 3 luni, acestea incep chiar in ziua interviului, atunci ii intreb pe domni de la ambasada cite zile le ia sa faca un aranjament de calatorie (pregateasca bagajele, cumapra biletele, etc) chesti pe care nu le poti face pina in momentul luari vizei. Cu alte cuvinte acele 3 luni se micsoreaza si ajungi sa ceri 3 luni si de fapt sa poti sta doar 2 luni. Si daca aia de acolo sunt asa de smart, de ce cei de aici mai pun un termen?!
Cit vei sta aici ti se va spune in momentul intrari. Daca cumva aveti probleme ca au fost refuzati a doua oara din motivul evocat de Carolyne, instruiti pe parinti sa le spuna la cei de la ambasada ca v-ati interesat aici la emigrari si ca ceea ce au primit la aeroport este viza de sedere.
Parinti sotiei au primit prima data pe 3 luni si au stat 4, iar data urmatoare au primit pe 10 ani.
Am vazut chesti penibile de refuz, de genul copii cetateni americani, parinti invirsta si motivul lor ar fi ca nu prezinta garantie ca se intorc in tara. Pai fratilor de la ambasada asta este cea mai mare aberatie. Daca parinti doreau sa ramana, copii puteau face reintregirea familiei si in citeva luni veneau definitiv si cu green card.
Asa suparat sunt pe aia' de la ambasada de acolo, isi fac legea cum vor ei.

---
mn..o fetita suparata pe...usembassy.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mn spune:

quote:
Originally posted by Cleomax

quote:
Originally posted by mn
daca domne feri nu ii da viza trimitei green cardul tau :)


hehe, uite de fapt de ce intreba daca seamana intre ele



you got it!!

mn

Mergi la inceput