Soc politic: “Suspendati negocierile cu Romania!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lena spune:

Corect iubibubi......mea culpa !!

Lena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bogdana spune:

Cata ai si tu dreptate.
Tilcul e ca atunci cind ai nevoie de ceva, primesti in schimb altceva de care te poti lipsi sau primesti prea tirziu cind nu mai are aceeasi valoare, e vorba de ajutorul potrivit la momentul potrivit. Nimic nu e gratis si nimeni nu te ajuta pt ochi frumosi asta ar trebui sa stie toti.

Daca sondajele sint reale, adica lumea inca il prefera pe primul vinator al tarii cu gasca lui de vinatori(nu mai zic de zimbaretul Ilici) sau marioneta CVT atunci viitorul e descurajant.

Daca oamenii inca ii prefera cu adevarat, inseamna ca distrugerea elitelor in toti acesti ani de comunism si neocomunism, a lasat urme vizibile iar comunistii si-au atins scopul.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

Ce veste proasta ne-ai dat cataghe, nici nu ma asteptam sa primesc asa veste, desi stiam ce il poate duce capul pe roman. Asa cum a mai zis una din fete, repet si eu si spun ca romanul (si poate nu numai el) in loc sa se gandeasca singur care e bun sa-l conduca, el voteaza cu cel cu care voteaza toti! Aici e renumele, nu ce stie sa faca acea persoana! Trist!

oana-cannes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana csaki spune:

Cataghe, eu am vazut Nastase, Geoana, Iliescu, nu c-ar fi vreo diferenta.Si ca sa rasucesc cutitul putin, vedeti voi fetelor la momentul asta vreo figura demna de luat in seama? Ca mie mi se par toti o apa si-un pamant.Din pacate, si tare mi-e teama c-o s-ajungem sa votam din nou contra ca-n 2000.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

mai, liris, ti-am mai raspuns si la topicul inchis cu date istorice ca nu ai dreptate! vad ca fetele iti dau dreptate, dar e pe nedrept si nu e cinstit.
NU OCCIDENTUL ne-a dat pe mainile rusilor, draga mea, ci noi insine, aminteste-ti actul de la 23 August, legitimat de rege, moment de eroism maxim chiar si acum in cartile de istorie. noi singuri ne-am dat cu nemtii pentru recuperarea Ardealului in al doilea razboi, legionarii au fost nascuti din sanul poporului, nu al occidentului, iar in '89...hehe, aminteste-ti draga mea, inainte sa cauti tapul ispasitor in ograda occidentului, ca Ro s-a bucurat de o simpatie fara precedent! mai tii minte teletonul din Olanda unde s-au adunat sume uriase pentru caritate? dar dupa aia: Targu Mures, mineriadele, devastarea sediilor partidelor istorice, alegerile trucate din '90....dupa mineriada din septembrie '90 ni s-au inchis usile definitiv, pe merit si pe buna dreptate! Europa Centrala A DEMONSTRAT ca doreste sa urmeze calea capitalismului si de aceea s-a schimbat atentia pe zona aceea. NOI am pierdut, pe turta noastra, caci eram primii pe agenda UE, daca mai tii minte. ce s-a ales de toate angajamentele Romaniei fata de UE? cum ne-am comportat noi in relatia cu ei in cei 14 ani dupa '89? ca niste oameni cu doua fetze, una se zicea pe la intalnirile oficiale si in comunicate, alta era realitatea, pornind de la casele nationalizate, de la dosarele secrete, de la stabilirea adevarului revolutiei, la condamnarea vinovatilor pentru masacru, pentru mineriade etc etc, sa nu iti mai spun ce bani s-au primit prin FMI si Banca Mondiala si pentru ce! cum s-au cheltuit aia? cumva pentru stimularea intreprinderilor mici si mijlocii? cumva pentru redresarea economiei? sau pentru afaceri cu comisioane grase in buzunarele guvernantilor.

Draga mea, economia subterana cica ajunge la 70% din PIB, e de vina tot occidentul ca noi preferam sa furam decat sa lucram la lumina zilei ca tot omul normal?
ia mai gandeste-te cand faci rechizitorii de-astea, macar adu si ceva dovezi in sustinere ;)

cordial.

quote:
Originally posted by liris

Draga Bogdana,

si eu gindesc ca Romania nu este aici doar din cauza ei . Si din nou ne intoarcem la istoria asta blestemata a Romaniei (sa nu incepem cu turcii pe care i-am tinut noi in friu si asa Occidentul a putut inflori si se bateau doar ei intre ei aici in Vest , de placere....si faceau arta si stiinta , in timp ce noi ramineam barbarii de la est).
Sa incepem cu istoria mai recenta , de acum 60 de ani cind am fost vinduti porceste rusilor. Daca nu gresesc influenta rusilor urma sa fie ceva de genul : Ungaria 60%, Polonia 60%, Cehia 60% , fosta Iugoslavie 50% (si ce bine au dus-o ei mereu) , Bulgaria 75% , iar Romania ...90%. A venit tavalugul rusesc si a distrus tot ce avea Romania mai bun : intelectualitate , valori morale .
In 50 de ani au distrus tara asta: economic dar mai ales moral: ce e mai rau decit sa ai oameni fara suflete , care pot turna la securitate si mama si pe tata ? sa ai oameni care vor sa fie activistii sefi , sa omori genii (Marin Preda imi vine acum in minte)!
A venit 89 . Si aici Occidentul iar ne-a lasat de izbeliste . Occidentul s-a implicat dupa 90 in statele centrale (cele care intra acum in UE )in primul rind in schimbarea sistemului administrativ si politic. Apoi au venit ivestitii. Babane. Am vazut cifre , nu se compara cu Romania . Pe Romania au lasat-o in pace. Romania , ca si un copil nesupravegheat , dar destept, a inceput sa se joace cu jucarii care-i puneau viitorul in pericol. Si daca la un moment dat cea mai suparatoare chestie era partea politica (prima parte a deceniului): neo-comunistii care pareau eterni in Romania , acum ne-am invatat cu ideea. Suntem la urmatoarea etapa :ne invatam cu ideea ca vom muri sufocati de coruptia asta care se aseaza pe tot trupul tarii noastre. Ne luptam cu o economie care nu s-a vrut privatizata: nu a venit mai nimeni din afara sa investeasca in mamutii industriali, dar pe de alta parte nici nu au fost inchisi , ca se pierdeau voturi : ale muncitorilor in somaj. Banii investiti in Romania dupa ce ca nici nu au fost incredibil de multi , s-au scurs printre degete la Iacobov, Nastase, Ilie Alexandru, Becali si lista e asa de lunga (luati cel mai bine cei 300 cei mai bogati ---90% din ei sunt de fapt borfasi) si cind terminati lista continuati sa cautati. Tara are mai mult de 270 de borfasi.

Situatia noastra acum este grava
1.din cauza Occidentului care nu ne-a ajutat asa cum a stiut sa-i ajute pe altii (daca vor te fac din Republica Papuasa , regatul diamantelor : sa ne uitam la exemplul Spaniei care in 15 ani (in 85 a intrat in UE ) a ajuns sa fie una din tarile cele mai bogate ale lumii)
2. din cauza nostra , ca nu ne-am mobilizat noi, si nu ne-am ales conducatori buni si cinstiti.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

Liliana, cred ca ai dreptate, nu am vrut sa va dezinformez, dar eu una am fost atit de socata - chiar daca stiu bine care e situatia tot mai sper ca se va schimba ceva! - incit i-am retinut numai pe astia doi!
Dar, vorba ta, parca ar fi vreo diferenta?!... Cam tot aia e!
Daca se pune iar problema sa votam "contra", apoi nu va suparati, eu cred ca am sa ma abtin. Data trecuta am facut-o din spirit civic, ma gindeam ce se va alege de noi daca iese CVT si am votat in consecinta! Si acum mi-e rusine de chestia asta, dar asa mi s-a parut mie atunci mai bine pentru tara asta, am zis ca din doua rele aleg raul cel mai mic ca sa nu apuce altii sa aleaga ceea ce eu consideram raul cel mai mare, desi nu am simpatizat niciodata cu Ilici, dimpotriva! Cind a venit Ilici in '92 la Alba a fost o contramanifestatie la care am luat una zdravana peste spate de la un baiat din ala cit un munte, de-am crezut ca mi-a rupt coloana in doua - aveam 18 ani!! - pentru ca agitam pe acolo un anumit mesaj iar apoi am simtit pe pielea mea ce-s alea gaze lacrimogene!! Nu va doresc sa "gustati" asa ceva, e oribil, nu mai vezi nimic si te ustura ochii atit de tare ca ti se taie respiratia si cazi asa, intr-un fel de disperare din aia in care esti convins ca prioritatea numarul 1 este sa-ti salvezi viata!!! Mama imi spusese, bineinteles, sa nu ma duc, dar degeaba, eu le stiam pe ale mele! Cind am venit acasa mai plingind, s-a uitat asa, lung, la mine si m-a intrebat: "Cum e, puiul mamii?!... Te mai duci si altadata?..." Cred ca va imaginati care a fost raspunsul... m-au cumintit aia!
Imi amintesc ca la alegerile din '90 noi eram in Petrosani si acolo daca numai deschideai gura despre unul din ceilalti candidati in afara de Ilici erau in stare sa te linseze, pina si vinzatoarea de la chioscul de ziare se uita urit la tine daca cumparai anumite ziare!!! Acum stau si ma gindesc, daca ar fi avut aunci lumea curajul sa schimbe macazul cu 180 de grade si sa il voteze, sa zicem, pe Ratiu, asa batrin cum era el, dar cu o cu totul alta viziune si alte conceptii, plus ca era putred de bogat si nu cred ca il interesa pe el sa ne jecmaneasca pe noi... pe scurt daca ne hotaram atunci sa ne "vindem tara", unde am fi fost acum?... Zau ca nu stiu, dar parca am o banuiala...
In rest cam inclin sa-i dau dreptate Conchitei... ati uitat cum i-a sunat Iliescu pe rusi in timpul revolutiei sa le dea raportul si sa le ceara ajutorul? Eu nu pot sa uit, si cred ca asta spune multe si despre cum s-au desfasurat lucrurile ulterior. Eu, in naivitatea mea, zic ca atunci a fost MOMENTUL sa ne facem alt destin ca popor. L-am ratat - acum suportam consecintele!
Va pup pe toti,
Catalina.

This is the first day of the rest of my life!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lu.more spune:

"Momente" sa ne facem un alt destin, cum spui tu, Catalina, sunt! Bineinteles ca romanii suporta consecintele, dar nu neaparat a ceea ce s-a intamplat dupa revolutie, ci a ceea ce se intampla zi de zi! Eu am nadejdea ca romanii se vor trezi intr-o zi, ca nu vor mai fi fatalisti (am auzit de atatea ori renumitul "n-ai ce face, asta e situatia!") si mai ales ca nu vor astepta ca alegerile sa schimbe ceva! Alegerile se tin o data la cativa ani, cu situatia din Romania ne confruntam zilnic! De-am reusi sa ne suflecam manecile toti odata si cu adevarat, si sa incepem sa facem ceva!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bogdana spune:

Conchita draga din mesajul tau se intelege ca lumina a venit
de la apus numai noi sustinem ca de la rasarit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by Bogdana

Conchita draga din mesajul tau se intelege ca lumina a venit
de la apus numai noi sustinem ca de la rasarit.



nu asta am vrut sa spun, lumina adevarata vine de la Dumnezeu, nu din punctele cardinale.
remarcile mele sugerau sa ne documentam putin cand vorbim de istorie, mai ales cand repetam exact aceleasi scuze ca in manualele ante-decembriste pe strategia ca "strainatatea" a fost opresorul si d'aia nu am putut noi sa construim nici macar comunismul. mai tii minte perioada aceea? cand dusmanul de clasa pandea la orice colt de strada, gata sa ne fure realizarile? am recunoscut politica strutului in discursul cu "occidentul e de vina", ce sa-i faci? politica mea personala are alte radacini, ceva mai regale asa, de genul "prin noi insine". dar asta nu se poate realiza fara o responsabilizare pe masura: acceptam greselile, le indreptam si progresam. n-o sa vina nimeni sa ne moaie posmagii, occident sau orient, n-au nici un interes. vina ne apartine, ne-am vandut singuri si singuri ne-am construit culcusul asa cum este acum. un pas inainte ar fi sa recunoastem realitatea.

Mergi la inceput