Cetatean roman cu domiciliul in strainatate?

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns OtiliaLia spune:

quote:
Originally posted by cristina73

quote:
Originally posted by roxanak

Draga Christina,
din pacate vei plati si tu acele tarife super mari. la hoteluri trebuie sa ai buletin romanesc ca sa nu le platesti. Cum noul pasaport cu domiciliul in strainatate va fi noul tau act de indentitate, romanii nu ezita sa te usture la buzunar. Stiu asta, pentru ca in vara am fost acasa la Brasov si o prietena de-a mea lucreaza la un hotel mare acolo si mi-a povesti cum reusesc ei sa scoata bani d ela oricine.

Roxana si Lucia Valentina (26.05.02)



Aveam eu o presimtire ca asa stau treburile. cred ca de aia si trebuie predat buletinul ca sa poata trage astia pielea de pe tine in caz ca trebuie sa apelezi la serviciile romanesti.Mi se pare dizgratios si dezgustator si nu am mai pomenit tara civilizata in care sa se procedeze asa.Pai mai bine imi fac concediile in alta parte unde sunt tratata cu bun simt.
Mai bine inchei mesajul aici ca m-am enervat groaznic



He he he, sa vedeti ca in Japonia, strainii au si ei tarife preferentiale !
De cand locuiesc aici, mereu am folosit cu succes la hoteluri concerte si muzee tot soiul de "welcome carduri" pentru straini. Sotul meu e "super-invidios" ca doar eu pot beneficia de ele. Sa mai spun ca mama mea pentru ca are deja 65 de ani poate intra gratuit in multe locuri ?!? Asta m-a facut si pe mine invidioasa !
Reducerile incep la 5% si pot ajunge pana la 30-45 %. Doar aratand "welcome-cardul" respectiv, si deja primesc cate o mica atentie peste tot (o vedere, o bombonica) evident sa fie vreun obiectiv inclus in lista cardului respectiv !
Practic se pot folosi astfel de welcome-carduri pentru straini doar daca stai mai putin de 1 an, dar cum eu am iesit in fiecare an pot folosi in continuare cardurile lor....
Cand o sa ajungem in Romania sa vedem asa ceva ?!?!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanak spune:

Din pacate in Ro se inventeaza metode sa scoata bani si din piatra seaca. Pe romanii cu domiciliul in strainatate nu cred ca ii considera straini, dar tinand cont de faptul ca lucreaza in afara Romaniei si au salariile "de 100 de ori mai mari" cum zic unii din Ro (de parca preturile nu sunt si ele mai mari, sa nu mai vorbim de chirii) hotelurile au pretentia preturilor umflate. Cred ca, daca receptionerul e mai de treaba poate trece peste asta si sa te considere roman (doar asta si suntem). Uite ca am gasit un motiv ptr. care sa nu-mi fac pasaport cu domiciliul in strainatate. Asta pe care-l am acum mai e valabil cativa ani si sper eu ca pana va trebui sa mi-l schimb, se va mai schimba si "politica" in Ro.
Am gasit pe internet (pagina MAE) toate actele ce-ti trebuie ptr. pasaportul cu domiciliul in strainatate, dar nicaieri nu am gasit legea care prevede drepturile (avantajele) sau cred ca mai multe ar fi dezavantajele posesiei acestui pasaport, sau obligativitatea lui. Ori am citit eu la suprafata sau pe diagonala si nu am remarcat acest lucur, sau nu ma gasit. Daca stiti unde se gaseste aceasta lege, spuneti-mi si mie.

Cat despre "welcomw card" nu am auzit niciodata, dar sa stii ca sunt si eu invidioasa. VREAU SI EU!!!!!!!!!, dar,......... . Asa ca ma ling pe bot si incerc sa uit ca exista si asa ceva.

Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crystinne spune:

quote:
Originally posted by roxanak


Am gasit pe internet (pagina MAE) toate actele ce-ti trebuie ptr. pasaportul cu domiciliul in strainatate, dar nicaieri nu am gasit legea care prevede drepturile (avantajele) sau cred ca mai multe ar fi dezavantajele posesiei acestui pasaport, sau obligativitatea lui. Ori am citit eu la suprafata sau pe diagonala si nu am remarcat acest lucur, sau nu ma gasit. Daca stiti unde se gaseste aceasta lege, spuneti-mi si mie.

Cat despre "welcomw card" nu am auzit niciodata, dar sa stii ca sunt si eu invidioasa. VREAU SI EU!!!!!!!!!, dar,......... . Asa ca ma ling pe bot si incerc sa uit ca exista si asa ceva.

Pupici

Roxana si Lucia Valentina (26.05.02)



Hmm... si pe mine ma batea gandul ca sa nu-mi scriu pe pasaport ca am domiciliul in strainatate. Eu trebuie sa anunt casatoria si schimbarea de nume - si am inteles ca se plateste amenda daca nu se face - deci nu pot sa evit , dar oare nu as putea sa ma fac ca ploua in privinta locului unde locuiesc?? Adica ce, daca eu am chef sa ma plimb cand aici cand acolo? Ce ar putea sa zica?

Eu nu am citit ce scrie pe site-ul ala, dar presupun ca legea se aplica si in Romania in functie de cum intelege nea.Gheorghe.

Cat despre Welcome Card nici eu nu am auzit dar in schimb, mie mi-au dat de la primarie, atunci cand mi-am declarat domiciliul, un carnet cu bilete gratuite la tot felul de chestii: muzee (si sunt o multime aici), strandul orasului, teatru, diverse intrari libere, nici eu nu imi mai amintesc. Nu le-am folosit pe toate si mi se pare ca aveam dreptul numai 6 luni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OtiliaLia spune:

Ei, daca n-ati vazut asa ceva - welcome-carduri- , eu va invit cu drag in Japonia, unde va promit ca o sa folositi din plin avantajele lor. Iar daca stati sub 3 saptamani va puteti cumpara si un train pass, valabil pe toate trenurile lor (inclusiv shinkansenul) cu modesta suma de vreo 400 dolari - (pret tokyo-hiroshima de ex 150 dolari) train pass valabil 2 saptamani !


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viorela hoff spune:

Craga Christina,
Cum adica "trebuie sa-ti anunti casatoria si schimbarea de nume", nu e de ajuns ca am transcris eu de ex. certificatul de casatorie nemtesc in Ro?
Si mi-am facut si buletin nou in Ro cu noul nume?
Ce draci trebuie sa mai anunt si unde?
Spune-mi tu te rog daca sti cumva
Merci Viorela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadna spune:

Eu nu prea inteleg cum e cu taxele astea vamale
Din cate stiu eu parca s-au scos taxele la masinile aduse din UE, inca de prin 1999. Ca nu poti inmatricula masina in Ro daca nu e Euro3 asta-i alta problema, dar din cate stiu nu se mai plateste taxa vamala la nici o masina adusa din UE.
Si inca o chestiune: pentru ca totusi, asa dupa cum ar fi si firesc, Romania tinde catre aderarea la UE, cate mai multe (si in final toate) dintre taxele vamale trebuie sa dispara, pentru ca dupa cum bine stiti intre statele membre ale UE nu se platesc taxe vamale.
Si mai am o chestiune: eu, de ex., m-am mutat in 1998 din Campina in Bucuresti. De anuntat am anuntat Politia de sector din Bucuresti in raza careia m-am mutat, dar nici prin gand nu mi-a dat sa ma intorc in Campina sa spun "bai, vedeti ca eu am plecat de aici, nu mai pot sa figurez la voi". Cand am venit in Germania, am anuntat autoritatile de rigoare de aici ca noi stam aici (respectiv a trebuit sa aducem contractul de inchiriere ca dovada), dar iarasi nu ni s-a parut logic sa ma duc din nou la Bucuresti sa le zic "stiti ceva, eu acum stau in cutare loc, vedeti ca am plecat de la voi". Cu alte cuvinte, logica ar fi ca anunti acolo unde te duci nu acolo de unde ai plecat, nu?

ariadna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanak spune:

E oare vreo urma de logica in vreo lege? Eu nu cred. Si mie mi se pare normal ca atunci cand te muti sa-ti anunti doar oficialitatile din orasul noului domiciliu. Ceea ce nu mai preicep, este ca atunci cand mi-au verificat actelel ptr. a obtine rezidenta pe 3 ani, si acum pe cea definitiva, acele acte (printre care si contractul de inchiriele al locuintei unde figuraz si eu) au fost trimise la autoritatile romane, ptr. aprobare si bla, bla, bla,... o mie de stampile si semnaturi. Nu e normal ca autoritatile romane sa stie de pe urma acestor acte ca locuiesc in Germ si nu in Ro?

Draga Viorela, nu te speria si nici nu te infuria. Ce a scirs Christinne despre anuntarea casatoriei si a schimbarii numelui e acelasi lucru cu transcrierea certificatului de casatorie german in Romania. In cazul tau nu mai trebuie sa anunti pe nimeni si nu cred ca mai trebuie sa te duci undeva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viorela hoff spune:

Hallo Roxana,
pai la mine toata "nelinistea" a inceput cand tipa care mi-a pus viza de sedere pe 2 ani (specific ca pe 2 ani ca am vazur la alte fete pe 3 sau 1 an), deci viza mi-a pus-o pe noul nume de casatorie si a vazut numele de Donsoara pe pasaport si a zis ca trebuie sa mi-l schimb. Si de aici a pornit totul, am transcris certificatul de casatorie, mi-am schimbat numele in Ro pe buletin si al pass, hop ca dureaza vreo 3 luni. Si atunci am venit frumos acasa si acum mi-e groaza sa merg la Consulat. Dar imn "plimbarile" mele printre vame, nimeni nu s-a legat de mine ca figurez cu 2 nume, de-aia ma gandesc oare ce se va intampla cu viza de pe pasaport, sau cum fac astaia, mai "lipesc" o pagina, am auzit ca "transcriu" ei viza si alte alte....
Interesant e ca pe aici pe unde merg, imi spun doar numele si nu trebuie sa arat nici un pasaport. Ca la doc imi trebuie asigurarea si al banca card-ul si tot asa.
Pana la urma nu mai fac nimic, ca nu am chef sa ma enervez, ca de cand am "renuntat" la patria muma prin casatorie sunt un munte de bunavointa si calm! Asa nu am mai fost in viata mea si e taaaaaaaare bine!!!
Va pup Vio

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

quote:
Originally posted by viorela hoff

Hallo Roxana,
pai la mine toata "nelinistea" a inceput cand tipa care mi-a pus viza de sedere pe 2 ani (specific ca pe 2 ani ca am vazur la alte fete pe 3 sau 1 an), deci viza mi-a pus-o pe noul nume de casatorie si a vazut numele de Donsoara pe pasaport si a zis ca trebuie sa mi-l schimb. Si de aici a pornit totul, am transcris certificatul de casatorie, mi-am schimbat numele in Ro pe buletin si al pass, hop ca dureaza vreo 3 luni. Si atunci am venit frumos acasa si acum mi-e groaza sa merg la Consulat. Dar imn "plimbarile" mele printre vame, nimeni nu s-a legat de mine ca figurez cu 2 nume, de-aia ma gandesc oare ce se va intampla cu viza de pe pasaport, sau cum fac astaia, mai "lipesc" o pagina, am auzit ca "transcriu" ei viza si alte alte....
Interesant e ca pe aici pe unde merg, imi spun doar numele si nu trebuie sa arat nici un pasaport. Ca la doc imi trebuie asigurarea si al banca card-ul si tot asa.
Pana la urma nu mai fac nimic, ca nu am chef sa ma enervez, ca de cand am "renuntat" la patria muma prin casatorie sunt un munte de bunavointa si calm! Asa nu am mai fost in viata mea si e taaaaaaaare bine!!!
Va pup Vio


Transcrierea vizei(fie ca e limitata sau nelimitata)in noul pasaport dureaza fix 3 minute,la Landratsamt(tre`sa ai la tine passul nou si cel vechi) dar obtinerea noului pass cu numele schimbat dureaza 3 luni.

Alina

Mergi la inceput