V-ar placea ?? (in fiecare zi cu Dumnezeu)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

PASCALIA

Data Sfintelor Pasti
2003: 27 aprilie
2004: 11 aprilie
2005: 1 mai
2006: 23 aprilie

Sä fim senini!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns salhiuta spune:

Va scriu si eu o rugaciune care se zice in special de catre cele care sint mame.
PREA CURATA SI BINECUVINTATA DE DUMNEZEU NASCATOAREMARIE,MAICA CEA BUNA A BUNULUI IMPARAT,VARSA MILA FIULUI TAU SI DUMNEZEULUI NOSTRU SPRE PATIMASUL MEU SUFLET SI,CU RUGACIUNILE TALE,MA INDREAPTA SPRE FAPTE BUNE,CA CEALALTA VREME A VIETII MELE FARA DE PRIHANA SA O TREC SI PRIN TINE RAIUL SA DOBINDESC, FECIOARA DE DUMNEZEU NASCATOARE,CARE ESTI UNA CURATA SI NEVINOVATA.

pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fabi spune:

Apropo de traducerile din biblii , am cunoscut la cluj un preot deosebit , care se numeste Camil Peteu, si care slujeste le biserica greco-catolica Bob din Cluj , care ne-a si casatorit, ne spunea ca are 14 biblii traduse din diferite limbi , si ce era cel mai interesant ne-a spus el ca nu poate citi cu adevarat decat dint-una care a primt-o pe tren de la cineva , si desi īi spuse-se omului ca el mai are o gramada de biblii acasa , donatorul a insistat sa o ia de la el si de atunci nu s-a mai putut desparti de ea.Si apropo de parintele de la cluj, nu cunosc vre-un preot care sa predice mai simplu si mai patrunzator decat el, efectiv ieseam din biserica cu capetele plecate de rusine ca suntem cum suntem, de ex ne-a spus sa citim in fiecare zi macar 15 min din biblie si sa nu-mi spuneti ca nu aveti timp , cum aveti timp sa va plimabti cainele ..........

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danis spune:

Cred, doamne, ajuta necredintei mele! (Pavel) / o puteti spune mereu in gand, pentru intarirea cugetului

pilda sutashului (o gasiti in biblie), in special partea in care acesta ii spune lui Isus ca nu este vrednic de vizita Domnului, dar ca este convins ca un CUVANT al SAU este destul pentru vindecarea fiicei sutashului (sutashul este convins de asta, pentru ca si el are oameni in subordine si tot prin forta cuvantului ii conduce)

prea sfanta nascatoare de Dumnezeu, miluieste-ne pe noi! / o puteti spune mereu in gand

Doamne Isuse Cristoase, fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine pacatosul / o puteti spune mereu in gand, este un exercitiu numit rugul aprins

daca ati avea credinta cat un graunte de mustar, ati spune muntelui acestuia sa se mute din loc si muntele s-ar muta

subscriu la citatul din paulo coelho, pe care tocmai l-am descoperit si eu (mai sunt multe alte fraze memorabile).


Daniela si bb Anda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana spune:

quote:
Originally posted by Elena

Adriana, ai mare dreptate, ar fi bine daca am putea citi in fiecare zi un pasaj din Biblie...eu citesc cat pot de des, dar recunosc ca nu o fac in fiecare zi...cred ca multor oameni nu le vine prea usor s-o faca, pentru ca in Biblie sunt multe pasaje aride, si de ce sa nu recunoastem, chiar plictisitoare(ma refer in Vechiul Testament, cu multe insiruiri de ani sau de nume) sau unele pasaje greu de inteles (atat in Noul cat si in Vechiul Testament). Mi-amintesc prima experienta cu cititul Bibliei, cu multi, multi ani in urma, cand nu pot sa spun ca eram foarte credincioasa (sigur, daca ma intreba cineva "crezi in Dumnezeu?" as fi raspuns "ei, sigur ca [ ] cred", dar era mai mult o credinta <intelectuala>, ca sa spun asa), ei bine, atunci am incercat sa citesc Biblia dar nu am reusit sa trec de primul capitol, Geneza; am preferat sa citesc o varianta prescurtata, gen povestiri din Biblie pentru copii. Pur si simplu mi se parea greoaie si plictisitoare !




Elena,
asa e, foarte adevarat ce spui tu aici, asta e insa una din greselile care le face un incepator...nu ma intelege gresit, cuvantul "incepator" nu are sens peiorativ.
Dar Biblia, si in speta Vechiul Testament trebuie citit(a) sub indrumarea unui preot, eventual in cadrul unei cateheze (se mai fac pe la cateva biserici din Bucuresti astfel de intalniri) in care li se explica celor interesati pasaje din Biblie. Mai ales Vechiul Testament are un limbaj dificil si e greoi asa cum ai spus si tu, si risti sa nu intelegi si sa te indepartezi de la intelesul adevarat.

Cel mai bine e sa incepi cu Noul Testament, acesta e de fapt "esenta" crestinismului, in fapt cred ca si inlocuieste VT atunci cand Mantuitorul spune: "Lege noua va dau Eu acum[]..."

Noul Testament toarna in suflete blandetea si speranta, si sunt nenumarate pasaje acolo care pur si simplu te infioara cu frumusetea si simplitatea lor.

Eu am inceput cu carti ale lui Nicolae Steinhardt( faimosul Jurnal al Fericirii), si ale multor alti contemporani, putin cunoscuti dar "mareti" dupa parerea mea, si mi-au prins tare bine...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maria spune:

"Pui de om in pui de cer:
.... Se roaga mama lui Dumnezeu, se va ruga si copilul ei.Nota sufleteasca dominanta in familie, cu deosebire din vremea aceea (cand copilul este in pantecele mamei), va fi caracteristica intregii vieti a urmasilor.
Acum e vremea cand faci ce vrei din copilul tau, acum esti cu deosebire datoare sa-l pazesti de toate relele, cu care n-ai vrea sa te supere, fiindca numai acum poti si te asculta cu desavarsire......
Indreapta purtarile tale, mama, catre Dumnezeu, care savarseste prin tine minunea imbinarii unui pui de om cu un pui de cer, rasplata de fericire pentru ostenelile tale.
In atari stradanii, orice mama se va mantui.
Iata faza spirituala a vietii de familie, rabdand pentru un rost divin o pravila sfanta, despre care zice Sfanta Scriptura:
Intelepciunea lui Solomon 6,10 "Cei ce-au pazit pravila sfanta, sfintise-vor, si cei ce-ar invata-o vor sti ce sa raspunda"
Iata de ce vin: Iisus la nunta si nuntasii la judecata "
Citat din Cararea Imparatiei de Ieromonah Arsenie Boca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

Faptele Milostiveniei Trupesti

1. A satura pe cei flaminzi
2. A da de baut celor insetati
3. A imbraca pe cei goi
4. A primi in casa pe cei straini
5. A cerceta pe cei bolnavi
6. A cerceta pe cei intemnitati
7. A ingropa pe cei morti

Sä fim senini!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ireland spune:

"Foloseste-te de fiecare binecuvīntare pe care Dumnezeu ti-a dat-o astazi.O binecuvīntare nu poate fi pastrata. Nu exista nici o banca unde putem depozita binecuvīntarile primite si sa le folosim cīnd vedem o ocazie. Daca nu le folosesti, sīnt iremediabil pierdute.
Dumnezeu stie ca noi sīntem artisti creativi cīnd intra īn vietile noastre. Īntr-o zi ne da lut sa sculptam, īn alta pensule si pīnze sau un creion. Dar noi nu stim sa folosim lutul pentru a picta sau creionul ca sa sculptam. Fiecare zi are miracolul sau. Accepta binecuvīntarile, lucreaza si creeaza micile tale opere astazi.Mīine vei primi altele."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena spune:

Dragele mele,
Un si o pentru fiecare !!



gAstfel, dar, dupa cum ati primit pe Hristos Isus, Domnul, asa sa si umblati in elh
Coloseni 2:6

Sa incepi ceva e una. Sa continui ceea ce ai inceput este altceva. Si ce usor este ca niste idei stralucite sa isi piarda stralucirea si entuziasmul in truda de zi-cu-zi ca sa le duci la indeplinire.... De multe ori problema este nu sa pornesti, ci sa continui.
Nu e nici un dubiu despre bucuria si entuziasmul colosenilor atunci cand l-au primit pe Cristos. Dar epistola Sf. Pavel este scrisa ca sa-i incurajeze sa continue in Cristos. Se pare ca lor le venea greu sa o faca. Dar de ce ?

In epistola lui catre coloseni (cap. 1:15-20), Pavel il descrie pe Isus in termeni care probabil i-a uimit pe toti cei care au auzitcca imaginea unui Dumnezeu invizibil, ca cel dintai nascut din toata creatia, si in acelasi timp, co-creator. Deci probabil colosenii au peirdut din vedere centralismul absolut al lui Cristos, in care se releva toata plinatatea lui Dumnezeu. Probabil ca ei se legasera prea mult in discutii si dispute religioase (cu privire la mancare, bautura, cu privire la Sabat, etc., vezi cap.2:16-23), fie permisesera ca anumite cai ale lumii din jurul lor sa ii influenteze prea mult (gluati seama ca nimeni sa nu va fure cu folozofia si cu o amagire desarta, dupa datina oamenilor, dupa invataturile incepatoare ale lumii, si nu dupa Hristosh, cap.2:8).

De ce oare descoperim ca Isus a galunecath in periferia vietii noastre ? Ce ne opreste oare pe noi sa-L facem singurul punct de referinta si singurul resort de actiune in felul in care muncim, in care ne cheltuim banii, in care mergem la culcare ? Este oare faptul ca pur si simplu El nu conteaza indeajuns pentru noi ? Este oare faptul ca noi permitem ca atitudinile contemporane sa ne dilueze credinta in El ?

La fel ca si Colosenilor, este necesar sa ni se reaminteasca faptul ca, a continua sa traiesti in Isus, zi de zi, inseamna sa traiesti intr-un fel cu totul diferit , o adevarata viata noua, gfiind ingropati impreuna cu El, prin botez, si inviati in El si impreuna cu El, prin credinta in puterea lui Dumnezeuh (2:12).

A continua inseamna sa prinzi radacini in El, sa <cresti> spiritual in El si asta necesita o multitudine de strategii. Una din cele mai importante strategii este rugaciunea. In orice facem, oricat de lumesc este acel lucru (o conversatie, un email trimis unui prieten, etc.), sa ne rugam ca Dumnezeu sa ne dea putere sa vedem cu ochii lui Cristos si sa si raspundem intr-un mod demn de Cristos.

Margaret Killingray (The London Institute for Contemporary Christianity)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ireland spune:

Fetelor sunteti de nota 10+ fiecare! Imi place sa citesc ce alegeti sa scrieti pe acest subiect.

"Nu ai nici un avantaj de cauti explicatii despre Dumnezeu. Poti asculta discursuri superbe dar sīnt goale, fara substanta. La fel cum poti citi o īntreaga enciclopedie despre Iubire fara sa stii cum sa iubesti. Nimeni nu va dovedi ca Dumnezeu exista. Unele lucruri īn viata trebuie pur si simplu traite -si niciodata explicate. Iubirea este unul dintre acestea. Dumnezeu - care e iubire - e inexplicabil. Credinta este o experienta infantila, īn sensul magic īn care ne-a īnvatat Isus: Copiii sīnt īmparatia lui Dumnezeu". Dumnezeu nu o sa intre niciodata īn mintea ta.Poarta pe care o foloseste este inima ta."

Pupicuri dulci pentru voi

Mergi la inceput