Bebelusi de mai 2003 (9)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adita spune:

Antim, daca vede la televizor sau prin vitrinele magazinelor reclame la Tedi, incepe sa strige ca vrea Tedi. Atunci iau doi morcovi si doua merisoare, le bag la storcator si fac un "Tedi" de nu-i mai trebuie ala original. Chiar ma gandeam si eu astazi cat de ieftin e Tedi in comparatie cu sucul asta facut natural(vorba vine -natural- ca si morcovii si merele sunt tratate cu fel si fel de chimicale, dar orisicat, tot e putin mai sanatos). Mai greu e ca la Danonino nu merge sa-l pacalesc cu inlocuitori mai sanatosi, ca tipa ca din gura de sarpe "Nini, Nino". Voi cum o sa procedati cand o sa le dati bebeilor iaurt? Care ati auzit ca e mai sanatos?

Doamne ajuta cui saruta si sporeste cui iubeste

http://community.webshots.com/user/adrianacalin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alycia spune:

Fetelor am sa incerc sa-i dau cereale, mai exact cremă de orez de la knoor( a încercat-o careva?)...dar mă gândesc că o să se constipe de la ea, dacă o să-i dau seara și dimineața...că altfel văd că nu mai acceptă laptele! Apropo de constipație ați încercat ceai de mușețel?
Eu i-am pus și puțin zahăr ( un vârf de linguriță la 200 ml ceai) și am rezolvat problema sau cu suc de mere mai puteți încerca. Dacă nu reușiți nici așa încercați cu DEBRIDAT sirop 2x1/2 linguriță...mi l-a recomandat pediatra când am început cu laptele praf NAN. Baftă!

Multă sănătate și toate cele bune.Să creșteți mari!Dacă dragoste nu e nimic nu e!
http://community.webshots.com/user/penciu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lumi spune:

Tedi nu mi se pare chiar asa ieftin la aproape 50.000 lei/litru (16.000/330 ml). I-am dat aseara combinat 50ml apa + 50 ml tedi si vad ca e ok.
Tot aseara am incercat si crema de orez de la knoor (Puiut) si se pare ca-i place mult, nu de alta dar din fainosul de orez facut de mine (fierbeam o lingurita rasa de orez macinat in 200 ml apa timp de 15 minute si ce ramanea spoream cu apa fiarta si racita si-i preparam laptele) papa 100 ml iar aseara (la 0:30) a golit biberonul de 200 ml si a dormit pana la 8:15.
Va pupic
Lumi si Denisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aalina spune:

Mama ce de dinti :)))
DanaMario pe borcanelele mele scrie ca se pot pastra 48 de ore la frigider. Da cum al meu mananca de doua ori din el si e gol il tin doar 24.
Noi inca luam vigantol si am inteles ca va primi pana la 2 ani.
DanaD noi de la piureut de mar am avut aceleasiprobleme cu kk asa ca am sistat piureutul. Si ii dau doar suculet de mar cu suculet de portocala. Ma bate gandul sa incerc si eu banana da cred ca astept sa ii dau intai branzica.
Adita eu cred ca o sa ii fac si branzica si iaurtelul acasa la inceput.
Fetelor voi le dati ceva calciu suplimentare? Ca tot citesc la bebei de aprilie si nu ma prind daca trebuie.
Noi o sa renuntam pentru o perioada la mancatul cu lingurita (si ce ne distram) pentru ca am facut o pasiune in a improsca totul in ploicica si a ne distra de fata lui mami la faza asta. Asa ca primim si piureutul la biberon.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lumy spune:

Ieri am scapat de vaccin! Ne-a programat pentru saptamina viitoare !
Avem o doctorita tare de treaba ...Vazind ca Francesca e nascuta in Montreal s-a interesat si a procurat special pentru ea vaccinul de patru luni care se face in Canada urmind ca la cinci luni sa-i faca vaccinul contra hepatitei B pe care noi nu l-am facut la doua luni. Vaccinul din Canada contine Polio injectabil si inca un vacin (Hib) care la noi in Romania este optional.Vaccinul Polio la noi se da pe cale bucala si daca Francesca a apucat sa faca prima doza injectabila e bine sa se mearga in continuare cu vaccinul injectabil mai ales ca anticorpii care se formeaza recunosc radacina mama( sfaturile doctoritei)
Am scapat saptamina asta de intepatura dar saptamina viitoare o sa am emotii! MA doare pe mine parca numai cind ma gindesc ce ne asteapta!

In rest sintem vesele , tipam , vorbim ridem in hohote! Suc de fructe tot nu papam ca nu ne place!


http://community.webshots.com/user/luminitafeodorov

Lumy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns parpalak spune:

Felicitari la dintisori! De-acuma gata, incepem sa vorbim de pasta si periuta! :) Noua asa ni se recomanda pe aici, sa incepem operatiunea din prima, sa se obisnuiasca bebele cu ustensilele, ba chiar se recomanda masajul gingiilor de dinainte de dintisori.
Vestea buna la noi e ca ne-am facut program, 7, 10, 12, 15, 18, 21, 12, 2, 5. A doua veste buna e ca a inceput sa manince peste suta de ml ziua si max 100 noaptea. Ba chiar ieri a mincat 260 atit la 12 cit si la 16, poate din pricina vremii ploioase. Cu felul unu si felul doi. 150 ml ca felul unu, somnic juma de ora si inca 110 dupa somnic, ca felul doi. Vestea proasta e ca nu renunta nici cum la mesele alea de noapte. Ba mai rau, pe la 4 jumate dimineata eu ma trezesc preventiv, pe la 5 ii dau sa pape si dupa aia astept sa se faca 8, ca mi-a sarit somnul. Asa astept sa vina buni, de n-aveti idee...
DanaMario, eu o sa incep pe 1 decembrie. Odata ca e inceput de luna si e si luni si n-o sa aiba human resources prilejul sa screw up leafa si zilele de concediu. Apoi, avem doua libere luna asta si m-am gindit ca mai bine sa incep cu o luna mai usoara si mai festiva, plus ca o sa prind si party-ul de Craciun pentru copii. Nu de alta, dar dupa aia mai avem libere abia in aprilie, de Pasti.. Iar la cit lapte am eu n-o sa fie nici o modificare in alimentatia lui din punctul asta de vedere. Cu vitamina D, l-am intrebat pe pediatru si mi-a zis ca are laptele praf suficient. Si nu vad pe el vreo lipsa. Mai bine intreaba pediatrul.
Aalina, cel mai bine intreaba pediatrul daca vrei sa-i dai calciu. Am inteles ca-i pericol sa i se inchida fontanela prea repede daca primeeste prea mult calciu.. Peste 6 ore mergem si noi la vaccin.. ufff..

Sanatate la bebei si mamici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lumi spune:

parpalak, bafta cu vaccinul. Tinem pumnii sa treaca cat mai usor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adita spune:

Elena s-a simtit bine dupa vaccin doar in prima zi. Azi a plans toata ziua si mi-au amortit si mainile si spatele si picioarele de atata tinut in brate, ceea ce la noi nu s-a mai intamplat. Mie mi-a zis doctorita sa-i dau Visol Calciu, sau daca nu vrea sa-i dau calciu gluconic. Nu-mi fac proble ca o sa se inchida fontanela prea devreme, mai ales daca o sa semene cu Antim. Nici acum, la 2 ani nu i s-a inchis si a Elenei e tot cam ca a lui de mare, asa ca nu cred ca o sa se inchida prea repede

Doamne ajuta cui saruta si sporeste cui iubeste

http://community.webshots.com/user/adrianacalin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi_ella spune:

Veste mareeeee!!!!!! Am pus-o pe Emma pe burta si s-a intors pe spate!!!! Din prima!!! Si fara ajutor!!!! Mentionez ca s-a mai intors, insa cu ajutor...Cu mult ajutor...Acum insa s-a intors singurica!!!!! Cum am pus-o pe burta, intr-o secunda s-a si intors!!! Sunem mari, fetelor! V-am pupat!

_ella

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lumi spune:

Felicitari Emma!
Tine-o tot asa si acusi o iei la fuga sa aiba muma'ta ce alerga dupa tine.

Mergi la inceput