bicicleta cu 2 roti, de la ce varsta?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ciuf spune:

Am observat ca piticii sunt pregatiti pentru o bicicleta cu roti ajutatoare in jurul varstei de 3 anisori. Pe la vreo 4 anisori li se dezvolta o mai buna coordonare fizica, balans, fiind deja pregatiti sa incerce sa mearga fara rotite.
Tranzitia de la roti ajutatoare la fara necesita multa rabdare din partea parintilor si un pic de vointa din partea copiilor.
Baiatul meu a avut prima data tricicleta, pe la vreo 2 ani. A fost tare incantat de ea si dorit sa mearga cat mai mult. Noi biciclim foarte des, chit ca este zapada, vant sau soare. La vreo 3 ani am trecut la bicicleta mai serioasa , cu roti ajutatoare. Iar cand a implinit 4 ani si doua luni am scapat de ajutatoare. Dorinta de a merge fara ele a pornit de la el, pentru ca observase ca rotile ajutatoare il impiedicau sa prinda viteza pe damburile de pamant.
La varsta asta, nu trebuie sa cheltuiti multi bani pe bicicleta, dar trebuie avut grija sa fie aleasa in functie de marimea/varsta copilului si sa fie usoara ca sa si-o poata cara singurel.
La adulti, bicicleta se cumpara in functie de marimea cadrului (S, M, L, etc), la copii se alege in functie de diametrul rotii. De ex, pentru varsta de 2-4 anisori, roata trebuie sa aiba un diametru intre 35-40 de cm. Pentru 4-6 anisori, de la 40-50 cm.
Frana la bicicleta lui este pe roata din spate (pedaleaza invers), nu o are la ghidon, pentru ca avand manuta mica nu poate cuprinde bara si cu frana pe ea.
Noi acum planuim ca in vara asta sa ii luam una mai performanta, mai mare si cu frane la ghidon.
Si nu uitati! Obisnuiti-va copilul sa poarte casca tot timpul. Langa bicicleta sa fie tot timpul casca ca sa stie ca ele nu merg decat impreuna . Baietelul nostru poarta si manusi ca in cazul in care cade sa isi protejeze manutele.

Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15dde712e107702b2ad340&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Binecuvantarea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Noi i-am luat bicicleta cu rotite ajutatoare la 3 ani jumate si primavara asta, la 4 ani si doua luni a invatat sa mearga pe doua roti. Mai are de invatat cum e cu directia, dar echilibrul si-l tine bine. Mai avem sa invatam sa inotam vara asta :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Baietelul meu a invatat sa mearga fara roti ajutatoare pe la 4 ani si cateva luni. A scapat foarte repede de ele. desi inainte de bicicleta cu roti ajutatoare a avut tricicleta, nu Laufrad.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitaco spune:

Fetita mea, la 3 ani si 3 luni, merge f bine pe bicicleta cu roti ajutatoare - Dino Bike, 12 inch( diametrul rotilor).Cu tricicleta nu a vrut deloc sa mearga.

Gabriela si Mateea Ioana
Povestea unui inceput de viata...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miflore spune:

Si noi suntem in cautare de bicicleta cu roti ajutatoare. Fetita mea are 3 ani si jumatate si pana acum a mers pe tricicleta, de la 2 ani si ceva. Probabil ca-i voi lua de 12inch...14inch mi se pare cam inaltuta. Cel mai bine ar fi s-o probam la fata locului, o sa mergem la Decathlon sa facem niste ture. Treaba e ca i-o aduce iepurasul, ce sa-i spun, ca acolo e atelierul lui si ca ne-o aduce el dup-aia? Si mai trebuie si casca, obligatoriu.
Ceva sfaturi? A luat cineva de curand?
La Decathlon costa vreo 4 milioane + rotile ajutatoare platite separat + casca. La Cora sau Carrefour sunt cu aprox. 2 milioane jumate inclusiv rotile. Ce deosebiri or fi intre ele?


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Uau.
Fi-mea inca nu stie sa mearga pe bicicleta cu 2 roti. Are 6 ani jumate. Merge pe role, nu excelent dar acceptabil, dar bicicleta n-a tentat-o niciodata. Cred ca in vara asta mai incerc o data inainte de a o lasa balta de tot.

Sorana si Monica (6 ani)
"Daca oamenii sunt buni doar pentru ca se tem de o pedeapsa sii spera într-o rasplata, atunci chiar ca suntem o adunatura jalnica" - Albert Einstein

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kokorina spune:





si noi avem tot asa,cu doua roti si fara pedale.....aici ca si in germania,astea sant mijloacele...daca le pot numi asa,de dinaintea bicicletei...parcurile sant pline cu catici urcati pe chestii de astea.cred ca asa invata sa mentina echilibrul,iar mai apoi trec si la cele cu pedale.din pacate ai mei inca au teama de ele.acum au 2 ani si 6 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michela09 spune:

Fetita mea Andreea a mers pe tricicleta la aproape trei anisori si de la patru ani merge pe bicicleta cu ajutatoare. Pentru ca in vacanta de vara (de anul trecut) a facut praf bicicleta respectiva, trebuie sa ii luam alta,(sa vedeti ce concursuri cu biciclete se incing intre copii pe drumurile de tara, la bunici)!
Dar cel mai mult ma bucur ca de cateva luni a invatat sa patineze (patinuarul din Libery Center sa traiasca!)si sa mearga pe role f. bine!

Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pity77 spune:

Fi-miu (2 ani si 10 luni) n-a fost prea pasionat de tricicleta; nici nu s-a ostenit sa invete sa pedaleze, prefera sa il impingem noi din spate. Ei bine, i-am gasit bicicleta cu roti ajutatoare si acum abia ne mai tinem dupa el sa nu se dezechilibreze. Daca treceti prin Buzau si vedeti doi parinti alergand dupa unu' mic, ce da continuu din pedale si care nu suporta ideea de a fi intrecut de muntain-bikeri... noi suntem!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Helenutza23 spune:

revin si eu la subiect :)
inca din aprilie, cam pe la sfarsit-avea 2 ani si 2 luni, i-am luat bicicleta cu roti ajutatoare. in 5 zile pedala corect si de atunci mai mult cu ea iesim afara. ii place mult.

Mergi la inceput