retete din italia-partea II

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cezara spune:

mama mia.... "un mic bufet" zici, Alex?
oauuuuu...... Nu mai am cuvinte.
Sa fiti fericiti!!!!



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elsa_ro spune:

Sunt din Romania.Probabil ca n-o sa gasesc pestele la care te referi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

Initial creeata de cspeana

Stiti reteta de MInestrone soup? am mincat la Olive garden si mia-nplacut extraordinar..daca aveti reteta...

"Succes is a journey,not a destination"
http://community.webshots.com/user/simi169

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adamalex spune:

Ciao Osna si la tot grupul,
am avut probleme cu conexia un fulget mi-a
intrat in computer prin modem, s-a ars modemul.
Minestrone nu este probleme t-io postez, sint mai
multe variante eu voi posta 2 cele clasice.
Nu am inteles Olive garden garden inseamna gradina
eu nu am mai auzit de aceasta reteta voi intreba
pe profesorul meu de bucatarie probabil este vre-o
reteta tradusa in strainatate divers de cea italiana...
vitello tonnatoeste o reteta fff banala si se
gateste in multe moduri. Se poate folosi si carnea de
porc adica 90% din restaurante folosesc carnea de porc.
Adica nu toata carnea de porc doar muschiul cel lung aici
se chiama lombo nu stiu in romana cum se chiama dar cred ca
ai priceput care tip este.
Pentru 4 pers. cam 500 gr de filet de muschi de vitel nu vita.
piper, sare, rosmarin, usturoi, salvie daca ai.
Filetul se leaga ca sa nu se deformeze in coptura se pun toate
aromurile se pune ulei un pic de vin alb sec si se lasa sa marineze
cam 2-3 ore, dupa aceea se pune totul in tava si se da la cuptor
cam o ora si jumate depinde de cuptor la 160 de grade, se pune supa
calda din cind in cind chiar facuta cu cub dar sa nu fie prea tare
adica o supa slaba. Cind este gata se scoate din tava se strecoara
sosul care se pune intr-o tigaie si se pune la foc.
Acum este bua.... daca nu gasesti acciughe esti obligata sa cumperi
sosul tonnat la borcan.
Ca sa se stringa sosul iti trebuieste o lingura de amid de porumb
acela pentru bucatarie, sau il vei inlocui cu faina. Se pune faina
sau amidul de porumb ca pentru prajala, cind este gata si s-a racit
se pune sosul din borcan si se amesteca cu grija pina ce s-a incorporat totul. Se taie filetul feli subtiri si se pun pe un platou
intinse apoi le acoperi cu sosul obtinut. Dai la frigider si se serveste rece, daca vrei se poate servi si cald dar pui sosul imediat
inainte de al servi.
Aceeasi varianta se face si in oala fara cuptor dar se pune conserva
de ton si acciughe la fiert impreuna cu carnea aceasta varianta
este mult mai buna...:)
Ciao.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelina spune:

Salut, eu nu sunt din Italia, dar am reteta la Minestrone.
Ingrediente:
-3l apa
-300 g fasole verde
-200 g varza alba
-2 morcovi mari
-2 cepe praz
-1 bulb de telina mijlociu
-2 cepe taiate marunt
-50g bacon(slaninuta cu putina carne)taiata bucatele
-2,3 linguri de untura sau ulei
-4 cuburi de supa(orice fel)
-2 linguri de pasta de tomate
-1 manunchi de patrunjel taiat marunt
-busuioc
-salvie
-rosmarin
-4 rosii decojite
-orez sau cartofi
-dupa preferinte o bucata de slanina cu tot cu soric care sa fiarba cu supa
Mod De Preparare:
-fasolea, varza, morcovii, prazul si telina se taie in bucatele egale si se calesc impreuna cu ceapa si bucatelele de bacon in untura sau ulei cca. 10 minute.Se sting cu 3l de apa, se amesteca si dupa ce da in primul clocot, se mai lasa la fiert la foc mic timp de 2 ore.
-se adauga pasta de tomate, cuburile de supa, mirodeniile si condimentele
-se mai lasa inca 30 minute la fiert apoi se adauga bucatelele de rosie si cartofii sau orezul
-se mai lasa la foc mic alte 30 minute
-supa Minestrone se serveste cu branza rasa pe deasupra
Pofta Buna!
Ps:In cazul in care supica se prepara in oala sub presiune, timpul de preparare este o treime din timpul normal!

angie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adamalex spune:

Ciao,
Grazie Angelina
Ceeace ai dat este o reteta in care se include grasurile de
origine animala. Reteta basa este fara grasuri de origina
animale si fara rosii, orez sau paste, varianta originala este
fff indicata pentru VEGETARIANI.
Reteta ce ai dato tu in regiunea unde eu locuesc este cea mai
folosita escluzind orezul sau pasta, eu o maninc doar pe asta cu carne cele vegetariane nu imi plac.
Multe retete de minestrone au si cereale uscate inauntru care
trebuiesc coapte intr-o oala separat.
Plantele aromatice eu folosesc salvia.

Ciao.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

ange nota 10 pentru supa minestrone.e foarte buna.am facut acum pentru prima oara si mi-a placut foarte mult.o voi pune pe lista de preferinte.

svetlana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cspeana spune:

Multumesc pentru reteta de minestrone soup am mincat la Olive garden si nu au vrut sa imi dea rteta ( normal dar am incercat)mi-a placut la nebunie .Olive Garden este un restaurant italienesc la noi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adamalex spune:

Ciao
"Canicie fericita si casa de piatra"
pentru Tilis si sotul ei.
Lipsec doar 4 zile si m-am aprofitat sa iti trasmit
felicitarile pentru ca zilele astea am multa treaba.
"Auguri e figli maschi" este felicitare ce se face in Italia
la miri in ocazia nunti.
Ciao.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adamalex spune:

Ciao fetelor,
vad ca nimeni nu a salutat pe tilis!? Ati deschis cumva
un post pentru ea?
Am avut putin timp la dispozitie si iatama din nou prezent...
Astept discutii...

Mergi la inceput