Aparat foto digital....

Aparat foto digital.... | Autor: BigDOF

Link direct la acest mesaj

Dragi tatici si mamici , care este parerea voastra despre aparatele foto digitale ? merita banii ? Este o solutie mai buna decit aparatele cu film ? Studiez problema de ceva timp pentru ca in curind voi fi tatic ( mai sunt 8 saptamini si trebuie pozat NU ?!? ])si nu am ajuns la nici o concluzie asa ca am nevoie de parerea voastra. Daca aveti si ceva caracteristici la care ar trebui sa fiu atent nu m-as supara. Am inteles ca pretul nu este tocmai accesibil tuturor si trebuie sa stii ce vrei si apoi sa cumperi.
Va multumesc anticipat.

Un tatic in devenire super fericit .

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns jordash spune:

Nu ma pot abtine sa nu raspund :)
SUnt posesoarea unui astfel de aparat si sunt superincantata de calitatea pozelor, numarul lor (care depinde mult de capacitatea de stocare de pe cardul de memorie) si de faptul ca pot face poze in mai toate conditiile (prielnice sau nu).
Eu am un Canon A70, luat in conditii decente de pret din Germania.
Legat de caracteristicile aparatului cred ca ti-ar fi de folos cateva linkuri la situri specializate in analiza acestor produse (eu am luat hotararea ca acest Canon este pe sufletul meu citind acesle review-uri).
www.dpreview.com
www.digitalworld.ro (aici gasesti si un articol care sa te ajute in alegerea camerei foto)
www.emag.ro
www.stevedigicams.com


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

Aparatele foto digitale au marele avantaj ca poti vedea imediat daca fotografia este reusita sau nu. Poti sa stochezi mai usor fotografiile facute, poti sa le trimiti mai usor in strainatate si, de ce nu, poti sa le pui pe internet, fara a mai fi necesara scanarea lor. Dezavantajul este costul aparatului, care cel putin in Romania este maricel. Totodata, daca vrei sa faci fotografii profesioniste, un aparat foto digital depaseste 1.700 Euro.
Eu am avut primul aparat foto digital in 1999, era un Olympus D220. Am fost tare incantat de el, dar recent l-am schimbat cu unul mai performant, tot Olympus.
Ar trebui sa te uiti in principal la rezolutia cu care face fotografiile, la memoria pe care o are (ideal ar fi un minim de 64 Mb), la dimensiuni, la ecranul LCD (cu cat este mai mare, cu atata vezi mai bine). Totodata, nu este de neglijat nici posibilitatea ca in locul bateriilor sa poti utiliza acumulatori.
Sa surprinzi numai imagini placute.
Numai bine si placut.
Liviu`s

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osolita spune:

Eu pot sa spun ca am fost putin sceptica in momentul in care sotul meu mi-a vorbit despre un aparat digital dar dupa ce l-am cumparat mi-am dat seama ca face toti banii. Avantaje:
- dupa ce faci o fotografie poti s-o vezi pe monitorul LCD si daca nu-ti place o poti sterge imediat;
- daca ai un calculator cu tine(de ex. laptop) poti sa faci poze la nesfarsit(acum depinde de capacitatea hard-discului);
- poti scoate pe hartie doar pozele pe care le vrei dar foarte bine poti sa nu scoti nici o fotografie, le scrii eventual pe un Cd cand se aduna foarte multe;
- pot selecta sa scot pe hartie exact ce vreau eu, de ex. vreau doar jumatate din fotografie;
- daca aparatul e mai performant poti face si mini-filmulete de cateva minute;
- nu stai cu "frica" voalarii filmului;
Dezavantaje:
- pretul scoaterii fotografiilor pe hartie;
- pretul aparatului in Romania;
- daca ai un aparat foto normal foarte performant iar cel digital e mai putin performat s-ar putea ca fotografiile normale sa fie calitativ mai bune decat cele scoase de pe digital;
Daca imi mai amintesc ceva, revin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Indraznesc sa vin si eu cu o parere personala. Imi place sa fac fotografii si chiar de curand am avut ocazia sa fac niscai poze cu doua aparate digitale si am descoperit doua mici incoveniente:
- nu trebuie sa te joci prea mult cu zoom-ul, consuma bateria, si asta mi s-a parut un inconvenient ca eram in mijlocul padurii si n-aveam unde sa il incarc;
- timpul de pornire un picut prea mare - dupa o perioada de nefolosire (care poate fi setata din aparat si cred ca mai depinde si de modelul aparatului) ca sa nu consume bateria, aparatul se opreste si am scapat niste pozitii din cauza asta.
Concluzia mea la fel de personala: sunt aparate excelente si isi merita banii, dar depinde ce fel de poze vrei sa faci, sunt perfecte pentru poze statice, nu pentru cele in miscare desi nu am lucrat insa cu optiunea pentru filmulet ca sa pot sa imi dau cu parerea, deci pot sa ma insel. Daaar, cu prima ocazie imi cumpar unul, imi este mai comod decat sa umblu cu camera video dupa mine.
Oana_B

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliacm spune:

ESTE SUPER MESERIASH!
Am avut unul in concediu (l-am imprumutat) si am fost foarte incantata de el. AM faut foarte multe fotografii, mult mai multe decat am fi facut cu un aparat clasic. Am facut si mici filmulete de 20 secunde.
Eu imi doresc unul foarte mult. E drept ca-s cam scumpe dar isi merita banii. Cel pe care l-am avut in concediu a fost marca HP si costa ~300$, printre cele mai ieftine de la HP dar am facut poze foarte reusite.

Iulia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

noi avem aparat digital (canon A70) si sincer a meritat investitia.calitatea dintre pozele facute cu un aparat cu film si cel digital este alta.

poti face si poze in miscare cu el(sotul meu se juca pozand masini care treceau pe langa noi) si chiar filmulete scurte de 30 sec.

poti scoate pe hartie numai pozele care iti plac(pe cand cu cel normal scoti tot si nici nu vezi inainte ceea ce ai pozat).
-in romania o poza digitala sa o scoti pe hartie costa 6.000 cand am fost noi in iulie.

daca vrei sa vezi niste poze facute cu el ,uita-te pe pagina noastra

numai bine si cat mai multe!
svetlana
www.all-about-george.de

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iubibubi spune:

vad un singur "minus" fata de aparatul cu film: daca albumul cu poze il mai rasfoiesti din cand in cand, la pozele stocate in calculator sau pe cd exista sansa sa nu te uiti decat o singura data, ca sa vezi cum au iesit . hai, de doua ori, cand le trimiti rudelor sau prietenilor. io am un astfel de aparat si tot la albumul cu poze "normale" ma uit... dar, poti face filmulete si asta chiar imi place la el.

pupici.

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iubibubi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osolita spune:

quote:
Originally posted by iubibubi

vad un singur "minus" fata de aparatul cu film: daca albumul cu poze il mai rasfoiesti din cand in cand, la pozele stocate in calculator sau pe cd exista sansa sa nu te uiti decat o singura data, ca sa vezi cum au iesit . hai, de doua ori, cand le trimiti rudelor sau prietenilor.

Mie chiar de asta mi-a fost "frica" dar am ajuns la un compromis: scot intotdeauna pozele cele mai reusite si le pun in album.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucami spune:

Daca tot vb de aparate digitale m-am gandit sa va intreb si eu ceva. Ma bate gandul sa ii cumpar fratelui meu un astfel de aparat si cineva mi-a recomandat un Sony dhs-717. Aveti vre-o idee in legatura cu aparatul asta? Eu sincera sa fiu nu am vazut la nimeni, iar persoana care mi la recomandat il imprumutase cuiva, asa ca nu mi-a facut nici o demonstratie. As vrea sa aud si parerile cunoscatorilor sau a celor care l-au vazut(si mai binevenite sunt parerile celor care l-au utilizat). Multumesc mult pentru orice observatie facuta

Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Ieri dupa ce am citit subiectul, m-am dus pe amazon.com si am dat o cautare pentru digital cameras: cele mai bune aparate sunt Canon. Este interesant de cautat pe amazon, iti da o lista si le citesti review-urile si poti sa compari caracteristici, preturi, etc.
Oana_B

Mergi la inceput