Despre alimentatie - dupa 2 ani!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Antonia, OMS zice ca laptele trebuie sa fie integral. Varsta variaza insa: unii zic 3 ani, altii 6 si sunt unii care zic ca pana la pubertate.....

Eu zic ca mai bine bea lapte integral sau consuma unt, smantana, ulei vegetal si in contrabalans maninca mai putine grasimi din carne sau margarina sau dulciuri rafinate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miflore spune:

Sheanna, multumesc pentru modificari, e un titlu f. bun.
Si pe mine ma intereseaza ce-a intrebat Tonnia cu degresatele, eu de exemplu ii dau unt de 82% grasime. O fi prea gras?
Sa va zic si meniul nostru: 2 mese de lapte, dimineatza si seara; dupa laptele de dimineatza la o ora mananca un mic dejun adica paine cu unt sau cascaval sau un ou (oua de 2 ori pe saptamana);dupa inca 2 ore mananca masa de fructe (consistenta, ii place inca sa-i fac piure din fructe: mar, para, rar banana, kiwi, portocala); la pranz ciorbita/supa, un felul 2 si suc natural proaspat stors; dup-amiaza 2 iaurturi cu/fara cereale sau un iaurt si o prajiturica/cozonac de casa. Mie mi se pare ca mananca destul de mult, sigur ca sunt zile in care mananca mai bine si zile in care mananca mai prost. Eu am ceva probleme cu Ana mea cu constipatia si tot caut remedii, umblu la alimentatie... Nu-i dau deloc prajeli, mezeluri sau fast-food. Iar cioco a mancat prima data acum, de Paste. Poate sunt prea riguroasa. Vi se par prea dese mesele de dimineatza?


Mihaela si Ana Maria
Poze AICI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Eu am 2 baieti de 5 si 2.5 ani. Acum au acelasi program de masa si mananca din mancarea familiei - nu gatesc specia pt ei (nu folosesc nici pentru noi aditivi gen vegeta, carne de porc f.rar, prajeli f rar). La mc mergem doar la onomastici iar daca e vre-o jucarie care trebuie obligatoriu luata, cumparam noi junk-ul si ne sacrificam noi sa-l mancam, ei primind doar jucaria.
Dimineata si seara au portia de 350 lapte uht rosu - seara cel mic primeste si un supliment de 2 masuri de cereale in lapte. Baiatul cel mare megrge la gradinita si au acolo mesele si gustarile asigurate. Dimineata primesc o felie de paine cu sunca sau cascaval, la pranz 3 feluri: ciorbita/ mancare cu carne/ un fruct iar la 4, cand se trezesc din somn gustare gn compot cu biscuiti, prajiturica, gogoasa si laptele /cornul. Cel mic, acasa -inca, are cam acelasi program de masa. Pranzul are 2 feluri (cam sarim peste desert), iar la 5 dupamasa in loc de prajituri primeste iaurt sau fructe.
Peste zi mananca ei si nu prea, dar seara, cand ne adunam toti...parca au scapat din foamete. Aseara, spre exemplu, unde nici nu fac decat destul de rar (2 ori/an) au scapat in chiftelute cu salata de rosii. Cel mare a a mancat 9 si cel mic 6 asortate cu vre-o 6 rosii facute salata. Totul fara paine.

Ca desert mai scapa in oua cu surpriza- mai mult pt surpriza, iar zilele trecute s-au pasionat de Tic-tac de portocale, dar n-au reusit inca sa termine o cutiuta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miflore spune:

Ce stiti despre uleiul de masline prajit? E voie sa se prajeasca? E la fel de nociv ca si uleiul obisnuit? Eu nu-i dau fetii nici o prajeala dar am vazut cum saliveaza dupa omleta...ei ii fac ochiuri romanesti, in apa si nu se compara la gust.


Mihaela si Ana Maria
Poze AICI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

ii poti face omleta in tigaie de teflon cu foarte putin ulei.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tdi spune:

quote:
Originally posted by miflore
Ce stiti despre uleiul de masline prajit? E voie sa se prajeasca? E la fel de nociv ca si uleiul obisnuit?



Rezista foarte bine la temperaturi inalte.
Si eu ma gandeam ca nu se poate praji insa am citit pe site de pediatrie italian si am vazut experti nutritionisti la tv care recomandau expres uleiul de masline la gatit.
Fata mea are 3 ani, ii fac odata pe saptamana cartofi prajiti si e foarte incantata, ideea e sa pui ulei din abundenta, sa nu-l arzi si sa scoti cartofii pe hartie de bucatarie ca sa absoarba excesul de ulei.
Ps. Cel mai rezistent este uleiul de arahide, nu l-am folosit pana acum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

quote:
Originally posted by miflore
am vazut cum saliveaza dupa omleta


Omleta o fac in cuptor fara ulei, unt sau alte grasimi - este ft. buna si pufoasa. Cu un pic de marar sau branza, legume sau simpla, etc... Poti face compozitia de la pizza(carne fiarta de pui, 1 ou, branza de vaci, patrunjel sau marar, etc...).
Uleiul de masline poate fi folosit la prajit dar pt. pitici nu este recomandat. Folosim o lingurita in legume(in farfurie inainte sa pape).

La fel se pot face si cartofii: in cuptor, fara ulei, pe hartie de copt. Difera un pic fatza de cei prajiti dar sunt buni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

mie mi-au zis aici ca dupa 1 an pot sa ii dau orice mancam noi, inclusiv sare si piper.
despre cartofi prajiti mi-au zis ca nu sunt de dorit in ideea ca au o gramada de calorii, si ca trebuie limitati la 1 data pe saptamana sau o data la 2 saptamani.
aici nu exista nici un fel de contraindicatie la prajeli atata timp cat nu abuzezi de ele. mancarea nationala in belgia e cartoful prajit cu maioneza .

despre uleiul de masline si fructele de mare am citit lucruri foarte interesante cand am fost in creta, cumva prin alimentatie explicau longevitatea cretanilor. eu nu prajesc in ulei de masline caci nu imi place gustul, insa schimb destul de des uleiul din friteusa.
si cartofii prajiti tot asa, ii scot din ulei cat este inca foarte incins si ii las sa se scurga pe hartie de bucatarie.

Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miflore spune:

Multumesc frumos pentru raspunsuri.
Voi limitati cantitatea de suc/zi? Suc stors normal sau indoit cu apa?
Mai nou cica a fost o emisiune la TV in care nu mai stiu ce medic spunea ca nu e ok sucul ca atare, proaspat stors, ca e prea concentrat si trebuie diluat cu apa.


Mihaela si Ana Maria
Poze AICI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

eu incerc sa ii dau cat mai multa apa chioara ca bea multe lichide. daca ii pun suc ii pun cam 1/3 suc si restul apa, suc de fructe 100% de la cutie.
astia mi-au zis sa nu ii dau suc deloc caci creste riscul de carii. apa plata e singura safe din acest punct de vedere.
dar decat suc stors prefer sa ii dau fructe. ii plac. vaiii, am luat zilele trecute un pepene rosu, mama ce i-a placut! ii zice "mingea", merge la frigider, trage de usa si cere "mingea" mai iau unul azi, pacat insa ca aici nu prea au gust

Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput