Operatie cu laser-reducere dioptrie

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ileana spune:

quote:
Originally posted by louisea

Enas si eu ma bucur sa aud de la tine ca ti-a mers bine si ca totul e ok dupa 15 ani

Ileana iti trimit PM cu detaliile despre clinica si pret.





Multumesc! Astept.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Enas spune:

Ileana, sa-ti traiasca! A mea are 7 kg si de voie, de nevoie, trebuie sa o ridic. Cred ca cel mai bine o sa-ti spuna doctorul ce-i cu efortul fizic, poate ca la metodele noi s-a eliminat acest lucru si nu trebuie sa-ti faci griji. Sa ne tii la curent!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileana spune:

...Multumesc pentru info..
Hai, caum ca-s hotarata, ma apuc de documentare "medicala"...am depasit informarea "umana"....

Cat timp trebuie sa ai, inainte dioptria constanta , ca sa te poata opera?


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Enas spune:

Buna!
Pai hai, apuca-te de citit despre operatie. Macar acum exista posibilitatea asta. Atunci, dupa revolutie, eram vai de noi.
Eu am aflat ca miopia se poate rezolva de la un documentar care era pe bulgari inaint de 89, despre un chirurg rus Fiodorov si care opera cu succes. Avea si un vas-spital unde opera. Stiu ca in noaptea aceea n-am putut inchide un ochi, facandu-mi sperante ... ca se poate. Si s-a putut in 92. Asa ca, mergi la o policlinica si rezolva.
A trebuit sa-mi stagneze 2 ani, dupa aceea m-a operat. La mine miopia a fost dobandita, nu e mostenita. A luat in calcul si asta doctorul.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cylyche spune:

salut
eu cunosc pe cineva care sa operat in debretin(ungaria) ,avea dioptrie de -20.I-au scazut dioptriile la -1.Atunci a costat f mult('99).Acum medicul ala vine o data pe saptamana si la noi in oradea si face aceasta interventie.
eu asa stiu ca reusita operatiei depinde de grosimea corneei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileana spune:

quote:
Originally posted by Enas

Buna!
A trebuit sa-mi stagneze 2 ani, dupa aceea m-a operat. La mine miopia a fost dobandita, nu e mostenita. A luat in calcul si asta doctorul.


Ena


Si la mine, tot dobandita!...
Ma programez saptamana viitoare la oftalmologul meu curant...am un an de cand n-am fost la el...si o sa discut si cu el ( nu cred ca el face operatia...)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Si eu m-am interesat si am fost chiar la o consultatie - in Bucuresti, la clinica Oculus (gasesti pe net).

Eu sunt purtatoare de lentile de contact si doua saptamani inainte de control m-a pus sa port ochelari ca sa nu influenteze masuratorile.

Ce ar fi de stiut in afara de ce ti-au spus fetele deja:

1) Daca ai dioptrii mari este posibil sa nu fie suficienta o operatie - eu de exemplu am -6 si aveam acest risc. A doua operatie este posibil sa nu se mai poata face in caz ca ai corneea subtire (pentru ca nu mai are din ce sa taie) - masuratoarea corneei se face la aceasta consultatie preliminara.

2) In afara de tehnologia cu laser (care la clina asta se numeste LASIK si costa cam 500 eur/ochi) mai exista asa numitul implant negativ. Este mai scump (1000 eur/ochi), un pic mai complicat (30 min in loc de 15 sau cam asa ceva ), si inseamna practic ca iti pune direct in ochi o lentila (nu ma intreba mai mult ca nu stiu, dar asa mi-au zis mie pe intelesul omului de rand). Avantajul la implantul negativ este ca nu iti taie din cornee si ca daca ti se mai modifica dioptriile iti schimba lentila asta din ochi.

Laserul se face pana pe la -8 - -9 din cate stiu, implantul negativ se face la orice dioptrie.

In final eu am renuntat pentru ca riscam sa am nevoie de a doua operatie datorita dioptriilor mari si aveam corneea subtire.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

Si eu mi-am facut aceasta operatie in 2004 si nu regret nici o secunda, de atunci ma simt de parca m-as fi nascut din nou. Castigi atata calitate a vietii, cum nu mi-as fi putut inchipui.

Si, culmea, la fel ca o alta fata care a scris aici, si eu parca am VAZUT totul mai bine dupa aceea, nu numai in sensul concret al cuvantului. Dar asta e alta poveste

Pe mine m-a operat Alice Handzel, femeia care a facut prima operatie de acest gen in Germania. Un as. De platit am platit cam 450 de euro pentru analizele f.f.f. amanuntite de dinainte de operatie, iar pentru operatia propriu-zisa 2500 de euro. Dar a meritat fiecare cent.

Am sa copiez in continuare un pasaj dintr-o scrisoare pe care am redactat-o chiar in 2004, in perioada de dupa operatie:

Deci, doctorita a afirmat ca as fi fost pacientul perfect, pe care si l-ar dori īn fiecare zi: date tehnice bune (miopie medie de -5 si -5,75, dioptrii stabile de 6 ani īncoace), o cornee „de lux” (grosimea normala este de 550, eu aveam 579 si 585!), atitudine pozitiva, am fost relaxata īn timpul operatiei, nu am fost īncordata sau sa transpir de emotie (cum citisem eu prin internet ca li s-a īntīmplat altora), īn fond ma dusesem de bunavoie, optimista, stiam ce ma asteapta si ma bucuram dinainte de rezultat!!!

A mers foarte repede, senzatii doar usor neplacute, nu durere, dar oricum totul a fost de suportat; cu anestezie si pregatirile de rigoare am stat mai putin de 15 minute īn sala de operatie, iar laserul a lucrat exact 35 de secunde la ochiul drept si 38 de secunde la ochiul stīng!

Dupa aceea īnca 2 ore īn camera de odihna, unde am īncercat sa dorm dar nu am putut, am stat cu ochii īnchisi ca sa-i odihnesc, iar īn timpul asta īmi curgeau lacrimile ca un rīu pe obraz (reactia de autoaparare a ochilor) si aveam o foarte usoara senzatie de nisip īn ochi, dupa aceea īnca un control, la care doctorita mi-a zis ca deja nu se mai vedea taietura, deci am sanse de vindecare extraordinare si mi-a zis ca as fi fost un caz de manual!!! Dupa 3 ore nu am mai avut nici un fel de senzatii neplacute, ma simteam de parca nu s-ar fi īntīmplat nimic! Si puteam deja vedea clar!!


A doua zi am fost iar la control, mi-au dat caseta cu īnregistrarea operatiei, ne-am uitat chiar īn seara aceea la ea si am putut sa-mi dau si eu seama ce s-a īntīmplat, asociind imaginile de pe caseta cu ce simtisem eu īn timpul operatiei!

Ca sa īntelegi mai bine, uite cam cum decurge operatia. Deci, se lipesc mai īntīi pleoapele cu o folie speciala, se despart mai bine cu o clapa de metal, ca sa nu se mai poata clipi deloc, apoi se pun picaturile anesteziante, dupa aceea se marcheaza corneea, pentru ca ulterior asa-numitul „flap” (un „capacel” extrem de subtire din cornee) sa poata fi asezat la loc īn pozitia initiala; apoi se aseaza inelul de „aspirare” pentru microkeratom (aparatul care face incizia), se mai masoara odata presiunea interioara a ochiului, apoi acest microkeratom taie un flap din cornee; se da la o parte microkeratomul si se aseaza un pansament special pentru protejarea zonei, se ridica flap-ul (efectiv ca si cum s-ar ridica un capac cu o penseta minuscula, dinspre exteriorul ochiului spre interior), se mai masoara o data grosimea corneei, apoi (īn timp ce pacientul trebuie sa se concentreze sa fixeze centrul unei lumini rosii) vine laserul si „razuieste” putin din cornee; se aseaza la loc flap-ul, se curata si se limpezeste bine toata zona, se da la o parte pansamentul special, apoi se aranjeaza acest flap la loc (pe locul dinainte marcat), se usuca si apoi se īndeparteaza clapa de metal si folia care blocau pleoapele.

Nu stiu daca nu ti s-a facut rau citind cum a decurs operatia, dar pentru mine marele avantaj a fost ca citisem cu luni īn urma foarte mult pe internet pe tema asta, am citit parerile multor altora care īsi descriau experientele, stiam exact ce ma asteapta. 99% spuneau ca ar face-o oricīnd din nou si ca o recomanda tuturor, lucru la care ma pot asocia fara rezerve. Nu am avut dureri, nu au fost nici un fel complicatii, totul a mers perfect.

Am primit dupa aceea un plan de terapie cu picaturi (2 feluri pe care trebuie sa le iau 10 zile de 3 ori pe zi, un alt fel pe care trebuie sa-l iau īn urmatoarele 4 saptamīni din ora īn ora - pentru umidificarea ochilor, īmi prinde bine, caci la īnceput ochii sīnt cam uscati).

Dupa operatie mi-au lipit pe fata (de deasupra sprīncenelor pīna la baza nasului) cu leucoplast niste chestii transparente din plastic solid peste ochi, ca niste „ochelari extraterestri”, cu o gaura īn mijloc prin care puteam sa vad si prin care sa-mi pun picaturile, le-am purtat pīna a doua zi la control si de acum īncolo le voi purta timp de 3 saptamīni numai noaptea (eu o sa le port mai mult, ce-i sigur e sigur!), fiindca nu am voie sub nici o forma sa ma frec la ochi sau sa ating ochiul.

Imagineaza-ti ca imediat dupa operatie am putut sa vad la distanta! M-am ridicat de pe masa, iar doctorita ma īntreaba: „Cīt e ceasul?”, eu (socata de ceea ce vedeam!) „3 si 18 minute??”, la care ea: „OK, gata, atunci valea de-aici!” - e o tipa foarte simpatica (de origine poloneza), bine dispusa, a vorbit cu mine tot timpul si mi-a explicat ce face, a mai facut si ceva glume (eu la fel), cīnd sa īnceapa cu laserul īmi zice: „Va tin eu capul, īncercati sa va relaxati!”, dar cīnd mi-a luat capul īn mīini adauga „Ah, vad ca sīnteti relaxata, bravo, astia sīnt pacientii care-mi plac mie!”...

Acum vad deja cu ochiul drept 100%, la stīngul mi-a lasat o jumatate de dioptrie rezerva (ca sa se compenseze mai tīrziu presbitismul, cīnd si daca va aparea, mi-a zis ca īn felul asta cīstig cam 5 ani fara ochelari la citit), iar stīngul este momentan īnca putin iritat, dar īn 4-5 zile īsi va reveni complet si dupa aceea nu voi mai avea nici un fel de probleme. Oricum, acum vad la distanta exact cum vedeam īnainte cu ochelarii. Iuhuuuuu! Nici acum nu-mi revin, e un miracol!! Ti se daruieste o libertate pe care nici n-o visai!!! E ceva de nedescris!!



Si miracolul dureaza pana acum. Sincera sa fiu, nu am intrebat inca la oftalmolog sau la ginecolog daca s-ar putea sa am probleme la nastere, dar stiu ca de cand m-am operat nu am avut niciodata dureri de cap sau probleme sa ridic greutati etc. Operatia mea a fost LASIK, deci tot cu cele mai moderne instrumente.


Felicia 25+ mami under construction pentru - David
Poze cu noi si vacantele noastre
IUBIRE > ADEVAR > AUTONOMIE > IDENTITATE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileana spune:

Felicia, multumesc mult!
Si daca stateam o zi intreaga impreuna , nu reuseam sa aflu mai multe detalii de la tine, ca nu stiam ce sa intreb.
Multumesc.
Ai scris in prima faza, despre niste analize. Le-ai facut in clinica respectiva, sau nu conta unde.
Poti sa-mi spui despre ce analize este vorba? ( de sange, oftalmo, etc)?Un link al clinicii unde te-ai operat?

Merci,


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns louisea spune:

Na ca-mi adusei aminte si mie mi-au facut tot felul de teste inainte, pe la vre-o 3-4 aparate inainte (prin care radiografie la ochi ) .. Asta la clinica

Mergi la inceput