PIERSICUTZE de iulie - august 2006 (79)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andreea25 spune:

pupici la fete,si eu cu o cafea mareeee
muuh faza cu aragazu se intampla zilnic dc o las,dar nu asta ar fi problema ci atunci cand sunt eu singura cu ea si mai trebuie s ai fac si papa.nu pot sa fiu cu ochii pe ea cand tai o ceapa ,un cartof,desi ii vorbesc ,incerc sa i dau ceva sa fie ocupata.intr un timp era cumintica se juca la frigider cu niste magneti dar i a trecut,si revine la aragaz.eu cred ca ma vede pe mine mereu umbland si din cauza asta o atrage asa tare.mai incerc si cu aburii poate totusi nu o sa i placa senzatia . aa si concluzia: acum gatesc numai cand doarme ea la pranz .Andreea & Ariana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MADYN spune:

Da, da si noi eram foarte incintati de butoanele de la aragaz. Si mie imi era frica sa nu dea drumul la gaze. Pe linga metoda lui Muuh cu incalzitul usor al aragazului si pusul minutei lui in apropiere, in permanenta ii explicam de ce nu e bine. Nu stiu cit o fi inteles el din 'ciocanela' mea de zi cu zi, cert e ca acum nu mai e ineresat de problema. Si da si eu gatesc numai pe ochiurile din spate pt. ca am avut deja o experienta si-a tras o ceasca de cafea pe el, de pe masa. Noroc ca nu era fierbinte, dar era calduta si s-a speriat oricum.

Michella, Sabina referitor la exemplele celor doi copii crescuti in spirit AP, eu una sincer nu cred ca faceau asa din cauza AP. Si eu cunosc un copil care nu vrea decit in brate la mama, sa doarma cu mama, biata femeie era exasperata,se ducea si la wc cu ea in brate, gatea cu ea atirnata de git, isi 'fuma si bea cafeaua' la fel, dar mamica respectiva habar nu avea ce e aia AP si in afara de a o tine in brate non-stop si a dormi cu ea altceva nu aplica. Ideea e ca un copil mai dependent, mai dificil - ca nici nu stiu cum sa-l definesc - nu e asa doar din cauza educatiei, eu cred ca mai intra in calcul si zestrea genetica. Stiti ce-mi zicea mamica, ca sa se scuze intr-un fel, desi nu i-o cerusem "Seamana cu mine ca si eu le-am mincat zilele alor mei cit am fost mica!"



Mady si Mihai Nicolae - My little treasure (01 august 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larissa_79 spune:

Legat de aragaz....Alexia il seta sa sune in cateva minute,la intalmplare...adora treaba asta. Si fugea repede repede cand suna ca stia ce e isprava ei. Foarte ciudat e ca ea zice uf uf si la cald si la rece. Daca e deschis geamul in camera tot asa face uf uf ca e frig adica. Iar la aragaz arata mereu chiar daca e rece. Totusi...eu o supreveghez daca ca e fierbinte cuptorul pentru ca nu poti sa stii ce ii tece prin cap si cum reactioneaza pe moment. E totusi un copil. Noi adultii reactionam diferit si gresim uneori in treburi minore. Eu n-am siguranta ca daca nu s-a atins de el azi....nici maine nu a va face. De ex trecea zilnic pe langa o masuta unde erau niste castronase de ceramica. Stia ca nu e voie sa le ia de acolo. Intr-o zi nu stiu ce i-a venit a luat unul si l-a aruncat pe gresie. Imprevizibila. Din pacate stiu cazul unui copil care a patit-o rau.

Larisa si Alexia (13 iulie 2006)

http://www.flickr.com/photos/32393475@N00/

www.sonia.as.ro" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Muuh spune:

larissa nu vreau sa ma justific ci doar sa fiu convinsa ca ai inteles corect. Mi se pare absolut inutil sa vorbesc unor persoane care nu isi amintesc despre ea cine este si ce scria. Nu o desconsideram prin asta pe bibi mie imi lipseste. Daca asa ai inteles si tot esti neplacut surprinsa, intr-adevar se mai intampla.
andreea cumpara-i cutite de plastic si da-i sa taie si ea diverse. Ma rog intelegi tu ca nu le va taia cu adevarat eventual da-i fierte ca sa fie mai usor asa poate ii distragi atentia. Nu stiu zic sa incerci daca vreodata nu poti gati cat doarme ea.

Miruna + Alexei (13.07.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tweety7 spune:

Andreea am citit pana la pagina 12, dar mi-am pierdut rabdarea. O singura forumista a prins esenta. Este de vorba despre Miss Parker: "consider ca ideea de baza pe care o sustine AP nu se refera la tinerea copilului lipit de mama cu orice pret 24/24, ci mai ales la disponibilitatea afectiva a mamei in prezenta copilului. Asta am inteles eu. Ori o mama nemultumita cu ea insasi, o mama frustrata poate sa stea cu copilul prins cu 10 curele de trupul ei, ca acel copil tot nu va primi hrana sufleteasca de care are nevoie. O mama relaxata, impacata cu ea insasi, fericita si multumita, va putea sa gateasca in liniste in timp ce bebelusul sta la 5 metri de ea, atata vreme cat el simte prezenta ei afectiva si legatura sufleteasca dintre ei."

Acum, sa va spun din experienta personala cu Clara. Pana sa implineasca un an, stateam permanent impreuna, chiar si atunci cand dormea. O stimulam in fel si chip, dar nu neaparat tinand-o in brate. Ii cantam, ascultam muzica, ma maimutaream, ii aratam jucarii, ii vorbeam continuu, ne uitam la Baby Einstein (unde tot asa nu-mi tacea gura), dansam. Toate astea cand eram in casa. Afara, cand a inceput sa stea in fundulet, o lasam pe jos impreuna cu jucarii, unde isi gasea ea preocupari. Cand a inceput sa faca primii pasi, era libera sa exploreze. Nu saream s-o iau in brate cand cadea (si asta se intampla la fiecare 2 sau trei pasi). O incurajam sa se ridice, o laudam cand reusea si ii eram alaturi permanent. Stia ca pentru a se deplasa, trebuie sa se descurce singura. N-am folosit ham, n-am tinut-o de mana decat daca m-a solicitat in sensul asta (si nu prea o facea). Dupa ce a reusit sa stapaneasca "arta" mersului si a aplecatului dupa obiecte, aduna de toate de pe jos. Uneori mai baga si in gura, dar nu saream ca arsa. Ii spuneam ca-i "cah", insa nu i le smulgeam din mana. Ii sugeram sa le arunce si exemplificam aruncand la randul meu un "cah" asemanator cu ala din manuta ei. Daca nu mergea asa, ii aratam copacii, iarba, florile, pasarile sau mai stiu eu ce si renunta la obiectul nedorit din manuta. Odata cu cresterea, s-au schimbat lucrurile si in casa. Jocurile noastre au devenit mai complexe, ea a devenit mult mai curioasa, a inceput sa capete independenta, cautand confortul bratelor mele doar daca i se facea somn, ii era foame sau o sacaia vreun dinte. Ceea ce vreau sa va spun, este ca nu i-am negat nevoia de independenta, atarnand-o permanent de mine. DAR, daca mi-a solicitat dragostea, am fost mereu acolo s-o tin in brate, s-o alin, s-o mangai si s-o pup.
Sa va povestesc o faza de aseara. S-a pornit sa cotrobaie intr-unul din sertarele de la bucatarie. A scos prima data razatoarea si s-a uitat la mine, intreband: "CE?" Eu:"E o razatoare, mami. Ai grija sa nu te tai. Vezi (aratand locurile unde se putea rani) aici daca pui manuta faci buba. Ea:"buba?" Eu:"DA" Rezultatul a fost ca a lasat-o jos si a pornit sa caute mai departe. Urmatorul obiect a fost strecuratoarea. Aceeasi poveste. Ea: "CE?" Eu: "Strecuratoare" A lasat-o jos, s-a dus la tricicleta ei de unde a adus glorioasa un pumn de nisip (strans tot de ea si ramas acolo in urma unei zile de joaca in nisip) si l-a aruncat in strecuratoare. (pe semne ca, fiind din plastic, i-a amintit de jucariile ei de nisip). Au urmat explicatiile mele despre modul de folosire al strecuratoarei si gestul ei de a-mi intinde strecuratoarea, spunand "mami, papa" - adica, s-o folosesc eu la papa. Al treilea obiect extras din sertar a fost spumiera. Iarasi explicatii etc. Ideea este ca-i receptiva la tot ce-i comunica mami, ca are incredere in mine si relatia noastra este una infloritoare, de prietenie si iubire si asa sper sa ramana tot timpul.

Don't cry, for if you cry your tears might prevent you from seeing some beautiful things ahead of you!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larissa_79 spune:

andra, din ce am citit eu incep sa cred tot mai mult ca AP-ul nu e o metoda ci un mod de a simti ceva intr-un fel anume. Nu stiu cat de mult poti aplica AP-ul fara sa il simti. De asta cred ca sunt si doua tabere aici AP si non-AP pentru ca e mai greu sa iti educi simturile. De asta nici n-ai auzit pe nimeni pana acum zicand: "nu am fost AP, de maine o sa fiu" ai auzit doar " am fost AP si am procedat bine" "n-am fost AP si am procedat bine"

Larisa si Alexia (13 iulie 2006)

http://www.flickr.com/photos/32393475@N00/

www.sonia.as.ro" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea25 spune:

tweety am si spus ,dpdv al teoriei probabil toate suntem Ap mai mult sau mai putin.cred ,sincer ca toate am fost si suntem afectiv langa puii nostri,nici nu mi pot imagina altfel.nu cred ca e vre o mamica care sa si ignore copilul atunci cand el plange,are un disconfort,il doare ceva etc.eu condamn practica dusa la extrem,si judecata gresita,atat. din tot ce ai scris tu,uite ce povestesti ca faci tu si Clara,mi se pare mult mai interesant decat enumerarea unor teorii sau studii .exemplele sunt mult usor de asimilat,de adaptat.solutii concrete . si inka ceva,ce mi a placut si te apreciez ca ai recunoscut.erai agitata,ai mai ridicat tonul ,ai citit aceste teorii si ai hotarat sa devi mai calma ,sa incerci sa nu ti mai pierzi rabdare asa repede...asta mi se pare cel mai util lucru de invatat si de aplicat din niste teorii.asta am si incercat mai multe mamici sa spunem,teoria trebuie adaptata realitatii,nu functioneaza la toata lumea,daia avem si pareri diferite .
Andreea & Ariana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea25 spune:

fetelor va multumesc ptr idei legate de aragaz.va tin la curent, cum pun in practica o idee,va spun reactiaAndreea & Ariana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bulinuta27 spune:

am venit de la spital...la servici e ca la nebuni...incerc sa scriu si eu un mesaj
deci rares are o usoara anemie...hemoglobina 10.5...o s aia fier...dar dr crede ca nu asta e cauza cazaturii lui ci alta mult mai nasoala pe care nu vreau sa o zic ca mi se ridica parul in cap...oricum o sa facm analize mai amanuntite, saptamana viitoare face un fund de oki

maryion am tot vrut sa iti zic ca si piticu a avut o perioada destul de lunga in care nu a dormit la pranz...a inceput prin decembrie...acum e ok doarme zilnic de la 2:30, 3:00 pana la 17:30, 18...pupici
mamaluidavid ce ma bucur ca ai mai scris...io tot mai intrebam de voi
madyn, crissa
Map felicitari pentru bebe-baietel...pupicei
mada distractie maxima la botez..pupa papusica grasunica
sarilla ce ma bucur ca scri...peste 2 saptamani s-ar putea sa trec pe acolo si poate ne vedem
andreea rares deschidea unul din frigidere si prima oara a trantit oala cu ciorba pe jos a doua zi a tras tot sertarul cu mai multe oale asa ca am poposit la un hipermarket si am luat o chestie care blocheaza deschiderea...poate merge si la aragaz...nici rares nu are nici o problema cu uff..zice uff si pune mana...asta e ...
babee pupa puii mici si frumosi
chiara am vazut ingerasul tau e

pup fetele

bulinuta mamica de bulinel dragutel

Poze noi


www.onetruemedia.com/shared?p=1ad6bcc6cb70cbb27cf08c&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">minune mica

Poze

Ajutati-o pe Sonia,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larissa_79 spune:

si noi avem sistem de blocare frigider. F f bun!

Larisa si Alexia (13 iulie 2006)

http://www.flickr.com/photos/32393475@N00/

www.sonia.as.ro" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia!

Mergi la inceput