PIERSICUTZE de iulie - august 2006 (79)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crissa71 spune:

Mada:ma bucur ca sunteti bine si sper sa va distrati la botez!
Mama ce grasunica mumoasa ai tu acolo!!!
Sarilla:si noi..si noi..tot cu capace..e jale mare...ii trebuiesc toate...de la sticle, de la creme, de la cutii..ce sa mai de la orice!!Daca nu i le dai uralaaaaaa...L-am revazut si eu pe blog pe Razvan al tau..un dulcic!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michella78 spune:

buna seara tuturor!
in primul rand as vrea sa va spun ce a facut minunea mea in seara asta, dupa baie, in timp ce o stergeam o intrebam asa, de control "cati ani ai?" s-a uitat la mine si spuune:"unu". eu ma uit la sot, sotu' la mine si zice si el "cum te cheama?" si ea: teodora (adica pe limba ei tiodoa), dupa care sotu mai intraba odata cum o cheama si ea raspunde: anna!!!!!!!!!!!!!!!
deci, pleznesc de bucurie!
acum, referitor la discutiile de la capitolul trecut eu zic ca trebuie sa respectam diversitatea
andreea depechista tu asteptai exemple. eu pot sa va povestesc primul meu contact cu o mamica ap , pe care o apreciez pentru eforturile facute de a-si creste copilul in acest concept, dar in pielea careia n-as vrea sa ma aflu.
pentru ca in luna nov. anul trecut am mers la munte, ne am cazat la acelasi hotel, copii aveau exact aceeasi varsta: fi-mea alerga zor nevoie peste tot; copilul ei mergea timid de mana mamei, greu, foarte greu mai accepta sa o plimbe si tatal;
noaptea noi am dormit super ok, parintii in pat, fetita in patutul de voiaj luat de acasa; in camera alaturata copilul urla, nu vroia sa adoarma: pana atunci dormise doar cu mama in camera, tatal niciodata, si cu veioza permanent pornita deci, in fata noii situatii fetita simtea ca este cineva in plus in camera, acel cineva era tatal, dar ea urla din toate puterile, ca nu-i convenea. a adormit doar cand el s-a culcat pe jos, sa nu-l mai vada/simta in pat;
plimbarea lor in parc a insemnat caratului copilului in brate, ca era bine cocotata si n-a fost chip sa o desprinda de acolo - si in timpul acesta mama imi povestea ca recordul ei de interrelationare cu copilul ( adica sa-l tii in brate ca altfel plange ) a fost de 12 ore. n-am indraznit sa o intreb cum a fost cand au trecut-o oarece nevoi fiziologice. teodora in parc a mers atat de manuta cu mine si cu tati cat si in brate cand a dat semne de oboseala.
asa ca, de aceea si eu privesc cu reticenta teoria legata de tehnicile ap. ma inspir din multe dintre exemplele de acolo ( mai ales cele referitoare la calm vis a vis de copil ) altele insa mi se par cel putin hilare.
repet, e parerea mea si nu doresc sa combat pe nimeni. fiecare isi creste copilul asa cum crede ca e mai bine.

michella

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michella78 spune:

sarilla, crissa si noi avem mare drag de PACACUUUUUUUU, nimic nu se desface fara sa intervina copilu in forta cu pacacu

michella

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana5255 spune:

Si eu am o prietena, care foloseste tehnicile AP, fetita ei doarme doar cu ea in pat, sotul e exilat pe canapea, la cel mai mic scancet copilul este luat in brate, iar afara e mai mult pe sus decat pe jos. Si eu sunt reticenta in ceea ce priveste aceste tactici, mai ales, ca am exemple in jurul meu. In plus relatia celor doi cred ca este pe sfarsite si sincer imi pare rau pentru ei.

Sarilla pe 21 martie suntem la Constanta, ii luam motul fratelui meu. Poate reusim sa ne vedem.

Bibi era o fata, care frecventa destul de des forumul nostru. Era la al doilea copil. Eu am avut o disputa cu ea, sincer nu mai stiu pe ce tema, dar din cate imi aduc aminte apoi ne-am impacat, eu mi-am cerut ulterior scuze si ea la fel. Stiu, ca trecea printr-o perioada mai grea, muncea mult, bona statea cu copiii, iar sotul ii crea diverse probleme, iar ea suferea mult, ptr ca simtea, ca mariajul lor este pe sfarsite. Ce s-a mai intamplat mai departe nu mai stiu. Iar daca ma invinovatesti Tweety pe mine pentru plecarea ei, cred ca te inseli sau poate nu, dar sincer nu cred, ca asta era cauza. Si poate Bibi ne mai citeste din umbra si poate vrea sa ne lamureasca cu privire la plecarea ei. Eu oricum ma gandesc destul de des la ea, pentru ca imi aduc aminte anul trecut, cand s-a nascut fratele meu, eu am fost foarte suparata si ea a incercat sa ma faca sa vad partea buna a lucrurilor, mi-a relatat un fapt asemanator din familia ei. Eu o tineam una si buna pe a mea, ea si-a spus doar punctul de vedere (oricum disputa nu a fost pe tema asta, nu mai tin minte sincer de ce ne-am ciondanit). Cert este, ca dupa ce am inceput sa ma apropii de fratele meu m-am gandit mult la spusele ei si de fiecare data cand il revad pe Eugen, ma gandesc cat de mult il iubesc si cata dreptate a avut ea si cat de proasta am putut sa fiu sa fiu suparata pe un suflet nevinovat si pe tatal meu. Iar sotul meu are cea mai tanara soacra, care este mai tanara si decat sora mea, are 28 de ani.

Sabina mamica Alexandrei

http://s249.photobucket.com/albums/gg240/Sabana_2008/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michella78 spune:

eu imi aduc aminte de bibi, era o draguta, noi aveam si aceeasi doctorita ginecolog, poate de aceea eu am retinut-o. era la al doilea copil. a venit intre burtici putin mai spre sfarsitul perioadei dar a postat si dupa nastere. sincer, cred ca a avut niste probleme personale datorita carora lipseste acum.

michella

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larissa_79 spune:

michella, alexia e un copil crescut AP si cum am spus e f f independenta, a dormit in patut de la inceput si mai mult decat atat nu sta la mine in brate cat mi-as dori eu. Uneori as vrea sa stea mai mult in bratele mele...dar nu vrea. Iar pe tatal ei..il adora. Dupa un an si ceva de AP copilul meu a ramas la bunici dar fara urlete tipete etc, cu zambetul pe buze. Si face toate astea pentru ca e Alexia si e unica in felul ei de a fi. In alta ordine de idei Alexia mea nu sta in scaunul de masina decat cand doarme..altfel urla din toate puterile si vrea sa se elibereze. Si asa a fost din prima zi... de cand am adus-o de la maternitate...deci nu are nici o treaba cu AP-ul. Toata lumea venea cu bebe in scaun noi nici o sansa. La fel am patit cu landouul...n-a stat decat cand dormea...si evident la cateva zile era prea devreme de AP. Deci...orice generalizare nu-si are rostul! Eu n-am nici un merit ca Alexia doarme in patutul ei...a dormit acolo din prima zi...n-a protestat niciodata. Ce am facut eu in plus fata de cristina_ioana de ex? Nik!
Fetita unei rude ale mele a fost un mare copil problema mica, nu dormea noptile, plangea mult, s-a ajuns in asa hal incat taticul ei a slabit 10 kg si a era cat pe ce sa se interneze in spital...si asa a fost din prima zi. Deci nici o treaba legat de AP sau nu!

Larisa si Alexia (13 iulie 2006)

http://www.flickr.com/photos/32393475@N00/

www.sonia.as.ro" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michella78 spune:

larissaeu am dat un exemplu, tu altul. fiecare are parerea ei si e firesc, alfel ne-am plictisi, n-am avea despre ce sa discutam. nici o metoda nu e perfecta.

michella

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michella78 spune:

vroiam sa va spun ca zilele astea am avut o surpriza tare placuta. anul trecut, de 1 martie sotul i-a adus teodorei o zambila cu bulb. am plantat-o in gradinita dupa aceea si am vazut-o ca a iesit din pamant zilele acestea. ma gandem sa-i sugerez sa-i aduca in fiecare an la fel, o zambila cu bulb, sa le replantam si sa aiba micul ei colt in gradinita de flori. cred ca nu e o idee rea. voi ce spuneti?

michella

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larissa_79 spune:

michella, frumos gest! Lasa-l sa ii aduca ce simte el! Barbatii sunt mai inventivi cand e vorba de fetitele lor, decat daca e vorba de noi! Eu nu'sh ce martisor ii va aduce taticul Alexiei. Weekendul trecut i-a luat ghiocei si a fost tare incantata! Eu ma topesc vazandu-i cum se privesc astia doi ai mei..al meu e topit rau....ma apuca gelozia zau
Pentru mine AP-ul sau in fine ce pot aplica eu din AP e metoda perfecta dar asta nu inseamna ca trebuie sa fie pentru toata lumea. E doar modul meu de a-mi creste copilul, si ceea ce s-a potrivit copilului meu!

Larisa si Alexia (13 iulie 2006)

http://www.flickr.com/photos/32393475@N00/

www.sonia.as.ro" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zuzunaki spune:

fetelor,rasfoind forumul am gasit un post de-al unei mamici de piersicutza la "in 1 sau in2".Este vorba de July25,eu n-am vazut-o pe aici ,dar povestea ei m-a impresionat extrem si v-as ruga sa fim cu sufletul si cu o incurajare alaturi de ea!July,imi cer scuze daca interventia mea e nepotrivita aici,dar poate printre fetele de aici gasesti vreo prietena mai aproape de tine.

Cat priveste ce s-a discutat aici...ma abtin desi ma mananca rau deshtele...O singura remarca am de facut:"nelasatul" copilului sa planga (evident nu ore in sir,ci ma refer la cateva zeci de secunde,2-3 minute)este o mare greseala.Prin plans copilul se elibereaza(ca si adultul)de energia negativa,furii,frustrari,etc.Atat,nu am vreme acum sa mai dezvolt,dar poate mai trec.

Mami de pufulet pufilos si Sofiliciu-un deliciu

STUTTGART CAMPIOANA!!!

Mergi la inceput