PIERSICUTZE de iulie - august 2006 (78)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nicolica spune:

Genie, da, le-a placut la zoo, au vazut multe animale singurul inconvenient sa zic asa, din cauza vremii, era prea multa lume, foarte multi copii. Cu siguranta vom mai merge poate in cursul saptamanii, ca si mie imi place la zoo. Iar pentru copii sunt multe locuri de joaca amenajate pentru diferite varste.

Anasia, unde esti? faci un tort de primavara?

Piersicoiul www.onetruemedia.com/my_shared?z=151ac795bd3f8dae198330&utm_source=otm&utm_medium" target="_blank">Philip www.dropshots.com/nicolica" target="_blank">5 iulie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michella78 spune:

am si eu o intrebare legat de meniu. la vizita de 1 an si sase luni pediatra ne-a spus ca putem sa ii dam si carne de curcan.
dar habar nu am cum sa gatesc asemenea animal!
la fel nu am gasit o reteta mai pe intelesul meu - care nu sunt chiar o maestra intr-ale bucatariei - pentru lapte de pasare.
asa ca astept sugestii daca aveti timp si chef.


michella

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicolica spune:

michella, uite eu fac piept de curcan cu sos alb si paste, de ex teitei mai lati.
500 gr piept de curcan
1 ceapa mare
1 foaie de dafin
lapte, faina, sare sau vegeta, piper si smantana

Calesc foarte putin ceapa in ulei, adaug apoi pieptul de curcan taiat in feli sau cuburi mici si se prajesc un pic, cat sa se inchida porii. Pun apa cat aproape sa cuprinda carnea si adaug sarea, foaia de dafin si las sa fiarba circa 30 min. Int-o cana amestec 1 lingura de faina cu jumatate de pahar de lapte pe care le torn peste carne si mai las sa fiarba, incepand sa se ingroase sosul. Pun piper, smantana 2-3 linguri si patrunjel verde la final. Separat se fierb pastele. Lui Philip ii place foarte mult.
Si mai fac schnizel tot din piept de curcan.

Lapte de pasare am facut o singura data, din carte de bucate a Silviei Jurcovan si a fost gustos. Iti scriu reteta mai tarziu daca vrei.


Piersicoiul www.onetruemedia.com/my_shared?z=151ac795bd3f8dae198330&utm_source=otm&utm_medium" target="_blank">Philip www.dropshots.com/nicolica" target="_blank">5 iulie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Babee spune:

Michella eu gatesc foarte mult curcan si pui.Din piept de curcan fac mai mult pentru cei mici, din restul pentru noi.Poti face snitel natur,sau ce ii place Rebeccai este mancare cu sos de rosii si ardei rosu.Ca un fel de carne cu sos, si tai carnita mic si mananca singura.Sau piftele/chiftele cum le spuneti, si ar mai fi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tweety7 spune:

Mada, Genie, Larisa multumesc mult pentru raspunsuri. Cate un pentru fiecare.

Larisa si la noi e problematica treaba cu spalatul pe cap. Inca lucram la asta. Cam tot asa ii vorbesc si eu, dar e super incapatanata pitica. Uraste sa-i intre apa in urechi sau sa o simta prelingandu-se pe fata. De balacit, s-ar balaci non-stop ca o iau din cada de-abia dupa ce scot dopul, se scurge apa si ramane pe uscat. Vedem noi cum o rezolvam si pe-asta.

Don't cry, for if you cry your tears might prevent you from seeing some beautiful things ahead of you!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MADYN spune:

Referitor la spalatul pe cap la noi e in functie de sampon. De regula il spal cu sampon de bebei si n-avem nicio problema, dar cind am fost plecati si am uitat sa-i iau samponelul, l-am spalat cu sampon de al nostru. Nu i-a placut deloc, mai mai sa-mi fuga din cada , probabil ca-l usturau ochisorii.



Mady si Mihai Nicolae - My little treasure (01 august 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tweety7 spune:

Madyn noi ne spalam si pe corp si la capusor cu Nivea Baby. (teoretic, n-ar trebui s-o usture). Cu gelul asta am spalat-o de cand s-a nascut. Poate o fi cazul sa-l schimb. Ia zi, tu cu ce sampon il speli pe pui?

Don't cry, for if you cry your tears might prevent you from seeing some beautiful things ahead of you!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Genie spune:

Nici fii-mea nu sta la spalat pe cap. Noi i-am luat un fel de cozoroc pe care i-l prind pe cap si astfel nu i se scurge apa pe fata si nu intra nici in urechi dar si asa e tare greu sa o pacalim.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns map spune:

Salutic la piersicute,

din lipsa de timp nu am participat nici eu la discutiile voastre care la un moment dat devenisera foarte aprinse insa am citit cat am putut. Eu una petrec mult timp cu Robert, incerc sa fiu cat se poate in preajma lui pentru face destule nazbatii si trebuie sa fiu cat mai precauta sa nu se raneasca cumva...cum facem toate dealtfel. La computer ajung numai cand face nani, si atunci am si de facut curat, si de calcat, si bla, bla...stiti voi cum este

Si eu is de parere ca fiecare mamica stie si simte de altfel cum este mai bine pentru copilul ei. Nici eu nu-s de acorc cu batai si sa urli la copil dar sa-i spui uneori ceva mai hotarat ca-si face rau sau face rau altuia prin actiunile lui cred ca este nevoie. Eu la Robert am invatat sa fac diferenta intre plans si smiorcaiala. Il iau de fiecare data in brate si-l linistesc daca a cazut cumva, daca se sperie, etc insa il cert daca vad ca da in copilasi, daca arunca cu lucrurile de pamant ca vrea el sa obtina musai ceva, ma supar daca arunca mancarea pe jos. Este foarte santajist si se smiorcaie destul de des sa obtina una si alta dar atunci incerc sa fiu ferma si sa nu-i cedez pentru ca el asta urmareste. Daca intrece masura incerc sa-l trec nu la colt ci pe petecutul de pedepsa, undeva in mijlocul sufragerie unde nu are jucarii sa inteleaga ca-a gresit. In prima faza il rog frumos sa nu mai faca ca nu este frumos, apoi daca nu inceteaza mergem la petecutul fara jucarii drept pedeapsa. Trebuie sa invete in timp ce este bine si ce-i rau. Normal ca nu pretind sa stie asta acum insa incercam si eu si sotul meu sa-i explicam. Sunt si zile cand din diverse motive si eu is mai intoarsa insa incerc pe cat posibil sa nu tip la el...de cateva ori m-am mai si scapat.

Eu imi aduc aminte cu foarte mare drag de copilarie, de dragostea pe care ne-o purtau parintii nostri. (Imi este tare dor de aceea perioada). Imi aduc aminte ca avem mereu timp pentru noi. Se jucau cu noi cand eram mici, tatal meu era mereu cu noi cu patinele, mama ne lua pe langa ea prin bucatarie si ne mai tinea ocupate cu cate una altasi nu ne displacea. Nu-si permiteau sa ne ofere prea mult material dar nici nu simteam nevoia pentru ca dragostea lor, prezenta lor si ajurotul lor permanent erau suficiente pentru noi. Ne si certau cand era cazul, atunci eram suparata pe ei dar gandind un pic realizam ca au dreptate. Tin minte ca odata am ascuns lucrarea cu un 9 la mate si atunci tata mi-a tras o palma, nu pentru ca luasem 9 ci pentru ca mintisem. Mi-au explicat atunci amandoi ca trebuie sa le spun totul, ca indiferent ce se intampla eu sunt copilul lor si ei ma vor sustine insa trebuie sa le sun adevarul. Stiu sigur ca oricaruia dintre ei povesteam ceva isi comunicau totul dar niciodata nu aratau ca stiu ci incercau cu destul de mult tact sa-mi fie alaturi si sa ma incurajeze.


Ei hai ca m-au napadit amintirile. Si acum am si starea hormonala perfecta sa ma scufund in sacul cu melancolii.

Am sa incerc sa fac o selectie a pozelor facute ieri la zoo. Asa cum v-a povestit si Nico ieri am avut o zi absolut perfecta, am simtit-o ca pe o adevarata zi de concediu: vreme faina, companie foarte placuta, copilasi jucausi si foarte veseli (chiar daca si un pic plangaciosi pentru ca le era cam somnic).

michella si eu gatesc foarte mult curcan in toate felurile: fie snitel, fie la cuptor cu legume sau fara, fie la tava fara ulei, fie cu ceva sosuri. si ii dau lui Robert de mult, de cand am inceput sa-i dau si carne de pui. Ca nu mai vrea sa pape el acum asta-i alta poveste insa Insa eu si sotul mancam mai mult curcan si pui, peste si vita. Porc odata la un secol.

Fug sa calc ce mai apuc ca acum face ochi piticul. Desi este obosit ca am fost afara mai bine de doua ore, s-a jucat la groapa de nisip, a a avut si ceva copilasi si era foarte incantat.

Monica 19+ si Robertel (17.08.2006) care face numai nazbatii

Craciun si Rev

Duminica la munte, Toamna la munte, Mallorca, 1 an, poze mai noi, Süd Tirol, O vacanta minunata, Prima mea drumetie



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tweety7 spune:

De ceva timp caut noi modalitati de joaca cu fii-mea. Am dat astazi peste un articol interesant. Mi-a placut urmatorul joc:
"MERGEM CU AUTOBUZUL (de la 1 an si jumatate)

Scop: copilul isi va dezvolta capacitatea de a respecta reguli, de a-si insusi norme de comportament sau va face propriile reguli pentru cei cu care se joaca.

Materiale necesare: scaunele si o sapca pentru sofer

Desfasurare: Scaunele sunt asezate unul in spatele celuilalt, pe primul se asaza « soferul », iar « calatorii » pe urmatoarele scaune. Cand soferul anunta “Pornirea”, nimeni nu se mai ridica de pe scaun (poti sa cazi din « autobuz » !) sau nu pleaca de pe scaun (astepti sa opreasca « autobuzul » in statie !). In timpul mersului, copiii imita sunetele scoase de autobuz : vruuum, vruumm, tiii-tii, etc."

Daca mai gasiti si voi chestii de felul asta, sa-mi spuneti si mie. Da? Va rog muuuult.


Don't cry, for if you cry your tears might prevent you from seeing some beautiful things ahead of you!

Mergi la inceput