PIERSICUTZE de iulie - august 2006 (78)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gina_butnaru spune:

quote:
Originally posted by Tweety7

De ceva timp caut noi modalitati de joaca cu fii-mea. Am dat astazi peste un articol interesant. Mi-a placut urmatorul joc:
"MERGEM CU AUTOBUZUL (de la 1 an si jumatate)

Scop: copilul isi va dezvolta capacitatea de a respecta reguli, de a-si insusi norme de comportament sau va face propriile reguli pentru cei cu care se joaca.

Materiale necesare: scaunele si o sapca pentru sofer

Desfasurare: Scaunele sunt asezate unul in spatele celuilalt, pe primul se asaza « soferul », iar « calatorii » pe urmatoarele scaune. Cand soferul anunta “Pornirea”, nimeni nu se mai ridica de pe scaun (poti sa cazi din « autobuz » !) sau nu pleaca de pe scaun (astepti sa opreasca « autobuzul » in statie !). In timpul mersului, copiii imita sunetele scoase de autobuz : vruuum, vruumm, tiii-tii, etc."

Daca mai gasiti si voi chestii de felul asta, sa-mi spuneti si mie. Da? Va rog muuuult.


Don't cry, for if you cry your tears might prevent you from seeing some beautiful things ahead of you!



Ce joc grozav! Chiar nici eu nu mai stiu cum sa ne mai jucam cand e piticul acasa, ca in rest, la cresa, se joaca el acolo cu copiii. Dar ce sa-ti zic, cand il iau seara, ajung printre ultimii parinti si doamna nu prea mai sta sa-mi zica si cum se joaca acolo (imi zice cum a fost, daca a papat tot, daca a facut kk si ce ma mai intereseaza in mod deosebit), dar l-am mai observat eu in ultima vreme, ii place mult sa se joace cu o masinuta pe care incaleca si merge prin toata clasa la cresa si i-am luat si eu la fel, apoi ii mai place sa "citim" din carticelele lui cu poze cu animale, flori, copii etc. I-am mai luat si o tablita pe care scrie cu un creion magnetic si pe urma poate sa stearga si ii place. Dar jocuri elaborate, cu reguli, inca nu ne-am jucat. Mi-ai dat o idee buna!

O sa mai caut si eu jocuri din astea si o sa vi le scriu aici.

Mama lui Razvan-Andrei

Ticker


www.flickr.com/photos/21444943@N07" target="_blank">Poze Razvan, mami si altele (Am pus poze cu bradul)


www.onetruemedia.com/my_shared?z=238f71e8c47eddba54dbe4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Filmulete (Avem si filme noi!)

Poze de la Viena

www.piersicute2006.blogspot.com/" target="_blank"> Piersicute de 2006

Sa ajutam o mamica exceptionala si o printesa superba - Ramona si Teo

"Ai grija ce-ti doresti, ca s-ar putea sa ti se indeplineasca!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MADYN spune:

Tweety noi folosim sampon Bubble Kids momentan. Cu Nivea n-am incercat.

Eu i-am cumparat o jucarie-volan care scoate tot felul de zgomote ca de masina iar acum cum vede o masina fie pe strada fie la TV (in reclame, evident ) face si el "vrrrm-vrrrm". Si bineinteles ca ma joc si eu cu el de-a masina ... adica io sint masina si el soferul, eu stau in genunchi si el in spatele meu, tot in genunchi, pe picioarele mele si ne caznim sa pornim






Mady si Mihai Nicolae - My little treasure (01 august 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maryion spune:

Am revenit!
Sunt franta. Am fost afara fara carutz si m-a "rupt" ca nu merge ca tot omu' pe trotuar o ia de-a dreptu' pe strada. Am venit acasa pt ca dorea apa, era asa cald si dupa atata alergatura i s-a facut sete. L-am hranit, i-am facut un suculetz de ananas cu morcov si l-am pus in patutz, eu m-am dus la buc sa termin treaba . a reusit sa adoarma tarziu pe la 15.45 dupa ce i-am dat si o guritza mica de laptic cald. O sa se trezeasca pe la 17.30 si o sa stea treaz pana pe la 1 noaptea.
Tweety ati reusit sa va jucati asa? cum reactioneaza?
Eu cu Darius inca nu avem astfel de activitati. El singurele jocuri cu care se joaca sunt acelea de construit si cu forme pe care le introduce in gaurele (ma intelegeti voi ce am vrut sa spun).
Nici povesti nu are rabdare sa citim, rasfoieste el singur carti, dar nu foarte mult timp.
Voi le cititi la culcare povesti?

Mary mamica lui Darius-Theodor (14.07.2006)
www.flickr.com/photos/8471782@N02/2283877628/in/photostream/" target="_blank">POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gina_butnaru spune:

Mai fetelor, am uitat sa va zic, ca lui fii-miu, de la dinti si de la atata saliva, i-au iesit niste bubite la gurita, care s-au facut ca niste bube dulci, azi i-au pus la cresa albastru de metil sa-i treaca. Inca nu l-am vazut, cand o sa-l iau acum la 17:30 o sa-l vad, dar imi inchipui ce pictat este, si tocmai acum cand trebuie sa le faca poze la cresa pentru ziua mamei!
Maine mergem la dr. sper sa fie bine si sa fie bubitele doar de la saliva si nu de la altceva. Tineti-mi pumnii! Oricum, de vaccinul antivaricela nu se mai pune problema, nu cred ca i-l mai face, daca a avut febra!
Va zic maine ce-am facut.

Va pup, ca eu in 20 min. o sa plec sa-l iau de la cresa!

Mama lui Razvan-Andrei

Ticker


www.flickr.com/photos/21444943@N07" target="_blank">Poze Razvan, mami si altele (Am pus poze cu bradul)


www.onetruemedia.com/my_shared?z=238f71e8c47eddba54dbe4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Filmulete (Avem si filme noi!)

Poze de la Viena

www.piersicute2006.blogspot.com/" target="_blank"> Piersicute de 2006

Sa ajutam o mamica exceptionala si o printesa superba - Ramona si Teo

"Ai grija ce-ti doresti, ca s-ar putea sa ti se indeplineasca!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana5255 spune:

Gina imi pare rau, ca ptiticul este cu febra. Sper sa ii treaca repede.

Tweety astfel de jocuri gasesti la Quelle sau in retaua TCM, mai sunt si ceva pe la Ikea. La TCM e in functie de cum ai noroc, cam trebuie cautate. Interesant jocul.

Revin, ca pici ma tine in priza. Si noi am fost afara, am stat mai mult de o ora. Noi nu mai mergem de la 1 an cu carutul.

Sabina mamica Alexandrei

http://s249.photobucket.com/albums/gg240/Sabana_2008/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns map spune:

Venim si noi in clubul planaciosilor cand este vorba de spalat pe capsor. La Robert este pe toane, nu plange mereu dar de cele mai multe ori. Am spalat si ratusca, si pe tati si degeaba. I-am aratat ca ei nu patesc nimic, a vazut si el ca nu pateste nimic. Problema la noi este la clatit. La inceput cand udam parul merge, apoi la sapuneala sta cuminte dar la clatit incepe distractia. Aseara l-am clatit la inceput cu apa dintr-o galetica si numai la sf cu dusul. Sincera sa fiu prefer sa-l clatesc si cu dusul asa fara sa aiba presiune mare dar sa fiu sigura ca s-a dus totul ca nu as vrea sa faca cojite sa dam de alta. Tati ii tine mana la frunte drept umbreluta prostectoare si aseara i-am spus si lui Robertsa dea capsorul pe spate si spre surprinderea noastra a inteles. Eu folosesc un sampon de la firma baby-love de la DM. Este un sampon de copilasi cu test sehr-gut si-s foarte mltumita de el. Pentru corp folosim sapunel de la aceeasi firma.

Gina tinem pumnii sa nu fie altceva la Razvan. Si eu am dat vina pe salivatia abundenta cand i-au iesit dintisorii lui Robert dar din pacate erau niste negisori care mama lor ca tot nu mai trec. Mi-e asa urat de ei

Tweety saru'mana de idee. caut si eu acum ceva sa improvizam ca scaunele mici asa multe nu avem. avem numai un scaunel mic cum eram cela la tara in Ro pe care-l foloseste Robert si eu pot sta si mecanic pe-o perna

Monica 20+ si Robertel (17.08.2006) care face numai nazbatii

Craciun si Rev

Duminica la munte, Toamna la munte, Mallorca, 1 an, poze mai noi, Süd Tirol, O vacanta minunata, Prima mea drumetie



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns norocuta spune:

Nour nu mai plange la spalat pe cap de cand folosesc apa luand cu o cana dintr-un vas de plastic.
Samponul e unul de copii-Johnson's.
Dusul (indiferent de presiune) nu-i place! Aceeasi poveste am trait-o su cu cel mare, deci...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tweety7 spune:

Sabina le-am cumparat deja pe cele de la Quelle cu animale (avem si cu sunete si fara), masinute, dinozauri si catelusi. Pe mine ma interesau tipurile de puzzle din imagini: puzzle vertical, puzzle cadru din lemn (fiindca avem unul din plastic in forma de pestisor cu 8 piese si Clarei ii place mult) si puzzle alfabet (poate invatam literele jucandu-ne cu el. De la IKEA i-am luat mobila si nu-mi amintesc sa fi avut asa ceva (sau n-am stiut eu unde sa caut). Cand ajung la Bucuresti o sa merg si la TCM sa vad ce gasesc. Merci pentru sugestii!

Miruna e paradisul meu personal Casa Retro. Am vazut ca nu prea au produse on-line. Sper sa ajung vineri in Bucuresti sa-l cutreier. Clara e innebunita dupa jocurile puzzle si am vazut ca astia au o gama larga de asemenea produse. Ii plac foarte mult si cartile mititele pe care sa le poata tina usor in manuta. Am vazut niste carticele din lemn o splendoare. Si alte minunatii. De-abia astept sa ajung la magazin. Multumesc mult si pentru Casa Retro si pentru link-uri!

Madyn sar'na de raspuns!

Don't cry, for if you cry your tears might prevent you from seeing some beautiful things ahead of you!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns julax spune:

Noi jucam mai des"cucu bau",varianta i care el pune ochii dupa un dulap ,iar eu am ascund urmand sa ma gaseasca si cand ma gaseste ne imbratisam ,ne bucuram si strigam(eu,ca el doar se bucura)"cucu bau"Mai e atras de niste carticele cartonate cu cateva animale si am observat ca ii place sa le ghiceasca:eu il intreb"unde este...ursul?",daca ghiceste aplaud si ii zic"bravo alex".
Povesti ii citesc,dar nu neaprat la culcare.are o poveste preferata cu un pisoi(i-am citit-o de multe ori din carte si vad ca inca ii place) pe care i-o spun si atunci cand nu sta uneori la imbracat(cremuit si alte alea) seara.
Tweety,zici ca nu ii place sa o speli pe cap ca ii vine apa in ochi sau pur si simplu nu ii place?Ca noi il intrebam de multe ori unde e dusul,becul sau alt obiect care e deasupra lui si atunci pac tac actionam:oricum nu-l deranjeaza daca se mai prelinge putina apa,dar pentru a evita eventualele neplaceri.
Inlegatura cu cerceii,e nevoie doar de cateva secunde de distragere a atentiei,hmm,zici ca atunci cand ii pui mana la ureche nu reactioneaza negativ.Nu poti ascunde cercelul si eventual sa i-l pui cand ii cureti urechiusele?Chair sa ne spui cum vei reusi sa rezolvi aspectul asta.sper sa nu i se fi infundat gaurile.Bafta!
Am stat si noi azi afara vreo 3 ore.Am simtit cu adevarat miros de primavara.Super!
Gina,va fi ok si cu maselutele.bine ca il poti calma cu calgel.Numai bine!Iulia @ Alex(24.08.2006)
www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared?z=16a7ba4b14da74203c245e&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">
Miniclip
Poze si filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tweety7 spune:

Ups, uitasem!
Maryion inca nu ne-am jucat, ca doar ce l-am gasit azi la serviciu. Il incerc maine si-ti povestesc. Voi ati incercat faza cu soarecele si pisica? Si ca sa-ti raspund la intrebare. Nu, nu-i citesc povesti, fiindca n-are rabdare. In schimb avem ritual cu uitatul pe carti inainte de culcare. Se zgaieste la poze, povesteste ce a retinut datile trecute, ma intreaba aratand cu degetul acolo unde descopera ceva nou. Deci, asa merge. Si ii spun eu povestea muuuult prescurtata, legandu-ma de ilustrata de pe pagina respectiva, ca sa putem merge repede mai departe.

Map, Cristina, Gina ma bucur ca v-a placut joculetul.

As vrea sa aud de la voi sugestii si pentru jocurile de afara. Noi azi, spre exemplu, am luat cu noi o galetusa in care am adunat "catane" (adica, castane). Dupa ce ne-am plictisit de adunat, am inceput sa le caram in buzunarele de la geaca fie cate una, fie doua cate doua, precizand de fiecare data numarul. Apoi, am fost la nisip, topogane si leganele. Acolo, am umplut galetusa cu nisip, dupa care am intors-o invers ca sa facem un castel. Apoi, am cules pietricele de diferite marimi, comentand pe seama lor (uite, mami asta-i lunguiata si alba, asta e maronie si patrata s.a.m.d) Apoi am facut o stiva cu pietricele si o alta mai mica cu cochilii de melci. Ne-am dat si pe topogane si in leagane (acolo nu prea ii place). Aaaa si am mazgalit un pic asfaltul cu creta. Cam atat.

O noapte buna va doresc!

Don't cry, for if you cry your tears might prevent you from seeing some beautiful things ahead of you!

Mergi la inceput