Albinute & bondari de martie-aprilie 2007 (66)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ddana spune:

Neata,

Ioanaradu: eu am un Moulinex pe 3 nivele si cu difuzor de aroma (adica are un recipient la baza steamerului unde poti pune tot felul de condimente si ierburi si vaporii "aburesc" si mancarea cu aromele respective). Eu sunt foarte multumita. Gatesc si pentru noi tot acolo. Legumele chiar au alt gust. Adica ... au gust, in comparatie cu cele fierte in apa. Isi pastreaza toata aroma. Altceva nu am incercat - adica orez sau carne. Dar numai pentru legume si merita, ca oricum avem nevoie zilnic.

Dragos face si el pasi singur, de vreo saptamana, daca ceva il tenteaza in mod deosebit.

Va multumesc pentru incurajari si sprijin; astazi se intoarce sotul meu, abia astept! Socrul e in continuare in spital, are suisuri si coborasuri, dar in esenta e in stare la fel de grava. Ce-o da Dumnezeu...

"People who say they sleep like a baby generally don't have one."
Dana mamica lui Dragoselu' - 20 martie 2007
Cum mi-am petrecut inceputul lumii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iunita spune:

neatzaaa!



GIULIA e bestialo-demntiala-absolut-superba-buna-de-mancat!!!! doamne ce mi-a placut de ea. Bravo Kitty, bravo ! va admir pe toti 4, ca familie, pe tine ca esti meseriasa si POTI. TU poti..tu esti magician!!! o mie de mii de pupi!!!

Alexia eu zic ca nu ai de ce sa te simti vinovata. gandeste-te asa: cat a fost pushtoaica mica ea era TOTUL, tot timpul tau era al ei. Acum timpul lui Bryan este oarecum impartit asa ca nu numai tie iti acorzi un mic relash ci ci lui niste timp si spatiu numai al lui. Valabil si pt elyanne desigur.

ioanaradu felicitari pt primii pasi!!! tre sa fie tare emotionant. cu mersul inainte : pune-i tot felul de chestii care sa il atraga. cum la noi sigur nua r merge cu jucarii eu as incerc cutii de iaurt, ochelari, telefoane... oale, borcane.... Sa aveti spor!

stefimic Iarina face baie inc ada mare de mai bine de o luna si e maaare distractie. face clipoci-clipoci in apa de facem baie toti 3 , sta la spalat si in picioare si in fund... deci cu caditza nu am idee ce aiputea sa ii faci..poate ca e prea mica, poate ai facut apa mai fierbinte sau mai rece decat de obicei, poate era prea frig in camera... Daca apa din cada e prea ferbinte IArina nu intra si pace.
referitor la mancaruri: pai cam alea sunt + ce a zis Mihael@. Dar tu ce alte legume mai mananci? (in afara de ciuoerci pt inca 1 an sau 2 cred..) orcium nu prea maia i ce s aiipui. eu am dat asa: cartof, cepa, ardei, morcov, dovlecel, pastarnac, patrunjel, conopida, brocoli, telina, rosie, fasole verde, mazare, spanac, sfecla rosie.

La carne iarasi, pana la 3 ani aia e toata: vita, pui, ficat, curcan, peshtan. Porc si oaie dupa 3 ani... ori oi vrea s aii dai niscaiva vanat...


Mickyn poti sa dai smantana in mancare dar ai grija la combinatia cu ou..ca la noi a fost devastatoare... face probleme la burtica.

lauramarsuper simpatica Arianna cu balonasele ei. mie imi place ca e f serioasa si concentrata pe ce face ea nu asa...in doru' lelii.

vad ca ultima tema este educarea copiilor. acu va e clar nu ca nu poc sa scriu 3 cuvinte asa..rabdare si tutun va urez. sa purcedem dar:

booon. io is perfect de aocrd ca bestiutzele astea micic baga totul la cap, si ca nu numaic a tre sa vorbesti cu ei, sa le arati sa le explici dar trebuie sa AIGIRJA CE SPUI oricand ca te trezesti peste 2 ani cu un pomelnic de cuvinte maiputin ortodoxe si nu stii d eunde le-o fi invatat...

Dar... dar.. cred c ain amr eparte la mom asta (9-10 luni) ceea ce fac ei s epoate numi mai repde "dresaj" decat stiinta.a dica repeta mecanic multe chestii, fac c efaci tu dar sensul il vor prind emult mai tarziu. iaca, ati vazut maimutzelu cu carticica si cu pis-pis da? (poate ziceti ca nu s ama oftic!). ei.. acu vream sa-l invatam si pe tzup tzup. il arata, il descriu, tzup tzup , batem cu palma inc arte si cand o intrebi unde e tzup-tzup iti arata pisica... pe sistemul "atata stiu, atat zic". io perseverez, ca deh...copila inregistreaza si intr-o dim o s avina sa ma trezeasca si s aimi spuna uite mami iepurele...


cu ce ne jucam noi (joc educativ): io fac turnuri si ea le darma si le mananc si eu ma oftic ca nu ma lasa s aocnstruiesc. invatam animalele mai putin vaca pt ca daca zic mu incepe sa planga.... Citim dinc arte cu povesti si in sfarsit a dat si ea 2 pagini in sensul care trebuie si FARA s ale rupa. ne pupam, ne dragalim si ne apasam pe nas si pe obraji ..etc etc doar doar mi-o arata care e ansul in loc s ail sufle. Daca zici ceva de nas ea repede e su suflatu... dupa cum spuneam e pe sistemul "Atata stiu, atata fac". Dar, eu perseverez...

Acu, bottom line.. io nu vreau o "genie", vreau numai ca daca mi-a dat Dumnezeu un copil cu un anume talent, o anume pasiune sa i-o cultiv.. nu vrea la 3 ani sa imi arate tanganika pe harta lumii... dar as vrea sa imi deseneze un om d'ala din 2cercuri si 4 betze si sa zica "uite mami asta esti tu si esit mumoasa!"

nu am strategii de "deshteptare" a copilului.. fac si io ce imi vine..adica ii explic cate in luna si in stele, ii descriu ce e pe langa noi..ii citesc cand nu e isterica si nu vrea sa roada cartea si sa o faca shomoig ca ma crizez si io si nu e bine....a, ce facem zilnic de catev a lun.muzica si dans. Asta si pt ca AM si io piticu meu: la 3 ani vreaus a mearga la o scoala de dans. dac ao sa ii placa bine daca nu..o sa plang 25 de ani si o sa imi treaca.

no gata, ca am obosit. ma duc la bubulinache sa ii dau o culegere de matematici avansate ca a terminat-o pe prima. Auziti, chiar asa.. iarina nu reuseste sa treaca de partea cu derivate partiale..idei?!

are mama o fetita frumusica foc...Iarina-Maria 01.04.2007
buburuza mea
ruza buburuza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ddana spune:

am uitat sa mai spun un lucru: azi noapte, Dragos a dormit!!! E o adevarata victorie, dupa cate am avut de patimit. S-a trezit de cateva ori sa ii dau suzeta si a mancat doar o data, la 6 dimineata, ceea ce e remarcabil. Motivul: am inceput sa ii dau seara, dupa san, lapte de vaca. Aseara a baut 100 ml. Deci: laptele meu nu ii mai tinea de foame, era prea diluat. Continui sa-l alaptez seara si in timpul noptii, dar in mod cert ii voi da si lapte de vaca. Toti copiii beau formula, sunt singura care a trecut la vaca?

"People who say they sleep like a baby generally don't have one."
Dana mamica lui Dragoselu' - 20 martie 2007
Cum mi-am petrecut inceputul lumii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paxela spune:

ddana nu esti singura, mai sunt cu lapte de vaca nu multi dar sunt

Alexa, Ana Delia(13.03.07) si Silviu Ionut( 27.11.04).......poze,poze2006, Poze printesica ,
www.totsites.com/tot/anadelia" target="_blank"> Site printesica , varsta Delia , varsta Silviu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mihael@ spune:

Ioanaradu, scurt timp a mers si stefi cu spatele...e o etapa, o sa se invete singur ca poate merge si inainte, dar daca incepe sa mearga in picioare e posibil sa sara peste mersul de-a busilea...asta e pentru bebelusi doar

Elenagiulia, sa stii ca si la noi e problema cu genunchii. Eu ii creia o pauzasc seara dupa baie si ma gandisem sa-i pun niste genunchiere (nu stiu cum se numesc), ca o bentita de bumbac pe care s-o infasor peste genunchi, pe sub pantaloni, ca sa nu si- o dea jos...intre timp am inceput sa-i dau 2 pantalonasi ca e frig pe jos la mine si vad ca e protejata mai bine.
In rest stefi face numai nazbatii, a descoperit ca poate deschide usile la dulap si-mi scoate hainele, le scutura si le face gramada, rupe florile cu mare pasiune, smotoceste carti, hartii, ce prinde...din astea, chestii de copil "cuminte".
va pupam

ddana, ma bucur ca ai avut o noapte linistita...tare-mi doresc si eu macar una. Stiu ca mai erau fete care dadeau lapte de vaca, nu cred ca esti singura. Dar spuneai ca i-ai dat dupa supt, si de adormit cum adoarme? nu la san?



Mihaela siwww.desprecopii.com/info.asp?id=1199" target="_blank">Stefania (19 martie 2007)

Poze la 8 luni
Varsta Stefaniei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mihael@ spune:

ha, ha, ha... adica o dau cu crema, dar robotul a inteles ca vorbesc porcos...asta ca sa descifrati cuvantul de mai sus din mesaj.

Mihaela siwww.desprecopii.com/info.asp?id=1199" target="_blank">Stefania (19 martie 2007)

Poze la 8 luni
Varsta Stefaniei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ElenaGiulia spune:

Mihael@ Arthur e exact la fel numai pe unde nu are voie se baga sta pe sub premergator iese si intra pana oboseste,mai nou sta in picioare agatat pe geam si se uita la masinile care trec pe strada e nebunel rau cemai am sa pun mai tarziu cateva pose ca l-am prins in fapt cum lingea geamul,acum fug sa-i dau sa pape,va pupam si noi!!

Elena fericita Mamica a Alexandrei(16-8-2000)Giulia(27-2-2004)si Arthur 28-3-2007
http://www.sonia.as.ro/
Ajutati-o pe Sosonica!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Neatza,

lui Matei, si la mai mare!

Noi nu ne laudam cu nimic azi...

Genunchii: lui Alex ii sunt mai aspri, dar nu ii fac altceva decat ca insist cu masajul dupa baie...

Mancaruri: noi avem mai putine la diverse nu prea ii plac la gust ficatul si galbenusul de ou, asa ca pe astea trebuie sa i le dau "prin invaluire". Eu abia am inceput sa ii introduc chestii cu gluten, asa ca ajungem si noi la paste...

Fierberea la aburi: dupa ce in prima faza i-am fiert legumele in oala, ALex nu prea imi accepta gustul de fiert la aburi, desi mie mi se pare infinit mai bun...

Asa, sa nu uit:

quote:
Originally posted by iunita
no gata, ca am obosit. ma duc la bubulinache sa ii dau o culegere de matematici avansate ca a terminat-o pe prima. Auziti, chiar asa.. iarina nu reuseste sa treaca de partea cu derivate partiale..idei?



De ecuatiile cu derivate partiale am trecut si eu cam la limita in facultate... dar daca vreti va imprumut cursurile mele (hi hi iunia, asa-i ca nu te asteptai?)

Diana de Alex (23 aprilie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanaradu spune:

Iunita ma ofer sa-i explic eu iarinei diferentialele .

acum la capitolul educarea copiilor:
eu nu (mai) cred in ideea ca daca parintele se straduieste si depunde tot efortul (in unele cazuri - super-efort) copilul va prinde tot ce i se arata. parerea mea este ca tine si de copil.
am 2 exemple "apropiate", ca sa nu ziceti ca vb din auzite:
1. sora mea. este mai mica decat mine cu aproape 8 ani. la educarea ei am participat eu, mama, tata si vreo 2 matusi - invatatoare. adica desenat, cantat, jocuri, tot timpul era cineva cu ea care sa-i ocupe timpul cu ceva educativo-distractiv. ei bine ... sora-mea NU CITESTE decat daca este absolut necesar si obligatoriu. nu-i place si pace. limbi straine ... bleah. cu chiu cu vai a invatat engleza, dar asta obligat-fortat cu titlu ITI TREBUIE!
nu ma intelegeti gresit, este sora mea si nu este tampa, nu are pb de dezvoltare, dar asa este ea. este incapatanata si nu o intereseaza mare lucru. nu este curioasa sa citeasca, nu-i place sa se uite la tv, nu o impresioneaza filmele. si-a ales sa mearga spre contabilitate. nici asta nu i-a placut in mod deosebit, dar in final a acceptat-o.
2. una din matusile mele este invatatoare, are 2 baieti. ea toata ziua canta prin casa, deseneaza, creaza jocuri pt copiii de la scoala si incerca sa-i implice pe cat posibil si pe copiii ei. ei bine ... varul meu cel mare nici macar bacalaureatul nu si l-a luat. de ce? nu s-au ocupat parintii de el indeajuns? ba da. dar asta e el. un fel de catar capos.

sper ca nu v-am obosit cu povestile mele, dar in mare vroiam sa spun ca nu depinde doar de parinti.

va pup!

mamica lui Matei Stefan 12.03.2007
Varsta lui Matei
poze cu matei - luna 9
Matei, mami si tati te iubesc mult ... mult ... mult de tot!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zadi spune:

riloasa- ref. la bautul apei. eu am observat ca Ian bea mai multa apa daca ii dau sa bea din pahar obisnuit din sticla. incearca si tu. dupa fiecare masa da-i cate putin apa. incearca eventual mai multe recipiente din sticla, plastic, canita cu gaurele, lingurita.

lauramar- Bravo Arianna!

stefimic- e greu cu doi copii si e si mai greu cu trei sau mai multi atata timp cat nu ai ajutor, adica pe cineva care sa te ajute la spalat, calcat, curatenie, mancare, cumparaturi. si eu am fost debusolata la inceput pt. ca nu ma ajuta nimeni(doar sotul imi face cumparaturile si plateste facturile) dar m-am obisnuit repede. efectul? dorm din ce in ce mai putin

ca si elenagiulia iti dau acelasi sfat ref. la baita in cadita. lasa-l sa se joace mai mult cu jucarii, invata-l sa se balaceasca, sa clipoceasca apa.

ioanaradu- nu stie culorile si nu stie sa numere? vai....
Felicitari lui Matei !!! si mersul cu spatele este tot mers. si Ian a facut asa si cand am intrebat-o pe dr. mi-a zis ca e foarte bine. nu trebuie sa faci nimic. cand va fii pe deplin sigur pe el o va porni de la sine si apoi sa te tii cate progrese vei vedea intr-un interval mic. Ian s-a ridicat mai intai in picioare singur in patut si in nici o saptamana a mers de-a busilea si sustinut de manute.

ddana- felicitari si lui Dragos. Multi mergareti avem!!!

iunita- mi-a placut tot ce ai scris. nu cred ca si-a exprimat cineva parerea ca ar vrea sa faca un geniu din copilul lui. asa ca si tine (tu vrei dans) eu vreau desen,pictura, mestesug ceva pt. ca asa cum am zis vreau ca, copii sa se regaseasca in ceva ce le face placere, ceva care sa le asigure liniste sufleteasca, confort, sa le stimuleze imaginatia. toate la timpul lor desigur. si apropo sa stii ca Ingrid ma deseneaza asa cum descrii tu doua cercuri, gura, ochi, mainile seamana cu niste bete si imi spune si ca sunt frumosa. pai daca nu i-as fi pus creionul in mana crezi ca ar fi stiut la 3 ani sa faca asta, asa de la Doamne Doamne?








Dana-mami de zana si zan
Ingrid (25.12.2004)
Ian (16.03.2007)

Mergi la inceput