Strumfi de iulie-august 2007 (44)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lorinaoo1 spune:

Ioana nu am mai facut analizele pt ca dr de fam ne-a recomandat sa mai asteptam pana dupa sarbatori, ca eu eram pornita inainte de Craciun sa le fac. Ei nu i se parea prea mult 10 kg la 5 luni si ceva, desi tot ea ne batea la cap ca, vai, e prea grasuta fata nostra. Trebuia sa mergem sapt asta la vaccin, dar, pare-se, nu a primit inca vaccinul. Se amana, deci, pe sapt viitoare si vom vedea atunci cate kg are si sa-mi dea o trimitere pt analize. Daca nu, nici nu stiu ce sa mai cred, ca totusi are peste 70 de cm lungime. Am mai cantarit-o intre timp si vad ca a stagnat greutatea de cand cu diversificarea.

Acum am si eu niste intrebari care imi bazaie prin creier:
1. De ce e important ca marul sa nu se oxideze, deci nu trebuie facut cu mixerul vertical, doar pe razatoarea de sticla sau de plastic?
2. Eu i-am dat Lorinutei, la gustarea de dimineata, mar si para, acum si combinate. Pot incepe sa-i fac branzica?
3. Daca tot e grasunica, pot sa ii dau cartofior facut piure? Sau ingrasa?

Lavi si Lorina Maria (5 iulie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

Lavinia, am inteles. Succes cu vaccinul. Stiu sa raspund la 3, si anume ca de la cartof se ingrasa mai tare, deci ar trebui mai rarut la copiii grasuti, si partial la 2 - pediatra smarandei recomanda iaurtul de casa inainte de brinza de casa. Dar eu o sa sar peste iaurt si o sa-i dau brinza mai incolo, dupa 7 luni.

Ioana, mama Mirunei si a Smarandei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorinaoo1 spune:

Danis eu cred ca daca nu e in toane bune tot nu-ti mananca, asa ca mai asteapta pana isi revine. Succes

Ashera imi pare rau de pagube, dar, cum spui tu, bine ca mai are bunici strumful tau, ca bunurile materiale se pot acumula in timp din nou.

Lia multumim frumos pt felicitari . Acum asteptam sa se vada ca sa il pozam , desi tot cred ca o sa trebuiasca sa dau zoom pe el sa il vad

Ioana multam fain de raspunsuri. Si eu stiam ca ingrasa cartoful. Treaba e ca nu prea ii place supica pe care i-o pregatesc eu, poate nu sunt o bucatareasa pe gustul ei, mai stii Eu i-am pus la fiert un cartofior si cateva foi de ceapa (pe care le-am scos apoi), albitura, morcov (ca doar el e baza) si o pulpa de pui ca sa dea gust. Dar mananca asa, in reprize, cand bine, cand nu vrea. Cred ca e in functie de toane.
Am citit si ce spuneau fetele ca nu e indicat sa dai zeama de la carne fiarta la copil, dar nu stiu ce sa zic. Parca prea multe temeri si restrictii ca m-am zapacit de cap. Nu mai stiu daca-mi hranesc bine copilul sau nu. Nici nu vreau sa-mi tin copilul intr-un glob de sticla. Of, ca grea e meseria de mama.

Lavi si Lorina Maria (5 iulie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ashera spune:

Violeta, eu zic sa nu-ti faci probleme. Daca analizele lui Laurentiu au iesit bine, chiar daca nu a luat in greutate, poate fi ok. Chris nu a luat in greutate nici un gr intr-o luna jumate. Eram disperati. E drept ca luna respectiva s-a lungit foarte mult, dar pediatra ne-a speriat si ne-a zis ca tre sa il interneze ptr investigatii si sa ii faca perfuzii. Nu am fost de acord cu asta si bine am facut. Dupa un timp a inceput sa pape din nou si acum a si luat in greutate 400 gr.
Nonna, sanatate multa bunicii tale.
Anya, multumim mult ptr raspunsuri si lamuriri referitoare la crestere. .
Oana, waw... kk la olita !!!! Felicitari ! Noi mai avem taaare mult pana acolo .
Vivela, eu nu i-asi da inca supica. Mai ales ca e asa de dezvoltat. Ti-a si motivat recomandarea ei? Sau asa recomanda ea, diversificarea la 4 luni ? Si mie mi-a recomandat pediatra branza calcica la 4 luni, ptr ca, Chris nu mai lua in greutate, dar i-am zis ca pana la 6 luni asi vrea sa il alaptez exclusiv, si nu a mai insistat.



Mami de bebe
Chris (08.08.07)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorinaoo1 spune:

Aaa, si am reusit sa facem poze si sa o filmam pe Lorinuta cand se ridica singurica in picioare. Aici le puteti vedea , doar ca filmul e facut aiurea, dar tot se vede ceva.

Lavi si Lorina Maria (5 iulie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liadorian spune:

Wooow, Lavinia, ce vioaie e Lorinuta! Si ce ambitioasa! Acusi, acusi va sari peste marginea patutului si-o sa va treziti noaptea cu ea langa voi.

De mana cu Dumnezeu
Lia si Miruna Demetra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ghinetz spune:

buna ziua.
AZi am un bb plangacios. O fi de la dintele care sta sa iasa? nu stiu. imi cam fac griji. a facut kk total diferit de cum facea pana acum, adica a facut o pasta galbena. si muuulta tare. daca ma gandesc si ca a vomitat zilele trecute chiar ma ingrijorej. nu a vomitat in jet si era lapte lichid, nu branzit, dar multisor, cam mult pentru a fi doar surplusul.

Fetele care aveti deja copii cu dinti...ati patit asa ceva in momentul eruptiei? Adica e posibil sa fie de la dinti? Parca nici pofta de mancare nu mai are. Si plange muuult. Daca nu e de la dinti ce altceva ar putea fi? Ceva in alimentatia mea? Ca lui nu-i dau decat san.
Multumesc. Si scuze ca am mai sarit peste majuscule, sunt cu el in brate si folosesc mana stanga la scris


Oana, mama de baieti cucuieti: Stefan si Victor


"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Lorinuta felicitari pentru dintisor. Lavinia am facut analize deja, mi s-a sugerat biopsie pentru ca mi-au spus ca la eco pare a fi lichid deci doar un simplu nodul insa se pare ca are ceva solid in mijloc si de aceea au vrut biopsie sa decida daca e malign sau benign. Am refuzat biopsia caci am considerat ca nu ma ajuta la nimic, adica daca e benign normal ca sunt usurata insa daca mi se spune ca e malign...prefer sa nu stiu si sa gandesc pozitiv. Oricum sunt sub observatie, ma duc la trei luni la spital cu analize de sange si il masoara din nou si il palpeaza iar daca observa vreo schimbare probabil ca voi face si biopsia respectiva. Momentan insa nu e vizibil decat daca te uiti atent si nu ma deranjeaza cu nimic.

Madam Hook Adeluta e superba. Imi place pozica in care e imbracata in sarafan, cum sta cu manuta pe spatarul canapelei.

Si eu subscriu la cele spuse de fete despre Huggies, am folosit Pampers new Born pana a trebuit sa trecem la nr 4 activ fit caci cu cei pana in 7 kg iesea kk pe ea, am luat nr 4 si tot aveam accidente asa ca am zis sa incerc Huggies si desi nr 3 si sunt mititei si mult mai bine croiti nu iese kk deloc. Ca si absortie Pampers mi se par mai buni insa ca si croiala sunt mai buni Huggies de aceea nu iese kk afara.

Eu azi sper sa ajung in Mothercare sa cumpar scaunul caci m-a cocosat sa o hranesc in leagan. Eu am o mica problema: de cand e pe solide (adica cereale) Cezara mananaca laptic la 5-6-7 dimineata foarte bine insa masa urmatoare adica 8-9-10 nu pare sa-i fie foame, se joaca cu tetina, efectiv nu suge, refuza sa manance. Azi in loc de laptic i-am oferit cereale (yum yum) la 9 si a mancat dar tot asa oar jumatate fata de un bol intreg de obicei. Nu stiu de ce, iar asta imi da mie programul peste cap caci daca nu mananca atunci laptic nu isi asigura necesarul de vitamine din lapte. (Aici mi-au zis ca daca un bebe bea sub 500 ml lapte pe zi trebuie supliment de vitamine).

Am plecat in oras sa ma intalnesc cu soacra caci azi luam lunchul together. Tineti-mi pumnii sa nu ma apuce nebuneala, ea este o femeie extraordinara insa asa vorbareata, iar eu asa obosita (fie-mea insa se trezeste o data pe noapte, se pare ca a ramas asa de sapt trecuta de cand cu trezitul la 3 ore, iar eu nu mai pot adormi la loc). incat nu am chef efectiv de vorbaraie. Dar asta e ,mi-e prea drag de ea sa o supar.

Luna, mamica de www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3960" target="_blank">Adelise Cezara(11.08.2007) si www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3882" target="_blank">Cosmin (30.07.2001)


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Vaaaaaiii! Ce frumos se ridica Lorinuta! la fata vioaie.

Oana din pacate nu am ce sfat sa-ti dau la vomitat caci la noi e destul de comun. Insa pot sa-ti spun ca aici mi-au zis ca eruptia dentara nu are legatura cu diareea, vomitat si febra. Asa ca mai bine mergi la pediatru sa fii sigura ca nu-i nimic.

Luna, mamica de www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3960" target="_blank">Adelise Cezara(11.08.2007) si www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3882" target="_blank">Cosmin (30.07.2001)


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fianna spune:

Multumim de aprecieri, am vrut si eu sa ma simt bagata in seama

Caruciorul l-am luat din Anglia de la Kiddicare, au magazin online si un singur magazin normal in Peterboro. Am incercat vreo 4 carucioare, si Luna, chiar m-am gandit la tine, ca stiu ca vroiai Quinny Zapp. Nu l-am luat pe ala pt ca nu se dadea scaunul pe spate deloc. referitor la pret, sunt ferm convinsa ca e mai ieftin decat ce as putea gasi in Romanica, iar din cele vazute in UK era cel mai ieftin.

Fetelor, baiatul meu are o tuse uscata. Doc mi-a recomandat Stodal sau Paxeladine. Voi ati dat vreodata unul din ele? Sunt safe?

fianna cu www.flickr.com/photos/14295400@N03/sets/72157603680539275/" target="_blank">printisorul Matei
(01.08.07)

Mergi la inceput