Doar pentru tatici...cum va implicati ?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns D2 spune:

Presupun ca nu mai ramane decat sa conving mamica .... multumesc de sfat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aurelia1278 spune:

Mai bine adu' mamica aici pe forum, poate o convingem noi.


www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=98766" target="_blank"> Bazar pentru Alex, un baietel diabetic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns D2 spune:

oho, super ideea! veti face voi munca mea ! Dau o bere! 2-ua !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kiosse2004 spune:

Pot sa spun ca pana acum din pacate nu am avut timp sa ma implic in cresterea si educarea baietelului meu deoarece foarte mult timp am fost plecat din tara si regret foarte mult acum cand vad ceea ce am pierdut din viata copilului meu,de cand am revenit in tara sunt de nedespartit de ,,ingerasul,, meu si mai ales ca din data de 08-11-2007 mi-a venit pe lume cel de-al doilea baietel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pity77 spune:

Felicitari! Sa fie sanatos si sa te bucuri de aman-toti! Nimic nu e mai greu de suportat ca distanta de cei dragi, care au nevoie de tine! Si spun asta in cunostinta de cauza...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angi_m spune:

uau, este primul topic pe care il gasesc la care sa raspunda si barbati.
felicitari

Sotul meu se rezuma doar la a citi cate ceva pe forum, atat cat are el timp, pentru ca este in CIC. Iulia ii ocupa tot timpul.
Trebuie sa recunosc ca de multe ori el este cel care are mai multa rabdare decat mine in ceea ce priveste activitatile pe care le facem cu Iulia.
Ce sa mai, el este cel care participa la aproape toate activitatile cu Iulia. Mie imi revine culcatul de seara si eu sunt cea care doarme noaptea cu ea.
Insa tot el este cel care ne face biberonul cu lapte noaptea.

Sotzul, multumesc!

"Nu testa niciodata adancimea apei cu ambele picioare"
Angi poze
Iulia - 3 noiembrie 2006 - luna 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12

Petrecerea de 1 an a Iuliei

Botez Iulia, Filmulete Iulia, Metamorfoza
www.youngnutrition.net/member/tickers/63865/ticker4.png[/img]" target="_blank">Varsta si greutatea Iuliei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asfalt spune:

daca mai avem timp de ceva, si spun asta ca un viitor tatic, acel putin timp este dedicat cititului despre sarcina, patuturi, carucioare, mobila pt. copil si mai ales haine pt "mami", si daca credeti ca mai avem timp, va cam inselati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreeaben spune:

Felicitari tatilor implicati!!!!Din pacate,la noi,tati nu apuca sa faca mai nimic...culcatul de seara eventual daca il mai prinde...daca nu doarme Andrei deja cand vine el acasa...asa ca ne ramane doar duminica...atunci il las sa ii dea el sa pape sau sa-l schimbe..se joaca,se plimba...Intr-o vreme,cand era acasa mai mult timp,cand puiul nostru era mai mic,il vedeam tare fericit de orice pas facut cu baietelul nostru...un castron de mancare,mancat...un cuvintel spus,orice era realizat de ei impreuna...

Sper sa apucam sa mai traim astfel de momente,impreuna,toti trei...pt ca sincer...tare ii simtim lipsa de acasa,si seara,cateva ore ramase...trec asa repede!

Va imbratisam cu drag...mamici si tatici

Andreea si ingerasul nostru Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nonna76 spune:

Tati al nostru nu citeste pe DC caci aici e "spatiul" meu.Dar de ajutat ma ajuta cu baietii.Intotdeauna a facut-o .Acum ca am inceput serviciul nu pot spune ca ma ocup de baieti mult mai mult ca el.Ii schimba, le da de mincare,ii plimba,se joaca cu ei.
Chiar daca la treburile gospodaresti se pricepe mai putin in privinta copilor n-am ce-i reprosa.
Poate nu intotdeauna ii imbraca cum trebuie,nu sta cu copii si face mincare in acelasi timp dar sunt multumita....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns levantzoi spune:

De ce tatii sunt pe un thread si mamele pe altul?

Cresterea copiilor e datoria ambilor parinti, pe care trebuie sa si-o indeplineasca impreuna, nu separat.

Eu as fi vazut un thread "crestere si educatie", unde sa fie invitate si mamicile si taticii, in acelasi timp.

Nu e o critica, ci doar un mod de a semnala ca e ceva in ne-ordine cu gandirea noastra despre cresterea si educarea copiilor (a noastra ca natie vreau sa spun).

Cand eram profesor, cel mai greu mi-a fost sa obisnuiesc elevii sa stea in banca si "mixt" adica baieti cu fete. Am intimpinat o rezistenta monstruoasa din partea copiilor in primul rand, dar si a parintilor.

In biserica e la fel - barbatii stau intr-o parte si femeile in alta.

In mod sigur copilul va percepe familia ca disjuncta (e un cuvant cam pretios, dar altul nu am gasit), adica nu o va intelege ca pe o entitate sociala (domle, nu mai scriu dimineata ca uite ce cuvinte imi vin...:-((().

Asta e problema cu care eu ma lupt la mine in familie - sa asigur o impartire a sarcinilor cat se poate de ne-sexista: eu spal rufele, dar sotia conduce masina. Cand gateste ea, cand eu (ma rog, aici trisez, ca mie imi palce sa gatesc....). Calcam tot asa, cu randul.

Cu fetitza sta din pacate mai mult ea in parc, dar lucrez la asta.

Fetitza trebuie sa perceapa diferentele dintre mami si tati ca fiind asumate de mami si de tati, nu dictate din afara sau de cine stie ce reguli. Mami si tati fac o echipa, nu un cuplu de comici vestiti in care unul numai pocneste si celalalt numai incaseaza.

Iar daca e echipa, ceea ce e de intles aici e fix puterea echipei: cineva te ajuta.

Chestia asta are si revers: face mai dificila identificarea fetitzei cu un rol social standard - evident cel de fata/femeie. Va pricepe mai greu asta, pentru ca statusul ei in familie se formeaza pe un alt fel de referential si este din pornire cumva contrar rolului standard.

In sfarsit, pana una alta, eu sunt bucuros de cum merge treaba, desi cred ca oscilatiile de autoritate (si la sotie si la mine) ar trebui atenuate.

M-am surprins si apland la scuza "lipsei de timp" - care, si la mine ca la mai toti oamenii, e un fals motiv ce ascunde un confort pe care ti-l doresti (ala de a nu fi deranjat).



Mergi la inceput