sa-i cer sa nu?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mik spune:


Fetelor, m-am exprimat rau. pentru cele pe care le-am ranit fie si in gind.
Explic : Tatal biologic care vine si-si vede copilul, fie si din cind, desi se pare ca e mai mult o toana. Daca vrea sa aiba o relatie sanatoasa cu cel mic, trebuie sa-l recunoasca.
Ceea ce se intimpla intre parinti e cu totul alta poveste.
Ceea ce va zice lumea : gura lumii nu se poate opri si s-ar putea ca cineva sa-i spuna rautati direct copilasului. Si asta mi s-ar parea greu de inteles pentru un copil de care tatal biologic se ocupa din cind in cind si carui i se spun timpenii.
Bineinteles, ca orice discutie trebuie sa fie diplomatica, dar ferma.

Eu v-am dat punctul meu de vedere, desi nu am fost deloc in situatia voastra, dar sunt pornita oarecum impotriva unui anume tip de barbati care vor numai avantaje fara sa-si asume nici o obligatie, nici macar morala.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anderra spune:

Alina , nu te supara ca te intreb dar nu pricep reactia lui si nu imi daus eama ce il face sa se poarte asa? Nu a fost de acord cu acest pui de om inca de la inceput cand i'ai spus ca vei fi mamica? este casatorit?
Cred ca problema ta e aceea ca ai prea mult bun simt si nu vrei sa deranjezi pe nimeni,insa asta e o problema serioasa.
copilul tau merita mai mult decat o liniuta in certificat.
De ce te multumesti cu putin? cu gandul ca macar vine uneori, poate peste 3-4 ani nu va mai afce nici asta si puiul tau nu va avea parte nici de prezenta lui dar nici de recunoasterea lui.
ia'ti inima in dinti si clarifica cu el situatia.
Sanatate si putere iti doresc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miluna spune:

quote:
Originally posted by Gabi_K

din pacate fiecare judeca dupa ce are acasa... eu nu am avut posibilitatea sa decid, fiindca noi eram casatoriti cand s-au nascut copiii...
Imi explica totusi cineva care-s dezavantajele liniutei?



Da Gabi, si eu ma intrebam acuma, pina la urma e asa important sa nu ai liniuta asta? Cred ca sunt si avantaje si dezavantaje si trebuiesc cintarite. Daca-l recunoaste, cistigul e, poate, o pensie alimentara. Si faptul ca are copilul ce trece in dreptul tatalui cind completeaza multiplele formulare in viata. Si ca devine mostenitor al tatalui (in cazul in care are ce mosteni ). Dezavantaje ar fii ca incepe si tatal sa aiba niste drepturi, si daca nu te intelegi cu el, s-ar putea sa-ti faca probleme. Drepturi la vizite, concedii, sau la iesirea din tara... din astea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Ceea nu ne spune Alina este daca tatal a vrut copilul sau decizia a luat-o de una singura si acum umbla pe virfuri sa nu cumva sa se supere si sa plece...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Eu nu inteleg de ce dati atata importanta unei bucati de hartie? Nu eram casatoriti cand l-am nascut pe fiul meu insa tatal a insistat sa-l recunoasca. Si a facut-o! Stiti cate drepturi ii confera asta? Mult prea multe, in conditiile in care a disparut din viata noastra la 2 luni dupa nastere. Vrei pasaport? declaratie de la tata. vrei sa scoti copilul din tara? iar te f... tatal cum vrea el, ce daca poate il doare in c.. de voi dar are drepturi. S.a.m.d. Studiati legea mai intai. In conditiile date eu as fi preferat sa ne fie alaturi si i-as fi dat acele drepturi cand as fi considerat ca le merita cu adevarat. Cand venea si scotea bani din buzunar de la sine putere ca ii pasa de copil, cand ma intreba ce mananca, cum se joaca, cand l-as fi vazut ca ii lucesc ochii de fericire ca vede copilul. Nu asa, doar ca i-a facut putin baie si s-a jucat de-a taticu'. Parerea mea: exista teste ADN daca vrei sa dovedesti ca ii e tata, le poti face oricand in viata, insa sa stergi acel nume de pe hartie nu poti o data trecut.

Si ajungi sa te santajeze un idiot toata viata.

Imi cer scuze insa sunt tare frustrata la subiectul asta in conditiile in care un nimeni care nici nu stie cand e ziua lui fiu-su', ce mananca, daca e viu, etc ma umileste de fiecare data cand am nevoie de ceva in leg cu copilul. Si asta pt o bucata amarata de hartie.

Luna 28 sapt+
www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=2623" target="_blank">Adelise Raluca
www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=1036" target="_blank">Cosmin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Luna uite ca la aspectele astea nu ma gandisem!
Imi retrag opinia de mai devreme!

J si Carlita Carliontz (05.02.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alinache spune:

"tatal" nu e genul profitor, asa cum a descris luna1.
el e multumit ca are copil, ca il cresc eu si ca se implica doar cand vrea el.
nu prea stie ce inseamna a-ti asuma o responsabilitate...
dar atat depre el, nu v-am rugat sa judecati, ci doar sa va dati cu parerea ;)
sa-i cer sa recunoasca copilul (si pensie alimentara) cu riscul de a pierde amicitia lui sau sa-l las in pace?
am primit argumente pro liniuta si anti liniuta, daca mai aveti, m-ar ajuta mult sa mai aflu!
multumesc,
alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

Fetelor, ma scuzati ca ma bag..vreau sa va ganditi bine la o situatie pe care vreau sa le expun aici:

fosta mea sefa de birou a nascut la 35 de ani(era cam ultimul tren) un copil. i-a cerut lui doar sa-i recunoasca copilul. fatala greseala.la inceput a fost incantata ca el incepe sa se intereseze de copil.o baita o jucarie..era chiar happy crezand ca el va vrea casatoria...dar..s-a ajuns la situatia in care el isi doreste copilul PENTRU EL. este chiar in halul asta de egoist si nemernic. si incearca orice. are relatii,e influent. ea e doar o sefa de birou.

stim ca legislatia da cu greu copilul tatalui,mai ales ca ei nu sunt casatoriti...insa el si familia lui au trecut la amenintari,santaje.i-au pus detectivi pe urme, incearca sa dem ca e denaturata.

zilele trecute i-a spus clar ca el si muma-sa vor copilul. are drept de vizita...doar e tata in acte,nu?

iti dai seama ce e in sufletul mamei asteia..cand isi trimite copilul in vizita si se teme inclusiv ca-l vor rapi?


cate avantaje majore sunt in lipsa liniutei? oricum probabil copilul va creste fara tata. cand sa resimta acut acea liniuta? mai mult decat in mod obisnuit,ca oricum creste fara el? in putinele situatii cand va prezenta actul de identitate?

merita?

gandeste bine..tu il cunosti cel mai bine pe el...


n-am vrut sa ma bag..insa mi-a atras atentia faptul ca el devine interesat de copil...vezi sa nu devina prea mult.




Alexia 02.05.2004(filmulete)
mami si Ale

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Cel putin pana va trece de copilarie va fi deranjat de liniuta din certificat. Adica toti au tata, iar el nu...
Cel putin in prima faza asta sa fie motivul pe care sa-l abordezi cu domnul, ca daca il bagi si pe cel cu pensia...
Apoi decizi in functie de situatie. Faza cu raul pe care ti-l poate face dupa...e mai mult SF. Exista cazuri, dar eu tot SF-uri le numesc. Adica ce spune flaviutza e de groaza. Pai eu nu i l-as da nici un minut. Sa ma dea in judecata, sa ne judecam vreo doi ani in toate fazele, apoi mai vedem daca il mai vrea intre timp...si oricum, cat credeti ca o sa-i permita un judecator sa vada copilul? Faptul ca e in certificat nu-i da nici un drept. Judecatorul hotaraste...

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

Cineva mi-a povestit de o familie de romani, cu doi copii, rezidenti in alta tara. Ea cu copii au venit in vacanta in RO urmand sa se intoarca acolo unde traiau cu totii. La aeroport, surprise! N-au lasat-o sa plece din RO cu copii desi ea si tatal lor erau casatoriti, erau toti patru rezidenti in tara respectiva, dar el nu venise in acel concediu in tara. A lasat copii in RO cu bunicii si s-au intors amandoi, sa-i ia. Asa ca... gandeste-te bine ce inseamna sa depinzi de cineva constant pentru orice alegere ai de facut in legatura cu copilul tau.

Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.

Mergi la inceput