Campanie de responsabilizare a autoritatilor (11)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aura1981 spune:

fetele .este foarte greu sa te loghezi pe blog.dar cu multe incercari am reusit.poate asa vom reusi sa infrangem si infertilitatea .poop pe toate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_june spune:

mie mi-a mers din prima, nu am intampinat nici o dificultate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

Citat:
citat din mesajul lui aura1981

eu sunt pacienta dl prof marinescu.un om extraordinar,care a incercat aproape tot ca sa avem si noi un bebe.vroiam de anul trecut sa fac fiv,dar el spera ca vom obtine aceste proceduri gratuit.ne este alaturi si se bucura ca in curand vom obtine ceea ce el nu a reusit in2003.poop.
sa vina barzaaaaaaa


Aura, am mai aflat noi din diferite surse ca *big M.* este la curent cu ce invartim noi aici, ne bucura sa ne confirmi. Mai nou, in calitate de presedinte de onoare al Asociatiei Embriologilor, prof. Marinescu sprijina aceasta campanie oficial. Ma tem insa ca nu vom obtine fiv gratuit cum spui tu, ...dar poate obtinem analize hormonale gratuite, compensari ale medicamentelor necesare pentru fiv, acordate nediscriminatoriu si nebirocratic (cum se intampla in prezent), plus aducerea subiectului infertilitatii in atentia autoritatilor si presei. Mai vedem! :) Trebuie insa sa fim atente ce ne propunem, ce speram, sa ne dam seama ca nu putem obtine TOTUL. ...Se intampla in Romania.

---------------------------
New pics: http://villaprovence.wordpress.com/english/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

Mesajele mele succesive si incapatanate au dat roade. Am obtinut documentele existente in arhiva Ministerului Sanatatii rf. infetilitate. Poate va mai amintiti ca la prima cerere de informatii publice in numele legii 544/2001 mi-au dat adresa postala a subunitatii MS care detinea aceste documente (mail n-aveau), apoi, la a doua cerere, mi-au spus doar numele documentelor, de parca doar asta ma interesa, acum avem finalmente si textele!

Am selectat din respectivele documente strict ceea ce priveste infertilitatea, sa cititi, ca-s foarte interesante:


Documentul 1. Ministerul Sanatatii si Familei - Strategia in domeniul sanatatii reproducerii si sexualitatii, in perioada 2002 – 2004 (document de lucru)

Prevenirea si managementul infertilitatii

Obiective generale
OG1 Cresterea accesului la servicii de specialitate in managementul infertilitatii
OG2 Cresterea informarii si educatiei po****tiei privind prevenirea si managementul infertilitatii

Obiective specifice
OS1 Pana in 2006 vor exista sapte centre specializate privind managementul comprehensiv al infertilitatii
OS2 Pana in 2006 se va realiza o campanie nationala de comunicare pentru schimbare de comportament (CSC) legata de prevenirea si managementul ITS si infertilitatii


Documentul 2. Strategia Ministerului Sanatatii si Familiei in domeniul Sanatatii Femeii, Copilului si Familiei, pentu perioada 2002 - 2006

9. PREVENIREA SI MANAGEMENTUL INFERTILITATII

Infertilitatea este un domeniu care incepe sa capete importanta din ce in ce mai mare in cadrul sanatatii reproducerii, apreciindu-se ca aproximativ 15% din cupluri sunt afectate. Femeile si cuplurile trebuie sa aiba dreptul de a avea numarul dorit de copii, iar cifrele estimative ale Comisiei de specialitate de obstetrica-ginecologie din cadrul Ministerului Sanatatii si Familiei arata ca, din nefericie, exista cupluri care nu pot avea copii, desi isi doresc acest lucru.

Obiective generale :

11. PREVENIREA SI MANAGEMENTUL INFERTILITATII
Obiectivul general 1: Cresterea accesului la servicii de specialitate
Obiectivul general 2: Cresterea informarii si educatiei po****tiei privind prevenirea si managementul infertilitatii

Masuri pe termen mediu (3 ani) si lung (5 ani)

11. Pana in anul 2006 vor exista servicii de specializate adresate managementului eficient al infertilitatii. Pana in anul 2006 se vor realiza campanii nationale de informare – educare - comunicare (IEC) legate de prevenirea si managementul infertilitatii.
---------------------------
New pics: http://villaprovence.wordpress.com/english/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns psj spune:

Cred ca informatia cea mai folositoare este % de 15%, pana acum nu aveam documente oficiale in care sa scrie asa ceva.
Restul, deja suntem in 2009 si nu s-a facut nimic.


Meritam ca analizele si procedurile privind infertilitatea sa fie gratuite!
Infertilitatea este o boala


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

Da. Retinem ca, in conformitate cu acest raspuns oficial, exista doar DOUA documente ale Ministerului Sanatatii care au printre subiecte infertilitatea (eu am cerut TOT), dintre care primul e document de lucru, deci neoficial, ramane doar al doilea, strategia (care reia documentul de lucru).

Avem cifra, da, deci cf. documentelor oficiale ale MS infertilitatea afecteaza 15% din cupluri (dar nu exista statistici!)

O sa le mai scriu un mesaj, ca poate le-o fi dor de mine.:)) O sa reiau ce au scris ei acolo si le solicit amanunte despre serviciile de specializate si despre campaniile nationale de informare – educare - comunicare legate de prevenirea si managementul infertilitatii. Sa vad ce zic. :) Ca s-au angajat din proprie initiativa, in 2002, sa le faca pana in 2006.


---------------------------
New pics: http://villaprovence.wordpress.com/english/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

Avem reactii de la dr. Ciuhodaru: "Felicitari pentru campania sustinuta. Va sustinem in demersul de la minister. Este fantastic ceea ce faceti si nu pot fi decat alaturi de dumneavoastra."

http://www.medicalnet.ro/blog/ciuho/articol/1277/comment-page-1

Dr. Ciuhodaru este parlamentar, membru in comisia de Sanatate a Camerei Deputatilor. (am ajuns la el pentru ca l-a pomenit Delphinas aici pe forum, l-am cautat cu google si am dat de blogul lui, i-am lasat mesaj, ne-a raspuns, acum ne sustine ferm. ...asa merg lucrurile.)

---------------------------
New pics: http://villaprovence.wordpress.com/english/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

Sa mentionam si aici ca blogul nostru a intrat in finala RoBlogFest.

De asemenea, am updatat prezentarea generala a campaniei (si am avut de adaugat, nu gluma!:), este acum un document de 22 de pagini. Cine doreste sa il aiba pentru a il trimite presei sau altor factori interesati, sa mi-l ceara pe mail la luca.bonzi@yahoo.com


Ar fi fain daca l-ati putea printa si lasa medicilor vostri. Sunt convinsa ca l-ar citi.

---------------------------
New pics: http://villaprovence.wordpress.com/english/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

Stiu un departament al unui minister care incepe sa o urasca pe dna Bonzi. :)))


Catre: Ministerul Sanatatii
Compatimentul Relatii Publice dirrp@ms.ro


Subsemnata, Raluca Bonzi, cetatean roman, domiciliata in Bucuresti, str. ******* nr. ****, va solicit in numele Legii 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public sa mi se comunice in format electronic raspunsul la urmatoarea chestiune:

In «Strategia Ministerului Sanatatii si Familiei in domeniul Sanatatii Femeii, Copilului si Familiei, pentru perioada 2002 – 2006» se fixeaza drept obiective generale cresterea accesului la servicii de specialitate si cresterea informarii si educatiei po****tiei privind prevenirea si managementul infertilitatii. In acest sens, s-au stabilit masuri pe termen mediu (3 ani) si lung (5 ani), si se stipuleaza: « Pana in anul 2006 vor exista servicii de specializate adresate managementului eficient al infertilitatii. Pana in anul 2006 se vor realiza campanii nationale de informare – educare - comunicare (IEC) legate de prevenirea si managementul infertilitatii. ».

Va rog sa mi se comunice, punctual:

1. care sunt serviciile de specializate adresate managementului eficient al infertilitatii si ce rezultate au avut din 2006 pana in prezent;
2. unde, cand si cu ce rezultate s-au desfasurat campaniile nationale de informare – educare - comunicare (IEC) legate de prevenirea si managementul infertilitatii.

In cazul in care aceste masuri, prevazute in strategiile Ministerului Sanatatii a fi realizate pana in 2006, nu au fost implementate, va rog sa imi furnizati un raspuns oficial din care sa rezulte clar, explicit, nerespectarea obiectivelor autostabilite.


Rog ca raspunsul la prezenta cerere sa imi fie trimis exclusiv in format electronic, in termenul legal, la adresa luca.bonzi@yahoo.com

Va multumesc.

Cu deosebita consideratie,
Raluca BONZI---------------------------
New pics: http://villaprovence.wordpress.com/english/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirimir spune:

Buna seara.
Cautand statistici despre copiii nascuti prin FIV am gasit acest articol.
www.urbaniulian.ro/.../proiectul-de-lege-privind-subventionarea-procedurilor-de-fertilizare-in-vitro-lansa...
Desi mi-a mintesc de art. nu-mi amintesc de acest procent, vorbeste de un procent de 22%.

Mergi la inceput