Campanie de responsabilizare a autoritatilor (9)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adya spune:

Dragele mele,

Citind presa, am gasit acest articol referitor la campania voastra.
M-am gandit ca poate va ajuta.
Iata http://www.atac-online.ro/08-01-2009/Tara-tara-vrem-copii-Infertilitatea-un-caz-caruia-romanii-ii-intorc-spatele.html

Mult succes,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia_ spune:

Acum m-am intors. Rezumat: discutia a durat cam 20 de minute, d-na Barbu era familiarizata cu problemele noastre, are o prietena buna care are gemene dupa 6 luni de tratatamente, a fost alaturi de ea in tot acest timp, deci intelege prin ce trecem. La fel ca la celelalte intalniri, si ea isi facuse un plan de actiune. A abordat clar calea legislatiei, am incercat sa cotesc spre introducerea RUAM in programele nationale de sanatate, a zis ca da, dar asta tot prin lege se face.
Asadar, concret: 1) ea a cerut unei prietene, medic specialist pe infertilitate in Franta, pachetul de legi in domeniu, fiind convinsa ca Franta are cel mai bine pus la punct sistem sanitar. Asta e f bine, daca iau ca model legea franceza.
2) a zis ca are nevoie de o luna sa se documenteze (sa ii puna pe expertii lor sa cerceteze) ce legi ar trebui schimbate, inainte de a formula o lege noua.
3) peste o luna, propune sa ne intalnim, (intre timp, daca stim si noi care ar fi aceste legi, putem sa le semnalam). Aici am avea un atu: pana la noua lege, care clar ca dureaza si o sa starneasca discutii, sa cerem modificarea legii privind functionarea CAS si programele nationale de sanatate. Nu m-am gandit sa-i zic pe loc, stiti cum e, ideile vin cu intarziere.
4) a zis ca a discutat deja cu colegii de partid, si isi asuma raspunderea pt aceasta initiativa.
Acum, va las pe voi sa apreciati daca audienta avut sau nu rezulatele la care va asteptati. Vreau doar sa adaug ca e ultima intalnire la care merg singura.


poze www.slide.com/r/dCBFcIkWyT8qTm6zqmE3_Z0Uzm4PEDxK?view=original" target="_blank">noi2
www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank"> campania noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elenada spune:

Felicia a fost foarte bine dupa parerea mea si mii de multumiri pentru ca ai fost la intalnire.
Pupici

elena +10

***CAMPANIA NOASTRA *** www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaele spune:

Felicitari Felicia
mii de multumiri si data viitoare nu am sa te mai las singura voi veni si eu cu tine
Cu ajutorul Bunului Dumnezeu si al Maicutii Domnului voi reusi sa ma si eu copilasul meu mult dorit si iubit







Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns psj spune:

A fost foarte bine si dna Barbu pare o persoana foarte organizata.

Daca aflam din timp data exacta a urmatoarei intalniri sper sa reusesc sa gasesc o solutie sa vin si eu.






Meritam ca analizele si procedurile privind infertilitatea sa fie gratuite!




Infertilitatea este o boala


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns psj spune:

Acum am vazut ca au scris in atac despre noi. Fara reactii, macar bine ca nu s-a mai iscat niciun scandal.
Multumim adya.


Meritam ca analizele si procedurile privind infertilitatea sa fie gratuite!




Infertilitatea este o boala


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

Da, "Atac" a scris cel mai probabil in urma comunicatelor pe care le-am postat noi recent pe diverse pagini web. Articolul e pozitiv. Ma rog, nu e "Atac" publicatia cu care sa ne mandrim cel mai tare in mapa de presa a campaniei, dar orice publicitate netendentioasa pentru campanie e binevenita.

Sa mentionam ca am fost contactate si de Stirile ProTV, sunt interesati de subiectul nostru - tare bine ne-ar pica, pentru atragere de noi voluntari.



---------------------------
New pics: http://villaprovence.wordpress.com/english/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

De asemenea, vesti excelente de la Bruxelles. Ca si dna Barbu, nici dna Cretu nu a asteptat sa tragem noi de dumneaei, ci ne-a recontactat din proprie initiativa. Ne-a trimis un formular pentru intrebarea parlamentara, cu solicitare de raspuns scris, pe care o va adresa Consiliul si Comisiei Europene.

Iata varianta pe care am sugerat-o noi (am respectat limitele de lungime cerute), poate va fi adapatata, dar minmal, fondul ramane acelasi:

Catre:
- Consiliu
- Comisia Europeana

Subiect: Garantarea dreptului la acces universal la tratament impotriva infertilitatii in statele-membre ale U.E.

Expunere de motive:
Rezolutia Parlamentului European din 21 februarie 2008 privind viitorul demografic al Europei [2007/2156(INI)] prevede: Parlamentul European "constata ca infertilitatea este o boala recunoscuta de Organizatia Mondiala a Sanatatii, care poate avea efecte grave, cum ar fi depresia; subliniaza faptul ca rata infertilitatii este în crestere, atingand in prezent aproximativ 15% din cupluri; invita, prin urmare, statele membre s#259; garanteze cuplurilor dreptul de acces universal la tratament impotriva infertilitatii".
In prezent, in Romania infertilitatea nu este recunoscuta oficial ca boala, iar cuplurile de varsta reproductiva care intampina dificultati in a obtine o sarcina in mod natural nu beneficieaza de principiul solidaritatii sociale. Astfel, cetatenii romani trebuie sa plateasca integral pe cont propriu o procedura medicala de tip inseminare artificiala (IA) sau fertilizare in vitro (FIV), inclusiv analizele hormonale preliminare si medicamentele aferente. Costurile acestora sunt uriase in raport cu veniturile medii ale unei familii din Romania; cu titlu de exemplu, pretul global al unei tentative de FIV varieaza intre 1.400 si 4.500 euro, in functie de spital si de procedura/medicamentatie. O procedura de tip IA / FIV reprezinta o experienta extrem de dificila pentru un cuplu, in plan fizic si mai ales psihic, care se accentueaza dramatic atunci cand la aceste dificultati se adauga un obstacol insurmontabil de ordin financiar.
Posibilitatea de a avea un copil nu trebuie sa reprezinte un lux. De aceea, Grupul de intitiativa „SOS Infertilitatea” din Romania solicita reglementarea legala, in regim de urgenta, a procedurilor de reproducere asistata medical si introducerea procedurilor IA/FIV in programele nationale de sanatate din Romania, astfel incat costul unui anumit numar de proceduri, stabilit prin lege, sa fie suportat de la bugetul asigurarilor sociale de sanatate, asa cum se intampla de multa vreme in majoritatea tarilor Uniunii Europene.
(Propunere de intrebare) Care sunt modalitatile prin care Consiliul si/sau Comisia Europeana pot ajuta cetatenii cu probleme de fertilitate din Romania in eforturile lor de a convinge institutiile nationale ca dreptul la acces universal la tratament impotriva infertilitatii trebuie sa le fie acordat?



---------------------------
New pics: http://villaprovence.wordpress.com/english/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

Felicia, cand ai timp, sa ii scrii un mail de multumire asistentei dnei Barbu, cu link catre stirea de pe blog http://.news/

Si nu ezita sa ii spui ca vom mediatiza pe larg, pe blog si in presa, cand vor fi evolutii concrete.

---------------------------
New pics: http://villaprovence.wordpress.com/english/

Mergi la inceput